- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

poza tym termin po ostatnim usg jakieś 3 tyg temu mam wyznaczony tak jak na początku ciąży, żadnych przesunięć praktycznie...no i posłuchała serduszka małego- wszystko ok

a teraz siedzę na wsi i do soboty odpoczywam

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7

Tak piszecie o przesunięciach tp. Ja to na początku miałam 1 wrzesień, później się na 6 przesuneło a ostatnio to lekarz się śmiał, że na 13 września wyszło

U nas strasznie gorąco. Chowam się w domu, żeby nie było tak gorąco. Ale jutro nad jeziorko się wybieram to chociaż troszkę się ochłodzimy

To ja Wam wrzucę zaraz moją pościel

A co do ręczników to ja nie inwestowałam w te z kapturkiem. Mam zwykłe ręczniki i one na pewno w zupełności wystraczą. Liczę, że może ktoś w prezencie przyniesie

- wiki714
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
znalazłam taka stronkę polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10008001.html?print=1
poczytajcie sobie, moze wam sie przyda. ja mam zamiar sie zastosowac od zaraz do tych rad:)

kupowalyscie jakies masci na brodawki? ja zamowilam w aptece MALTAN bo sie naczytalam ze jest bardzo dobry , ale tak od reki w zadnej aptece go nie bylo tylko jakas masc na P... ale ponad 2 razy drozsza no a ten maltan okolo 18 zl. kupilam tez wczoraj herbatke laktacyjna i zaczelam pic bo jakos nie widze po moich piersiach oznak produkcji mleka (oprocz ropzstepow i tego ze okolo 3 miesiace temu leciala mi siara, a teraz juz nie leci:( )
A no i w koncu wzielam sie za wyprawke pierwsza czesc ciuszkow mam poprana (biale) susza sie na strychu (jak chcialam wywiesic na podworko to dostalam ochrzan od mamy ze nie mozna ale do tej pory nie wiem dlaczego)
no i wogole pokupowalismy trosze rzeczy typu posciel przewijak przesciaradlo fotelik nozyczki itd
niby malo juz zostalo do kupienia ale i tak sporo (nie mam zadnych lekow ani kosmetykow dla maluszka,wozka (ale i tak bedziemy kupowac uzywany, pampersow, karuzeli nad lozeczko, lampki nocnej, poscieli do wozka, szlafroka, kapci klapek i kosmetykow dla mnie do szpitala, aspiratora do noska,stanikow do karmienia -chociaz sama nie wiem czy je w ogole kupowac bo z tego co widzialam to sa tylko takie szmaciane a ja jestem przyzwyczajona do usztywnianych )).
dziewczyny powiedzcie kupilyscie laktator? jak tak to jaki? elektryczny czy reczny?
a no i doradzcie mi bo nie wiem juz sama kupilismy fotelik , normalny z nosidelkiem no i taki jakby bujaczek 3w1 i teraz sama nie wiem czy kupowac lezaczek- bujaczek mialam zamiar kupic ale wszyscy mi mowia zeby nie kupowac skoro mam taki fotelik i juz sama nie wiem co robic..;/
chasiami gratuluje obrony:)

dzis lub jutro postaram sie wrzucic w koncu zdjecie brzuszka

- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Wogóle to szczerze jest mi coraz ciężej! 35 tydzien normalnie masakra. Ja już chce urodzic!!!
Czekamy na zdjęcia pościeli

patys koleżanka rodziła miesiąc temu i do 36 tygodnia dziecko było ułożone miednicowo, a potem jakimś cudem się obrócił mały Dominik

Strasznie się boje że wyskoczą mi teraz rozstępy na brzuchu

A koleżanki mnie nastraszyły że ostatnie 3-4 tygodnie przed porodem to im wszystko popękało

baby_55 mi moja gin zaleciła byc spakowaną od 30 tyg, ze względu na tą miekką szyjke, bała się ze szyjka może za bardzo się skrócic.
agnesssa śliczny ten ręczniczek!!

- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Dzisiaj mąż mnie zaskoczył, gdyż usłyszał od znajomych o czymś takim: www.lifenest.pl/ , pierwszy raz widzę taki materacyk, ale sporo ma pozytywnych opnii i co najważniejsze rekomendacje lekarzy, ponoć to jakis hit światowej sławy, ale widać światowa nie jestem, bo po raz pierwszy to widzę, zastanawiam się nad kupnem tego ze względu na to, że zapobiega tej śmierci łóżeczkowej i nee odkształca główki,ale z drugiej strony ile pokoleń bez tego się wychowało i też było ok. Co o tym myślicie?
Siteczko dziękuję za przepis, z pewnoscią wypróbuję! Podobało mi się wczoraj na tej szkole rodzenia, trochę się uspokoiłam tym razem, bo ostatnio byłam trochę przerażona

Patys co do tego wapnia polecam rybkę pieczoną - dorsza z przecierem pomidorowym i pietruszką na plasterkach cytryny, położna nam polecała taki przepisik i faktycznie smaczna:) Wkrótce wrzucę na bloga, tylko ta ryba jakaś niefotogeniczna jest

Ja na razie nie mam ręczników z kapturkiem, planuję zakup 1 (andraa ładny ten ręcznik znalazłaś, nie wiem, czy się nie skuszę na niego), a oprócz tego tak jak makrelcia będziemy używać zwykłych, bo mam ich dość sporo z mojego "wiana ślubnego"

miłego popołudnia:)
- slowiczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- aganio87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
Również polecam dorsza w sosie pomidorowym... mniam mniam pycha

a co do ręczników to zwsze ktoś przyniesie ja mam jeden z kapturkiem a tak to bez kapturków i tak od razu wyciera sie główkę i tak więc nie wiem czy to az tak niezbędne....
Jak tam czujecie sie w te upały??? bo ja jak wielkoryb...Już bym mogła urodzić...
a noge mam całą opuchniętą jak bym miała złamaną może sie powtarzam ale nawet palców nie moge zgiąć takie serdelki wielkie mam opuchnięte a kostka-- już nie wiem co to jest...
hehehhe
a oto potwierdzenie :
- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Adasiek :*
chasiami mnie położna chwaliła że mam fajny brzuszek bez rozstępów i że już nie powinny się pojawić- ale chyba go przechwaliła bo robią mi się u dołu brzuszka

MADZIA7 nie działa ten link kochana

slowiczek my również Cię pozdrawiamy! No i dziękujemy za trzymanie kciuków- napewno się przydadzą

aganio87 Piękna fotka kochana!!! Ślicznie wyglądasz i brzuszio piękny! hmmm ja jutro mam dorsza na obiad- ale w sosie pomidorowym jeszcze nie jadłam- ale jak mówicie że pyszny to poszukam przepisiku na necie. U mnie naszczęście nie ma upałów, opuchlizna nóg mnie ominęła ale za to boli mnie cholernie krocze ( wiem, powtarzam się

ohhhh ale się rozpisałam hihi
- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012

Rybki dawno nie jadłam. Chyba też się skuszę na ten przepis

Doczynienia mam tylko z serdelkami jak agnio

To teraz zarzucę Was moimi fotkami

Obiecana pościel :
Nie chciała się ładnie ułożyć do zdjęcia no i tel robiłam dlatego tak kiepsko widać.
A zrobiłam jeszcze takie kartoniki na półkę :
- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012
- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012
- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
aganio87 przepięknie wyglądasz.

chasiami ja już też mam dość, z dnia na dzień jest gorzej

magdalenamksiazek Sandra85 ładnie wasze maluchy rosną

andra88 gratuluje zakupu wózka

ręcznik z kapturkiem mam jeden, jeszcze po mojej córci, czyli ma już 16 lat

Dzisiaj byłam na pobraniu krwi. Od progu pielęgniarka mi zameldowała, ze w sierpniu NFZ z moim lekarzem nie podpisał kontraktu.

Miałam wybór, albo prywatnie, albo szukam sobie innego lekarza... Na sam koniec ciąży mam sobie lekarza zmienić

makrelcia łóżeczko super
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19

Pościel jest przepiękna i pasowała by mi do łóżeczka, bo mam z żyrafka

Nie to co u mnie wszystko już na różowo (moja mama oszalała

andra88 ciebie boli krocze, a mnie bardziej bym to nazwała że wargi sromowe i ostatnio dowiedziałam się u gin, że to z powodu żylaków, które są na wargach sromowych, czuje taki dyskomfort, ucisk i pusowanie, ale wszystko ma zniknąc po ciązy (oby

aganio87 widziałam zdjęcie na FB

Mój sie śmiał, że w dniu slubu miałam talie osy, a teraz to mam talie bąka, mam nadzieje że bąk zniknie po ciaży

Dziewczynki powspominamy troszkę?

Ja się dowiedziałam 22 grudnia,
a moja mama w święta już wszystkim wypaplała,że jest nas o jednego więcej przy stole

- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Jej ile Wy macie ciuszków... Ja jakiegoś doła zaczynam łapać bo boję się że Adaś się urodzi a ja nie będę miała go w co ubarać... A do sklepu nie mogę się jakoś wybrać

kasia7775 ale się porobiło, nie zazdroszczę! Może znajdziesz jakiegoś lekarza na NFZ bo prywatnie pewnie kasiury Ci pójdzie... A chyba czym bliżej porodu tym więcej wizyt...
- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ja zrobiłam ten 11 stycznia, dzień po tym jak miałam dostać miesiączkę. Moja mama również zaraz oznajmiła całej rodzinie że jestem w ciąży a i teściowa nie była gorsza

Uciekam robić obiadek bo mężuś zaraz wstanie
Miłego popołudnia kochane!