BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 5 miesiąc temu #404162 przez chasiami
Patys Gratulacje dla męża! :) To taką "nagrodą" macie właśnie wyjazd :) przynajmniej odpoczniecie :)

Karolak Wyglądasz na zawodowego kibica!! :) Ta prezencja! :)

Madzia7 czekamy na wieści po jutrzejszej wizycie :)

siteczko No tanie rzeczy dla naszych dzieciaczków to nie są :) Dobrze miec sponsoring :) Ja mam moją mamę :) pokupiła prawie wszystko, ja tylko do szpitala się pakowałam :)
Dobrze że z szyjka wszystko ok :) teraz tylko czekac na 38 tydzień i możemy zacząc rodzic :) mnie to może już czekac za 3 tygodnie.

Dziewczynki! Własnie uświadomiłam sobie że jutro zaczyna się sierpień! a wiecie że niektóre z nas mogą już miec maluszki ze sobą w sieprniu. Teraz rozpoczyna się już tylko wielkie odliczanie :)

26joannaPlan porodu mozesz miec a nie musisz. Podobne rzeczy wypełniasz w szpitalu przed porodem. Czy wyrażasz zgode na przeciecie krocza itp.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #404186 przez agnesssa
Hej moje kochane :woohoo:

Wczoraj kupiliśmy w końcu komodę, ale zrobiliśmy zupełnie odwrotnie niż planowałam, komodę z korytarza przenieśliśmy do małego, a na korytarz kupiliśmy kolosa!!! Komoda ma 68g/100sz/130w ale ile rzeczy pomieści się, najlepsze jest to, że nie mogliśmy wpakować do auta i mąż przed samochodem rozkręcał, żeby ją wpakować :silly: Ale teraz to tylko wysprzątać komody i szafy i mogę zacząć prasować ciuszki :woohoo: Jak tylko moi teście sobie pojadą, bo mają być za godzinę :huh:

Karolak Super Kibic z Ciebie, również oglądałam mecz z myślą, ze może Cię gdzieś dojrzę na trybunach :woohoo:

Baby Super zdjęcie, na prawdę świetna wycieczka po Zoo :) Ciesze się, że z Malutką wszytsko dobrze :kiss:

Madzia
powodzenia jutro na wizycie :kiss:

Patys pościel super :) No i udanego wypoczynku. Gratulacje dla męża :woohoo:

Siteczko słyszałam dużo dobrych opinii o tym wózku więc gratuluję wyboru :)

Normalnie mam taką zgagę, że zionę ogniem jak Smok Wawelski :silly: Ciekawe czy się potwierdzi mit o długich włoskach :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 5 miesiąc temu #404188 przez 26joanna
chasiami no właśnie nie wiem czy tutaj ( w Irlandii ) coś takiego jak plan porodu jest. Po pierwszym porodzie byłam mile zaskoczona i powiedziałam mężowi ze jakbyśmy zjeżdżali do Polski i zaszłabym w ciąże to wracam rodzic do Irlandii. Tutaj położna o wszystkim Cie informuje i o wszystko się pyta , nacięcie krocza jest tylko jak grozi duże popękanie . Ja od początku ciąży kucam i robię chociaż ok 5 przysiadów dziennie żeby rozciągnąć miednice ( czytałam ze w Polsce lekarze nie pozwalają bo grozi to przedwczesnym porodem ) ale ja dzięki tym ćwiczeniom lekko pękłam i nie byłam ani nacinana ani szyta :lol: Opieka w czasie porodu i po porodzie jest bardzo dobra i mam nadzieje ze nic nie zmieniło się od 5 lat :blink:

12 lata 5 miesiąc temu #404226 przez baby_55
26joanna czytałam w tym informatorze co dostałam, ze jest plan porodu i w czasie jednej z wizyt u położnej ustala sie tak właśnie plan porodu, żeby potem było łatwiej, tylko nie wiem kiedy dokładnie

agnessa mnie jeszcze czeka kupienie dwóch komód, żeby pomieścić rzeczy młodej i mam juz upatrzone z ikei, musze tylko podjechac po nie kiedyś :)

chasiami tutaj cały wywiad wypełniają z tobą na pierwszej wizycie w szpitalu, nie wypełnia się tego potem jak przyjeżdżasz do porodu bo mają juz te wszystkie informacje i całe info o Tobie i wszystkie wyniki badań, dlatego jeśli już to w trakcie porodu mogą dopytywać o szczegóły, a ja w polsce też nie podawałam czy wyrażam zgodę przed porodem tylko w trakcie położna sie mnie pytała czy wyrażam zgodę bo młody utknął i po prawie 2 godzinach parcia byłam zbyt zmęczona, żeby się bez tego obyło, dlatego się zgodziłam

12 lata 5 miesiąc temu #404239 przez karolak25
witajcie :laugh:
dziekuje za mile slowa, atmosfera rzeczywiscie nie do opisania, bylo super, nawet w tv nas pokazali,zaraz posypaly sie smsy "widzielismy was, super itd" :laugh: :laugh: ale powiem Wam ze sie troche balam o maluszka, jednak emocje, tlumy , glosno na hali, ale na szczescie wszystko jest ok, tylko Kacperek jakby bardziej ozywiony :lol:
mialam Was wlasnie pytac o ten plan porodu bo tu ponoc jest to bardzo popularne,ale w piatek jade do poloznej to sie dowiem...

patys sliczna posciel, gratulacje dla meza, teraz mozna jechac na urlopik i odpoczywac

siteczko wozek sliczny i ten kolor super :laugh:

baby zdjatka piekne, widac ze wyprawa sie udala

madzia powodzonka na wizycie, koniecznie zdaj relacje

milego dzionka Kochane

12 lata 5 miesiąc temu #404263 przez baby_55
karolak koleżanka rodziła w anglii tylko gdzieś w okolicach manchesteru i właśnie na którejś wizycie w szpitalu ustalała plan porodu, to u Was bardzo popularne jest z tego co słyszałam :)

12 lata 5 miesiąc temu #404264 przez karolak25
tak, jest bardzo popularne, wszystko jest zapisane, czy w razie w zgadzasz sie na cesarke, jakie znieczulenie, czy bedzie ktos przy porodzie, jak chcesz karmic po porodzie, czy chcesz miec jakas muzyke, zreszta znalazlam stronke jak to ma wygladac

www.dzieciak.co.uk/index.php?oneBox=107

ja bede sie pytac teraz w piatek jak pojade do poloznej, moze rzeczywiscie jest to pomocne..

12 lata 5 miesiąc temu #404271 przez karolak25
braklo mnie na trybunach i juz przegrali :( :( :( :( :(

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #404273 przez andra88
chasiami no tak, teraz to wielkie odliczanie! Niektórym mamusią miesiąc został :)
baby super zdjęcia! a Adrianek przesłodki!
patys piękna pościel, uwielbiam delikatne kolorki
siteczko wózeczek superancki!
madzia daj znać co tam u Maluszka słychać

prałam dziś rzeczy maluszka(40°C+dodatkowe płukanie) i teraz całe pranie śmierdzi mi lumpem ;/ Prałam w mleczku Lovelii. Macie jakiś pomysł żeby ten okropny zapach zniknął? Zamoczyłam teraz ubranka i dodałam tego samego mleczka tylko że więcej.
Czytałam że można dodać sody albo octu- ale czy to nie zaszkodzi Małemu :unsure:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #404280 przez baby_55
soda na pewno nie zaszkodzi, tylko w niedużych ilosciach ale lepiej nie prać tak kolorowych rzeczy bo działą wybielająco, lepiej dodać pyn do płukania jakiś sensitive niedużo, tylko trochę, ja normalnie daję płyn do płukania, tak robiłam przy Adim i teraz też tak robię (pierwsze pranie poszło ;) heheh )

12 lata 5 miesiąc temu #404316 przez PolaL
Witam trochę mnie nie było, w piątek wyleciała moja siostra z dzieciaczkami do domu a w sobotę byliśmy na imieninach teściowej. Na koniec mąż mnie zdenerwował, że wzięłam małego i wyszłam od teściowej sama z dzieckiem. Poczekałam w klatce gdzie po musiał go wnosić na 4 piętro :) (dobrze mu tak).
Poszłam się umyć i ... musiałam wzywać karetkę bo zaczęłam krwawić. Tak ze od soboty przeleżałam w szpitalu. Porobili mi badania, z małą wszystko ok, na USG okazało się że już główką jest w dół, rozwarcia nie mam szyjka długa. Więc ok. A krwawienie ...sugerują że znaleźli małą nadżerkę i to może być od tego. Tyle że ja wcześniej o niej nie wiedziałam. Wmawiam mojemu męzowi że to przez niego bo mnie denerwował - niech ma wyrzuty sumienia :angry:
A mimo że jest to moje drugie dziecko to dowiedziałam się coś nowego. Kategorycznie nie wolno masować brzucha ani piersi bo nasze głaskanie właśnie powoduje skurcze i przyśpiesza akcję porodową. Na KTG wyszły mi drobne skurcze. Teraz odpoczywam. Nie głaskam brzuszka :( trochę mi szkoda ale pozostaje podglądanie jak skacze brzucholek.
Jak wychodziła to przyszła dziewczyna która była w 34tc i miała rozwarcie 4cm. Próbowali jej powstrzymać skurcze przez noc. Ale rano przyjechał ambulans i pojechała do szpitala w Sz-nie Zdrojach bo w moim mieście nie ma inkubatorów a mały miał mieć wagę 2200g. I pojechała rodzić. A jak opowiadała to po prostu sprzątała w domu a na koniec myła podłogę - a wieczorem złapały ją skurcze.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 5 miesiąc temu #404317 przez PolaL
Więc kochane nie szalejcie z tym myciem podłóg - bo przed tym ostrzegały ją sąsiadki - jak chcesz urodzić to umyj podłogę.

12 lata 5 miesiąc temu #404326 przez Ania14.09
Polal ja myślałam, że ty na wakacje wyjechałaś, bo miałaś jechać w góry? To strachu się najadłaś biedaczko. Waga tej dzidzi 2200 nie jest taka zła. Ja leżałam z kobietami, co przez wysokie ciśnienie miały rozwiązane ciąże w 28 tygodniu jedna i dzidzia ważyła kilo coś, a druga w 26 i dzidzia ważyła 650 gram. Masakra, bo ta jedna bardzo płakała :( Jednak nic na zbicie ciśnienia im nie pomagało, a i zatrucie ciążowe tam doszło, białko w moczu, a przy za wysokim ciśnieniu kurczy się łożysko i dziecko nie dostaje co powinno. Masakra. Nocka z głowy, bo całą noc palili światło i łazili do tych kobiet. Jak wychodziłam, to dzieci te żyły i były ponoć w nie najgorszej kondycji. Więc te 2200 nie jest już źle. Piszę wam te przypadki teraz, bo my jesteśmy już w większych ciążach i zagrożenie mniejsze. Były jeszcze inne,ale już się nie rozpisuję :) W szpitalu na patologii, to się można napatrzeć.
Nerwy w ciąży ja też mam większe. Mój chłop czasami tak mnie złości, że masakra. Wczoraj np. przewróciłam suszarkę z praniem i kopnęłam samochód. Tak mnie wkurzył. Aż na koniec byłam zła na siebie.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 5 miesiąc temu #404327 przez andra88
PolaL no dawno do nas nie zaglądałaś kochana :) Pewnie nieźle się przestraszyłaś tym krwawieniem :huh: Ciesze się że z maluszkiem wszystko jest dobrze! I że to nie było nic aż tak poważnego.
Niektórzy nie potrafią usiąść na miejscu i leniuchować- ale wiadomo że trzeba się oszczędzać bo można wcześnie urodzić :huh:
Mnie też rwie do posprzątania mieszkania, ale wole żeby maluszek jeszcze sobie posiedział w brzusiu więc daruje sobie porządki :dry:

12 lata 5 miesiąc temu #404336 przez PolaL
Co do wakacji to wyjeżdżam w sobotę :) bo już skonsultowałam z moim lekarzem prowadzącym i nie mam żadnych przeciwwskazań (brak rozwarcia i szyjka mi się nie skraca). Tyle że więcej odpoczywać. A ja jestem taki robocik :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka