BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 4 miesiąc temu #408923 przez makrelcia
madlene mam nadzieję, że wszystko się udało i wracaj do zdrowia.

Ja umieram. Przeziębiłam się i całą noc nie spałam. A najgorsze jest to, że od tego kataru tak zaczęła mnie zgaga męczyć, że na końcu wisiałam nad kibelkiem bo nie wiedziałam już co i jak. Gdybym nie wiedziała, że to zgaga to bym na pogotowie pojechała tak bolało. Także moich postanowień nie doczekam,że dam rade bez leków na zgage. Rano zaraz poleciałam do apteki :) Zobaczymy czy coś ten syrop podziała. Dzisiaj odsypiam nockę i nie mam siły na nic :( Tragicznie się czuję. Normalnie to się modlę, żebym nie zaczęła rodzić bo nie dam rady dzisiaj :)

Co bierzecie dla maluszków na wyjście ze szpitala ? Jakiś pajacyk dresik czy co ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #408927 przez moniab26
makrelcia ja na wyjście ze szpitala mam pomplecik : body, półśpiochy i bluza zakładana przez główkę, do tego czapeczka i buciki - wszystko biało niebieskie, były w komplecie jeszcze rękawiczki i sliniaczek ale tego już nie biorę do szpitala. Ten komplet mam w rozm 56 ale jak by co i maluszek urodzi się większy to mam w rozm 62 śpiochy i kaftanik i body.Mój Igorek urodził się 57 cm i ciuszki na 56 były trochę przymałe dlatego wolałam się przygotować

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #408934 przez Anulka
Makrelcia bidulka, tak się męczysz z tą zgagą...ale wiesz słyszałam, że jak się ma zgagę to maluszek urodzi się z włoskami :). Jeszcze troszeczkę i będzie już po i zapomnisz o wszystkim, a Twój Skarbek ci wszystko wynagrodzi uśmiechem i miłością :)

Ja do szpitala mam już spakowane torbę dla siebie i dla maluszka. Dla maluszka spakowałam na wszelki wypadek pajacyk w rozmiarze 56 i do tego czapeczkę i niedrapki oraz bluzę lub w rozmiarze 62 pajacyk, czapeczkę, niedrapanie i bluzę, no i do fotelika jak będzie my wieźli śpiworek, aby maluszkowi nie było zimno.

12 lata 4 miesiąc temu #408964 przez kasia7775
Witam weekendowo :)
U mnie zimno :silly: wczoraj +13 i deszcz, dzisiaj +19 i nie pada.
Pogoda mi sprzyja, nie mam żadnych opuchnięć, tylko dzieci szkoda, bo wakacje a w domu siedzą :(

Baby_55 ja obeje dzieci urodziłam dokładnie 21 dni przed terminem (skończony 37 tc) i były uznane za urodzone o czasie. Córka ważyła 3050 g, a syn 3950 g :laugh:

Madeleine wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :kiss: :kiss: :kiss: i w tej chwili zdrówka przede wszystkim. :kiss: :kiss:

makrelcia trzymaj się :kiss: mnie dopadła zgaga w szpitalu, jak cały dzień leżałam. Nie ma się co męczyć, mam nadzieję że syrop pomógł :kiss:

Nie przygotowałam rzeczy dla maluszka na wyjście, bo nie wiem jaki duży będzie, ani jaka pogoda. Córka mi wszystko dopasuje. :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #408985 przez moniab26
kasia7775 dobrze masz z córką - ja musiałam przygotować ubranie i dla maluszka i dla siebie bo gdybym liczyła na swojego Sylwka to wyglądalibyśmy razem z maleństwem co najmniej śmiesznie :laugh: albo w ogóle wracałabym w koszuli i szlafroku
Mnie też pod wieczór jakiś katar dopadł - to przez tą pogodę - nie wiadomo jak się ubrać - raz zimno raz gorąco...
Uciekam spać, miłeji spokojnej nocki :kiss:

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #409021 przez Lui
Witajcie w niedziele :)

Mnie wczoraj wieczorem rozłożyło, tak mnie zaczęły boleć pachwiny, że chodzić nie mogłam (mam to do tej pory). Leże tylko w łóżku, boje się, że wczoraj przegiełam ze sprzątaniem z rana + wniosłam zakupy z auta (mocno padało i nie chciało mi się na dwa razy). Jestem zła sama na siebie :angry: Jeszcze spotkała mnie pracownica i mówiła, że brzuch mi opadł. W czwartek Gin mówiła, że skraca mi się szyjka, a jak długo się skraca do porodu :unsure: nie wiem, tydzień, dwa, więcej hmmm u mnie lada dzień 37 tydzień .. a ja tym moim chodzeniem to sama jej pomagam się skracać (dziecko ciężkie więc naciska).. nie chce jeszcze rodzić, wszystko mnie tak przeraża :ohmy: :( jutro muszę jeszcze 400 km zrobić autem po drugie auto - odebrać.. całą noc przez to mi się śniło, że jutro urodzę.. w sumie to nawet nie śniło, bo nie mogłam spać od 2 w nocy. Jeśli tylko przeżyje jutro, to każdy kolejny dzień nie wychodzę z łóżka do samego końca !

Ja do szpitala mam spakowaną wyłącznie torbę dla siebie, myślę, że Mąż jakoś da radę wybrać ciuszki dla Dzidzi, nie wiem jaka będzie pogoda

kasia7775 dobrze, Ci z Córcią :)

12 lata 4 miesiąc temu #409022 przez madeleine
Witam dziewczyny! Jestem mamusia! Wczoraj o godzinie 20.00 poprzez cesarskie ciecie przyszedl (!) na swiat Wiktorek, waga 2270 gram, dlugi na 48 cm. 4 tygodnie przed terminem, ze wzgledu na moje cisnienie pani doktor zadecydowala CC. To bylo najbezpieczniejsze wyjscie dla mnie i dla malego. cisnienie bylo strasznie wysokie 155/105, szybka reakcja robimy cesarke. W przeciagu niecalej godziny lezalam na stole operacyjnym. Dobrze, ze tak sie stalo, bo niestety synus juz sie w brzuszku podduszal i mialam zielone wody plodowe, dowiedzialam sie o tym juz na sali pooperacyjnej, po wszystkim, byly male problemy z maluszkiem, byl lekko siny, i tetno ma niestety niskie 96 do 100, ma zoltaczke niemowleca, oddycha samodzielnie, natlenienie jest dobre, nawet bardzo dobre, wad serduszka nie ma, wszystko wydolne. Jedynie co, to martwie sie tym tetnem... Zobaczymy co to bedzie... Jednego dnia stalam sie i zona i mama :)

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #409025 przez Lui
madeleine - GRATULACJE 2 w 1 :)
dużo zdrowia dla Was :*

Ja mam ten sam termin :) teoretycznie nawet 04.09 a nie 05.09 :)

12 lata 4 miesiąc temu #409035 przez andra88
Hej kochane!

madeleine PODWÓJNE GRATULACJE !!! :kiss: :kiss:
To jednak synuś :* Super!! wracajcie szybciutko do zdrowia :kiss: :kiss:
No i czekamy na zdjęcia Wiktorka i z wesela oczywiście!
Główka do góry kochana, trzeba być dobrej myśli i z pewnością wszystko będzie dobrze :kiss: Buziaki dla Was :kiss: :kiss:

Ale piękna nowinka z samego rana madeleine :) Zaraz mi się humorek poprawił :)
Lui bidulko, trzymaj się jakoś :kiss: :kiss: Wiesz, ja wczoraj też przegięłam, a ostrzegałaś mnie :dry: Tak mnie krocze boli... :dry: :angry: :angry: Też jestem wściekła sama na siebie wrrr :angry:
Nie wiem jak długo może się skracać szyjka :blush:

12 lata 4 miesiąc temu #409036 przez Sandra85
Madeleine gratulacje kochana!!!!I to podwojne :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Super,ze wszystko sie dobrze skonczylo,slub sie odbyl,Maluszek zdrowy :) Mam nadzieje,ze Ty sie dobrze czujesz :unsure: No to teraz czekamy na foteczki :woohoo: Buziaczki dla Ciebie i dla Wiktorka :kiss: :kiss: :kiss: Lui trzymaj sie cieplutko i staraj sie oszczedzac,ja tez nie wiem ile sie ta szyjka skraca :huh: Andra no jednak teraz to juz nie mozemy przeginac,o ile chcemy donosic :) Monia oby katar przeszedl po wyspanej nocce :) A ja do szpitala przyszykowalam dwa komplety,jeden rampersik na krotki rekaw i pajacyk na dlugi w rozmiarze 56cm.Mam nadzieje,ze niebedzie za male :unsure: No i oczywiscie czapeczka,skarpeteczki,niedrapki i wezme tez rozek tak na wszelki wypadek :) Buziaki,milej niedzieli Mamusie :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #409046 przez Jussstyś
madeleine ale nowina, GRATULACJE :-* :-* to jest jednak Wiktorek
:-) narodziny w dniu ślubu, to takie piękne :-) wszystkiego dobrego, dbaj o siebie :-) a
Wiktorek juz na pewno niedlugo wyjdzie ze szpitala i bedziesz go tuliła :-)
Jeszcze raz gratulacje i to podwójne :-*

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #409056 przez baby_55
MADELEINE OGROMNE PODWÓJNE GRATULACJE
[/color]

12 lata 4 miesiąc temu #409065 przez makrelcia
madeleine GRATULUJEMY !! Ale będziesz pamiętała ten dzień :) To teraz wracaj szybko do zdrówka i dawaj nam znać co z Wiktorkiem ? Duże zaskoczenie, że jednak syn ?

Lui szyjka jest dziwnym "urządzeniem" i może się skrócić w 1 dzień a może taka być przez miesiąc. Ale nie przemęczaj się za bardzo bo przyśpieszysz sprawe :)

A mi syropek baaardzo pomógł na zgagę prawie wcale jej nie miałam :D Za to nocka nieprzespana bo pieska coś męczylo i co 2 godz na dwór wychodził i tak na zmiane z mężem spacerowaliśmy :)

Która następna rodzi ??

12 lata 4 miesiąc temu #409066 przez MADZIA7
MADELEINE GRATULACJE!!! Ale niespodzianka! Ślub, poród i jeszcze okazało się, że jednak Synek, jak ostatnio miała być dziewczynka:) Jeszcze raz gratuluję bycia ŻONĄ I MAMĄ! Mam nadzieję, że lepiej się czujesz i że Wiktorek szybko nabierze sił!!!:) Podwójne szczęscie w jeden dzień! Odpoczywaj spokojnie i wracaj do formy!

Andra i Lui nie szalejcie tak dziewczyny, uważajcie na siebie, niby nam położna mówiła, że po 35 tyg. dobrze się więcej ruszać, zeby poród sprawniej przebiegał, ale nie tak od razu na maksa;)

Makrelcia ale się umęczyłaś z tą zgagą, mam nadzieję, że jest już lepiej!

Patys ja też mam strupki i leje mi się siara, coraz częsciej. Może posmaruję to Bepanthenem, ale na razie nic nie robiłam, tylko staram się dbać - myć i delikatnie wycierać.

Agnessa tę hostorię dałam kiedyś siostrze przed porodem, dziś znowu mnie wzruszyła, bo odniosłam ją do mojego MAleństwa, dzięki, że mi ją przypomniałaś:)

Chasiami, Siteczko a co z Wami? Nie było Was wczoraj chyba na forum... odezwijcie się, żebyśmy były spokojniejsze...

12 lata 4 miesiąc temu #409067 przez patys
Madeleine ale wiadomość z samego rana!!!!!!!!!!!!Super, gratulacje ogromne!!!!!!!!!to nieprawdopodobnie wspaniała historia że ślub i narodziny dzidziusia w jednym dniu!!!!!!!!!!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka