BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 4 miesiąc temu #407653 przez Lui
Witajcie :)

Ja dzisiaj mam ogromną ilość energii, aż mnie przeraża :laugh:
robię już 3ecie pranie, latam po całym mieszkaniu, jak dwa ostatnie dni mnie nie było tak dziś za cały tydzień wstecz nadrabiam.. a na 19:00 już nie mogę wytrzymać jak trafię do Pani Gin i dowiem się co i jak z Malutka :)

Uciekam teraz do Mechanika, męża odebrać :) właśnie miałam telefon

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #407656 przez andra88
Może się prześpię później, bo jestem nie do życia :dry: :huh:
Nie mam pomysłu na dzisiejszy obiadek :huh: Chodzą za mną gołąbki, ale tyle jest roboty z tym pysznym jedzonkiem...
MADZIA7 mnie lekarka liczy wg miesiączki, wg usg to we wtorek zaczął mi się 36 tydzień :silly:

12 lata 4 miesiąc temu #407668 przez MADZIA7
Andra to może spróbuj zrobić papryki faszerowane z tym nadzieniem z gołabków, mniej pracy, wrzucisz do piekarnika i samo się będzie robiło, a też pyszne:) Ja dziś robię zupę ogórkową na żeberkach, bo mam sporo pysznych domowych ogórków od teściów:)

12 lata 4 miesiąc temu #407670 przez MADZIA7
Lui ale Cię roznosi:)) Daj znać co z Malutką:)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407677 przez andra88
MADZIA7 bardzo lubię papryki faszerowane, za to mój mąż nie bardzo :dry: Męża wykorzystam do robienia gołąbków :lol:\
Zupa ogórkowa ummmm.... pychotka! Niestety mam okropną zgagę po ogórkach :angry: :dry: A w lodówce czekają na mnie ogóreczki z curry :side: :blush:

12 lata 4 miesiąc temu #407680 przez siteczko
Melduje się i ja ;)

Ja tylko raz w czasie ciąży odczułam co to jest zgaga, na dodatek męczyła mnie może 1h... tak więc nie wiem co na to jest najlepsze, co by mi pomogło ;)

Wczoraj jakaś chodziłam przybita, bo denerwuje mnie już to że nie mogę zrobić tyle co kiedyś, że wszystko zajmuję mi tyle czasu, strasznie mnie to drażni... najgorsze, że ciągnął mi się te projekty, a normalnie pewnie już bym miała je dawno, a tak to porobię coś 0.5h i muszę odpocząć co najmniej 2x tyle :| przez to bardzo szybko leci mi dzień i boję się, że się nie wyrobie w terminie :(

Ania14.09 Hmmm co do tej teorii poczęcia, to nie wiele mi to pomogło ;) bo może to być zarówno późny wieczór jak i rano ;) a z tego co nam mówiły położne, to najlepiej rodzić w ciągu dnia, żeby akcja zaczęła się rano, jak prześpimy w miarę noc, wtedy mamy siłę aby rodzić :) no ale żeby to się dało tak zaplanować hehe :) tak samo słyszałam że najwięcej rodzi się dzieci gdy jest pełnia :D a najmniej w weekend :P ;) ale to wszystko jakieś tam teorie hehe

MADZIA7 Właśnie się wczoraj na szkole zastanawiałam, czy coś się nie stało, że Cię nie ma, bo właśnie na forum też Cię nie widziałam :| ale wczoraj wróciłam do domu tak późno, że nie miałam siły alarmować na forum ;) na szczęście wszystko jest u Was ok, a Mała pięknie waży :) no i nieźle z tym terminem, czyli już tylko miesiąc :) na szkole była część praktyczna tzn. jak zmieniać pampersa, jak ubierać, jak pielęgnować bez wanienki, jak kąpać, jak nosić maluszka :) najpierw położna pokazywała, a później każdy sobie ćwiczył na lalkach :) ogólnie wczoraj bardziej sympatyczna wydała się ta położna :) ja to byłam padnięta, bo dość coś mi się dzieję z tym ciśnieniem i fatalnie się czułam cały dzień, to na zajęciach w sumie całą 1h się stało, więc dla mnie masakra, musiałam sobie chwilę posiedzieć na tym krzesełku do rodzenia ;)

12 lata 4 miesiąc temu #407693 przez chasiami
Witajcie!
Sorki że sie nie odzywałam, ale moja druga połówka ma urlop i spędzamy troszke czasu razem :) a dzisiaj ma urodzinki, a jeszcze z rana jechaliśmy badania zrobic. Dzisiaj będziemy miec gości jeszcze, w sobote też. A w poniedziałek do gin.

Pozdrawiam :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407696 przez agnesssa
Andra masakryczna nocka :kiss: Mam nadzieję, że chociaż w ciągu da coś sobie odpoczniesz i się prześpisz :kiss:

Patys ale dzisiaj Ci się fajny dzień szykuje :woohoo:

Ania o ciekawe co piszesz :) Ja słyszałam kiedyś, że większość dzieci rodzi się właśnie w nocy, ale o tym poczęciu nie słyszałam :woohoo: W takim razie ja będę rodzić również w nocy :silly:

Madzia czyli jak liczyłaś tc wg USG czy OM :unsure: Mi wg USG wychodzi 38tc :ohmy: Ja przeglądam za to Twój blog z chęcią, tylko brak mi chęci na gotowanie :silly: No i super, że malutka ładnie rośnie. Szkoda, że musisz się insuliną faszerować, ale faktycznie już nie dużo zostało :kiss:

Jussstyś
mam nadzieję, że dzisiaj się lepiej czujesz :kiss: A czego Ci jeszcze brakuje z wyprawki :unsure:

Lui podziel się energią :silly: No i koniecznie daj znać co u Lilianki :woohoo:

Siteczko doskonale Cię rozumiem, z tym uciekającym czasem i tym, że tyle by się chciało zrobić, a po prostu się nie da :dry:

Chasiami
dobrze, że się odezwałaś :kiss: I udanego urlopu męża :kiss: :kiss: Cieszcie się sobą :kiss:

A mi się udało wczoraj rozpocząć prasowanie maluszkowych rzeczy, wiecie co mi najwięcej czasu zajmuje.... segregowanie ciuszków wg wielkości, bo rozmiarówka jest bez sensu, niektóre rzeczy są niby na newborn a są większe niż te na 3 m-ce :huh: i dopiero teraz widzę, że mam najwięcej rzeczy na ok 3 m-ce, zobaczymy co Maks założy a co nie :blush:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407703 przez andra88
agnesssa mnie została ostatnia kupka ciuszków do prasowania, ale nie mogę się za to zabrać... :dry:
Ja też mam ciuszki roz. 56 a jak przymierzę do roz.62 to są jeszcze ciut większe :silly: i bądź tutaj mądra z tą rozmiarówką :silly: :lol:
chasiami to wszystkiego najlepszego dla Twojego męża :)

12 lata 4 miesiąc temu #407734 przez Jussstyś
Agnesssa nie mam jeszcze pieluszek, bo nie miałam się kiedy zabrac za zamawianie, jakoś nie chciało mnie się :laugh: ale już zamówione :laugh: szlafrok zamówiłam, podkłady poporodowe, jeszcze pozniej bede zamawiac butelki i może cos mi jeszcze w oko wpadnie to zamówie ;)
Chasiami Agnesssa ma rację-nacieszcie się soba :laugh:
siteczko mnie tez denerwuje to, że normalna czynność zajmuje mi 2 razy więcej czasu :angry: nawet podnieśc mi się z pozycji siedzącej jest ciężko...
MADZIA7 ja uwielbiam te papryki, jak mam czas to je robię, bo mój mąż też je lubi :) kiedyś mama mnie nauczyła tego przepisu :laugh: PYCHOTKA :laugh:
andra ja dzisiaj zamierzam zabrać się za prasowanie ciuszków :laugh: kupiłam ten proszek i płyn do płukania dzidziuś i ciuszki po tym sa super, takie mięciutkie i tak jak kiedyś wspomniała chyba Lui ładnie dzieciowo pachnie :side:

12 lata 4 miesiąc temu #407742 przez baby_55
witajcie :)

ech te różne teorie :) ale akurat musze sie zgodzić z dwoma :)

poczęcie i poród zgadzałyby się mniej więcej, bo Adiego poczęliśmy wieczorkiem i urodził się o 19:50 więc dość podobie czasowo to było

za to jeśli chodzi o porody w czasie pełni to też się zgadza, bo położne w szpitalu mówiły, że jak się zbliża pełnia to na porodówce jest oblężenie, podobno naprawdę coś w tym jest

zgaga też mnie męczy pomagają migdały, mleka nie próbowałam, bo nie lubię pić samego Bleeee :S

przeczytałam i nie pamiętam co miałam jeszcze i komu napisać, bo przyszedł koleś do pralki, bo coś się tam tłukło w środku no i pozapominałam...

idę lepiej pranie nastawić

12 lata 4 miesiąc temu #407760 przez Jussstyś
Dziewczyny a słyszałyście, że niemowlę trzeba kapać w wodzie niewielką ilością nadmanganianu potasu/ Trzeba go dodać tyle, aż woda leciutko zabarwi sie na fioletowo, zapobiega chorobom i zabija bakterie znajdujące się w wodzie, ogólnie oczyszcza ją

12 lata 4 miesiąc temu #407801 przez moniab26
Jussstyś ja od jakiegoś czasu też miewam bóle brzucha z taim właśni parciem, trwa to czasem kilka minut a czasem godzinkę czy dwie. A nadmanganian potasu faktycznie ma wpływ oczyszczający i bakteriobójczy na wodę - dodaje się go do akwarium - ale o tym żeby dodawać o do kąpieli nigdy nie słyszałam, ale może coś w tym jest.

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 4 miesiąc temu #407804 przez baby_55
Jusstyś ja słyszałam, że warto go dodać do kąpieli jak maluch ma odparzenia , wtedy podobno szybciej sie leczą, na codzień nie widze takiej potrzeby, po co dziecko tak wyjaławiać i izolować od wszystkiego, przecież musi mieć kontakt z bakteriami również, inaczej będzie potem wszystko łapać, wszelkie wirusy, bakterie, choroby itp

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407813 przez Anulka
Ja już jestem po kolejnej wizycie u swojego gina. Miałam nadzieję, że dziś zrobi mi USG, ale nie zrobił, powiedział, że ostatnie 3 USG zrobi przed samym porodem na ostatniej wizycie, a mam ją za 3 tyg. 30 sierpnia czyli 4 dni przed planowanym terminem, a kto powiedział, że maluszek nie urodzi się przed terminem?? No właśnie. No ale nic, pożyjemy zobaczymy, nie ma co panikować. Zbadał mi szyjkę macicy i była OK, więc może rzeczywiście maluszek urodzi się w terminie lub po nim. Dostałam dziś też skierowanie na wymaż na paciorkowca, odrazu poszłam do laboratorium i pobrano mi wymaz czyli wszystkie niezbędne przed porodem badania mam już za sobą.

Justyś ja w dzieciństwie często byłam kąpana w nad manganianie potasu, bo ma bardzo dobry wpływ na skórę. Dziś rzeczywiście nie mogę narzekać, nigdy nie miałam problemów skórnych.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka