- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Adasiek :*

Ania14.09 no czasem tak bywa, ja też miałam rozpocząć pracę ale zrezygnowałam bo bałam się że stracę maluszka...
A jeszcze doktora w grudniu na badaniach gadała mi że będzie mi ciężko zajść w ciążę bo miałam jakieś pęcherzyki na macicy a nie powinno ich być...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

A link nie wchodzi bo przecinek tam jest niepotrzebny ten powinien działać www.lifenest.pl/
W ogóle znowu mi jest niedobrze po zjedzeniu śniadania

Ania czyli nie tylko ja miałam wyzuty sumienia z powodu picia alkoholu w święta i sylwka, a wiecie co jest najlepsze, że staraliśmy się dwa lata z mężem o dzidzię i za każdym razem jak miał być czas na testowanie czyli w okolicach miesiaczki nie piłam alkoholu, nie jadłam tabletek ipt bo a nóż widelec, a w grudniu całkowicie się nie spodziewałam, że może się udać bo przytulaliśmy się z mężem tylko dwa razy

Andra ale z ciebie pracowita mróweczka od rana

- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*

andra Ty to masz zdrowie, mnie by sie nie chcialo tak z samego rana latac i sprzatac

Miłego dzionka

- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Ae już niedługo nasze dzieciaczki w końcu będą z nami

- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Dam znać później co u Adasia

A z chłopami to czasem brak mi słów...
A ja w Sylwka wypiłam tylko piwko z sokiem ( po wielkich namowach męża) i niecałą lampkę szampana- można powiedzieć że tylko wargi pomoczyłam bo nie lubię szampana. Ale ja przeczuwałam że coś się święci bo nigdy nie odmówiłam piwka z sokiem (uwielbiam!!!). I jeszcze jak składaliśmy sobie życzenia Noworoczne z mężem to powiedział że bardzo by chciał żeby nasza rodzinka się powiększyła- a ja się wtedy tak bardzo rozryczałam jak nigdy heh...
I zanim miałam 'dostać' okres w styczniu to cholernie paliła mnie zgaga przez parę dni- a nigdy nie miałam zgagi!- parę dni później jak spóźnił mi się jeden dzień okres zrobiłam test i pokazały nam się dwie piękne kreseczki!
Uciekam się zbierać

- 26joanna
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Moj mąż mnie trochę wczoraj przeraził , bo powiedział ze ja na pewno wcześniej urodzę bo mam wielki brzuch

Ja pamiętam ze w sylwka tez popiłam strasznie , chyba pierwszy raz

andra88 mój mówił ze mamy za dużo , ale praktycznie nic nie kupiliśmy bo większość dostaliśmy i teraz już nie komentuje , chociaż tyle bo mnie tylko złościł

- moniab26
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
jak tak wszystkie wspominacie to i ja...

test zrobiłam dokładnie w sylwestra - wyszły dwie kreseczki - a że to dzień imienin mojego Sylwka zrobiłam mu z tego testu prezent - i powiem wam , że w przeciwieństwie do was radości nie było - wcale nas to nie ucieszyło bo od razu pojawił się strach, nikomu nie powiedzieliśmy aż porobiliśmy wszystkie badania i wyszło, że maluszek tym razem jest zdrowy, wtedy zaczęliśmy się cieszyć i powiedzieliśmy moim rodzicom - rodzina mojego S do tej pory nic nie wie - on nie chce im powiedzieć a ja nie wnikam w ich relacje

Byłam u mamusi na stryszku i znalazłam sobie komplet pościeli do wózka, który moja mama robiła jak była w ciąży ze mną - czyli ma już 30 lat ale już wyprany i suszy się na słonku - jak wyschnie zrobię fotkę i wam się pochwalę

- Lui
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- :)

Ja cały ten tydzień "biegam" dzisiaj dopiero wolne, cały dzień w domu :)więc zabrałam sie za "małe przemeblowanie" w szafie bo nie mieszczą mi się rzeczy dla Malutkiej. Nie mamy zbyt wielu szaf i Mąż się śmieje, że żyjemy w pudełkach

Myśmy o Dzidzie starali się od początku sierpnia, pomijając fakt, ze od 3 lat nie używaliśmy żadnych zabezpieczeń

Ania14.09 - Aniu masz rację

wracam do moich porządków w żółwim tempie hehe
- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)

Znowu nadciągają u nas wysokie temperatury

andra88 Jeżeli chodzi o ilość ubranek, to mój nie mówi na szczęście, że jakoś szczególnie dużo ich mamy.. ale skomentował że mały ledwo zmieścił się z ubrankami w dwóch wielkich szufladach komody, a on spokojnie zmieściłby się w jednej

Zazdroszczę tej siły do pracy, ja ledwo się zwlokłam z łóżka po 11 aby śniadanie zjeść, jakoś marnie się czuję :|
Koniecznie daj znać co z synkiem

Co do alkoholu, to ja już praktycznie nie piłam jak tylko odstawiłam anty, czyli od listopada... stwierdziłam, że skoro planujemy, to nigdy nie wiadomo kiedy się uda

Ja dostałam 5.01 propozycję współpracy na 3 miesiące... i też miałam zgryz co zrobić, zwłaszcza że wiedziałam, że to będzie praca siedząca, stresująca i po wiele godzin... ale zaryzykowałam... 10.01 zaczęłam pracę, a noc przed mnie nieźle do toalety goniło - wymioty :| myślałam że się zatrułam albo to skutek stresu przed pracą.. masakra.. ale to były jedyne wymioty w czasie całej ciąży

UPS chyba trochę się rozpisałam, mam nadzieję że wybaczycie

- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6

Co do bóli krocza, to przypomniało mi się żeby nie kucać za bardzo, bo to powoduje rozwieranie. Przypomniałam sobie jak obierałam na kucki ziemniaki i poczułam ból w kroczu

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)

- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

wczesniej urodzic, a nastepna wizyte mam dopiero 16.08,nawet nie kazal mi lezec,a tez czasami mnie krocze boli,a i ostatnie usg pokazalo mi termin na 31.08/1.09 a wg OM wychodzi 21.09:-)
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Co do ubranek, też się nie martw, ja mam sporo, bo dostałam od siostry i szwagierki, ale myślę, że niektórych nawet Maleńka nie założy, bo wyrośnie. Siostra nakupiła w trakcie, bo mały dużo ulewał, a szwagierce nie było potrzebne aż tyle.
Lui my też się staraliśmy od sierpnia i wtedy, gdy już zaczęłam tracić nadzieję i wmawiać sobie, że jstem przed okresem, okazało się, że to ciąża, wiecie co, do dziś trzymam ten test;)