BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #402070 przez siteczko
MADZIA7 jasne że idę do szkoły rodzenia :) tak więc do zobaczenia! :)

Strasznie się cieszę że w końcu moja wyprawka ruszyła do przodu :) Pościel zamówiona, dziś zamówiłam łóżeczko, materac i przewijak na łóżeczko :) Tak więc czekam z niecierpliwością na 3 kurierów :D Jeszcze tylko zostało mi do kupienia jakaś drobnica, ale to właśnie robi też sumkę :/

Oj z tym okiem to faktycznie nie fajnie... ale najważniejsze że dobrze się skończyło :)

Co do szlafroka, jak i moich koszul kupowałam na allegro, ale oni są z Krakowa - okolice TANDETY :) tak więc mąż mi odebrał wszystko - margotkrakowpl

Co do zupy to nie tajemnica ;) poniżej mój przepis :)

ZUPA MEKSYKAŃSKA
SKŁADNIKI:
ok. 50 dag mięsa mielonego
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli
puszka białej fasoli
2-3 kolory papryki
2 cebule
kilka ogórków konserwowych
łycha przecieru pomidorowego
kostka rosołowa
sól, pieprz, ostra papryka, bazylia, oregano

OPIS PRZYGOTOWANIA: Cebulę pokroić i podsmażyć na oleju, dorzucić mielone mięsko i podsmażyć na dużym ogniu, doprawiając solą i pieprzem. Wpakować to do garnuszka razem z kukurydzą, pokrojoną w kostkę papryką i ogórkami. Dołożyć oba rodzaje fasoli z puszki albo wcześniej namoczoną i ugotowaną fasolkę. Składniki należy zalać wrzątkiem z kostką rosołową i gotować około kwadrans aż papryka nieco zmięknie. Teraz wystarczy doprawić zupkę przecierem pomidorowym, solą, pieprzem i innymi przyprawami. Zupa powinna wyjść gęsta, ale jeśli komuś się ręka omsknie i wleje ciut za dużo wody, to może sobie zagęścić odrobiną mąki. Wspaniale smakuje ze startym żółtym serem i bagietką.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #402117 przez agnesssa
Hej Hej

W końcu forum mi działa :laugh:

Sieczko, ja też koszulki zamawiałam od tego sprzedawcy, no i mam podobną pościel, bo również od Ali i As z tym, ze ja wybrałam zielone paseczki z kremem ładnie wygląda, ale jak byłam w hurtowni i podotykałam sobie pościele z Ferreti to niestety czuć wielką róznicę w jakości :dry: Taka od ferreti mi się marzy ale kosztują ok 180zł za same poszewski z ochraniaczem, więc na razie się wstrzymam, może w prezencie sobie zażyczę :) Ja drugie pościele kupiłam z flaneli bo jest milusia i na zimne noce będzie w sam raz :laugh:

Tą drobnicę zamówiłam dzisiaj i mi wyszło 400zł :ohmy: Więc niezła suma się uzbierała :blush:

Madeleine ale się uśmiała z pingwina wyglądam identycznie hehe :laugh:

Chasiami
jeszcze raz gratuluję :kiss: Super, że masz już to za sobą :kiss:

U mnie jest upał, że nie mam mowy o prasowaniu, tak więc mam wyprane 4 pralki ciuszków jedna się suszy i kolejna pierze, góra do prasowania rośnie, ale nie jestem w stanie odpalić żelazka :blush:
Po za tym od wczoraj bardzo mnie brzuszek boli :( nie cały czas, ale jak tylko wstanę, chodzę lub za długo siedzę :huh:

A mam pytanie odnośnie ręczniczka do kąpieli, myślicie ze trzy wystarczą? I zastanawiam się jakiej wielkości kupić, mam jeden na razie bo dostałam w prezencie ale chcę dokupić :)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 8 miesiąc temu #402155 przez chasiami
Witajcie!
Widze dziewczyny, że wy bardziej wierzyłyście we mnie, niz ja sama :)
Jeszcze raz dziękuję Wam wszystkim :)

agnesssa dam ci dobrą radę co do tych ręczniczków, na pewno ktos przyniesie ci jeszcze takie ręczniki specjalne z rogiem - kapturkiem.

U nas jest ciepło, ale cały dzień delikatnie co jakiś czas pada.
Ja na szczęście mam wszystko wyprasowane i poukładane, ale przykryłam wszystko pieluszkami tetrowymi, aby kurzem nie naszły.

12 lata 8 miesiąc temu #402165 przez Jussstyś
Agnesssa ja mam trzy ręczniczki z kapturkiem, od bratowej po jej coreczce, więc myslę, że trzy wystarczą :)
siteczko jak sie położę to brzuszek mam mięciutki i jak leciutko naciskam, to czuję nóżkę (chyba) i niunia zaczyna się wiercic :laugh: ale jak wstanę to jest zawsze twardy :huh:

12 lata 8 miesiąc temu #402191 przez Sandra85
Witam :) Wreszcie sie udalo wejsc :laugh:
Wlasnie wrocilam z USG i jestem bardzo zawiedziona :dry: Tzn. z Maluszkiem super,wazy 2200g.,powiedzial gin,ze do porodu bedzie wazyl ok.3600g.,jest glowka na dol i wszystko w porzadku.Ale ja nic nie widzialam :angry: Tzn. dzis nawet na ekran nie moglam popatrzec,bo jakos tak dziwnie byl,fotki tez nie dostalam,bo zapytalam juz po i gin stwierdzil,ze zadnej nie zrobil i ogolnie taki jakis dretwy ten facet :angry: A moj M widzial Maluszka,ale twierdzi,ze nicnie mogl odroznic na tym ekranie :P Ale jestem szczesliwa,ze wszystko ok.A i bylam na zakupach,kupilam dwie pary bodow na krotki rekaw,bo mam duzo,ale na dlugi,2 czapeczki,a reszte to dla siebie biustonosze do karmienia,pizamke tez taka do karmienia ale do domku no i torbe do szpitala i czesc rzeczy juz takich do szpitala,kosmetyki,podlkady,kapcie,szlafroczek.I wydalam tyle co Agnessa dzis :blink: Jeszcze musze kupic majtki jednorazowe,bo zapomnialam :huh: Chasiami gratulacje :ohmy: :kiss: Super Ci poszlo,teraz zasluzony odpoczynek :) Madeleine teraz to wszystkie chodzimy jak pingwinki :silly: Patys ja tez kupila posciel bialo-fioletowa,nie chcialam niebieskiej,ale i tak mam,bo od szwagierki dostalam,to mam na zmiane :) Siteczko ta Twoja posciel tez sliczna :) Sie rozpisalam :silly: Ale to chyba dlatego,ze mi to forum nie dzialalo tyle czasu :P :lol: Buziaki :kiss:

12 lata 8 miesiąc temu #402226 przez baby_55
dziewczyny wpadam tylko na chwilę zamoeldować się, nie mam na nic siły bo ostatnie dni aktywne były, zresztą ostatnio znowu jakieś problemy z wejściem na stronę, bo nie działa...
w każdym razie teraz się udało więc pozdrawiam wszystkie i przesyłam buziaki :)

mała szaleje, Adi też mnie nie oszczędza ;) ale jakoś dajemy radę :)
na poniedziałek mam USG więc dowiem się co u niuńki słychać :)

12 lata 8 miesiąc temu #402251 przez kasia7775
Hej :lol:

mnie dzisiaj upał wykończył, cała spuchnięta jestem :( a do tego brat sie zagapił i napalił w piecu na wodę, ale nie zauważył, że na kaloryfery jest puszczone :ohmy: idzie zdechnąć w pokoju :P nawet wiatrak mało pomaga...

Dzisiaj w Tesco mijałam dziewczynę w ciąży, kołysała się na boki jak kaczka (pingwin to pikuś :silly: :lol: ), brzuch całkiem spory. Myslę sobie, pewnie już ma termin. A potem usłyszałam jej rozmowę, że ma jeszcze 2 miesiące :lol: :silly: :lol:

12 lata 8 miesiąc temu #402268 przez magdalenamksiazek
Część dziewczyny.

Byłam wczoraj na USG. Z Basieńką wszystko dobrze. Waży 2200, serce, mózg i pępowina ok. Chociaż z pomiarów termin wyszedł mi na 1 września, tak szybko rośnie :) Na razie w ułożeniu pośladkowym. Jedyne co zmartwiło lekarza to ilość wód płodowych :( są w dolnej granicy normy :ohmy: więc w poniedziałek ide na 2 dni do szpitala żeby wszystko sprawdzić. Mam sie nie martwić ale to trudne :( Gin powiedział że ilość wód jest zmienna więc możliwe że w poniedziałek będzie ich już więcej.. Dopóki córka się rusza i w ogóle to znaczy że jej ta ilość wystarcza.

pozdrawiam was i życzę miłego dnia :)

12 lata 8 miesiąc temu #402273 przez Sandra85
magdalenamksiazek no to Twoja Coreczka wazy tyle ile moj Synus :) Tez wczoraj bylismy na USG,tylko ja mam 32+4tyg.A tym szpitalem sie nie martw,przynajmniej dokladnie wszystko zbadaja i bedziesz spokojniejsza,a przeciez teraz Corcia sie dobrze czuje,prawda :unsure: :kiss: Agnessa ja jak narazie mam 2 reczniczki z kapturkiem i tak sie zastanawiam nad kupnem trzeciego,ale teraz to zakupie taki troszke wiekszy,bo te dwa to sa z tych mniejszych.Na wrazie W bedzie,a tak zawsze dluzej posluzy :) Kasia no to mialas saune w domku,wspolczuje :( A u nas wczoraj w domu 27ºC,na dworze kolo 40ºC-stu :dry: I duszno jak nie wiem,bo burze w nocy byly,ale nic sie nie ochlodzilo :angry:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #402277 przez andra88
hej dziewczyny!

U nas wczoraj i dziś pochmurno- tzn. nie pada, ale jest tak szaro na dworze :) Mnie taka pogoda odpowiada :lol:
Kupiliśmy ten wózek- zero zarysowań- normalnie jak nówka :) Mąż się śmiał że cieszę się z tego wózka tak jakbyśmy nowe auto kupili hihi Ale w sumie to pierwsza furka Adasia :D
Ciesze się że Wasze dzieciaczki ślicznie rosną!
magdalenamksiazek nie martw się szpitalem- sprawdzą wszystko co i jak i będziesz spokojniejsza :)
kasia7555 hihi to Wam brat zrobił psikusa, to się pogotowaliście pewnie w domciu :blink:
baby_55 to daj znać w poniedziałek co tam u Twojej niuni słychać :)

Ja mam dla małego narazie jeden ręcznik ale jeszcze jeden dokupię (większy)
A ja cały czas leże, wszystko mnie tam na dole boli- ledwo chodzę ;/

A ja jutro idę do lekarza- zobaczymy ile moje maleństwo waży :lol:

12 lata 8 miesiąc temu #402278 przez siteczko
Witam!
U nas pochmurno, trochę deszczowo, taka sobie ta pogoda, zresztą od wczoraj, nie wiem gdzie to lato jest :(

agnesssa domyślam się że cudów nie mogę się spodziewać po tej pościeli, w końcu cena mówi sama za siebie, ale mam nadzieję że małemu posłuży :)
Co do ręczników, ja póki co mam tylko 1, ale planuje zakupić jeszcze jeden, tylko że żaden mi się nie podoba :(

Sandra85, magdalenamksiazek Ale duże macie już dzieciaczki :) ale te przesunięcia terminów to spore nagle się zrobiły... hmm ja mam wizytę w poniedziałek, aż jestem ciekawa ile mój maluch waży :) na pewno przybiera na wadzę, bo czuję że co raz cięży brzuszek się robi i krzyże bardzo bolą :(

magdalenamksiazek Spokojnie, lekarz wie co robi, czasami lepiej poleżeć 2 dni w szpitalu niż się stresować, że może coś nie tak być z maluszkiem, a 2 dni szybko zlecą, zawsze to tylko 1 noc, a nie jak ja byłam 4 :(

12 lata 8 miesiąc temu #402280 przez Sandra85
Andra no to gratuluje zakupu :) Ja chociaz odbierzemy wozek w przyszlym tyg. to tez sie ciesze jak glupia,a moj sie smieje ze mnie :silly: Zazdroszcze pogody :) To lez i wypoczywaj :kiss: ,mnie pachwiny bardzo bola,ale daje rade jeszcze w miare chodzic :)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #402310 przez agnesssa
Hej dziewczynki :)

PolaL zaktualizowałam listę :)

Sandra Magdalena super, że Wasze dzieciaczki pięknie rosną :) I akurat tak samo ważą :laugh:

Magdalena nie martw się, przynajmniej Cię zbadają porządnie w tym szpitalu :kiss:

Kasia
masakra, prawdziwa sauna, toż to koszmar :huh: U mnie taka sama pogoda o 20 wieczorem było 28st :ohmy: Godzinę przeleżałam w basenie o 19, i musieliśmy lodowatą wodę dolać, bo ta co już była to się prawie zagotowała :ohmy: Lubię taką pogodę, ale w ciąży jednak nie służy, jak dla mnie wystarczyło by max 23st a nie 33 :silly:

Andra gratuluję zakupu :) Ja też się tak cieszyłam z wózka, chociaż mój mąż nawet jeszcze bardziej :laugh:

Ja dokupiłam jeszcze drugi ręczniczek wczoraj, o taki:
allegro.pl/mega-okazja-recznik-okrycie-m...100-i2454379356.html

I na razie nie kupuję więcej, bo może być tak jak Chasiami pisała, że ktoś w prezencie da :)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 8 miesiąc temu #402331 przez baby_55
Dziewczyny widzę, że macie już tyyyle gotowe dla maluchów a u mnie kicha... łóżeczko nie skręcone, komód nie ma, ubranka czekają na pranie i prasowanie, a do szpitala jeszcze nic nie kupione, za to koszule do szpitala czekają jeszcze w polsce :huh: muszę się za to zabrać ale jeszcze tyle innych rzeczy czeka i nie mam jak... ech mam nadzieję, że młoda poczeka aż matka się lepiej zorganizuje :silly:

później doczytam i odpiszę Wam pokolei :)
na razie musze pranie powiesić i następne nastawić poki ładna pogoda :)

12 lata 8 miesiąc temu #402359 przez andra88
baby_55 nic się nie martw, ja też nie mam nic poprane, łóżeczko przyjedzie dopiero w następnym tygodniu, a mebelków nadal nie mam dla Małego. Muszę ciuszków jeszcze dokupić, naszczęście mam kupione rzeczy do szpitala- ale torba jeszcze nie spakowana ;/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka