- Otrzymane podziękowania: 19
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
Karolak Wyglądasz na zawodowego kibica!! Ta prezencja!
Madzia7 czekamy na wieści po jutrzejszej wizycie
siteczko No tanie rzeczy dla naszych dzieciaczków to nie są Dobrze miec sponsoring Ja mam moją mamę pokupiła prawie wszystko, ja tylko do szpitala się pakowałam
Dobrze że z szyjka wszystko ok teraz tylko czekac na 38 tydzień i możemy zacząc rodzic mnie to może już czekac za 3 tygodnie.
Dziewczynki! Własnie uświadomiłam sobie że jutro zaczyna się sierpień! a wiecie że niektóre z nas mogą już miec maluszki ze sobą w sieprniu. Teraz rozpoczyna się już tylko wielkie odliczanie
26joannaPlan porodu mozesz miec a nie musisz. Podobne rzeczy wypełniasz w szpitalu przed porodem. Czy wyrażasz zgode na przeciecie krocza itp.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Wczoraj kupiliśmy w końcu komodę, ale zrobiliśmy zupełnie odwrotnie niż planowałam, komodę z korytarza przenieśliśmy do małego, a na korytarz kupiliśmy kolosa!!! Komoda ma 68g/100sz/130w ale ile rzeczy pomieści się, najlepsze jest to, że nie mogliśmy wpakować do auta i mąż przed samochodem rozkręcał, żeby ją wpakować Ale teraz to tylko wysprzątać komody i szafy i mogę zacząć prasować ciuszki Jak tylko moi teście sobie pojadą, bo mają być za godzinę
Karolak Super Kibic z Ciebie, również oglądałam mecz z myślą, ze może Cię gdzieś dojrzę na trybunach
Baby Super zdjęcie, na prawdę świetna wycieczka po Zoo Ciesze się, że z Malutką wszytsko dobrze
Madzia powodzenia jutro na wizycie
Patys pościel super No i udanego wypoczynku. Gratulacje dla męża
Siteczko słyszałam dużo dobrych opinii o tym wózku więc gratuluję wyboru
Normalnie mam taką zgagę, że zionę ogniem jak Smok Wawelski Ciekawe czy się potwierdzi mit o długich włoskach
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
agnessa mnie jeszcze czeka kupienie dwóch komód, żeby pomieścić rzeczy młodej i mam juz upatrzone z ikei, musze tylko podjechac po nie kiedyś
chasiami tutaj cały wywiad wypełniają z tobą na pierwszej wizycie w szpitalu, nie wypełnia się tego potem jak przyjeżdżasz do porodu bo mają juz te wszystkie informacje i całe info o Tobie i wszystkie wyniki badań, dlatego jeśli już to w trakcie porodu mogą dopytywać o szczegóły, a ja w polsce też nie podawałam czy wyrażam zgodę przed porodem tylko w trakcie położna sie mnie pytała czy wyrażam zgodę bo młody utknął i po prawie 2 godzinach parcia byłam zbyt zmęczona, żeby się bez tego obyło, dlatego się zgodziłam
- karolak25
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- nareszcie z nami!
dziekuje za mile slowa, atmosfera rzeczywiscie nie do opisania, bylo super, nawet w tv nas pokazali,zaraz posypaly sie smsy "widzielismy was, super itd" ale powiem Wam ze sie troche balam o maluszka, jednak emocje, tlumy , glosno na hali, ale na szczescie wszystko jest ok, tylko Kacperek jakby bardziej ozywiony
mialam Was wlasnie pytac o ten plan porodu bo tu ponoc jest to bardzo popularne,ale w piatek jade do poloznej to sie dowiem...
patys sliczna posciel, gratulacje dla meza, teraz mozna jechac na urlopik i odpoczywac
siteczko wozek sliczny i ten kolor super
baby zdjatka piekne, widac ze wyprawa sie udala
madzia powodzonka na wizycie, koniecznie zdaj relacje
milego dzionka Kochane
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
- karolak25
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- nareszcie z nami!
www.dzieciak.co.uk/index.php?oneBox=107
ja bede sie pytac teraz w piatek jak pojade do poloznej, moze rzeczywiscie jest to pomocne..
- karolak25
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- nareszcie z nami!
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
baby super zdjęcia! a Adrianek przesłodki!
patys piękna pościel, uwielbiam delikatne kolorki
siteczko wózeczek superancki!
madzia daj znać co tam u Maluszka słychać
prałam dziś rzeczy maluszka(40°C+dodatkowe płukanie) i teraz całe pranie śmierdzi mi lumpem ;/ Prałam w mleczku Lovelii. Macie jakiś pomysł żeby ten okropny zapach zniknął? Zamoczyłam teraz ubranka i dodałam tego samego mleczka tylko że więcej.
Czytałam że można dodać sody albo octu- ale czy to nie zaszkodzi Małemu
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Poszłam się umyć i ... musiałam wzywać karetkę bo zaczęłam krwawić. Tak ze od soboty przeleżałam w szpitalu. Porobili mi badania, z małą wszystko ok, na USG okazało się że już główką jest w dół, rozwarcia nie mam szyjka długa. Więc ok. A krwawienie ...sugerują że znaleźli małą nadżerkę i to może być od tego. Tyle że ja wcześniej o niej nie wiedziałam. Wmawiam mojemu męzowi że to przez niego bo mnie denerwował - niech ma wyrzuty sumienia
A mimo że jest to moje drugie dziecko to dowiedziałam się coś nowego. Kategorycznie nie wolno masować brzucha ani piersi bo nasze głaskanie właśnie powoduje skurcze i przyśpiesza akcję porodową. Na KTG wyszły mi drobne skurcze. Teraz odpoczywam. Nie głaskam brzuszka trochę mi szkoda ale pozostaje podglądanie jak skacze brzucholek.
Jak wychodziła to przyszła dziewczyna która była w 34tc i miała rozwarcie 4cm. Próbowali jej powstrzymać skurcze przez noc. Ale rano przyjechał ambulans i pojechała do szpitala w Sz-nie Zdrojach bo w moim mieście nie ma inkubatorów a mały miał mieć wagę 2200g. I pojechała rodzić. A jak opowiadała to po prostu sprzątała w domu a na koniec myła podłogę - a wieczorem złapały ją skurcze.
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Nerwy w ciąży ja też mam większe. Mój chłop czasami tak mnie złości, że masakra. Wczoraj np. przewróciłam suszarkę z praniem i kopnęłam samochód. Tak mnie wkurzył. Aż na koniec byłam zła na siebie.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
Niektórzy nie potrafią usiąść na miejscu i leniuchować- ale wiadomo że trzeba się oszczędzać bo można wcześnie urodzić
Mnie też rwie do posprzątania mieszkania, ale wole żeby maluszek jeszcze sobie posiedział w brzusiu więc daruje sobie porządki
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa