BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #406637 przez andra88
Hej mamusie :)
Ale się rozpisałyście :silly: Muszę znaleźć chwilkę żeby nadrobić :silly:
Aganio chłopaki są przecudowne! Napatrzeć się nie mogę! Jeszcze raz gratulacje kochana!
Na 12.30 idę do położnej :) a popołudniu ma przyjść znajoma z córcią :)
Wczoraj byliśmy cały dzień u teściów więc poleniuchowałam troszkę :silly: Ciuszków dla Adasia nakupiłam jeszcze, idę zaraz je poprać :lol:
Miłego dnia kochane!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #406672 przez siteczko
Aganio Jeszcze raz GRATULACJE! przecudne chłopaki! :) też wczoraj z mężem nie mogliśmy się napatrzeć :) Trzymajcie się i oby wszystko było dobrze :) buziaki :kiss:

Dziś się troszkę przestraszyłam, bo zawsze rano mały trochę szaleje, a dziś coś nie bardzo :( nie chciał się poruszać... chyba przez tą pogodę czy co, leniwy się zrobił.. dopiero niedawno dał znaki i od razu humor mi się poprawił :)

Miłego dnia, trzymajcie się! Ja mam trochę pracy z projektami, więc się nie rozpisuję :(

12 lata 8 miesiąc temu #406678 przez baby_55
Aganio super, ze u Was wszystko dobrze :) chłopaki niedługo przyjadą z Wami do domku więc zbieraj siły póki możesz :) jeszcze raz GRATULUJĘ :kiss: :kiss: :kiss:

dziewczyny, czy któraś z Was moze mnie dodac do znajomych, bo nie mogę znaleźć Aganio na FB...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
z góry dzięki :)

12 lata 8 miesiąc temu #406683 przez andra88
baby_55 wysłałam zaproszenie :silly:

12 lata 8 miesiąc temu #406687 przez baby_55
dzięki :) :side:

12 lata 8 miesiąc temu #406750 przez agnesssa
Hej kobietki :laugh:

Dzisiaj czuje się dużo lepiej i już od rana piorę i sprzątam :) Ale z przerwami żeby się nie wykończyć :silly:

Ania Masakra ile musisz tego dopegytu łykać, mam nadzieję że po porodzi się unormuje :kiss: :kiss:

Baby również Cię zaprosiłam, jak zaakceptujesz to dołączę Cię do naszej grypy mamusiek :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 8 miesiąc temu #406767 przez chasiami
Witajcie!

aganio chłopaki przesłodkie! Gratulacje!

Dzisiaj miałam głupi sen :( że nie potrafiłam sobie dac rady z dzieckiem. Nie wiedziałam jak się karmi, nic nie umiałam zrobic, nawet przewinąc pieluszki, normalnie jakis koszmar! :(

Dziewczynki mam do was pytanie. Czy czuc jak się szyjka skraca? Bo wogole moja znajoma sie zdziwila ze nie mam skurczy przepowiadajacych, bo nawet nie wiem jak to wygląda. Brzuch mi nie twardnieje. Zupełnie nic.

Jedynie co mnie zastanawia to, tylko ciągnięcie brzucha w dół od wysokości pępka.
A od paru dni co jakiś czas boli mnie prawa pachwina i to do takiego stopnia, że jest to piorunujące, czy inaczej ujmując pulsujące, promieniujące i nieregularne, (tylko do takiego stopnia, że nie potrafie nic zrobic (ani chodzic, ani siedziec, zupełnie nic), ale tylko podczas chodzenia. Zastanawiam sie czy wszystko jest ok. W poniedziałek dopiero mam wizyte i powiem o wszystkim gin.

Sorki ze sie tak rozpsałam, ale może któraś z was ma podobny problem :)
Z góry dziękuję i pozdrawiam

12 lata 8 miesiąc temu #406777 przez agnesssa
Chasiami z tego co słyszałam, to nie czuć jak się szyjka skraca, a skurcze przepowiadające nie każdy musi czuć, to jest sprawa indywidualna wg mnie :huh: A te ciągnięcia to mogą być z przemęczenia, albo tak jak dziewczyny kiedyś pisały ze się organizm przygotowuje do porodu :huh: Mnie ciągnęło w pachwinach jakiś czas temu, teraz to mnie krocze pobolewa i łapią skurcze w dole brzucha jak chodzę, albo próbuję się przewrócić z boku a bok jak leżę. Ale dzisiaj te skurcze są dużo łagodniejsze więc wydaje mi się, że u mnie to też przemęczenie bo znowu intensywny weekend miałam :silly:
Sen faktycznie dziwny, ale to pewnie taki nerwowy bo już byś chciała się opiekować maluszkiem :lol:

Mi się za to śniło, ze Maks już był na tyle duży że już mówił i chodził.... był strasznie słodki i prosił babcię o naleśnika hehehehee

No i dziewczyny przestańcie przepraszać, że się rozpisujecie bo po to mamy forum, żeby pisać ile wlezie :laugh: :laugh: :laugh: I wypłakiwać żale :lol: Kto nas lepiej zrozumie niż my same :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 8 miesiąc temu #406812 przez karolak25
witajcie Kochane :)
angio chlopaki poprostu przesliczni!!!! duzo zdrowka dla nich i oczywiscie dla mamusi...buziaczek od forumowej cioci :kiss:

ja wczoraj troszeczke sobie dolozylam praniem,prasowaniem i sprzataniem dzis odpoczywam, co za duzo to niezdrowo :) ogladalam na necie "One born every minute" wzruszajace scenki...
a dzis slucham piosenki

jest piekna, niestety o dziecku niepelnosprawnym, ale piekna...

takie mam ostatnio melancholijne dni :)

12 lata 8 miesiąc temu #406815 przez 26joanna
Cześć dziewczyny , ja już ostatnie pranie zrobiłam i jestem już gotowa na wielki dzień , mąż kazał mi leżeć do góry tyłkiem , ale jak dobrze się czuje to coś tam robię :silly:
chasiami przy Lusi nie miałam żadnych boli , żadnych twardnień brzucha nic , do końca chodziłam , spacerowałam i po prostu roznosiła mnie energia :lol: teraz ciąże odczuwam inaczej :P boli i krocze i lewa pachwina tak ze czasami nie mogę ruszać noga :angry: nie wspominając o bólach podbrzusza jak za długo pochodzę :( ale na to narzekam Wam codziennie wiec już kończę z użalaniem :silly:
Mnie od 2 dni meczy sen ze wody mi odchodzą i zalewam cale łóżko i najbardziej przezywam nowy materac :lol: chyba muszę sobie już coś podścielić pod prześcieradło bo w nocy później myślę :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu #406818 przez baby_55
dzięki za wszystkie zaproszenia :) zaakceptowane :)

12 lata 8 miesiąc temu #406824 przez patys
Aganio podziwiałam już twoje maluszki na fb pewnie nie możesz się doczekać aż będą w domku...

mam pytanie...z tego co wiem jedna z was też zamawiała to samo łóżeczko co ja. I dzisiaj mąż je skręcił i wszystko niby jest ok, tylko że 4 śrubki są na tyle długie że wystają trochę z boku łóżeczka tak w dół, to nie przeszkadza w żadnym wypadku ale nie wiem czy tak może być....
allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-bukowe-3-...gpk-i2445875478.html

ja jeszcze mam trochę do prania i prasowania i torbę do spakowania ale powoli jakoś to będę ogarniać...jeszcze muszę kupić buteleczki jakieś, jakie wy kupowałyście??są jakieś lepsze firmy??

12 lata 8 miesiąc temu #406829 przez andra88
Ja kupiłam butelkę Tommee Tippee butelka antykolkowa a dostałam dziś od położnej aż 4 z Aventu :D Więc butelkowo jestem dobrze zaopatrzona :silly:
A ja spakowałam dziś torbę do szpitala :lol: tzn. muszę jeszcze dokupić maść na pośladki dla małego bo wymagają w szpitalu by mieć własną :huh: ale tak już wszystko spakowane :lol:

12 lata 8 miesiąc temu #406847 przez moniab26
patys ja mam właśnie takie łóźeczko i jest już skręcone ale u mnie żadne śrubki nie wystają - może po prostu dali za długie te śrubki
A ja nie mogę znaleźć Aganio i jej maluszków na FB :(

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 8 miesiąc temu #406849 przez moniab26
A jeśli chodzi o butelki to ja też jestem nieźle zaopatrzona - jak Igorek leżał w szpitalu odciągałam pokarm i woziłam do szpitala dlatego musiałam kupić kilka sztuk, więc mam trzy 250 ml i trzy 125 ml - dokupię tylko smoczek antykolkowy

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka