- Otrzymane podziękowania: 7
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
Nie narzekajcie tyle Teraz każda bedzie miała jakieś dolegliwości
a mój Maluch czuje się ok. Waży już 2700 Napiera już na szyjkę więc poród coraz bliżej
/nie mam teraz czasu na forum bo mąż ma dużo wolnego więc spędzamy czas razem Ale zaglądam i będę na bieżąco w miarę możliwości pisać
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja torby nie mam jeszcze spakowanej ale już mam wszystko przygotowane , chyba muszę wziasc duza walizkę bo do malej sie nie zmieści wszystko Ja oprócz torby do szpitala muszę spakować i przygotować ubrania dla mnie i młodego " na wszelki wypadek" i dla Luski żeby tatuś jej nie wystroił za bardzo Nie wiem czy tylko mój mąż otwiera szafe i bierze pierwsze lepsze ubranka , które wpadną mu w ręce i "stroi" dziecko. Nie patrzy na to czy bluzka w kwiatki a spodnie w paski ( taki przykład) i nic do siebie nie pasuje a tylko "razi" w oczy i nie widzi w tym problemu
Dziewczyny od kilku dni męczą mnie mdłości i wczoraj musiałam aż wziasc krople żołądkowe ( wiem ze są na alkoholu ale mi nic nie pomaga na bóle żołądka i mdłości ) dzisiaj kupiłam sobie mięte i dowiedziałam się ze nie mogę jej pic bo powoduje miedzy innymi skurcze Słyszałyście o czymś takim ? nie będę przecież jej pila cały dzień ale na wieczór kiedy najwięcej mnie mdli.
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
makrelcia pięknie maluszek waży! No Wam został ostatni miesiąc, więc kto wie, może maluszek wyjdzie na dniach
26joanna ja się we dwie torby spakowałam, w jednej moje i małego ciuchy, w drugiej same higieniczne rzeczy- jak pokazali mi listę co mam zabrać do szpitala to się za głowę złapałam
Pierwszy raz słyszę żeby herbata miętowa wywoływała skurcze, że z malin to owszem, ale mięta hmmm
Wiem że nie należy pić jak się ma zgagę bo mięta pogarsza sprawę.
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
ja też torby nie mam jeszcze spakowanej, ale u mnie to się chyba nie zapowiada na wcześniejsze pójście do szpitala bo dziecko ma nadal główkę na górze a pośladki podobno tak nie napierają na szyjkę jak główka...tak mi powiedziała gin na ostatniej wizycie...
co do ciśnienia to też mam niskie 105/60 ale zawsze tak miałam....
no a poza tym żyję olimpiadą i od rana do wieczora leci u mnie transmisja z Londynu:) no a dziś meczyk siatkarzy więc już nie mogę się doczekać
- Patka0308
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Patys ja też żyje olimpiAadą lubię uprawiać sport i się ruszać i uwielbiam oglądać różne dyscypliny w tv;)
a co do spakowanej torby to ja jeszcze nie mam spakowanej;) nie mam jeszcze wszystkich rzeczy, ale myślę że na dniach dojdzie mi już wszystko:D
a tak w ogóle to strasznie męczy mnie zgaga, wszystko mi się odbija co bym nie zjadła...;/ masakra normalnie i od dwóch dni mam jakiś taki dziwnie ciepły pępek...nie wiem czy jestem przewrażliwiona czy on też wcześniej był taki ciepły, a bynajmniej cieplejszy od całego brzucha, dziewczyny Wy też tak może macie? przepraszam że z taką może i głupotą, ale komuś musiałam się wygadać i komuś to powiedzieć
miłego wieczoru;)
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
26joanna ja mdłości nie mam ale za to straszna zgaga mnie męczy, dosłownie po wszystkim co bym nie zjadła albo wypiła, a nawet jak się tylko troszkę nachylę, nie chcę ciągle brać tabletek więc się męczę...
makrelcia nieubłaganie płynie ten czas do porodu - z każdym dniem coraz bliżej - no i dolegliwości będzie coraz więcej, to i narzekań też ale tu na forum chociaż rażniej nam z tymi dolegliwościami
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
26joanna mnie też mdłości męczą, aż mi duszno jakby od tego. Nie mam pojęcia od czego to, bo nie jem nic ciężkostrawnego a o skurczach od mięty nic nie słyszałam...
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Również nie słyszałam, żeby mięta powodowała skurcze
Na zgagę piję zimne mleko z lodówki i mimo że pomaga tylko na chwilkę, to uważam ze lepsze to niż faszerować się tabsami ciągle migdały mi nie pomagają
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
Ale miałam koszmarną noc Wszystkie dolegliwości żebrały się w kupie i dały mi popalić Spałam może z 2 godzinki, z tego zmęczenia mam aż głupawkę
Mnie na zgagę migdały pomagają no i zimne mleko
A gdzie podziewa się chasiami Zawsze ranny ptaszek z niej był a wczoraj nic się nie odzywała...
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
dziś pewnie znowu nie przygotuje torby do spakowania bo na 10 idę na kawkę do koleżanek a potem na 16 do innych znajomych zobaczyć ich miesięcznego chłopczyka
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
No, dziewczyny, możemy czekać na kolejne nowiny o rozpakowanych mamusiach. Ja jeszcze się melduję na ostatnich nogach. Może zajrzę,po południu,albo jutro do Was. Buziaczki.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Ja już po śniadanku i po przejrzeniu kulinarncyh blogów (co rano muszę sobie pooglądać, a nóż widelec coś mnie zainspiruje;)
Wczoraj się nie odezwałam, bo miałam strasznie męczący dzionek - obchód po lekarzach, rano na badania, potem z cukrzycą i na koniec usg - widziałam się z moją Natalunią, która waży już 2200, okazało aię w dodatku, że sobie źle liczę tyg, zamiast wg usg, to wg okresu, no i dziś mi się zaczyna 34, a ja myślałam że to 32! I lekarz powiedział, że mogę śmiało rodzić na początku września, a nie pod koniec, jak myślałam. Z cukrzycą gorzej, bo mimo diety, dali mi insulinę, ale to już niedługo...
Siteczko czy było coś ważnego na szkole rodzenia? bo byłam tak wykończona po tych lekarzach, że nie dojechałam. Mam nadzieję, że lepiej się już czujesz!
Aniu zabawna ta teoria z tym poczęciem i porodem, bo wg pierwszego to by u mnie był wieczór, a ja ma przeczucie, że to będzie koło 4:30 rano, wtedy Natalcia zaczyna łobuzować
Andra bidulko, może spróbuj zdrzemnąć się w dzień? i odpocząć choć troszkę...
Aganio dzięki za super relacje i że znalazłaś dla nas chwilkę, trzymam kciuki za Towich chłopaków, żeby szybko rośli i czym prędzej wrócili do domku!
Chasiami odezwij się, faktycznie przecież to Ty rano pisałaś pierwsza!
miłego dzionka sierpnióweczko-wrześnióweczki!
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
Ja mam zgagę od kiedy minęły mi nudności, czyli od 4-go m-ca, też pomaga mi zimne mleko ale na chwilę a co do nieprzespanych nocy, to ja od jakiegoś czasu budzę się o 4 rano i przewracam z boku na bok, tak mi jakoś niewygodnie a wczoraj tak sie kiepsko czułam, że nawet nie chciało mi sie pisać,tak mnie dziwnie brzuszek bolał jakby mi się chciało, no wiecie co ale za to wieczorkiem mi się polepszyło i poprałam ciuszki dla małej dzisiaj bedę prasować i musze parę rzeczy na allegro zamówić
Aganio świetnie nam to opowiedziałaś, miło, że znalazłaś troszkę czasu, żeby to wszystko napisać a z ta miską, którą mąż Ci przyniósł zamiast szmaty, to rzeczywiście, też bym miała niezły ubaw trzymaj się tam i dbaj o siebie kochana, buziaki dla Ciebie i dzieci