- Otrzymane podziękowania: 42
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
Andra pieluchy są na pierwszym miejscu na liście szpitalnej Przypomniałaś mi że jeszcze chciałam te podkłady jednorazowe kupić I spakuję tamtum rosa tak jak ty A po za tym mam to samo spakowane tzn nie mam lewatywy... ale nie będę kupować Maks jest bardzo ruchliwy, prawie cały dzień i wieczór się wierci i wypina, a czasami to wariuje za dwoje
Anette Wielkie gratulacje dla siostry, i dla cioci Te skurcze na KTG to nic fajnego, mam nadzieję, ze jednak jeszcze trochę zaczeka Twój synuś Ja właśnie mam 4 pary tych siateczkowych, bo słyszałam że są lepsze od jednorazowych
Jussstyś Ja również materacyk trzymam w foli na razie Ja chcę od początku kłaść Maksa w łóżeczku, ale zobaczymy jak to będzie
Lui dobrze, że się zameldowałaś, bo stracha nam napędziłaś Wiedziałam, że taka podróż nie będzie dobra, ale dobrze, że już jesteś w domku i odpoczywaj dzisiaj jak najwięcej
Patys no to ładnie, ze torby spakowane Odpoczywaj na wsi Baw się dobrze
Skończyłam prasowanie Muszę w końcu wyprać wszytsko od wózka, a właściwie najbardziej mi zależy na obszyciu nosidełka, bo to powinnam mieć gotowe a wózek może jeszcze poczekać
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Anulka ja słyszałam ze właśnie lepiej dziecka nie układać do spania na pleckach i płasko bo jak się mu uleje to może się udusić od tego. Dziecko najlepiej z początku usypiać w rożku , ewentualnie przykrywać kocykiem ale takim z dziurkami , bo kocyk z polaru lub inne cieplejsze działają jak kołderka , ta sama zasada czyli przykryje sobie buzie i może się udusić. Ja Lusie z początku usypiałam w rożku , a od ok 3 miesiąca spala na podusi i pod kołderka ( dziecku wyciąga się raczki na kołderkę) i tak do niej wstawałam co i rusz z cycusiem
andra88 ja tez muszę to wszystko wziasc co ty plus 2 ręczniki dla mnie i jeden dla synka ( tylko nie wiem czy zdążą wykąpać bo tutaj kąpiel dzieci jest chyba w 2 lub 3 dobie)
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
Sandra85 mąż się śmieje że tyle mam rzeczy choćbym na tydzień się wybierałam do szpitala- ale lepiej niech nie kracze!
38°C- współczuję!!!
26joanna tzn dla siebie też biorę ręczniki, ale dla małego nie biorę bo nie wspominali
Jak byłam w UK to koleżanka miała małą córusię i ona właśnie miała ten kocyk z dziurkami. Super rzecz- żałuję że sobie nie przywiozłam
- madeleine
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Synuś już na świecie! :))
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
Ciekawe co u Aganio i jej chłopaków, czy już lepiej się czuje bo coś ja chorubsko brało
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Przez to że wczoraj gin postraszyła nas na wizycie, że lada moment moge urodzic to dzisiaj mój mężus już poskładał mi łóżeczko, założyłam pościel, ale bardziej z ciekawości jak będzie wyglądac, jeszcze nie jest wyprasowana. A wyprasuje i założy ją moja mama jak będę w szpitalu, żeby wszystko było ładne i świeżutkie
Wybrałam kolor żółty, z tego względu że wcześniej urodziły 3 moje kuzynki i wszysktie mają pościel brązowo-kremową, a ja lubie się wyróżniac ;P
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Na KTG masakra, przeleżałam na płasko ól godziny i okazało się, że głowica się zacięła i zapisu nie było no i przeleżałam następne 40 minut, dalej na płasko, bo na boku nie było sygnału. Plecy chciały mi pęknąć, zaczął brzuch bolec i łzy mi ciurkiem leciały z bólu. Nawet nie było jak pielęgniarki zawołać, bo sama leżałam w osobnym pomieszczeniu.
Potem wizyta u lekarza, szyjka gładka i rozwarcie na 1,5 palca - czyli dokładnie to samo, co było jak szłam do szpitala USG też ok, przepływy idealne, mały niziutko, był problem ze zmierzeniem, bo już bardzo ciasno ma, ale minimum 3800 już waży
Generalnie lekarz powiedział, że za 2 dni mogę już spokojnie rodzić, mam iść na spacer i poprzytulać się z moim (dzisiaj w nocy wróci po tygodniu w delegacji, więc akurat )
andra88 praktycznie to samo mam w torbie, oprócz lewatywy i ubranek dla małego. Dla niego tylko pampersy i chusteczki nawilżane. A dla siebie mam jeszcze kółko dmuchane, gdybym miała problem z siedzeniem po porodzie Szlafroka nie biorę, bo ostatnio w szpitalu nie przydał mi się.
Jussstyś co do łóżeczka to nie zapominaj, ze maleństwo śpi nie tylko w nocy. Chyba nie będziesz 24 h w łóżku leżeć?
Lui podziwiam, mnie już nie wyciągniesz na dłższe wycieczki
anette24 gratulacje dla cioci
Anulka najbezpieczniej na boku dziecko układać bez poduszki, na początek w rożku najwygodniej
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja też mam opakowanie 5szt. majteczek jednorazowych siateczkowych i jedno opakowanie 2 szt. majteczek siateczkowych wielorazowych - można prać. Dwie koszule nocne do karmienia, dwa biustonosze - biały i czarny do karmienia, opakowanie wkładek laktacyjnych, szlafrok, skarpetki ( biorę na wszelki wypadek, jak mi zimno będzie to założę), dwa ręczniki ( większy i mniejszy, opakowanie podpasek poporodowych 10szt, opakowanie podkładów poporodowych 60x90 5 szt., no i opakowanie Tantum Rosa i przybory toaletowe - szampon, odżywka do włosów, żel pod prysznic, balsam do ciała, paska do zębów, szczoteczka do zębów. Kosmetyki kupiłam Rossmannie te małe miniaturki na 1-2 razy, aby nie brać z domu tych w normalnych opakowaniach.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Anulka, zadzwoń, może ci pocztą wyślą
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Anulkato na prawo jazdy się czeka miesiąc na wyrobienie? a stary zabierają międzyczasie? my z meżem jestesmy juz rok po ślubie i też musimy wymienic on ze względu na zmiane adresu, a ja ze względu na zmiane nazwiska.
No lepiej miej wynik przy sobie, bo nigdy nic nie wiadomo.
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
Anulka ja jestem już ponad rok po ślubie i tez nie wymieniłam jeszcze prawka i nie mam zamiaru tego robic w najblizszym czasie
chasiami ładniutka ta pościel, ja bede miała kremową
madeleine no co tam u Ciebie? jak maluszek się czuje?
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Chasiami, nie, normalnie prawko wymieniają w ciągu 10 dni, ale ja gdy wyrabiałam to pierwsze to byłam zameldowana gdzie indziej, a potem jeszcze gdzie indziej, dlatego muszą najpierw przyjść dokumenty z pierwszego miejsca zameldowania i wtedy mi wyrobią nowe z nowym nazwiskiem.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- kasienka83
- Wylogowany
- gaworzenie
Może późno ale zawsze warto dołączyć
Mój termin to 3 września więc już na wylocie. Chętnie pomarudzę razem z wami na wiekie brzuchy i niedosypianie w nocy. )))