- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
andra88 dziękuję czuje sie dobrze, wieczorek troche mnie podbrzusze pobolewa, a rano już zupełnie nic Dzisiaj ostatni dzien tabletki przeciw skurczom biorę, zobaczymy o będzie jutro Mój wyjeżdża jutro w delegację na drugi koniec Polski, dobrze by było, żeby synuś trochę zaczekał, do poniedziałku.
Ania14.09 nie denerwuj się kochana odpoczywaj, to nasze ostatnie spokojne chwile
baby_55 nie przejmuj sie, ze marudzisz Przynajmniej wiem, ze nie tylko sama mam problemy
Ja czasami siedzieć nie mogę, muszę sie położyć na boku, bo mały jak szaleje to odpycha się od mojego żołądka i skacze głową po pęcherzu i szyjce, aż się skręcam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Aganio gorąco ściskam i ciebie i twoje maluszki , bliźniaki moich znajomych miały po urodzeniu leżeć ok miesiąca ze względu na małą masę urodzeniową - miały po ok 1600g a jak zassały cycka to po dwóch tygodniach były w domu - myślę, ze twoje chłopaki też szybko załapią po co mama im daje tego cycka
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Widzę, że po mału każdej z nas przytrafiają się jakieś dziwne bóle. U mnie wczoraj wieczorem mała dużo się ruszała i te ruchy nie były już tak przyjemne, a właściwie były bolesne i ciągle miałam kłucie w pochwie. W nocy ok 1 się obudziłam, bo mnie brzuch zaczął boleć właśnie tak jak na okres. Powiem szczerze, że się nieźle wystraszyłam. Wzięłam nospe ale dopiero po 2 godz mi przeszło i jakoś zasnęłam. Rano jak się obudziłam to znów mnie podbrzusze bolało - wzięłam nospe i jakoś przeszło. Zaczynam się denerwować. Mam nadzieję, że to normalne. Oby jeszcze wytrzymać te 2 tyg. W poniedziałek mam wizytę u gin. zobaczymy co na to powie.
A! I torbę mam nie spakowaną, więc dziś już na 100% się wezmę, bo po co się jeszcze taką bzdurą stresować jakby coś się zaczęło dziać!
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Aganio miło, że znalazłaś dla nas chwilkę, mając tyle na głowie! A relację super i wcale nie w pigułce Trzymamy kciuki aby maluchy szybko wróciły do domu
Mi wcale nie przeszkadza marudzenie, po to tu jesteśmy aby się wysłuchać, może coś poradzić itd. więc nie wyobrażam sobie jakby nie można było się poskarżyć co komu dolega itd
Zwłaszcza, że ja też chce pomarudzić dzisiaj, a raczej dlatego że już zaczynam się martwić... ponieważ wczoraj chyba z 6 razy miałam takie akcje - robi mi się nagle mega gorąco, że mam wrażenie że głowa i plecy mi się gotują, czuje jakby oblewał mnie pot, robi mi się słabo, tracę normalnie siły, czasami mam wrażenie że z wymiotuje i mam pikawe serca... i trwa to kilka minut i przechodzi... najlepsze że to się dzieję, jak nic szczególnego nie robię - leże, siedzę... wcześniej miałam coś podobnego gdy wzięłam 2 tabletki asmag forte... teraz nie muszę wziąć a tak fatalnie się czuję, chyba jeszcze gorzej... ma któraś coś podobnego? albo wie czym to może być spowodowane?
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
ja się bedę mogła częściowo spakować po niedzieli, jak siostra mi przywiezie jeszcze kilka rzeczy, też muszę się za to wziąć, ale chyba do 16 poczekam bo nam wtedy tuż obok otwierają Bootsa to będę mogła tam dokupić to czego mi braknie
- Lui
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- :)
Aganio - super, że znalazłaś chwilkę dla Nas aby opisać jak było u Ciebie jeszcze troszkę i wszyscy będziecie razem w domku
Butelki- to jeśli chodzi o mnie, kupiłam aventa (zestaw startowy, 4 butelki + smoczki). Opinie są podzielone, ja kupiłam ze względu na to iż siostra je stosowała, potem koleżanka i obydwie były zadowolone.. choć każde dziecko inne, najpierw i tak chce spróbować karmić piersią laktator mam ręczny od koleżanki (ona też od kogoś, nawet nie wiem jakiej firmy
Wczoraj chciałam skorzystać z Mężem z ostatnich naszych "wolnych chwil" i udaliśmy się do kina na Batmana (21:45).. film skończył się o 00:40.. pod koniec filmu nie mogłam już usiedzieć, jeszcze nigdy nie myślałam, ze tyle pozycji można przybrać w kinie Za godzinę uciekam odebrać wyniki: morfologia + mocz, jutro na 19:00 mam wizytę u Pani Ginekolog.. czuje się jak przed "momentem prawdy" (odnośnie wagi Córci, czy skracania szyjki nie myśląc już o białku). Sunia w domu wspomaga mnie chrapiąc
- karolak25
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- nareszcie z nami!
zobaczcie co znalazlam....rozczulilo mnie to strasznie
- karolak25
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- nareszcie z nami!
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Lui trzymam kciuki za wyniki
Hanias Ja też jeszcze nie spakowałam torby, codziennie sobie obiecuje że to zrobię, a potem sobie inne zajęcia znajduje A te bóle faktycznie też by mnie przestraszyły, ale skoro nospa pomogła to jeszcze nie jest najgorzej
Baby ojj faktycznie lepiej żeby mała zaczekała na tatusia
Kasia I tak jest dobrze, już tydzień minął i ciągle w dwupaku jesteś, oby tak dalej
Właśnie wyprasowałam tonę rzeczy, ale zamiast małemu to męża, bo już w czym chodzić nie miał Teraz muszę poleżeć, bo mnie "mała" ciągnie. Może uda mi się dzisiaj wyprasować coś dzieciowego Pogoda w końcu dużo przyjemniejsza
Karolak widziałam już gdzieś to zdjęcie, jest przesłodkie
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
agnesssy- jak powiedziałam lekarzowi powiedział, że maluszkowi w niczym nie zagraża niskie ciśnienie a ja mam się położyć i podnieść nogi wyżej
karolak25 zdjęcie naprawdę przesłdkie
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
A tak bym chciała skorzystać z okazji i gdzieś się wyrwać jak jeszcze Adaś siedzi w brzusiu...
karolak25 piękne zdjęcie!
Ja ogólnie mam niskie ciśnienie 90/60, więc jak kiepsko się czuję to słaba kawa pomaga. Ale nic mi się nie robi takiego jak Wam
A ja jestem mega zakręcona- cały czas myślę że dziś jest czwartek i mężowi wmówiłam że jutro piątek i do lekarza idę, biedactwo moje uwierzyło Chyba też tak zakręcony jest jak ja
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Ja raczej mam niskie ciśnienie i jak mam takie dziwne dolegliwości tzn. że spadło jeszcze bardziej najgorsze, że w tym momencie tak źle się czuje, że nie jestem wstanie zmierzyć sobie ciśnienia... teraz już jest lepiej to mam 98/56 p77... Ogólnie dziś kiepsko się czuję, mimo że na zewnątrz nie ma jakiś strasznych upałów jak były wcześniej... w każdym razie cały czas leże, mam nadzieję że się coś polepszy
Też nie mam jeszcze spakowanej torby, ale chyba będę musiała to w końcu zrobić...
My w poniedziałek byliśmy w kinie na 'Madagaskar 3' na szczęście jakoś wysiedziałam, dobrze że klima działała a wczoraj w domu oglądaliśmy 'Batman-początek', mąż bardzo chciał, ale coś wspominał że chce wszystkie 3 części zobaczyć, tak więc chyba mnie jeszcze czeka oglądanie
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
Ja bym chciała przejść się na film "Jak urodzić i nie zwariować", chyba nie przekręciłam tytułu Podobno superancki film, dużo znajomych go polecało Może jeszcze męża namówię na kino
- Lui
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- :)
siteczko też byłam (z Mężem i Teściami) na Madagaskarze lubię od czasu do czasu taką bajkę obejrzeć hihi.. ciśnienie miałam kiedyś takie jak Ty teraz (czułam się z nim super) z resztą nawet sprzed ciąży miałam niskie więc może dlatego, bo inni przy nim odpływali a ja jak w niebie:) ale od póki mam białko w moczu, to koło 120 coś na 70 i tu już się czuje gorzej.. wole niskie. Pakuj torbę nic nigdy nie wiadomo jak się tylko lepiej poczujesz, to chwila, ja potem swoją z 3 razy przepakowywałam hehe )
karolak25 słodkie zdjęcie..
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Wczoraj bolała mnie głowa i mierzyłam ciśnienie 139/92 puls 102, trochę za wysokie jak dla mnie, ale na szczęście wieczorem mi przeszło ...
Torba spakowana na tip-top. Jeszcze przed chwilą odebrałam wyniki z paciorkowca.