BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #402916 przez andra88
dziękuje dziewczyny za miłe słowa :) Mam nadzieję że posiedzi przynajmniej do końca sierpnia w brzusiu.
Dostałam już niezły ochrzan od męża za moje sprzątanie- ale ja poprostu nie potrafię leżeć i nic nie robić ;/ Ale będę musiała się jakoś tego 'nauczyć'.
Jeszcze okazało się że mam bakterie w moczu, i dostałam antybiotyk :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #402923 przez andra88
Wiem że może być i tak że mogę donosić ciążę- zależy od Adaśka kiedy będzie chciał wyjść :lol:
Ania14.09 ja od początku ciąży staram się nie kucać ani się za bardzo nie schylać- tak mi lekarka doradziła

12 lata 8 miesiąc temu #402932 przez moniab26
andra88 mi tez wyszły bakterie w moczu i właśnie kończę brać tabletki - mam znowu zrobić badanie żeby sprawdzić czy bakterie się " wyniosły ". A z tymi porodami to już u nas tak będzie - co wizyta będą nas straszyć, że możemy urodzić za tydzień, za dwa, za trzy ... a skąd oni mogą wiedzieć kiedy nasze maluszki zechcą wydostać się na świat - no ale muszą coś mówić żeby tylko zatrzymać nas trochę w łóżkach :laugh:

A to obiecane fotki:

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 8 miesiąc temu #402933 przez moniab26

[*] 30.05.2005 aniołek

12 lata 8 miesiąc temu #402934 przez moniab26

[*] 30.05.2005 aniołek
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #402935 przez moniab26

[*] 30.05.2005 aniołek
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #402944 przez Sandra85
Andra Adas juz jest duzy,ladnie rosnie i wszystko z Nim w porzadku,takze sie nie zamartwiaj :) Ty musisz za to wypoczywac wiecej i nie stresowac sie,zobaczysz wszystko bedzie dobrze i do 37tyg. na pewno donosisz :kiss: :kiss: :kiss: Oczywiscie tego tez zycze sobie i pozostalym Mamusiom :) Monia poscieliki sliczne,wygladaja jak nowe :laugh: MADZIA ja tez trzymam test na pamiatke :silly: Milego weekendu dziewczyny :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu #402968 przez baby_55
Dziewczyny piszecie i piszecie i nadal nie mogę tego nadrobić... mam masę prania i prasowania po przeprowadzce, żeby odświeżyć wszystko po tym wrednym grzybie :X no i wczoraj np zrobiłam 4 prania, wyprasowałam zaległości i dzisiaj planuję prasować to co wczoraj wyschło, dzisiaj zrobiłam tylko jedno pranie bo byliśmy w polskim sklepie dla maluszków i nie zdążyłam więcej bo zaczęło padać, więc na jutro mam mniej planów to moze uda sie coś nadrobić z czytaniem

widziałam tylko, ze cos o straszeniu wcześniejszym porodem pisałyście, mnie lekarz straszył, ze bedzie dobrze, jak doczekam tyg z Adim a potem urodziłam 3 dni przed terminemn mimo tego, że wcale się nie oszczędzałam, a raczej starałam bardzo, żeby się nie przeterminować ;) sprzątanie, mycie okien, szorowanie podłogi i pastowanie na kolanach itp...
więc nie martwcie się na pewno doczekacie terminu :) a teraz póki mozecie to odpoczywajcie, bo potem maluszki Wam nie dadzą :silly: wiem to po sobie :lol:
buziaki i miłego weekendu życzę :)

12 lata 8 miesiąc temu #403185 przez andra88
Witam się sobotnie :)
Śpicie mamuśki jeszcze? Mnie Adaś nie daje spać więc od 6 jestem na nogach :)
Wczoraj miałam jakąś załamkę choć rano obudziłam się pełna pozytywnej energii :dry: :( Jak przyszłam od lekarza to cały czas płakałam do samiutkiego wieczora, nawet nie wiem czemu- nie miałam powodu heh Ale widocznie musiałam sobie popłakać, za to dziś mam oczy opuchnięte jakby mnie ktoś pobił ;) Leniuchuje od rana, choć korci mnie żeby zrobić pranie i podłogę umyć heh Ale muszę leżeć i obiecałam to mężowi :huh: :dry: Nie wiem jak wytrzymam w 'nic nie robieniu' heh

moniab26 piękna pościel! taka kolorowa :blink:
Sandra85 ja też życzę mamuśką donoszenia ciąży przynajmniej do 37 tyg :blink: no i sobie również :lol:
baby_55 wow kochana, ale Ty masz energii- tyle prania porobić+prasowanie, podziwiam Cię!

Uciekam obejrzeć bollywoodzki film- Czasem słońce,czasem deszcz. Widziałyście? Lubicie wogóle takie filmy?
Buziaki :****

12 lata 8 miesiąc temu #403199 przez kasia7775
Andra i Sandra szysko bedzie dobrze, tylko sie nie stresujcie i odpoczywajcie :)

A ja sie pochwale :) moj kochany zzrobil mi nispodzianke i zabral mnie na weekend na Kaszuby nad jezioro. Siedze sobi na lzaku i mam widok na wode :) zreszta juz bylam nogi pomoczyc... To juz. Pewnie ostatnii taki wypad w tym rroku :p

Milego dnia!

12 lata 8 miesiąc temu #403226 przez Jussstyś
Hej dziewczyny :)
U mnie jest piekło, termometr obecnie pokazuje 46 stopni, oczywiście w słońcu B) także jest tragedia... Ale zapowiadają na popołudnie burze, więc może coś przyjdzie i się ochłodzi, z reszta od Wrocławia juz idą jakies takie szare chmury :laugh:
moniab śliczniusia pościel :)
andra mnie córcia obudzila o 4:00 :laugh: ale jakoś ją ubłagałam, żeby dała mamuci jeszcze troszkę pospac i tak obudziłam się o 7:40 bo jest niesamowicie gorąco i nie mogłam się ułozyc :dry:
kasia7775 Ty to masz dobrze, my mieliśmy jechac nad wode, ale nie jedziemy, bo ja nie wysiedzę w takim upale, mimo, że w cieniu :dry: za gorąco jest, wolę się nie wychylac :dry:
Miłego weekendu :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu #403227 przez chasiami
kasia7775 aż zazdroszcze ci, sama bym posiedziała nad wodą :(
Dziewczynki przez te upały zaczeły mi palce puchnąc ale tylko palce. I w nogach i rękach :(
Moja znajoma ma termin na 15 sierpnia, ale dzisiaj dzwonili do niej z kliniki, że ma przyjechac i ze moga jej nawet teraz zrobic cc. Bo nie wiem co tam dokladnie, ale wiem ze ma problem z nerkami i kiedys lekarz zabronil jej miec dzieci, ale ze wzgledu na wyniki ze miala lepsze to miala czas w ktorym mogla byc w ciazy i zaraz sie starali. A wyniki znow gorsze i dlatego zastanawiaja sie nad cc. Ale zakręcilam :) mam nadzieje ze cos zrozumialyscie! :)

andra88 ja tez mialam lezec i teraz od 35 tygodnia gin kazala mi sie ruszac, ale kondycha moja = 0, wiec cokolwiek zrobie to potem pol dnia sapie ;p

Ja chce juz koniec! czy ciaza nie moze trwac 4 miesiace? :lol:

12 lata 8 miesiąc temu #403284 przez moniab26
andra88 widziałam " Czasem słońce czasem deszcz "
też lubię te filmy - zawsze na nich płaczę hehe nawet jak się wszystko dobrze kończy :laugh:
Ale upał - u mnie 35 w cieniu - już nie mogę wytrzymać a palce u nóg mam jak serdelki...

[*] 30.05.2005 aniołek

12 lata 8 miesiąc temu #403289 przez Lui
Witajcie :)

I mi te upały dają popalić, cały nogi spuchły, jak staję na nich to czuje się jakbym miała nogi słonia, do tego paluszki nachodzą na drugie paluszki. Nie umiem tego opisać.. :( zimna woda nie pomaga. Razem za mną chodzi moja sunia, które też już nie daje rady. Zasłoniłam rolety w mieszkaniu i czekam.. nie wiem na co już, bo w nocy nie mogłam zasnąć z gorąca

z domu nie mam zamiaru wychodzić, byłam tylko 30 min autem u Męża w pracy (szczęscie, że auto ma klimę), jak wróciłam to normalnie raj w domu..

12 lata 8 miesiąc temu #403308 przez madeleine
U mnie masakra. 38 stopni w cieniu było jakoś do 15, normalnie duchota straszna siedziałam i się pociłam. Na szczęście zebrało się na burzę, popadało, podmuchało i teraz błogi chłód. Przez te upały to żyć się nie da. Stopy spuchnięte, mój P się śmieje, że takie nóżki to w tesco w lodówce widział, normalnie jak racice u świni :P haha

Matko dzisiaj mi się śniło, że urodziłam. Płakałam przez sen, bo Wikusia się taka maluteńka urodziła, stopki jak pół długości kciuka.. Przestraszyłam się strasznie...

Wiktorek już jest z nami!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka