- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Jussstyś Ja już od 8 nie śpię, dziś mąż pracuje z domu, tak więc miałam pobudkę na śniadanko i zabrałam się za swoje projekty
Wczoraj był bardzooo długi dzień i wróciłam do domu po 22 taka padnięta, że dziś ciężko było wstać :| W sumie nadal leże, już chyba z przyzwyczajenia, że muszę dużo leżeć, to nadal pracuję w łóżku, ale w sumie jest mi tak zdecydowanie wygodniej, siedząc od razu bolą mnie plecy :|
kasia7775 W takim razie trzymam kciuki za każdy dzień, aby jednak jak najdłużej jeszcze maluszek posiedział w brzuchu Pewnie to lekarstwo to sterydy dla małego aby mu się szybciej płuca wykształciły, jakby się miał już pchać się na świat Czekamy na wieści co tam u Was
No a właśnie Aganio, Anulka dajcie jakiś znak! wcześniej takie aktywne, a teraz cisza.. Anulka ma termin na 3.09 więc wszystko możliwe, a z kolei Aganio bliźniaki więc tym bardziej... hmmm miejmy nadzieję, że wszystko jest dobrze
Co do prania - to ja jednak wypiorę tylko środek gondoli i co tam będzie można z nosidełka.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
Fajnie że masz dostęp do Internetu, mi tego strasznie brakowało, będąc w szpitalu
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
ja też nie śpię już od 6:30, ale jakaś taka nie do życia dziś jestem, pewnie przez te upały.
Kasiu ja też trzymam kciuki za każdy dzionek! Dobrze, że komputer i internet masz w szpitalu i możemy się z Tobą kontaktować i Cię wspierać
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
za to kolezanka która rodziła miesiąc przede mną (niewirtualna) po magnezie prawie się przeterminowała, jak jej podawali wlaśnie pompą, żeby zatrzymać wszystko, więc trzymam kciuki, zeby u ciebie też sie udało zatrzymać :*:* buziaki
u mnie pranie nastawione, bo słońce świeci i brak chmurek kończymy śniadanko, zaraz pościagam to co wyschło z wczoraj i szykuje kolejne do nastawienia
miłego dnia
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Dzisiaj czuje się dużo lepiej, bwczoraj była jakaś kumulacja Cały dzień przeleżałam, bo najpierw ciśnienie a potem mnie taka migrena dopadła, że nie byłam w stanie nic zrobić
Makrelcia pewnie uszyjesz piękne poszycie na leżaczek, czekam na efekt Mam nadzieję, że plamienia ustały, wydaje mi się, że mogły być od pobrania wymazu
Sandra mam podobne odczucia, z jednej strony ciąża jest super, zwłaszcza kopniaczki, ale z drugiej już bym chciała przytulać synusia. A teraz jak jest już tak ciężko to w ogóle się o tym myśli Ja w zasadzie w ogóle nie wiem co będę chciała wziąć dla małęgo do szpitala, z tym mam chyba największy problem
PolaL Jusssyś ja miałam wypalaną nadżerkę kilka lat temu, dobrze, że macie wykrytą, po ciąży na pewno się gin tym zajmie a na razie nie ma się co stresować
Monia Wow to jesteś gotowa na maluszka Super A czerwona kokardka musowo musi być, zwłaszcza w wózeczku, a czasami jeszcze medalik doczepiają Ja również mam czerwoną wstążeczkę i ją zawieszę
Chasiami mi waga cały czas waha się o 1 kg raz idzie w górę raz w dół więc mam podobnie Ślicznie wyglądasz i masz piękny brzuszek
Andra Ruszyłaś pełną parą widzę Ale się nie przemęczaj skoro masz te boleści krocza i jeszcze ta noga Masakra z ty praniem Ja piorę w persilu i mam płyn do płukania Jelp i jestem zadowlona ciuszki są mięciutkie, doprane i pachną tak delikatnie. A moze wymocz ciuszki w płynie do płukania np Lenor sensituive
Madzia Faktycznie ostatnio dawno się Anulka nie odzywała i Aganio również Super, że z Natalką wszystko dobrze, no i kolejna wizyta już niedługo Co do gości to wczoraj przeleżałam cały dzień, bo tećie pojechali na plażę, a jak wrócili to chwilę po moim mężu, przez ten ból głowy zasnęłam i dopiero o 20 wstałam więc musieli sobie sami poradzić, ale ja mam wyrzuty sumienia, że sobie leżałam i zostawiłam gości samopas
Lui ja wiem, że ciężko wysiedzieć, ale na prawdę nie przesadzaj z tym myciem okien i sprzątaniem, daj jeszcze ze 2 tygodnie maluszkowi A tygodnie ciąży liczy się od OM a nie od USG, bo maluszek przy każdym USG ma inną wagę i to są tylko dane statystyczne Współczuję papierkowej roboty
A z ginem faktycznie kupa kasiory zostawiona, ja prawie na każdej wizycie zostawiałam 250zł kilka razy 150zł no i faktycznie wszystkie badania płatne, ale ciężko było mi zrezygnować z tej lekarki, która mi pomogła zajść w ciążę A teściom nie dało się wytłumaczyć, a mój maż w ogóle nie potrafi z nimi rozmawiać takich sprawach, w sensie nie umie im odmówić niczego Ale przed chwilą pojechali i jest szansa, że już nie przyjadą
Ale jutro mam nowych gości więc masakra, z tym, ze to mój brat i jemu usługiwać nie muszę, po za tym zapowiedziana od dawna wizyta więc to co innego
Siteczko ja kupiłam używany wózek i niestety nawet wietrzenie nie pomogło i "śmierdział" trochę wiec ja wszystko piorę łącznie z materacykiem, a gondolkę wyczyściliśmy specyfikiem do tapicerki, bo nie da się ściągnąć Ja nie wiem jak to jest oznaczone, jak dostaję za każdym razem taką kartkę wypełnioną danymi z wizyty i tam mi ginka pisze, że ilość wód w normie, może zapytaj na kolejnej wizycie o to
Ania fajnie, ze córcia Ci pomaga To właśnie miedzy innymi dlatego zawsze mi się marzyła pierwsza córcia A jak brata zobaczy to się zakocha i już nie pomyśli o tym, ze chciała być jedynaczka
Joanna mam nadzieję, ze to bolące krocze to nic złego A faktycznie lepiej jeszcze nogi zaciskać
Hasnias dobrze mówi, że powinno się pić dużo wody żeby poziom wód był odpowiedni
Magdalena mam nadzieję, że Cię dzisiaj wypuszczą i że wszystko jest w porządku W sumie trochę Ci zazdroszczę tego USG co tydzień
Baby jak by mi teściu dwa tygodnie siedział, to bym oszalała i chyba się wyprowadziła Współczuję
Kasia WOW, już w szpitalu normalnie dotarło do mnie że już możemy się zacząć rozpakowywać 1,5cm to dużo i mało zarazem, mam nadzieję, że jednak synuś jeszcze zaczeka ze 2 tygodnie I że nie przeleżysz ich w szpitalu
No to trochę Was nadrobiłam Czy koś ma nr do Aganio, bo do Anulki właśnie wysłałąm sms-ka jak tylko się odezwie to Wam napiszę
Dzisiaj się na prawdę czuję o niebo lepiej Czy Wasze maleństwa też się tak wiercą, że ciężko Wam wysiedzieć Maks mnie jednocześnie po żebrach, pęcherzu i przy samych pachwinach naciąga, że czasami aż zaboli Chociaż i tak to lubię
Dobra idę jakąś pralkę wstawić
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
kasia7775 trzymam kciuki żeby dzidziuś trochę zaczekał Wczoraj przeczytałam na sierpniowkach o Twoich porodach Chciałam się Ciebie spytać dlaczego przy odejściu wod nie wolno chodzić ( mi wydaje się ze przecież to przyspiesza poród wiec lepiej chodzić ) ale chyba nie masz głowy do takich "pierdol"
Ja tez nastawiam sie na wcześniejszy poród , Lusie urodziłam w 37 tc i 2 dniu wiec liczę ze małego tez 1 września mamy rocznice ślubu wiec liczę ze zaszalejemy porządnie i się ruszy ( już widzę moje szaleństwa jak teraz się już ledwo ruszam ).
Idę piec torcik , na szybko , na sobotę trzeba się bardziej postarać
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
z tą wizytą teścia to jest tak, że miał przyjechać do nas bratanek męża (13 lat) i dlatego siostra i mąż tak sobie urlopy ustawili, żeby on nie leciał sam a trochę u nas posiedział, no a okazało się, ze bratowa się nie zgodziła, zeby leciał bez niej (a kasy na lot nie mają dla niej, bo my kupilibyśmy bilet dla niego) więc była opcja, że może z teściem, ale też sie niezgodziła no i zostało tak, ze teśc który się napalił przylatuje no i 2 tyg będzie siedział bo 71 lat ma i nie ma szans, zeby sobie sam na lotnisku poradził a pierwszy raz leci....
no i taaka doopa się z tego zrobiłą grrr no cóż trudno, dobrze ze sam teść a nie jeszcze z teściową bo bym się chyba pochlastała na samą myśl mam dreszcze
26joanna no nie ma to jak przytulanki z wielorybem hahahha ja to się śmieję do męża że już teraz ledwo dajemy radę a co dopiero potem nie będzie szans
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Baby to faktycznie ładnie wyszło, miałaś mieć bratanka a będziesz miała teścia No i całe dwa tygodnie, normalnie szok. A ja właśnie jak bym miała samego teścia to był w łeb dostała, bo teściową mam fajną
A w ogóle chciałam Wam powiedzieć, że wczoraj pierwszy raz zauważyłam jak mi się z sutka coś sączy... tzn takie białe kopki były i jak przetarłam to zniknęły, a jak lekko ścisnęłam sutka to to się znowu pojawiły, pewnie siara się ujawniła
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
Ja jestem z czytaniem Was na bieżąco- ale nie mam siły napisać.
No jakoś te nasze dziewczyny się nie odzywają- ciekawe co u nich. Ja na fb w razie 'W' zostawię mój nr kom bo nikomu nie podawałam.
kasia7775 trzymam mocno kciuki żeby Maluszek jeszcze posiedział w brzusiu! Do mnie też coraz bardziej dociera że Adaś może w każdej chwili się urodzić, jeszcze jak doktorka mi powiedziała że mogę wcześniej urodzić to już dopiero
agnesssa cieszę się że Ci już lepiej
Kupiłam do Małego proszek Dzidziuś i płyn do zmiękczania Bambi- wyprałam wszystko, i jest mała poprawa ale nie są tak miękkie jakbym chciała.
Piorę moje i męża rzeczy w persilu + ten sam zmiękczacz Bambi ( uwielbiam jego delikatny zapach) i rzeczy są mięciutkie i miłe w dotyku. Już sama nie wiem Nie mam już siły czwarty raz to prać i prasować
Mój malutki bardziej się wypina niż przeciąga I też ledwo siedzę bo już nie wygodnie, najlepiej mi się leży
A ja od paru dni jakaś rozdrażniona jestem Nawet mąż mnie wkurza- a nic takiego nie robi- chyba sama jego obecność mnie drażni Jakoś mam wszystkiego dość Ale się namarudziłam- przepraszam
Idę zaraz obiad robić bo mąż po nocce wstanie.
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*