BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #403487 przez chasiami
Niedzielna cisza :)
Pozdrawiam wszystkie mamusie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #403549 przez agnesssa
Hej dziewczynki :)

Faktycznie upał nie do zniesienia w weekend. Też opuchłam jak baleron :huh: A noc z soboty na niedzielę to był jakiś koszmar :ohmy: Duchota straszna, gorącz i deszcz i burza, przez które nie mona było otworzyć okna :dry: Ale dzisiaj jest już przyjemniej :)

Martwi mnie, że codziennie boli mnie brzuszek :huh: Zazwyczaj z lewej sony nad pachwiną. Mam nadzieję, że to tylko się wszystko naciąga i nic nie zapowiada wcześniejszego porodu, jeszcze jest trochę za szybko :)
Maksiu się wierci jak szalony :woohoo: Wczoraj przed wyjazdem z Bydgoszczy dał taki popis możliwości, że cała rodzinka widziała jak mi się cały brzuch przemieszcza z prawej na lewą :laugh:

Dzisiaj może coś poprasuje skoro nie ma słońca i upału, bo od jutra znowu ma być gorąco :) Najgorsze jest to że znowu się do mnie goście wybierają :huh: :angry: Już nie chciałam nikogo w sierpniu, a tu teście mają przyjechać, a ja nie umiem im powiedzieć, ze sobie tego nie życzę :dry:

Dobra koniec marudzenia :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 8 miesiąc temu #403572 przez baby_55
U nas pogoda w miarę znośna, tzn upałów nie ma wcale ale 10razy dziennie pada i słońce na zmianę i nie bardzo wiadomo czy siedzieć w domu czy gdzieś iść...

Wczoraj był bardzo intensywny dzień, spedziliśmy cały w Dublin Zoo i było super, tutaj są takie ogromne przestrzenie tego zoo, że zwierzęta mają ogromne wybiegi, żyją prawie jak na wolności, tylko nie muszą walczyć o pożywienie ;) żeby wszystko przejść potrzebowaliśmy grubo ponad 5 godzin i wcale nie szliśmy powoli, wręcz przeciwnie

dzzisiaj o 13:15 mam wreszcie USG :) ciekawe ile waży Niuńka i co u niej słychać :)

co do prania i prasowania to nie bardzo mam wyjście, bo ktoś to zrobić musi a męża tym obciążać nie będę wolę, zeby się w tym czasie Adim zajął, to jest trudniejsza sprawa ;) hehheh

dzisiaj tylko dwa prania planuję :) nmqam nadzieje, że pogoda dopisze i wystawi e je na cały dzień na zewnątrz, bo wtedy szybciutko schną :)

miłego dnia i całego tygodnia :)

12 lata 8 miesiąc temu #403602 przez siteczko
Witam!
Gdzie podziały się wszystkie wrześniowe mamusie? :)
Ja calutki weekend miałam bardzooo intensywny, dużo pracy - zawodowej :( szczerze już nie mam siły, a teraz zrobiła się mi jakaś kumulacja..
Dzisiaj odpoczywam, ponieważ 0 17 mam wizytę u gin :) W końcu zobaczę maluszka :) Mam nadzieję, że wszystko ok jest z nim no i z szyjką :) Zwłaszcza po takim weekendzie...
Dam znać co z nami wieczorem, jak będę miała jeszcze siłę :)

12 lata 8 miesiąc temu #403609 przez MADZIA7
Witajcie po weekendzie:)

Nic się nie odzywałam przez 2 dni, bo miałam taki "imprezowy" weekend. W sobotę byłam na wieczorze panieńskim i u koleżanki i było tak fajnie i miło, że będę go długo pamiętać:) Plotkowałyśmy, śpiewałyśmy karaoke, itp. A wczoraj była u nas rodzinka i też było super! Lubię podtrzymywać tradycję i organizować takie rodzinne spotkania!:) Baby wypróbowałam przepis na Shreka, tylo go trochę pozmieniałam, wyszedł świetnie, rodzinka się zachwycała. Dzięki za świetny pomysł! I nawet ja skosztowałam taki cieniutki paseczek, bo się nie mogłam oprzeć, mniam, mniam:) Wstawiłam przepis na mojego bloga, tylko już z tą mienioną wersją.

Baby daj znać, co u Niuńki na USG?

Agnessa Ty taka aktywna jesteś, że chyba nadal sobie nie odpoczniesz, mimo że już nie pracujesz ;) A z tymi teściami może nie będzie tak źle,jak do mnie przyjechali, to mi sporo pomagali, ale wiem o czym mówisz, pewnie chciałabyś wreszcie spkojnie sobie dychnąć, zwłaszcza że się źle czujesz. Może zapytaj gin. o te bóle? Moja Maleńka też ostatnio strasznie szaleje, choć wcześniej mniej się ruszała.

Miłego dzionka

12 lata 8 miesiąc temu #403613 przez 26joanna
Cześć dziewczyny :)
Tylko ja miałam problem z wejściem na forum? Na szczęście już działa :D
Dzisiaj idę do położnej wieczorkiem , mam nadzieje ze nie przerazi się moimi dolegliwościami :P
Któraś z Was ( przepraszam nie pamiętam która) mówiła o bólu krocza , mnie tez strasznie boli , czasami nie mogę ruszyć lewa noga :( Ehh byle do końca :)
baby_55 daj znać co u malej , my tez mieliśmy iść wczoraj do Zoo ale pogoda trochę nam nie podpasowala ;)
siteczko na pewno z małym wszystko ok i z szyjka tez :) Ciekawe ile Twój wazy , mamy termin na ten sam dzień ale wiem ze mój będzie chyba większy bo mam wielki brzuch :lol:
agnesssa współczuje Ci tych gości , ja w sobotę mam robić grilla urodzinowego ale chyba nie mam siły zabawiać towarzystwa, ogólnie w tej ciąży , wkurza mnie wszytko :angry:

12 lata 8 miesiąc temu #403641 przez chasiami
Witajcie dziewczynki!
Ja dzisiaj od rana szalałam :) Pomyłam okna, potem meble (także w środku) pozbyłam sie pare rzeczy, ale tylko dlatego ze robie miejsce dla naszego nowego lokatora :)
Mam juz 35 tydzień skończony, i zgodnie z zaleceniami mojej lekarki mam powoli zacząc sie ruszac :) Tylko że ja nie umiem powoli :woohoo:
agnesssa No współczuję, wszystkie teraz dobrze cie rozumiemy bo samym nam jest ciezko. Wczoraj byłam na urodzinach u sąsiadki i przyszłam tak spuchnięta, że masakra.
A czekają mnie jeszcze urodziny męża, ale że tak powiem załatwiłam to po najniższej linii oporu :P
Zamówiłam catering :P z ciepłą i zimną kolacyjka na 17 osób- niecałe 300 zł :)
I zamówiłam 4 rodzaje ciastek :)
Mój mąż tylko kupi alkohol (jak to na śląsku bez alkoholu się nie obejdzie :blush: )
i urodzinki z głowy :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu #403658 przez agnesssa
Baby ale fajnie spędzony dzień :woohoo: A jakąś fotką się pochwalisz :woohoo: No i pochwal się po wizycie jak Twoja kruszynka się miewa :kiss:

Siteczko A ty kochana kiedy masz zamiar przestać pracować :unsure: Nie przemęczaj się tak :kiss: No i czekam na wieści po wizycie :kiss:

Madzia ale fajny weekend miałaś :woohoo: Co do teściów to ja nie chce ich pomocy :huh: Problem polega na tym, że jak moi rodzice przyjeżdżają to czują się jak u siebie, w sensie wiedzą gdzie co jest i nie muszę im "służyć" bo do nas jednak co jakiś czas przyjeżdżają, a teście cały czas mieli nas w D i byli u mnie raz a teraz jak chcą się przenocować to nagle im się przypomniało, że dzieci mają w Trójmieście :angry: Zapraszałam ich tyle razy, a jednak ciągle mieli nas w nosie. A kiedy im mówimy, że sierpień to już taki czas gdzie trzeba dużo zrobić przed narodzinami i że nie specjalnie się czuję to oni postanowili sobie przyjechać nie pytając o nic, tylko nas informując :dry: Generalnie lubię moich teściów, ale nie lubię braku zrozumienia, którego od nich oczekuję. A mój mąż jeszcze wyleciał z tekstem do teściowej, że dobry czas sobie wybrali bo u mnie kupa prasowania ciuszków małego... nie wyobrażam sobie, żeby mi teściowa prasowała :huh:
Ajjjjj sorki, za to moje marudzenie :dry: :dry: :blush:
A do ginki idę za tydzień wiec mam zamiar o wszystkie boleści wypytać :)

Joanna Również miałam problem z wejściem na forum :huh: Coś ostatnio często szwankuje :pinch: Ciekawe co Ci położna powie :unsure: No i właśnie mam podobnie, też mnie dużo rzeczy wqrza :silly: Mam nadzieję, że Cię grill nie wymęczy :kiss:

Chasaimi ale ty szalona jesteś :silly: Pomalutku miałaś działać, a ty z grubej rury okna myjesz :silly: Nie przeholuj :kiss: Świetny pomysł z tym catringiem, a cena normalnie szok, więcej byś na zakupy wydała, i jeszcze się narobiła ;)

Ależ się szybko męczę :huh: Pewnie przez ten puls, ciągle mam powyżej 110 ale ponoć to normalne :huh: Wiec odpoczywam po każdej czynności :silly: :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 8 miesiąc temu #403724 przez karolak25
WITAJCIE!
dziewczynki bylam wczoraj na meczu siatkowki :laugh: bylo cudnie, nie da sie nawet opisac... rodzinka widziala mnie w TV i smiali sie ze tak skakalam ...troche sie martwilam zeby bylo wszystko ok, ale maluszek kibicowal z nami...troche bylam padnieta bo wrocilismy po polnocy ale warto bylo... wrzucam Wam fotke :lol:

Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #403730 przez Sandra85
Witam :)
Karolak super fotka :) No to Maluszek juz od samego poczatku zawziety kibic :laugh: Najwazniejsze,ze sie dobrze czujesz :) Baby mam brata w Dublinie i jak byla moja mama z mlodszym braciszkiem pierwszy raz u niego to tez byli w zoo.Chyba z 200 fotek narobili,slicznie tam jest,zazdroszcze :) Mam nadzieje sie kiedys tam wybrac,juz z synkiem :silly: Daj znac po USG,co i jak z Malutka :) Siteczko TY oczywiscie tez sie odezwij po wizycie,nie trzymaj nas w niepewnosci :) Mam nadzieje,ze wszystko ok z szyjka,ale wiesz,ze masz sie oszczedzac :ohmy: :blink: Tak jak Chasiami powolutku zaczac sie ruszac nie znaczy caly dom wysprzatac w jeden dzien :silly: MADZIA gratuluje udanego weekendu :) Joanna,Agnessa ja dzis nie probowalam wejsc wczesniej na forum,bo nie mialam czasu,szkola rodzenia,obiad itd. i dopiero teraz weszlam i bylo ok.Agnessa nie przepraszj,wlasnie po to tu jestesmy,zebysmy mogly sobie czasem pomarudzic bezkarnie :) A takie wyzalenie sie czasem pomaga :) Mam nadzieje,ze nie bedzie tak zle z tesciami,a na dlugo sie wybieraja do Was?Ja tez mam wizyte w przyszlym tyg. ale dopiero w piatek,jakos wytrzymam :) Tez sie strasznie szybko mecze,u nas upaly nie odpuszczaja nawet na jeden dzien,czasem juz mam dosc wszystkiego :( I tak jak piszecie,mam chwile(czasem b. dlugie),ze wszystko mnie wkurza,ze az sie poplacze.I to o nic konkretnego,albo o cos co wczesniej minelabym z usmiechem :angry: No,koniec marudzenia :) Jedziemy zaraz po wozeczek,juz sie nie moge doczekac:)Buziaki :kiss:

12 lata 8 miesiąc temu #403742 przez makrelcia
karolakk25 super fotka :) Zazdroszcze kibicowania bo ja tylko przed tv mogłam :)
Agnessssa wizyta szybko minie i będziesz mogła dalej odpoczywać :)

Mi upały dają nieźle popalić. W piątek poszliśmy nad jeziorko, ale chwile postałam na pomoście i ciemno przed oczami miałam :D już przez cały weekend nie poszłamnad wode :) Na szczęście wczoraj się ochłodziło i jest o niebo lepeij :)

Też zaczynam się już więcej ruszać. Z tym, że coraz ciężej mi to idzie. Właśnie umyłam podłogę i strasznie zmęczona jestem.Śmiałam się dzisiaj, że nie mogę już zmywać bo mi brzuch przeszkadza :) A jestem niska i brzucha niestety do zlewu nie wrzuce :)

Jutro mam wizytke, ciekawe co tam u Młodego słychać :)

Dziewczyny dajcie znać jak po waszych wizytkach :)

12 lata 8 miesiąc temu #403762 przez 26joanna
Byłam dziś u położnej , jak zwykle niewiele się dowiedziałam :P Ciśnienie ok , w siuśkach brak cukru czyli ok , dziecku ładnie pracuje serduszko wiec ok , ułożony główka w dol , plecki w prawym boku i wysokość macicy dobra jak na ten tydzień ciąży wiec ok . Wiec cala wizyta trwała 10 minut i dowiedziałam się ze jest ok :P tzn ciesze się , ale śmiać mi się chce jak mnie bada i mówi " tu jest główka wiec ok " :lol:

12 lata 8 miesiąc temu #403769 przez moniab26
Ja też miałam wcześniej problem z wejściem na forum :(
Na szczęście upały trochę odpuściły i od samego rana miałam tyle energii...
Karolak fajna fotka - ja tak jak Makrelcia tylko przed tv kibicowałam
A tak zupełnie z innej beczki - kolejna tragedia na drodze - 9 osób nie żyje - po prostu brak słów

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #403776 przez andra88
Hej mamuśki!
A ja się rozpisałam, chciałam wkleić na forum i mnie wylogowało i coś z forum było nie tak... :dry:
Muszę nadrobić co naskrobałyście :blink:
Miałam bardzo leniuchowaty weekend, byliśmy na urodzinach mojego brata w sobotę, imprezka się przeciągła i dopiero dziś wróciliśmy.
Odebraliśmy łóżeczko od kumpeli, więc mężuś musi teraz tylko złożyć :) Obiecał że w tym tygodniu to zrobi- więc zobaczymy czy dotrzyma słowa :silly:
Od jutra zabieram się za pranie i prasowanie ciuszków Adasia, no i w końcu muszę spakować torbę do szpitala- bo niestety ból krocza coraz bardziej dokucza. I torba niech sobie już leży w razie 'W'.
karolak25 piękna fotka! ślicznie wygladasz kochana :) Pochwal się wózeczkiem!

26joanna najważniejsze że Maluszek zdrowy :blink: Ja też zawsze słyszę od lekarki- ' wszystko jest ok'- resztę 'wiadomości' muszę od niej wyciągnąć co z Maluszkiem heh :huh:
moniab26 brak słów poprostu co się dzieje ;/ Szkoda ludzi i ich rodzin... Tragedia :(

12 lata 8 miesiąc temu #403785 przez karolak25
dziekuje za mile slowa Kochane, wozeczka jeszcze nie mam, nie bede kupowac bo bede miala od znajomych, lozeczko i posciel zamowione na allegro, mam nadzieje ze przyjdzie szybko i bede mogla wyslac kuriera po to do PL, mam nadzieje ze w ciagu 2 tyg.bede miala wszystko u siebie. ja tez piore i prasuje, w piatek mam wizyte w szpitalu, ciekawa jestem jak oni sprawdzaja ulozenie dziecka bez zrobienia usg. jak to jest dziewczyny?

pozdrowionka :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka