- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Lui
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- :)
Ja dzisiaj mam ogromną ilość energii, aż mnie przeraża
robię już 3ecie pranie, latam po całym mieszkaniu, jak dwa ostatnie dni mnie nie było tak dziś za cały tydzień wstecz nadrabiam.. a na 19:00 już nie mogę wytrzymać jak trafię do Pani Gin i dowiem się co i jak z Malutka
Uciekam teraz do Mechanika, męża odebrać właśnie miałam telefon
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
Nie mam pomysłu na dzisiejszy obiadek Chodzą za mną gołąbki, ale tyle jest roboty z tym pysznym jedzonkiem...
MADZIA7 mnie lekarka liczy wg miesiączki, wg usg to we wtorek zaczął mi się 36 tydzień
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
Zupa ogórkowa ummmm.... pychotka! Niestety mam okropną zgagę po ogórkach A w lodówce czekają na mnie ogóreczki z curry
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Ja tylko raz w czasie ciąży odczułam co to jest zgaga, na dodatek męczyła mnie może 1h... tak więc nie wiem co na to jest najlepsze, co by mi pomogło
Wczoraj jakaś chodziłam przybita, bo denerwuje mnie już to że nie mogę zrobić tyle co kiedyś, że wszystko zajmuję mi tyle czasu, strasznie mnie to drażni... najgorsze, że ciągnął mi się te projekty, a normalnie pewnie już bym miała je dawno, a tak to porobię coś 0.5h i muszę odpocząć co najmniej 2x tyle :| przez to bardzo szybko leci mi dzień i boję się, że się nie wyrobie w terminie
Ania14.09 Hmmm co do tej teorii poczęcia, to nie wiele mi to pomogło bo może to być zarówno późny wieczór jak i rano a z tego co nam mówiły położne, to najlepiej rodzić w ciągu dnia, żeby akcja zaczęła się rano, jak prześpimy w miarę noc, wtedy mamy siłę aby rodzić no ale żeby to się dało tak zaplanować hehe tak samo słyszałam że najwięcej rodzi się dzieci gdy jest pełnia a najmniej w weekend ale to wszystko jakieś tam teorie hehe
MADZIA7 Właśnie się wczoraj na szkole zastanawiałam, czy coś się nie stało, że Cię nie ma, bo właśnie na forum też Cię nie widziałam :| ale wczoraj wróciłam do domu tak późno, że nie miałam siły alarmować na forum na szczęście wszystko jest u Was ok, a Mała pięknie waży no i nieźle z tym terminem, czyli już tylko miesiąc na szkole była część praktyczna tzn. jak zmieniać pampersa, jak ubierać, jak pielęgnować bez wanienki, jak kąpać, jak nosić maluszka najpierw położna pokazywała, a później każdy sobie ćwiczył na lalkach ogólnie wczoraj bardziej sympatyczna wydała się ta położna ja to byłam padnięta, bo dość coś mi się dzieję z tym ciśnieniem i fatalnie się czułam cały dzień, to na zajęciach w sumie całą 1h się stało, więc dla mnie masakra, musiałam sobie chwilę posiedzieć na tym krzesełku do rodzenia
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Sorki że sie nie odzywałam, ale moja druga połówka ma urlop i spędzamy troszke czasu razem a dzisiaj ma urodzinki, a jeszcze z rana jechaliśmy badania zrobic. Dzisiaj będziemy miec gości jeszcze, w sobote też. A w poniedziałek do gin.
Pozdrawiam
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Patys ale dzisiaj Ci się fajny dzień szykuje
Ania o ciekawe co piszesz Ja słyszałam kiedyś, że większość dzieci rodzi się właśnie w nocy, ale o tym poczęciu nie słyszałam W takim razie ja będę rodzić również w nocy
Madzia czyli jak liczyłaś tc wg USG czy OM Mi wg USG wychodzi 38tc Ja przeglądam za to Twój blog z chęcią, tylko brak mi chęci na gotowanie No i super, że malutka ładnie rośnie. Szkoda, że musisz się insuliną faszerować, ale faktycznie już nie dużo zostało
Jussstyś mam nadzieję, że dzisiaj się lepiej czujesz A czego Ci jeszcze brakuje z wyprawki
Lui podziel się energią No i koniecznie daj znać co u Lilianki
Siteczko doskonale Cię rozumiem, z tym uciekającym czasem i tym, że tyle by się chciało zrobić, a po prostu się nie da
Chasiami dobrze, że się odezwałaś I udanego urlopu męża Cieszcie się sobą
A mi się udało wczoraj rozpocząć prasowanie maluszkowych rzeczy, wiecie co mi najwięcej czasu zajmuje.... segregowanie ciuszków wg wielkości, bo rozmiarówka jest bez sensu, niektóre rzeczy są niby na newborn a są większe niż te na 3 m-ce i dopiero teraz widzę, że mam najwięcej rzeczy na ok 3 m-ce, zobaczymy co Maks założy a co nie
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
Ja też mam ciuszki roz. 56 a jak przymierzę do roz.62 to są jeszcze ciut większe i bądź tutaj mądra z tą rozmiarówką
chasiami to wszystkiego najlepszego dla Twojego męża
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
Chasiami Agnesssa ma rację-nacieszcie się soba
siteczko mnie tez denerwuje to, że normalna czynność zajmuje mi 2 razy więcej czasu nawet podnieśc mi się z pozycji siedzącej jest ciężko...
MADZIA7 ja uwielbiam te papryki, jak mam czas to je robię, bo mój mąż też je lubi kiedyś mama mnie nauczyła tego przepisu PYCHOTKA
andra ja dzisiaj zamierzam zabrać się za prasowanie ciuszków kupiłam ten proszek i płyn do płukania dzidziuś i ciuszki po tym sa super, takie mięciutkie i tak jak kiedyś wspomniała chyba Lui ładnie dzieciowo pachnie
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
ech te różne teorie ale akurat musze sie zgodzić z dwoma
poczęcie i poród zgadzałyby się mniej więcej, bo Adiego poczęliśmy wieczorkiem i urodził się o 19:50 więc dość podobie czasowo to było
za to jeśli chodzi o porody w czasie pełni to też się zgadza, bo położne w szpitalu mówiły, że jak się zbliża pełnia to na porodówce jest oblężenie, podobno naprawdę coś w tym jest
zgaga też mnie męczy pomagają migdały, mleka nie próbowałam, bo nie lubię pić samego Bleeee
przeczytałam i nie pamiętam co miałam jeszcze i komu napisać, bo przyszedł koleś do pralki, bo coś się tam tłukło w środku no i pozapominałam...
idę lepiej pranie nastawić
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Justyś ja w dzieciństwie często byłam kąpana w nad manganianie potasu, bo ma bardzo dobry wpływ na skórę. Dziś rzeczywiście nie mogę narzekać, nigdy nie miałam problemów skórnych.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb