BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 4 miesiąc temu #409593 przez Anulka
Chasiami , Kochana trzymamy kciuki !!!!!! :woohoo: Będziesz trzecią z nas wrześniowek :)

Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami Chasiami ..................

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #409598 przez chasiami
Pozyjemy zobaczymy :)
Dam znac agnesssie jakby cos zaczeło się dziac.
A jak nic nie będzie się dziac to jutro na forum dam wam znac :)
A jak narazie staram się nie panikowac i idę spac :)
Dobrej nocki :)

12 lata 4 miesiąc temu #409617 przez kasia7775
chasiami dobranoc, spokojnej nocki. Dopóki wody ci nie odeszły albo nie masz regularnych bóli to nic sie nie dzieje :lol: :silly: nie ma co panikować.
Pozdrawiam

12 lata 4 miesiąc temu #409628 przez agnesssa
Chasiami Ja również słyszałam, że czop to właśnie dużo śluzu z krwią lub bez, dziewczyny na lipcówkach właśnie tak go opisywały :) Ale faktycznie może odejść już nawet dwa tygodnie przed porodem... albo i tuż przed samym porodem :woohoo: Najważniejsze, że w zasadzie ciąża już donoszona, Alicja super już waży i nie masz się co martwić :) Czekam na smska :laugh: :kiss: :kiss:

Madzia No jesteśmy z mężem gościnni, zwłaszcza jak ktoś nas odwiedza na kawę, nie za bardzo lubię jak ktoś mnie niespodziewanie odwiedza na kilka dni :silly:

Siteczko Mój maluch w piątek tak starsznie mocno szalał, normalnie całą rekę wypinał aż bolało, a do tego takie szybkie ruchy i również się zastanawiałam czy to normalne, ale w sobotę wróciło już do normy. Ale w razie W faktycznie lepiej dzwonić do lekarza :kiss:

Joanna przykro mi z powodu Twoich relacji z mamą, wiem jak ważne jest wsparcie zwłaszcza w tak ważnym dla nas momencie, więc z całego serca Ci życzę, żebyście się jednak pogodziły :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Basiek jak miło że napisałaś :kiss: Ciesze się, że wyszłaś ze szpitala i trzymam kciuki co by maleństwo jednak zaczekało jeszcze troszeczkę :kiss:

Patys Jak Ci poszło z torbą :unsure: :silly:

Ja właśnie spakowałam, mąż mnie zmotywował :woohoo: Ale spakowałam tylko torbę dla siebie, a dla maluszka pakuję jutro bo co za dużo to nie zdrowo :silly: :blush: :woohoo:

Hanias mnie zgaga męczy nawet po szklance wody, ale mam nadzieję, że żołądek Cię nie boli :kiss:

Kasia Czekam na wiadomości i od Ciebie :woohoo: Piszcie o każdej porze dnia i nocy :kiss: No właśnie odstawiłaś leki więc w każdej chwili może się zacząć ;)

Monia
to u mnie mam nadzieję, że ten worek jest już zawiązany :silly: Ale jak się dawno z kuzynostwem nie widzieliście to na pewno będzie fajnie :kiss:

Również idę się położyć, bo z tym spaniem to kiepsko ostatnio :huh: Do jutra dziewczyny :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 4 miesiąc temu #409664 przez moniab26
Dzień dobry...
co za okropna noc, praktycznie wcale nie spałam, wszystko mi przeszkadzało - nawet cykanie zegara, brzuch mnie ciągnął jakby miał się zaraz urwać, popodkładłam sobie poduszki ale nic to nie dało, nie mogłam już uleżeć więc od 4 kręcę się po domu, chyba wezmę się za prasowanie

Aha, macie jakiś sprawdzony przepis na czerwoną kapustkę do obiadu?

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 4 miesiąc temu #409669 przez andra88
Hej dziweczyny :kiss: :kiss:
Ale się rozpisałyście :blink: Nie zdołam każdej odpisać :huh:
Aganio chłopaki słodziutkie! Dwa przystojniaczki :kiss:
chasiami kochana trzymam mocno kciuki! Daj znać jak co :silly:
moniab26 ojj bidulko :kiss: Może w dzień dasz radę się zdrzemnąć.
A kapustę robię taką: pozytywnakuchnia.pl/modra-kapusta/ tzw. 'modro kapusta' :silly: Ale pewnie taką wersję znasz :blink:

Ja wczoraj spędziłam cały dzionek z mężem, wybraliśmy się na zakupy a potem odwiedziliśmy teściową w szpitalu, bo dziś ma operację.
Ja w sobotę tak przegięłam że do dziś mnie cholernie krocze boli :dry: :angry:
Idę upiec muffinki :lol: :silly:

12 lata 4 miesiąc temu #409721 przez andra88
Jeszcze śpicie mamuśki??
Upiekłam muffinki ale mi nie wyszły :angry: ale wściekła jestem :angry: :angry:
Mnie ostatnio na wizycie pobrała lekarka wymaz na paciorkowca, i sama musiałam dostarczyć do laboratorium.

12 lata 4 miesiąc temu #409722 przez chasiami
Witam! :)
I melduję że dalej jestem w dwupaku :) Noc spokojna, chociaż całą noc mi się śniło, że rodzę :)
Rano byłam zawiesc wymaz na paciorkowca do labolatorium :)
Wstałam o 2 w nocy cos zjesc bo byłam strasznie głodna, a mój mąż panikował, że to już :)
Widzę ze nie tylko ja panikuję :) Moja mama juz mi nigdzie nie pozwala wychodzic, bo twierdzi że mogą mi wody odejśc w każdym momencie. Tylko, że ja moge również przenosic i co mam 5 tygodni nigdzie się nie ruszac? :)
No nic pozdrawiam dziewczynki i życzę miłego dnia :)

12 lata 4 miesiąc temu #409734 przez baby_55
Chasiami ja przy rozwarciu w poniedziałek na 3 cm w środę urodziłam :) ale czop odszedł mi 2 tyg przed porodem

ja wymaz miałam pobierany przez mojego pryw lekarza w szpitalu, w którym pracował, przy okazji jak miałam tam robione KTG, więc pobrał mi i sama zanosiłam na dół (w podziemiach) do laboratorium, bo płaciłam za to, jakby on zaniósł to by obciążało szpital

Ja po wizycie wczorajszej, lekarz zrobił mi takie szybkie dodatkowe USG, bo kręgosłup mnie dziwnie boli od kilku dni, tak trochę jak przy skurczach, do tego coraz cześciej jakieś skurcze się poijawiają, i kłucie w szyjce, ale powiedział że nic strasznego sie nie dzieje, ale gdyby ból był bardzo intensywny to mam przyjechać do szpitala bo może sie wcześniej zacząć... najważniejsze, zeby doczekać do końca 36tyg bo wtedy maluszek jest już bezpieczny, no zobaczymy
jjak trochę pochodzę, tak jak wczoraj, szpital, zakupy w centrum itp to potem nie mogę sie ruszać bo mnie tak ciągnie w szyjce, do tego kręgosłup no i twardy brzuch
następną wizytę mam 10.09. oby dotrwać a potem mogę rodzić :)

w ogóle to jestem zdziwiona, bo przy Adim wyszło, ze mam tego paciorkowca i lekarz mi mówił, ze jestem nosicielem więc się tego nie leczy tylko przy porodzie dostan e antybiotyk, a teraz już nie mam... nie wiem czy ten antybiotyk w 3 dawkach pomógł, czy co?? no bo robili mi specjalnie na moje życzenie dodatkowo badanie, żeby potwierdzić, że nie mam,aż w szoku jestem

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #409737 przez agnesssa
Dzień doberek :woohoo:

Monia
współczuję nocki, mam nadzieję że w ciągu dnia uda Ci się odpocząć i zdrzemnąć :kiss: :kiss:

Moja nocka dzisiaj dużo lepsza, a raczej poranek bo pospałam do 9 :woohoo:

Andra Leżakuj więcej, może przestanie tak boleć to krocze :huh: Szkoda muffinków, ale pewnie i tak są pyszne :kiss: Zdrówka dla teściowej :kiss:

Chasiami
Chyba przesada z tym wyjściem, przecież nie wybierasz się w góry :silly:

Lui gdzie się podziewasz po tej wycieczce :huh:

Baby
No to też musisz odpoczywać dużo, mam nadzieję że dotrwasz do tego 37 tygodnia :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 4 miesiąc temu #409744 przez chasiami
No czuje się zamknięta jak w klatce :)
Czop dalej odchodzi :)

baby55 ty przynajmniej cos czujesz, bo wczoraj moja gin się mnie pyta czy mam jakies skurcze przepowiadające, twardniejący brzuch, a ja do niej że nie, po czym ona dotyka mojego brzucha i mówi mi że właśnie to jest twardy brzuch.
Szczerze to nawet tego nie czuje, że coś twardnieje. A czuje się raczej dobrze, nic mnie nie boli.

12 lata 4 miesiąc temu #409784 przez kasia7775
Chasiami no bez przesady, nie bedziesz przeciez w domu siedziec... Wody moga wcale nie odejsc, a nawet gdyby to glowka dziecka dziala jak korek :silly:

Monia wspolczuje nocki. Ja na sczescie spie cala noc, :lol: nawet siku nie musze.

Siedze wlasnie w poczkalni u gina i czekam na ktg :)
Ciekawa jestem, co mi dzisiaj powie

12 lata 4 miesiąc temu #409789 przez andra88
chasiami w nocy nie umiałam jakoś spać i myślałam o Tobie, czy już coś się zaczęło u Ciebie dziać czy nadal spokój- ale jak już czop odchodzi to w każdej chwili może Cię wziąć :silly:
baby_55 to trzymam mocno kciuki żeby Malutka posiedziała jeszcze w brzusiu!
agnesssa no szkoda tych muffinek, najlepsze że robiłam je z paczki wg.przepisu :huh: nie mam pojęcia co źle zrobiłam że są niejadalne :lol: ale w sumie ja to wszystko potrafię spieprzyć :lol:

Dziewczyny macie też/jeszcze upławy? Bo ja od wczoraj mam mega obfite :huh: :dry:

12 lata 4 miesiąc temu #409790 przez andra88
kasia7775 napisz zaraz po lekarzu kochana :)

12 lata 4 miesiąc temu #409801 przez 26joanna
Cześć :)
Ja dzisiaj z rana byłam na wizycie u lekarza . Jak zwykle ciśnienie ok , mocz ok , serduszko maluszka ok :) Prawdopodobnie maluszek jest już ustawiony "do porodu" ale kto tam wie tych irlandzkich lekarzy :P
andra88 ja mam dużo większe upławy niż z początku i czasami zastanawiam się czy to nie czop :blink: a wiem ze nie bo jeszcze wcześnie ( tak sobie wmawiam i tak ma być :P )
chasiami tez myślałam o tobie w nocy :) Myślałam ze już czeka nas nowina dzisiaj :laugh:
kasia7775 daj znać co tam po KTG bo to chyba 21 dni do porodu zostało? Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie wody chlusnęły porządnie i dopiero później jak główka zatkała to tak "siepilo" , mojej znajomej wody odeszły w sklepie i niby nie chlusnęło ale z mokrymi spodniami musiała jeszcze dojść do domu!
Dziewczyny powiedzcie mi jak dużo pijecie w ciągu dnia? U nas od ok tygodnia jest ciepło i pije więcej ale średnio ok 3 litry wody , mój mąż uważa ze to za dużo i nie wiem sama już co o tym myśleć . Kurde niby tak "od głupa" powiedział a dało do myślenia.....

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka