- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Agnessa ja liczyłam wg miesiączki (OM), ale lekarz mi kazał wg USG, bo Maleńka się szybciej rozwija i może wcześniej przyjść na świat. Ale cieszę się, że zaglądasz na bloga:)
Justyś słyszałam od teściowej, że tak się kąpało w nadmanganianie dzieci kiedyś, ponoć na odparzenia to skutkuje.
Anulka świetnie że wszystko ok Maleństwem i szyjką
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Wczoraj ciekawe były te zajęcia, ale zdecydowanie za mało czasu aby wszystko dokładnie pokazać. Np. pielęgnacja czy też kąpanie było w przyśpieszonym tempie, bo już brakło czasu...
Jussstyś nie słyszałam ani nie czytałam wcześniej o takim sposobie kąpania... ale może faktycznie ma to jakieś dobre zastosowanie w szczególnych przypadkach Nam położna mówiła, że wystarczy do mycia mydło specjalne dla dzieci, czy też często używają mamy Białego Jelenia - czyli szare mydło... jeżeli dziecko ma bardzo wysuszoną skórę, to wtedy żeby dodać do wody emolienty, wtedy fajnie nawilżają i natłuszczają skórę.
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
Położna polecała bardzo właśnie te emolienty, ale gdzieś wyczytałam że nie przyzwyczajać maluszka zaraz do takich specyfików, zacząć używać wtedy gdy maluszek ma problem ze skórą. Ja będę używać najpierw mydełka Bambino + kupiłam szampon Z Bambino (od pierwszych chwil życia), ale nie wiem czy będę go używać. Ja mam niestety AZS, mam nadzieję że Adaś tego nie odziedziczy
Anulka ciesze się że z Maluszkiem wszystko ok
A czym będziecie smarować pupkę dzieciaczków by uniknąć odparzeń?
Ja chyba kupię Linomag i będę używać na przemian z mąką ziemniaczaną
Mężuś zrobił gołąbki- pierwsza klasa! Takie pyszne ummmm... Tak się najadłam że teraz mi ciężko
Zauważyłam że np. jak brzuszek mi się stawia albo mam skurcz i boli jak na okres, i przejdzie mi to po parunastu sekundach to mały bardzo kopie i się rozpycha Macie też tak?
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Ja też mam ten krem z Nivea co Anulka ale znajoma ma mi jeszcze cos podrzucić ze szpitala - jakaś maść podobno bardzo dobra przeciw odparzeniom bo bardzo mocno natłuszczająca więc zobaczę co będzie lepsze
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja nadal nie mam spakowanej torby, liczę że nic się nie wydarzy. A zacznę pakowanie gdy wrócimy z wakacji. Zresztą wizytę mam na 21.08 i optymistycznie myślę że dotrwamy
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
No i w końcu razem z M spakowaliśmy torbę!!! jeszcze uszykować tylko ubranka dla małej i dla mnie na wyjście ze szpitala i jestem gotowa!!! heheheh
Mój gin jakoś urlopu nie bierze. mam nadzieję, że nie będzie głupiej niespodzianki i nie wybierze się na urlop we wrześniu (choć mam takie dziwne przeczucie).
Ale miałam sen - śniło mi się, że urodziłam chłopca i panikowałam jak nienormalna, że nie mam ciuszków dla niego bo wszystko różowe kupione. hehehe
Spokojnej nocki dziewczyny
- Lui
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- :)
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Dzisiaj mam od południa spięty i twardy brzuch, wzięlam dwie no-spy ale nic nie pomaga, czuję jakieś kłucia co jakiś czas w różnych miejscach brzucha i ucisk w okolicy pępka, kurcze żeby tylko nic się nie zaczęło w nocy - jak już to najlepiej z rana - lekarze nie lubią jak się ich budzi
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
No nareszcie przespałam nockę
Na 11 idę do ginki Zobaczymy ile moje małe szczęście już waży ?
hanias torby spakowane to teraz czekamy aż zacznie się coś dziać Mnie też ostatnio na wizycie obiło się o uszy u ginki że w wrześniu mają urlop, ale oczywiście zapomniałam dopytać heh
Lui pięknie Twoja córcia waży! Nie mogę w to uwierzyć, że nasze dzieciaczki są już takie duże, niedawno jeszcze lekarka gadała że szkrabuś ma dopiero 6cm. Ale ten czas leci...
moniab26 jak się czujesz kochana? Masz jeszcze twardy brzuszek?
A na gołąbki zapraszam! Mąż narobił na cały tydzień hihi
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Monia26 jak tam nocka ?
Czy wy cały czas bierzecie no-spę ? czy tylko jak macie twardy brzuszek ? bo po wyjściu ze szpitala kazali mi się skonsultować 14.08 ale nic nie powiedzieli ile mam ją brać?
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Ja również nie słyszałam, o kąpaniu w nadmaganianie, za to słyszałam, że jak są odparzenia to można kąpać w kartoflance
A do pupci upiłam i sudokrem i linomag, sudokrem będę stosować jak będzie coś nie tak a linomag normalnie
PolaL Trzymam kciuki, co byś wróciła w wakacji i mogła spokojnie spakować torbę Ja biorę nospę tyko jak mnie już coś boli
Hanias gratuluję spakowanej torby Mi również się kiedyś śniło, że zamiast chłopca urodziłam dziewczynkę
A dzisiaj miałam w ogóle dziwaczny sen... śnił mi się synuś malutki, którego próbowałam nakarmić piersią. Generalnie byłam na jakiejś uczelni i zistawiłam małego w jakimś pokoju żeby iść na zajęcia... a potem nie mogłam znaleźć synka, to była straszna trauma
Lui To idealnie malutka waży, dobrze, że wszystko jest ok
Monia Qrcze jak się dzisiaj czujesz Mam nadzieję, ze już dużo lepiej
Andra Super, że udało Ci się nockę przespać I koniecznie daj znać co na wizycie
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Monia daj znać jak się czujesz, mam nadzieję, że nocka minęła Ci spokojnie.
Andra dobrze, że udało Ci sie pospać, szkoda że nie mozemy się powysypiać "na zapas", bo pewnie jak już przyjdą nasze dzieciaczki na świat, to nie pośpimy;) Ale narobiłaś smaka tymi gołąbkami, aż czuję ich zapach;)
Siteczko dzięki za relacje ze szkoły rodzenia:) Jak o karmieniu to muszę być koniecznie za 2 tyg:) Jeszcze nie zmieniłam tej położnej, bo się stale zastanawiam, zwłaszcza że piszesz, że tym razem była milsza...
Lui świetnie, że Lilianka już taka duża i że wszytko jest dobrze:)
PolaL ja biorę no-spę rzadko, ale codziennie mam magnez i Luteinę.
Wiecie co, tak jak wczęsniej zdawało mi się, że stale rodzę, tak od wczoraj mam wrażenie że ho ho, kiedy to będzie, uspokoiłam się trochę na ostatniej wizycie i teraz aż mam w drugą stronę...
biorę się za segregowanie rzeczy w szafach, miłego dzionka:)