BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 4 miesiąc temu #401694 przez Anulka
Weszłam przed chwilą na naszą listę rozwiązań, patrzę, a tam TRZY Zuzie w tym samym terminie :laugh: FAJNIE !!!!!! :lol: :lol: :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #401696 przez Anulka
Sandra jakiej firmy jest to wózek??

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #401697 przez Sandra85
Caly komplet jest taki jak ten z fioletem,tylko w kolorkach jak na pierwszej fotce.Siteczko ladny brzuszek,taki zgrabniutki :) Anulka ja tez staram sie nie nastawiac,jak to bedzie,zeby sie nie czuc rozczarowana,ale patrzac jak sie opiekowal siostrzencem to mysle,ze damy rade :) Tyle tylko,ze go duzo nie ma w domu :( I boje sie,ze bede miec potem o to pretensje,a przeciez tak bylo od poczatku :huh: Pozyjemy,zobaczymy :) A wczoraj na szkole rodzenia mielismy o pielegnacji maluchow i tez polozna mowila,ze lepsze sa aspiratorki do noska,bo szybciej i latwiej oczyszczaja.Mam zamiar w tym tyg. takie rzeczy dokupic jak szczoteczke do wloskow,nozyczkido paznokci itp.Anulka o ile sie nie myle to Jane Muum,mysle ze tak sie to pisze :silly:

12 lata 4 miesiąc temu #401699 przez Patka0308
Jussstys, dzięki za słowa otuchy. a jak sie Twoje maleństwo urodziło to wszystko było ok? duże było? troszke się uspokoiłam ale za tydzień w czwartek ide do lekarza to zobaczymy co tym razem powie:)

12 lata 4 miesiąc temu #401701 przez andra88
Hej kochane!
Patka witam nową mamusię! :) :)
agnesssa ja mam to samo co Ty, na lewym boku jak śpię to cierpnie mi noga i boli cholernie biodro, na pleckach- boli kręgosłup a na prawym Adaś spać nie da bo kopie z całej siły po żebrach :silly:
chasiami trzymam mocno kciuki!

A ja wczoraj od samiuśkiego rana zabiegana :dry: Ale oczywiście nic konkretnego nie kupiłam dla Adasia :dry:
Piszecie że już ciuszki pierzecie dla maluszków a ja nadal nic, zero natchnienia :huh:
Przyjaciółka przyjedzie za tydzień i ciuszków mi nawiezie- więc od następnego tygodnia zabiorę się za pranie na stówkę :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #401702 przez agnesssa
Dzień Dobry :lol:

Anulka Qrcze na prawdę nie rozumiem Twojego męża :huh: Przecież nie da się niektórych rzeczy po porodzie kupić, bo potrzebujesz je od razu :huh: Współczuje Ci ogromnie, chociaż ja prawdopodobnie i tak robiłabym swoje, nie ważne kto by zarabiał, bo jeżeli taki byśmy mieli układ, że ja siedzę w domku, a mąż zarabia, to powinnaś mieć tyle samo do powiedzenia w sprawie wypłaty, przecież Ty też pracujesz tylko, że w domu :huh: :kiss: :kiss: :kiss:

Siteczko Hehe no właśnie takie maleństwa, jeszcze się nie urodziły, a już nami drygują :silly: :woohoo: A do noska chyba kupię ten aspiratorek typu frida chociaż mi się to w ogóle nie podoba :huh: Ale kupie też taką malutką gruszkę, widziałam już nawet za 6-7zł więc nie dużo kosztuje i wolę mieć takie coś :woohoo: No i piękny brzuszek :kiss: :kiss:

Madzia Gratuluję bloga :lol: Fajna sprawa, na pewno będę zaglądać :kiss: Jak byś mogła linka wrzucić bo coś nie mogę znaleźć :blush: No faktycznie aktywna ostatnio byłam, sama siebie nie poznaje hehe Jak tak pranie :lol:

Aganio Biedna z tymi nóżkami jesteś :kiss: Może lekarz Ci coś doradzi na tą opuchliznę :huh:

Patka Witaj :lol: Rozgość się :woohoo: Gratuluje dzidziolka :kiss: Dopisze Cię do naszej listy wrześniowych mamuś :woohoo: Link jest nad moim suwaczkiem :) Ja również mam dość sporą równicę między terminem z OM a z USG bo mój maluch jest spory, ale przestałam się przejmować, albo urodzę wcześniej, albo urodzę kluseczkę :silly: Najważniejsze, że jest zdrowy :laugh: I twój maluszek też więc spokojnie :kiss:

Karolak Gratuluję zakupów :woohoo: mam nadzieję, że szybko dostaniesz przesyłkę :lol:

Patys Ale idziesz jak burza z tym praniem :kiss: A humorki to rzecz naturalna, fajnie, że mąż Cię wspiera :woohoo:

Madeleine masz rację, że teraz tylko czekać na skurcze, mnie wczoraj brzuch jak na ores zaczął boleć i się strasznie przeraziłam, ze w zasadzie w każdej chwili można urodzić, a ja jednak nie mam nic wyprane :huh: Dzisiaj będę prała bo coraz częściej mi się śni, że zaczęłam rodzić :woohoo:

Hanias
ale masz fajnie z wyjazdem, udanego wypoczynku :kiss:

Jussstyś
no to z tą pogodą i urlopem męża miałam tak samo, teraz się upał zrobiła jak mąż już do pracy wrócił :angry: Ja również nie rozumiem tego, że nie pozwalają nosić majtek nawet tych poporodowych :huh:

PolaL
Może teraz mąż będzie Ci więcej pomagał :huh: Ja również próbuję rozmawiać z mężem o tym, że po urodzeniu wszystko się zmieni, na razie twierdzi, że rozumie i że będzie mi pomagał, ale ja i tak wiem że tak na prawdę dopiero w praniu wyjdzie czy będzie potrafił mi pomóc, no i czy ja dopuszczę męża do dziecka :huh: Bo tego również się obawiam :cheer:

Sandra super wózek :lol: Udany zakup :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #401707 przez Anulka
Sandra ja słyszałam że wózki firmy JANE należą do tym bardzo dobrych, więc gdy przeglądam wózki to takich firm jak : JANE, JEDO, ROAN, BEBETTO. Super zakup GRATULUJĘ !!! :D

Agnesssiu masz rację i dlatego wczoraj gdy mąż przyszedł z pracy ja przytuliłam się do niego i powiedziałam, że dostanie listę rzeczy dla maluszka, gdy będzie podział na te potrzebne do szpitala, odrazu po urodzeniu/przyjściu do domku i te które kupić można troszeczkę później takie jak np. wózek. No i uśmiechnął się i zgodził się ( chociaż i tak bym te najpotrzebniejsze rzeczy zaczęłabym już kupować sama, ale niech mu będzie przyjemnie, że liczę się z jego zdaniem i aprobatą :D, mężczyźni to w kilku procentach nadal chłopcy :D )

Qurcze, dziewczyny, straszną mam ochotę na słone orzeszki ziemne. Muszę ruszyć tyłeczek i pójść do sklepu po nie...mimo, że są cholernie kaloryczne, ale tłumaczę się przed sobą : NO PRZECIEŻ JESTEM W CIĄŻY :silly: :silly: !!!!! :lol: :lol: :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #401712 przez Patka0308
agnesssa dzięki za dopisanie do listy:) będziemy miały obie kluseczki:) dobrze że tu trafiłam, tak to siedziałam i szukałam jakichś głupot w internecie i sama siebie nakręcałam,że coś jest ze mną nie tak. a tu miło, sympatycznie i nikt nie dołuje:)

andra88 ja również witam, powoli się klimatyzuje:) widzę że tak samo jak u mnie, do prania przybrać się jakoś nie ma kiedy;) ale też postanowiłam się ogarnąc i najpóźniej w następnym tygodniu zacząć już działać, bo czas szybciutko leci.

Niedawno wydawało mi się, że do porodu jeszcze tyle czasu, że ze wszystkim zdąże a teraz? matko już końcówka lipca...jak urodze przed terminem to wogóle czasu już nie ma na nic, a do tego ten remont mieszkania...bo kupiliśmy z mężem. Oby szybciej do końca tego remontu, bo muszę zdążyć z przygotowaniami na przyjście mojego maleństwa na świat. :)) :laugh: :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #401717 przez Jussstyś
patka ja nie mam jeszcze dzidziolka, to moja pierwsza ciąża, mam dopiero 23 lata :laugh: ale tym, że dziecko jest wieksze wcale sie nie przejmuje, to chyba dobrze, prawda? :) mojej bratowej tez USG pokazywało, że dziecko jest starsze i rzeczywiście szybciej urodziła (60cm 4200g) mam ciuszki po jej córeczce, niektóre to takie, których nawet nie założyla, bpo były za małe :laugh:

Dziewczyny, a ja nawet proszku do prania nie mam dla dziecka :huh: ale nastraszylyscie mnie z tym wczesniejszym porodem troszke :laugh: chyba dzisiaj męża wyciągnę do Kauflanda po proszek i zacznę prać rzeczy dla córci :D torby też nie mam spakowanej, z resztą nie mam wszystkiego (z najważniejszych rzeczy brakuje mi koszuli nocnej (2 pary) i pampersów :huh: ale miejmy nadzieję, że nic się nie zacznie dziać, najwyżej męża wyślę, On to uwielbia ze mną latac po sklepach i kupować jakieś rzeczy dla maleństwa :D także wspiera mnie zawsze :)
A jak urodziła się mojego braata córeczka (moja chrześnica) to mąż od razu ją zabawiał i na rękach nosił, więc miejmy nadzieje, że z naszą córcią będzie tak samo :laugh:
Lubię się czasami poprzechwalać :laugh: :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #401720 przez agnesssa
Anulka najważniejsze, że masz odpowiednie podejście do męża :lol: Fajnie, ze potrafisz bez złości wytłumaczyć jak Abel kozie :woohoo: A to racja, że nasi panowie to wciąż chłopcy :lol:

Patka Gratuluję zakupu miszkania, mam nadzieję, że remonty szybko się skończą :lol:

Ależ jestem z siebie dumna :laugh: Właśnie posegregowałam ciuszki małego do prania :lol: Zaraz wstawię pierwszą pralkę B)
Mam problem z jedzeniem ostatnio :huh: przyzwyczaiłam się że mam zgagę praktycznie po wszystkim, ale od kilku dni po jedzeniu, zwłaszcza śniadaniu mdli mnie okropnie i mam refluks :huh: Dzisiaj zjadłam płatki, żeby było lekko i doopa czuje się tak samo :angry:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 4 miesiąc temu #401722 przez chasiami
andra dzięki! :) ubrania już poprasowane i wiszą :) teraz jeszcze robie sobie "wielką powtórkę" i na 14 jadę na podbój Katowic :)
Dziewczyny trzymajcie kciuki bo już mnie trema zrzera, nie spałam całą noc i mała też się przy tym denerwowała. Ale jeszcze chwile i bede to miała na szczęście za sobą.
Jak ja nie cierpie egzaminów!!!! :(

Miłego dnia dziewczynki! :) Relacje zdam co i jak wieczorem albo jutro! :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #401723 przez andra88
Sandra85 piękny wózek! Bardzo mi się podoba :)
Ja się uparłam na zielony wózek :) Truję już od paru dni mężowi że tak mi się podobają i dziś na necie znalazłam ogłoszenie z mojej miejscowości i o 18 jedziemy go zobaczyć i mam nadzieję że kupić! :lol:
tablica.pl/oferta/wozek-gleboko-spacerow...ml#df9034cd;r:6;s:74
Może uda się coś wynegocjować więc aż taki drogi nie jest :blink:

Patka0308 mnie też lekarka gada że Adaś jest bardzo duży(31 tydzień- prawie 1800g), i urodzi się prawdopodobnie z wagą 3.5-4kg. Zobaczymy :)
Mnie czas bardzo ucieka od 20 tygodnia. Dziś kończy mi się 32 tydzień :lol:
Jeszcze muszę dokupić tyle rzeczy- mebelki dla Małego to podstawa bo nie mam gdzie układać jego ciuszków. Ale najlepsze jest to że NIC mi się w sklepie nie podoba :dry: A jak jest już coś w sklepie co 'ujdzie' to koszt 2000-2500zł :huh: Ale niestety tyle kasiury nie mamy :huh: :silly:
Mnie od paru dni bardzo biodra bolą :dry: i miednica( :unsure: ), nie umiem Wam tego wytłumaczyć, ale czuję się jak wszystko mi się tam rozwiera- takie dziwne uczucie :dry: Najbardziej odczuwam jak chodzę. No i parę razy w ciągu dnia boli brzuszek jak na okres :dry:

12 lata 4 miesiąc temu #401747 przez Sandra85
Ciesze sie,ze Wam sie podoba wozek :) Mi sie niby podoba bardzo,ale ceny to tutaj sa okropne :blink: Moj mnie uspokaja,ze przeciez nie az taki drogi,ale ja przeliczajac na polskie zlotowki to 2tysiace w zyciu bym nie dala.No ale sprowadzac z Polski,przesylki itd. :dry: Pocieszam sie,ze inne wieksze wydatki nas ominely,typu lozeczko,materacyk,przewijak,wanienka,lezaczek...To dostalismy od szwagierki,takze nie jest tak zle :silly: Chasiami trzymam kciuki bardzo mocno :ohmy: I oby ten stres jak najszybciej minal,zobaczysz pozniej sie bedziesz smiac,ze az tak to przezywalas :kiss: :kiss: :kiss: Andra wozeczek sliczny,mam nadzieje ze uda Ci sie go kupic :) Mi tez sie zielone podobaly,ale z tego modelu byly tylko takie bardzo odblaskowe i sie nie zdecydowalismy,jeszcze nad czarnym myslelismy,ale taki jakis dolujacy :silly: No i wyszlo na brazowy :) Patka witam i przepraszam,ze sie jeszcze nie przywitalam :kiss: Czasem tak trudno mi zapamietac co chce komu odpisac i pozniej sie gubie i zapominam :dry: Strasznie rozkojarzona jestem w tej ciazy,mam nadzieje,ze to przejdzie :huh: Gratuluje kupna mieszkanka :)

12 lata 4 miesiąc temu #401752 przez 26joanna
Cześć dziewczyny :)
U nas piękna pogoda już wczoraj wieczorem się skończyła , ale przynajmniej jest chłodniej :blink:
andra88 bardzo fajny wózek , mi podoba się ten i chyba go kupimy tylko minus jest taki ze nie ma gondolki :( www.mothercare.ie/mothercare-xtreme-push...ystem-grey-mist.html i mam dylemat bo wiem ze ten wózek będzie mi służył długo i będę mogla aktywnie spędzać czas z dziećmi :lol: ale z drugiej strony chciałabym gondolkę , ale do zimy synek pewnie wyrośnie już z niej :(
chasiami trzymam kciuki za obronę :)
Juz Wam pisałam trochę o moim mężu , ale dodam jeszcze ze mi bardzo pomagał , to on kąpał Lusie od początku bo ja się bałam :laugh: przychodził z pracy to brał mi Lusie żebym mogla odpocząć , naprawdę jest wspaniałym ojcem , szkoda ze nie zawsze mężem :( Nawet moja mama pochwaliła mojego męża ze jest pod wrażeniem jakie on ma podejście do dzieci , wszystkich moich siostrzeńców zabawi zamiast siedzieć z towarzystwem :lol:
agnesssa mnie tez mdli , ale od 3 dni , nie wiem dlaczego czy mały zmienił pozycje i uciska na żołądek , nie wiem , ale czuje się jak w pierwszych tygodniach i do tego jestem strasznie osłabiona :(

12 lata 4 miesiąc temu #401786 przez MADZIA7
Witajcie:)

Chasiami trzymamy kciuki, daj szybciutka znać po obronie:)

Witaj Patka:) miło że dołączyłaś do na na forum, tu faktycznie jest fajnie, zawsze ktoś pocieszy lub podzieli się radością:) Patka, moja córeczka też jest dość spora na swój m-c, ale u mnie to chyba przez cukrzycę, choć już ponad m-c jestem na diecie. Ale w gruncie rzeczy, jakby się wcześniej urodziła, to lepiej, że jest większa.

Agnessa to adres mojego kulinarnego bloga: moja-domowa-kawiarenka.blogspot.com/ Na razie jeszcze nie ma dużo przepisów, bo istnieje dopiero od niedzieli, ale codzienie go uzupełniam:) Mam nadzieję, ze znajdziesz coś ciekawego, bo jak widziałam Twój tort, to odniasłam wrażenie, że to ja od Ciebie powinnam się uczyć.

U mnie też już wiszą ubranka wyprane (1. część), a dzisiaj prasowanie i układanie:) Tak mnie to cieszy, jak już coraz więcej jest zrobione, jeszcze sporo przede mną, ale małymi kroczkami posuwam się do przodu.

Anulka, bardzo mądrze z mężem postąpiłaś, to chyba na facetów najbardziej działa, ja też więcej wskóram pochwałą, prośbą, czy przytuleniem, niż gdy się np. dąsam lub obrażam.

miłego dzionka :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka