- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Lui
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja dzisiaj od rana latałam, teraz z godzinkę odpoczynku
Mi wczoraj Maleńką Pani Ginekolog mierzyła 3krotnie, nie tak jak wcześniej, że raz i podała wagę i się wierzyło w to co było.. po wszystkim stwierdziła, że jest 3 kg z groszami, ale 3 kg na pewno przekroczone. Miałam dokładne pytania o wagę swoją podczas narodzin, męża, mojej siostry jej córeczki ( wszyscy w granicach 3750-3950). Jeśli nie urodzę w sierpniu, to mam się do niej zgłosić 30.08 chodzi o wagę Dzidzi i to jaki będzie poród. Niestety Pani Gin nie powiedziała wprost, że będzie cesarka, ale sugerowała, że może być ze względu na moją budowę ciała (duże problemy podczas porodu)i sporą wagę Dziecka.
U mojej siostry źle zważyli córeczkę, 3500 kg a podczas porodu były masakra.. bo okazała się większa 3800 z gramami.. położna, kładła się jej na brzuch, mała miała straszny problem z wyjściem..
Nie mam już robić żadnych badań, prócz mierzenia ciśnienia, białko jak było tak jest, żelazo jest ładniejsze niż na samym początku ciąży. Dalej biorę tylko ascofer plus prenatal.
aganio87 wracaj do zdrowia
andra88 do mnie też nie dociera, jak szybko leci ten czas
PolaL ja nie brałam tylko raz no spę (dwie tabletki), więc nie pomogę, jak mogę tak unikam lekarstw
Ja do pupci niemowlaka mam sudocrem (ale tylko dlatego, że jest zawsze w domu), on tylko na odparzenia, a tak to nic więcej specjalnego nie mam, jakieś próbki z Nivea, emolienty
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
allegro.pl/show_item.php?item=2548548531
allegro.pl/show_item.php?item=2530525284
A za te rzeczy zapłaciłam tylko za nie same, a sprzedająca ( zresztą bardzo fajna kobitka) wzięła na siebie koszty przesyłki i dorzuciła jeszcze zabawki dla maluszka gratisowo to bardzo mi pasowała, bo akurat zabawek jeszcze nie mam ani jednej.
allegro.pl/show_item.php?item=2534569138
allegro.pl/show_item.php?item=2530501459
allegro.pl/show_item.php?item=2530501923
Kurcze, dziewczyny zakupy wciągają jak cholera, ja stwierdziłam, że naprawdę mogłabym zostać zakupoholiczką, gdybym się tak trochę nie hamowałam. Dla mnie zakupy to jak narkotyk
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Ciezko mi znalezc chwilke,zeby sie odezwac Ciagle mamy gosci,upaly u nas nie do zniesienia,a ja jak wiekszosc z Was coraz to nowe dolegliwosci No,ale to przypuszczam juz nam sie utrzyma do rozwiazania,musimy wytrzymac Bylam dzis na wizycie,pobrali mi wymaz na paciorkowca,gin. powiedziala,ze maluszek duzy,ale na tym sprzecie co miala to mowi,ze dokladnej wagi nie poda.Caly czas jest glowka do dolu.A co najlepsze to przez 7tyg. od ostatniej wizyty przytylam tylko 300gram Az sie gin. nie mogla nadziwic,ze az tak sobie wzielam do serca jej rady A nastepna mam na 4wrzesnia i przed mam jeszcze zrobic krew i mocz.Ciekawe czy nie urodze wczesniej Chyba sie wszystkie nad tym zastanawiamy Dziewczynki czytam Was co dzien i jestem w miare na biezaco,ale nie pamietam co chcialam kazdej odpisac i tak naraz to mi sie nie uda Z tym to podziwiam Agnesse,ze dla kazdej znajdzie chociaz slowko Buziaczki dla Wszystkich Ide upiec jakies ciasto,bo dzis mamy 6rocznice ponania sie i mam ochote to uczcic czyms slodkim.Mhm moze karpatka?Uciekam cos pokombinowac w kuchni
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Ale te wasze maluchy szybko rosną !! Będziecie miały co rodzić Mój do wielkich nie należy więc może nie będzie tak źle
Ale smaka na gołąbki narobiłyście
A mnie dzisiaj wzięło na zaprawianie ogórków :/ Pół dnia się nastałam. Na szczęście zostało już tylko gotowanie słoików a to już pestka
Zaciskajcie mocno nogi dziewuszki i za 2 tyg kolejno naporodówkę
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
baby_55 no duży mój Adaś
Gadała mi doktorka że Mały może ważyć przed porodem ok.4kg.
agnesssa i baby_55 ale Wy pracowite jesteście Mnie pranie nadal leży i czeka na moje natchnienie Deskę do prasowania mam już rozłożoną, więc zawsze to coś
Agnesssa wierszyk piękny! aż się wzruszyłam
Anulka no super rzeczy wylicytowałaś! No i nie drogo Ja też uwielbiam zakupy
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
baby co do bepanthenu to ja też słyszałam od koleżanki że najlepszy na wszystko i też go będę używać jak coś...
fajnie ,macie że możecie się dowiedzieć ile ważą wasze dzieci, ja w 30 tyg byłam na tym ostatnim trzecim koniecznym usg i chyba już więcej nie będę przynajmniej gin mi powiedziała ze już nie ma potrzeby i mnie nie będzie kierować, więc jak bym chciała isc to prywatnie i znowu do wydania 150 zł....
mam pytania:)...czy któraś z was też ma nadal takie małe strupki na sutkach...bo mi to się pojawiło jakoś w połowie ciąży w ogóle nie zeszło i się zastanawiam czy tak może być
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
Ja mam na sutkach strupki, i wogóle nie znikają( mam je od około 20tyg), od tygodnia lekko te strupki są podbarwione na biało/żółto bo zauważyłam że mleko już leci Lekarka powiedziała że niektóre kobiety tak mają - więc kochana się nie przejmuj
- madeleine
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Synuś już na świecie! :))
Dostalam od kuzynki mase mase i jeszcze raz mase ubranek dla malutkiej wszystko poprane, musze tylko wyprasowac. Zobaczymy kiedy. Trzymajcie sie, jak wroce do domu nadrobie wszystkie zaleglosci.
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Anulka Super zakupy A wózek po prostu świetny Zresztą nosidełk również, i masz rację jak się wpada w wir zakupów to masakra, ja na razie w ogóle nie wchodzę na allegro bo znowu coś znajdę
Patys ja nie miałam strupków w ogóle więc nie umiem Ci pomóc
Sandra Współczuje upałów, u mnie teraz jest super pogoda, bo wietrzyk słoneczko, czasem deszczyk i temperatura ok 22 stopnie Dlatego da się prasować
Makrelcia Że też Ci się chciało ogórki zaprawiać Ja nie umiem i nie lubię takich rzeczy robić
Lui różnica 300gram to nie duża różnic w pomiarach, już chyba kiedyś wspominałam o staraczkowej mamusi, która wg usg miała synka o wadze ok 4000g, inne usg wykazało 3400 a urodziła bodajże 3600 wszytskie USG w jednym tygodniu robione i właśnie w tej kolejnosći.
Mi również ginka mówiła, że raczej się cesarka szykuje, ale ja tak bardzo bym chciała rodzić naturalnie, że na razie się nie nastawiam
Dziewczynki, powiedzcie mi czy pasuje Wam wygląd tabeli już datą porodu, czy jest dla Was czytelne, czy macie jakieś sugestie
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
U nas dziś deszczowa pogoda A ja mam jakiś dobry humorek
Macie jakieś plany na weekend dziewczyny? Ja mieszkanko dziś posprzątam, upiekę ciasto bo jutro moi rodzice wpadną No i wkońcu wezmę się za prasowanie
madeleine jak się czujesz kochana? Mam nadzieję że lepiej Trzymam kciuki żeby dali Ci przepustkę!
Miłego weekendu mamusie
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Patys ja miałam 2 razy USG bezpłatnie i jedno prywatnie poszłam a tak to nic nie wiem i przed porodem pewnie też nie bedą robić...
przy synku chodziłam prywatnie i miałam przy kazdej wizycie za to przy wizytachna NFZ tylko 3 USG i koniec, takie zasady niestety...
Agnessa jak dla mnie tabelka bardzo czytelna
Andra mój plan na dzisiaj to sprzątanie i zakupy jedzeniowe i jak zdążę to jeszcze coś poprasuję bo wczoraj w końcu sie za to nie wzięłam tylko poszłam spać no i pasowałoby jakieś ciacho upiec, może owocowe z pianką budyniową a jutro przylatuje siostra i mój teść z Polski więc będzie się działo...
co do strupków na sutkach to też mam, takie mleczne strupeczki, jak się dokładnie umyję w tym miejscu (czyt. potrę dokładnie) to wtedy odchodzą z wodą a na następny dzień pojawiają się nowe, to wyciekająca powolutku siara, która zasycha
Anulka poszalałaś z zakupami nie ma co ale najważniejsze, ze udane i bez wychodzenia z domu
Madeleine mam nadzieję, ze Cie wypuszczą na ślub, trzymam kciuki i wracaj szybko do zdrowia
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
madeleinemam nadzieję że się lepiej poczujesz i będziesz mogła spokojnie iść na ślub....kiedyś na pewno będziecie to wspominać jak to z tym ślubem było:)
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
madaleine trzymam kciuki za ciebie. Najważniejsze, żebyś dotrwała w zdrowiu do terminu. Ślub w razie czego zawsze można wziąć. Czasami lepiej później, żeby było jak należy, a nie w nerwach, wracać do szpitala?
Ja chyba czuję się lepiej. Tak Wam ostatnio marudzę, a od wczoraj czuję się lepiej. Może dlatego, że nie ma już takiej duchoty. Wczoraj się u nas ochłodziło,a dziś jest bardziej rześko
Ja też chodzę z NFZ,a usg miałam chyba z 12 razy, bo jak twierdzą lekarze, raz przez obciążony wywiad, a dwa przez ciśnienie i cukrzyce ciążową. Muszą mnie sprawdzać, czy coś tam się nie dzieje, przepływy i sama już nie wiem co. Oby tak się mną zajmowali i przy porodzie. Przyznam się , że zaczynam się bać, nie tyle bólu, co tego żeby wszystko dobrze rozwiązać.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png