BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 4 miesiąc temu #403792 przez andra88
Karolak25 przepraszam źle doczytałam, chodziło mi o Sandra85 bo pisała że po wózek jadą :silly:
Nie mam pojęcia jak oni sprawdzają ułożenie dziecka heh A to czemu Ci USG nie zrobią?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #403801 przez hanias
Cześć dziewczyny!
Jeśli chodzi o weekend to sobota była masakryczna!!! Lubię jak jest ciepło i świeci słoneczko, ale ta temperatura i duchota nie do wytrzymania! I jeszcze jak głupia rano wzięłam się za prasowanie i prawie padłam :angry:
Chiasami - catering za takie pieniądze - koniecznie muszę się rozejrzeć jak to u nas wygląda, bo też czekają mnie urodziny męża a szczerze mówiąc nie mam siły siedzieć w kuchni i pichcić.
Ostatnio chodzę jak pingwin, mieszkam na 3 piętrze w bloku i żeby wtargnąć na górę muszę sobie robić odpoczynki heheheh Męczę się tak, że szkoda gadać ;)
Od jakiegoś czasu mam takie dziwne kłucia w pochwie (taki tępy ból) i to kilka razy w ciągu dnia. Co to może być? mam nadzieję że nic groźnego. Wizytę mam dopiero na 13.08
Krolak - jak byłam ostatnio u mojego gin, to podotykał brzucha i powiedział :dziecko ułożone główką w dół. Pomyślałam sobie że głupoty gada, bo skąd niby może wiedzieć. Ale zrobił mi USG i rzeczywiście maleńka ułożona tak jak mówił.

12 lata 4 miesiąc temu #403809 przez karolak25
tutaj raczej juz przed porodem nie robia usg, ja mialam tylko 2 usg w szpitalu i jedno sobie prywatnie zrobilam, no ale w sumie dziecko w kazdej chwili moze sie obrocic i zastanawiam sie jak oni to sprawdzaja juz w czasie porodu, skad beda wiedziec czy czasem nie bedzie potrzebna cearka...

12 lata 4 miesiąc temu #403824 przez Ania14.09
W czasie porodu, to badają ginekologicznie i wiedzą, że główka jest ułożona prawidłowo. W tak wysokich ciążach położnik też powinien wiedzieć. Mi jak położna sprawdza tętno, to zawsze trafia, więc zapytałam skąd to wie, a ona, że oni widzą jak dziecko jest ułożone w takiej wysokiej ciąży :) Więc nam laikom może się wydawać, że widzimy tylko wielki brzuch,a oni widzą więcej jako zawodowcy :laugh:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 4 miesiąc temu #403842 przez patys
hanias ja też mam takie bóle, z tego co opisałaś...i powiedziałam o tym gin i jak mnie zbadała ginekologicznie i nacisnęła w jakims tam miejscu i spytała czy mnie boli i ja potwierdziłam to powiedziała ze mam za mało wapnia i biore teraz wapno przez tydzien i mam jesc duze serów mimo ze w sumie duzo jem:)

karolakjak oglądałam meczyk to myslałam o tobie że pewnie świetnie się tam bawisz:)ja generalnie od rana do wieczora mogłabym oglądać olimpiade:)

dzis przyszły mi przescieradła do łóżeczka taki komplet do wózka kołderka poduszka i poszewki i druga pościel do łóżeczka:)dobrze ze dzis dotarło bo jutro jak tylko mąż skonczy egzamin na nauczyciela mianowanego jedziemy nad jeziorko do znajomych na 5 dni.... :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #404038 przez 26joanna
Cześć :)
karolak25 dziewczyny Ci już odpowiedziały i maja racje , tak samo ja mam na każdej wizycie :) Położna bada ułożenie dziecka przez brzuch ( praktykantka pomaca delikatnie a położna tak wywstrzasa dziecko ze będzie skakało jeszcze 2 dni :silly: oczywiście żartuje , ale ja chyba trafiam na takie położne :lol: ) . Powie Ci dokładnie gdzie dziecko ma plecki , gdzie ma główkę i powie czy wielkość macicy jest dobra do tygodnia :laugh: Śmiałam się do męża , ze po drugiej ciąży mogę już iść na nauczać jak położna :lol:
patys pochwal się pościelami :)
Ja mam już wszystko poprane i poprasowane :D Dalej martwią mnie humorki moje , bo dziś nawrzeszczałam nawet na kanarka bo zamiast śpiewać to krzyczy i jeszcze mi dziecko obudzi :angry:

12 lata 4 miesiąc temu #404039 przez chasiami
Dzień dobry! :)
Dzisiaj jeszcze cisza? :)
Ja wczoraj po całym dniu pracy, jeszcze miałam gości i sama się dziwiłam ze zmęczona nie byłam :) Ale za to jak się spało :laugh:
Już dawno tak dobrze nie spałam :)
Dzisiaj dzień 2 porządków :) będę myła kolejne pokoje :)
Moja malutka jest już taka duża, że zajmuje cały brzuch, ale zauważyłam jednocześnie że przez to że jest duża to ma coraz mniej miejsca i coraz mniej się rusza.
Ciekawi mnie jaki będzie miała temperament po tej "stronie" świata? :)
Ja byłam dzieckiem okropnym i cały czas, dosłownie cały czas płakałam, a byłam do tego jeszcze dzieckiem baaaardzo aktywnym. I boje się że akurat to po mnie odziedziczyła. Lepiej niech będzie miała więcej cech od tatusia ;)

Życzę miłego dnia ;)

12 lata 4 miesiąc temu #404045 przez andra88
Witam się i ja :)

Ja właśnie po śniadanku jestem- najadłam się jak nigdy hehe :lol:
Mój Adasiek ma chyba charakterek po tatusiu bo cały czas się wierci- mój mąż również nie potrafi usiedzieć na miejscu- cały czas musi coś robić :)

PATYS koniecznie pochwal się pościelą :blink:

12 lata 4 miesiąc temu #404109 przez baby_55
Dziewzynki po USG potwierdzono, że Nikoli nic nie wyrosło :laugh: więc będzie dziewczynka :side: poza tym wszystko idealnie, wały malutko bo coś ponad 1600g przy dolnej granicy ale w normie, więc podobnie jak Adi trzymał sie dolnej granicy, dlatego dobrze, że kupiłam dużo ciuszków na 50cm :) nprzydadzą się ;) wszystkie narzady ok, iość wód ok, serduszko bardzo ładnie pracuje, żadnych szmerów itp, łożysko tez w normie, ułożona nadal główką w dół i niech tak już zostanie :side:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

26joanna my wybraliśmy sie z rana tzn ok 10 i było pięknie więc nas pogoda nie straszyła dopiero potem się zaczęło psuć, ale daliśmy rade ;)
fajnie, ze po wizycie wszystko ok :) ja mam kolejną za 2 tyg i dopytam wtedy o poród tzn gdzie iść i wszystko po kolei, a nie wiesz kiedy sie robi plan porodu? to na którejś kolejnej wizycie tylko nie wiem na której...

karolak zazdroszczę wyprawy na mecz, na pewno fajnie było no i świetnie wyglądasz :)

patys chwal sie pościelą koniecznie :)

idę trochę z młodym sie pobawić a potem czeka prasowanie...
jeszcze zupkę ugotować bo w ramach drugiego dania będziemy robić grilla a potem muszę posortować ciuszki dla młodej rozmiarami i zacząć prać, bo mnie październik zastanie a ja nadal nie będę miała nic gotowe ;) :silly:

12 lata 4 miesiąc temu #404131 przez siteczko
Witam Was!

karolak25 też oglądając mecz siatkówki z mężem, mówię że jedna z nas to tam jest na trybunach, patrz może będzie jakaś z brzuszkiem hehe :) zazdroszczę na pewno super atmosfera, zwłaszcza że ostatecznie to wygraliśmy hehe no i sporo polaków było :)

patys też czekam na zdjęcia pościeli :P ja cały czas nad swoją się zastanawiam czy nie odesłać... ech ;)

baby_55 Super że po wizycie wszystko jest ok :) no i że potwierdziło się że dziewczynka :) A zdjęcia z ZOO superowe macie, po za tym uwielbiam zwierzaki a zwłaszcza żyrafy! :)

A co do mojej wczorajszej wizyty to... wszystko jest OK :) Gin mnie pochwaliła, że nic się nie pogorszyło, szyjka jest długa jak była, nie jest już miękka, nic się więcej nie rozwiera :) Luteine mam brać jeszcze tylko 1 opakowanie, czyli jakiś tydzień :) Termin porodu mam bez zmian i jak nic się nie wydarzy to nie urodzę wcześniej, a nawet mogę po terminie hehe :) Synek waży 1800 g więc prawidłowo :) Wszystkie przepływy, serduszko itd ma ok. Główką jest w dół, ale jeszcze nie ułożony jak do porodu, tzn. nie jest twarzyczką do mojego kręgosłupa, ale ma jeszcze troszkę czasu :) Tak więc od razu kamień z serca :) Jedynie co, to ma pępowinę przy główce i bardzo możliwe że przy porodzie może się nią okręcić, ale podobno to częsty przypadek... mam nadzieję tylko że wcześniej się nie okręci.. Kolejna wizyta jeśli nic nie będzie się działo mam dopiero za 4 tyg! 27.08
A i w końcu wybraliśmy wózek, chyba najtrudniejszy wybór z całej wyprawki hehe :)

Miłego dnia, buźka!

12 lata 4 miesiąc temu #404137 przez patys
tą pościel już wam chyba pokazywałam:)
www.patiimaks.pl/Product.aspx?cat_name=p...D=375&producer=klups

od tego samego sprzedawcy wzięłam prześcieradło ecru , pościel i komplet do wózka, powiem wam że ten komplecik bardzo fajny, poduszeczka do wózka taka cieniutka i kołderka też:)

allegro.pl/baby-raj-przescieradlo-frotte...mka-i2483015175.html
allegro.pl/baby-raj-urocza-3el-posciel-h...100-i2485276588.html pościel model 031- zabawka kremowa bardzo ładna na żywo, takie ładny delikatny kolorek:)

allegro.pl/baby-raj-komplet-do-wozka-4-el-i2477242985.html

A z miłych wiadomości to właśnie się dowiedziałam że mój mąż zdał przed chwilą egzamin na nauczyciela mianowanego:)!!!!!tak się cieszę bo ja się pewnie bardziej stresowałam od niego, a poszło mu genialnie:) i teraz tylko resztę rzeczy spakować i jedziemy nad jeziorko :laugh: :laugh: :laugh:
Z mniej miłych wiadomości- moje maleństwo nadal główką do góry- mówimy z mężem że to po prostu bardzo optymistyczne dziecko :silly:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #404142 przez baby_55
Patys śliczna pościel :) a maleństwo jeszcze się obróci ma czas :)

Siteczko dobrze, że z szyjką i maleństwem wszystko dobrze :)
pochwal sie jaki wózeczek wybraliście :)

12 lata 4 miesiąc temu #404151 przez siteczko
baby_55 Wózeczek to jest X-LANDER XQ 2012 - gondole na 99% bierzemy taką niebieską, natomiast jeśli chodzi o spacerówkę, to póki co kupujemy bez tych Color Pack'ów [to co jest na zdjęciu w kolorze niebieskim, dokupuje się osobno], bo w sumie za bardzo żaden kolor mi nie odpowiada tak do końca nawet ten niebieski ;) więc obliczyłam że spacerówka będzie używana pewnie dopiero w marcu, więc może wprowadzą nową kolorystykę na początku roku 2013 to wtedy kupimy sobie :) Natomiast do tego jeszcze fotelik - nosidełko MAXI COSI cabrio fix
Ale jak już kiedyś pisałam, na to wszystko zrzucają się dziadkowie :) bo w sumie bez tych Color Pack wyjdzie jakieś 2000 zł.....
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #404153 przez 26joanna
patys bardzo ładna to pościel , ja nie mam pościeli do wózka i nie wiem czy kupywac :unsure: Gratulacje dla męża i miłego wypoczynku :lol:
siteczko mój tez nie jest ułożony jak do porodu ( leży bokiem ale główka w dole :) Jak rodziłam Lusie to była owinięta pępowina , wszystko skończyło się dobrze , zaraz jej ściągnięto ja :laugh:
baby_55 super zdjęcia , dobrze ze nie było opałów to zwierzęta wyszły :blink:
Nie słyszałam nic o planie porodu. Nie robiłam przy Lusi nic , tutaj mi tez nic nie mówiła położna :) Wiec dowiedz się jak możesz :)

12 lata 4 miesiąc temu #404154 przez MADZIA7
Tyle się rozpisałam, a tutaj jakiś błąd serwera wyskoczył:)

Widzę, że dziś dobry dzień, same dobre wieści, Siteczko, Baby cieszę się, że z Maleństwami wszystko dobrze! Baby piękne zdjęcia z Zoo, ale masz uroczego synka!

Patys gratuluję mężowi! Wasz synek na pewno będzie optymistą, bo coś mi się wydaje, że Wy obydwoje jesteście:) Udanego pobytu nad jeziorkiem!

Karolak
ale zaszalałaś z tym meczem! Bardzo ładnie wyglądasz w roli kibica! :)

U mnie dziś spokojnie, za to jutro idę do ginekologa, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze:)

trzymajcie się cieplutko :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka