- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
Lui to Ty byś już mogła urodzic, skoro córcia tak ładnie waży
moniab jak się czujesz? ja też wczoraj coś kiepsko się czułam
PolaL ja od początku ciąży ani razu nospy nie wzięłam, nawet nie mam kupionej, bo nie mam potrzeby brania, jak twardnieje brzuszek to się kładę i zaraz przechodzi, za to codziennie biorę magnez, który przepisał mi lekarz
agnesssa moja mama się zaoferowała, że w przyszłym tygodniu pójdzie ze mną na zakupy po kosmetyki dla córci bedę miała to z głowy, no i zaoszczedze trochę pieniędzy a co do snów, też mi się ostatnio coś śniło, chyba, że nie umiałam nakarmić malutkiej obudziłam się taka wystraszona
Madzia7 też tak czasami mam, ale termin porodu zbliza się wielkimi krokami, ja już bym mogła urodzic, bo wszystko mnie boli, a od wczoraj doszedł ból bioder i pleców
No, a ja w poniedziałek czekam na listonosza, który przyniesie mi reszte pozamawianych rzeczy i pakuję torbę, czas najwyzszy a dzisiaj poprasuje ciuszki i spakuje mężowi na wyjście ze szpitala, bo powiedział, że całą szafę zabierze, jak mu nie przygotuję
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Andra fajnie, że pospałaś, ja dzisiaj też nieźle
Moniab jak nocka?
Lui fajnie, że u Was wszystko ok to teraz tylko czekać
Polal ja biorę no-spę rzadko, tylko jak coś mnie mocniej męcza skurcze a tak to staram sie położyć i poczekać, a na bierząco staram sie brać magnez, chyba że zapomnę hehhe
Hanias ja też walczę z torbą i już jestem na finiszu, kilka rzeczy musze kupić, tzn wodę mineralną, czekolady, podkłady poporodowe i ciemny ręcznik, bo mam wszystkie jasne a szkoda mi pobrudzić w razie czego, a nie będę sobie z polski ręcznika przywozić
na odparzenia w razie czego mam bepanthen, jakąś próbkę dostałam sudocremu i mam też ten krem z niveababy, ale na codzień nic nie będę używała tak jak przy Adim, może dzięki temu odparzenia pojawiały się baaaardzo rzadko, najczęściej wystarczał nam wtedy bepanthen i mycie samą wodą zamiast chusteczkami, żeby delikatniej było, zresztą jak dla mnie to bepanthen jest dobry chyba na wszystko u malucha, jak jakieś otarcia czy krosteczki się czasem pojawia to też idealny a i dla mamy na brodawki pomaga u nas to kosmetyk nr 1
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
Justyś ja też słyszałam że tylko w razie oparzeń
Andra na pupkę położna moim chłopakom smaruje kremem bambino z cynkiem i nie mają żadnych uczuleń ani odparzeń a pupka jest mięciutka i bez otarć
PolaL jak spakujesz torbe to zaczniesz rodzić hehehehe bynajmniej ja tak miałam
hanias położna mi mówiła że sudokrem wysusza pupkę ale można stosować na zmiane z kremem:)
Wybaczcie że tak od siebie pisze że położna mówiła... ale może to wam pomoże
a ja jestem chora i mam temperature:((((( bo cały czas chodziłam w japonkach bo cały czas mam nogi opuchnięte i innych butó nie moge założyć a ciepło nie było teraz i niestety dziś nie moge iść do chłopaków by ich nie zarazić (((
Moje chłopaki rosną z dnia na dzień przybierają na wadze Ksawery jeszcze dostaje antybiotyk na zapalenie płuc, ale na szczęście jeden i drugi serduszka i główki mają zdrowe ale lekarka mnie zaniepokoiła bo jakieś zmiany w nereczkach widzi ale miejmy nadzieje że to tylko chwilowe
A teraz pochwale sie wam moimi chłopakami to dla dziewczyn co nie mają FB:)
Kajetan:
Ksawery:
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
chłopaki śliczne przypomina mi sie mój urwis, który ma już teraz prawie 1,5 roku a taki maleńki był jak się urodził tzn 2980g i 48cm ... a teraz 11kg wagi i 80cm wzrostu normalnie chłop jak dąb
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Moniab daj koniecznie znać.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Dziękuję za życzenia w imieniu męża
Ja od wczoraj chodzę i mam wrażenie że jestem na początku ciąży Powróciły mdłości, nie za dobrze czuje się. Mam nadzieje ze to przemęczenie, związku z tymi urodzinkami od męża, ale tak koniecznie chciałam, żeby był zadowolony.
Jeszcze jutro przyjedzie rodzinka. Dobrze ze mam zamowiony ten catering, bo nie chcialo by mi sie teraz czego kolwiek robic.
aganio Prześliczne te dzieciaczki masz zakochac sie idzie takie szkraby A ja mam pytanie do ciebie? Jak to jest bez brzucha chodzic? Wiem że może jestem okropna ale normalnie marzę żeby już nie nosic tego słodkiego ciężaru
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
Ok kochane j ide do łóżka sie wygrzać by w poniedziałek iść do moich przystojniaków :****
Buziaki :*******
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
Szczerze mówiąc to też bym chciala już zrzucic ten slodki ciężar, mama mi powtarza, że na pewno do końca miesiąca urodzę, no zobaczymy zdrówka dla Ciebie i chłopaków i kuruj się tam, żebyś ich jak najszybciej zobaczyła
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
dzięki dziewczyny za troskę - wzięłam wczoraj jeszcze dwie no-spy, nie chowałam na noc samochodu do garażu ( jak by co) i położyłam się spać, nawet nie wiem kiedy zasnełam, o dziwo przespałam całą noc i wstałam dopiero o 7, brzuch mnie już nie boli ale ciągle jest twardy, pojechałam rano na oddział do szpitala bo codziennie rano jest mój lekarz na obchodzie i pomacał mnie po brzuchu i stwierdził, że mały jest już bardzo nisko i ciągnie się do dołu dlatego taki twardy ale nic jeszcze się nie dzieje tam w środku ( dokładnie tak to określił ), tzn ani rozwarcia ani szyjka za bardzo nie skrócona więc wróciłam do domu, mam odpoczywać i czekać na poród i wcale nie jest powiedziane, że nie dotrwam do terminu. A poki nic nie boli mam się nie przejmować bo jest dobrze.
Uff ale sie rozpisałam...
Aganio śliczne te twoje skarby, aż się nie mogę napatrzeć,
a ty sie lecz kochana żebyś mogła jak najszybciej zobaczyć swoich urwisków
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
Ja też kupiłam krem bambino z cynkiem, pewnie też będę go używać na dupkę Małego
chasiami bidulko, rzeczywiście może masz to z przemęczenia- spróbuj poleniuchować, odpocząć
moniab26 fajnie że się odezwałaś, myślałam o Tobie że może następna będziesz To słuchaj się lekarza i odpoczywaj
A ja po wizycie Mały ma już niecałe 2800g. Jak narazie wszystko jest ok, jedynie mam miękką szyjkę- ale się nie skraca. Następna wizyta za 2 tyg
Wzięła mi wymaz na paciorkowca, zobaczymy co mi tam wyjdzie, ale mam nadzieję że będzie wszystko ok
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
Pisała że do 8 sierpnia (?) ma tabletki, a później wszystko od maluszka zależy kiedy wyjdzie
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Aganio maluszki prześliczne, sama słodycz kuruj się, zdrówka życzę
moniab26 dobrze, że ok jest. Odpoczywaj dużo
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Kasia to teraz tylko czakanie
Monia dobrze, że dobrze jak usnęłaś spokojnie tzn, że wszystko było ok a to najważniejsze
ja włąśnie zaraz wywyieszam trzecie pranie, bo dzisiaj upał od rana, słońce ostro grzeje więc korzystam z okazji, juz mi jakieś resztki zostały i bedzie spokój z praniem takim intensywnym
wieczorkiem siądę sobie do prasowania, to trochę odpoczne bo na siedząco prasuję
buziaki
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Monia Dobrze, że poszłaś do lekarza i przynajmniej jesteś spokojniejsza Odpoczywaj
Andra Twój maluszek też już duży Super, że wszytsko dobrze
Kasia Trzymaj się kochana w tym dwupaku jeszcze z tydzień, a później to już czekam na dobre wieści
Wczoraj urodziła moja koleżanka ma synusia 2700g 50cm i urodzony w terminie To Mój szkrab jest większy bo ma już pewnie ponad 3kg
Przegięłam dzisiaj i prasowałam od rana bez przerwy i teraz nie mogę ustać tak mnie brzuszek boli Więc idę się położyć
Dostałam piękny wiersz od kuzynki i muszę się z Wami podzielić
Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:
- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?
- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?
- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.
- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie? - Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.
- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?
- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.
- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?
- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.
- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.
- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie. W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.
- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "Mamusiu".