- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- Patka0308
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
Patka witam nową mamusię!
agnesssa ja mam to samo co Ty, na lewym boku jak śpię to cierpnie mi noga i boli cholernie biodro, na pleckach- boli kręgosłup a na prawym Adaś spać nie da bo kopie z całej siły po żebrach
chasiami trzymam mocno kciuki!
A ja wczoraj od samiuśkiego rana zabiegana Ale oczywiście nic konkretnego nie kupiłam dla Adasia
Piszecie że już ciuszki pierzecie dla maluszków a ja nadal nic, zero natchnienia
Przyjaciółka przyjedzie za tydzień i ciuszków mi nawiezie- więc od następnego tygodnia zabiorę się za pranie na stówkę
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Anulka Qrcze na prawdę nie rozumiem Twojego męża Przecież nie da się niektórych rzeczy po porodzie kupić, bo potrzebujesz je od razu Współczuje Ci ogromnie, chociaż ja prawdopodobnie i tak robiłabym swoje, nie ważne kto by zarabiał, bo jeżeli taki byśmy mieli układ, że ja siedzę w domku, a mąż zarabia, to powinnaś mieć tyle samo do powiedzenia w sprawie wypłaty, przecież Ty też pracujesz tylko, że w domu
Siteczko Hehe no właśnie takie maleństwa, jeszcze się nie urodziły, a już nami drygują A do noska chyba kupię ten aspiratorek typu frida chociaż mi się to w ogóle nie podoba Ale kupie też taką malutką gruszkę, widziałam już nawet za 6-7zł więc nie dużo kosztuje i wolę mieć takie coś No i piękny brzuszek
Madzia Gratuluję bloga Fajna sprawa, na pewno będę zaglądać Jak byś mogła linka wrzucić bo coś nie mogę znaleźć No faktycznie aktywna ostatnio byłam, sama siebie nie poznaje hehe Jak tak pranie
Aganio Biedna z tymi nóżkami jesteś Może lekarz Ci coś doradzi na tą opuchliznę
Patka Witaj Rozgość się Gratuluje dzidziolka Dopisze Cię do naszej listy wrześniowych mamuś Link jest nad moim suwaczkiem Ja również mam dość sporą równicę między terminem z OM a z USG bo mój maluch jest spory, ale przestałam się przejmować, albo urodzę wcześniej, albo urodzę kluseczkę Najważniejsze, że jest zdrowy I twój maluszek też więc spokojnie
Karolak Gratuluję zakupów mam nadzieję, że szybko dostaniesz przesyłkę
Patys Ale idziesz jak burza z tym praniem A humorki to rzecz naturalna, fajnie, że mąż Cię wspiera
Madeleine masz rację, że teraz tylko czekać na skurcze, mnie wczoraj brzuch jak na ores zaczął boleć i się strasznie przeraziłam, ze w zasadzie w każdej chwili można urodzić, a ja jednak nie mam nic wyprane Dzisiaj będę prała bo coraz częściej mi się śni, że zaczęłam rodzić
Hanias ale masz fajnie z wyjazdem, udanego wypoczynku
Jussstyś no to z tą pogodą i urlopem męża miałam tak samo, teraz się upał zrobiła jak mąż już do pracy wrócił Ja również nie rozumiem tego, że nie pozwalają nosić majtek nawet tych poporodowych
PolaL Może teraz mąż będzie Ci więcej pomagał Ja również próbuję rozmawiać z mężem o tym, że po urodzeniu wszystko się zmieni, na razie twierdzi, że rozumie i że będzie mi pomagał, ale ja i tak wiem że tak na prawdę dopiero w praniu wyjdzie czy będzie potrafił mi pomóc, no i czy ja dopuszczę męża do dziecka Bo tego również się obawiam
Sandra super wózek Udany zakup
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agnesssiu masz rację i dlatego wczoraj gdy mąż przyszedł z pracy ja przytuliłam się do niego i powiedziałam, że dostanie listę rzeczy dla maluszka, gdy będzie podział na te potrzebne do szpitala, odrazu po urodzeniu/przyjściu do domku i te które kupić można troszeczkę później takie jak np. wózek. No i uśmiechnął się i zgodził się ( chociaż i tak bym te najpotrzebniejsze rzeczy zaczęłabym już kupować sama, ale niech mu będzie przyjemnie, że liczę się z jego zdaniem i aprobatą , mężczyźni to w kilku procentach nadal chłopcy )
Qurcze, dziewczyny, straszną mam ochotę na słone orzeszki ziemne. Muszę ruszyć tyłeczek i pójść do sklepu po nie...mimo, że są cholernie kaloryczne, ale tłumaczę się przed sobą : NO PRZECIEŻ JESTEM W CIĄŻY !!!!!
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- Patka0308
- Wylogowany
- pierwsze słowa
andra88 ja również witam, powoli się klimatyzuje:) widzę że tak samo jak u mnie, do prania przybrać się jakoś nie ma kiedy;) ale też postanowiłam się ogarnąc i najpóźniej w następnym tygodniu zacząć już działać, bo czas szybciutko leci.
Niedawno wydawało mi się, że do porodu jeszcze tyle czasu, że ze wszystkim zdąże a teraz? matko już końcówka lipca...jak urodze przed terminem to wogóle czasu już nie ma na nic, a do tego ten remont mieszkania...bo kupiliśmy z mężem. Oby szybciej do końca tego remontu, bo muszę zdążyć z przygotowaniami na przyjście mojego maleństwa na świat. )
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
Dziewczyny, a ja nawet proszku do prania nie mam dla dziecka ale nastraszylyscie mnie z tym wczesniejszym porodem troszke chyba dzisiaj męża wyciągnę do Kauflanda po proszek i zacznę prać rzeczy dla córci torby też nie mam spakowanej, z resztą nie mam wszystkiego (z najważniejszych rzeczy brakuje mi koszuli nocnej (2 pary) i pampersów ale miejmy nadzieję, że nic się nie zacznie dziać, najwyżej męża wyślę, On to uwielbia ze mną latac po sklepach i kupować jakieś rzeczy dla maleństwa także wspiera mnie zawsze
A jak urodziła się mojego braata córeczka (moja chrześnica) to mąż od razu ją zabawiał i na rękach nosił, więc miejmy nadzieje, że z naszą córcią będzie tak samo
Lubię się czasami poprzechwalać
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Patka Gratuluję zakupu miszkania, mam nadzieję, że remonty szybko się skończą
Ależ jestem z siebie dumna Właśnie posegregowałam ciuszki małego do prania Zaraz wstawię pierwszą pralkę
Mam problem z jedzeniem ostatnio przyzwyczaiłam się że mam zgagę praktycznie po wszystkim, ale od kilku dni po jedzeniu, zwłaszcza śniadaniu mdli mnie okropnie i mam refluks Dzisiaj zjadłam płatki, żeby było lekko i doopa czuje się tak samo
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Dziewczyny trzymajcie kciuki bo już mnie trema zrzera, nie spałam całą noc i mała też się przy tym denerwowała. Ale jeszcze chwile i bede to miała na szczęście za sobą.
Jak ja nie cierpie egzaminów!!!!
Miłego dnia dziewczynki! Relacje zdam co i jak wieczorem albo jutro!
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
Ja się uparłam na zielony wózek Truję już od paru dni mężowi że tak mi się podobają i dziś na necie znalazłam ogłoszenie z mojej miejscowości i o 18 jedziemy go zobaczyć i mam nadzieję że kupić!
tablica.pl/oferta/wozek-gleboko-spacerow...ml#df9034cd;r:6;s:74
Może uda się coś wynegocjować więc aż taki drogi nie jest
Patka0308 mnie też lekarka gada że Adaś jest bardzo duży(31 tydzień- prawie 1800g), i urodzi się prawdopodobnie z wagą 3.5-4kg. Zobaczymy
Mnie czas bardzo ucieka od 20 tygodnia. Dziś kończy mi się 32 tydzień
Jeszcze muszę dokupić tyle rzeczy- mebelki dla Małego to podstawa bo nie mam gdzie układać jego ciuszków. Ale najlepsze jest to że NIC mi się w sklepie nie podoba A jak jest już coś w sklepie co 'ujdzie' to koszt 2000-2500zł Ale niestety tyle kasiury nie mamy
Mnie od paru dni bardzo biodra bolą i miednica( ), nie umiem Wam tego wytłumaczyć, ale czuję się jak wszystko mi się tam rozwiera- takie dziwne uczucie Najbardziej odczuwam jak chodzę. No i parę razy w ciągu dnia boli brzuszek jak na okres
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
U nas piękna pogoda już wczoraj wieczorem się skończyła , ale przynajmniej jest chłodniej
andra88 bardzo fajny wózek , mi podoba się ten i chyba go kupimy tylko minus jest taki ze nie ma gondolki www.mothercare.ie/mothercare-xtreme-push...ystem-grey-mist.html i mam dylemat bo wiem ze ten wózek będzie mi służył długo i będę mogla aktywnie spędzać czas z dziećmi ale z drugiej strony chciałabym gondolkę , ale do zimy synek pewnie wyrośnie już z niej
chasiami trzymam kciuki za obronę
Juz Wam pisałam trochę o moim mężu , ale dodam jeszcze ze mi bardzo pomagał , to on kąpał Lusie od początku bo ja się bałam przychodził z pracy to brał mi Lusie żebym mogla odpocząć , naprawdę jest wspaniałym ojcem , szkoda ze nie zawsze mężem Nawet moja mama pochwaliła mojego męża ze jest pod wrażeniem jakie on ma podejście do dzieci , wszystkich moich siostrzeńców zabawi zamiast siedzieć z towarzystwem
agnesssa mnie tez mdli , ale od 3 dni , nie wiem dlaczego czy mały zmienił pozycje i uciska na żołądek , nie wiem , ale czuje się jak w pierwszych tygodniach i do tego jestem strasznie osłabiona
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Chasiami trzymamy kciuki, daj szybciutka znać po obronie:)
Witaj Patka:) miło że dołączyłaś do na na forum, tu faktycznie jest fajnie, zawsze ktoś pocieszy lub podzieli się radością Patka, moja córeczka też jest dość spora na swój m-c, ale u mnie to chyba przez cukrzycę, choć już ponad m-c jestem na diecie. Ale w gruncie rzeczy, jakby się wcześniej urodziła, to lepiej, że jest większa.
Agnessa to adres mojego kulinarnego bloga: moja-domowa-kawiarenka.blogspot.com/ Na razie jeszcze nie ma dużo przepisów, bo istnieje dopiero od niedzieli, ale codzienie go uzupełniam:) Mam nadzieję, ze znajdziesz coś ciekawego, bo jak widziałam Twój tort, to odniasłam wrażenie, że to ja od Ciebie powinnam się uczyć.
U mnie też już wiszą ubranka wyprane (1. część), a dzisiaj prasowanie i układanie:) Tak mnie to cieszy, jak już coraz więcej jest zrobione, jeszcze sporo przede mną, ale małymi kroczkami posuwam się do przodu.
Anulka, bardzo mądrze z mężem postąpiłaś, to chyba na facetów najbardziej działa, ja też więcej wskóram pochwałą, prośbą, czy przytuleniem, niż gdy się np. dąsam lub obrażam.
miłego dzionka