BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 4 miesiąc temu #409468 przez chasiami
Melduję:
Tak więc - bardzo się cieszę (moja gin też) bo mamy juz ładnie szyjkę zgładzoną i 3 cm rozwarcia :)
Poród może zacząc sie w każdym momencie (w tym momencie mąż troszke zbledł :) )
Dzidziuś ok 3,5 kg.
Gin powiedziała także że może się nic nie dziac przez te 2 tygodnie dlatego za 2 tygodnie mam przyjsc na kolejną wizyte, ale lepiej by było jakbym juz urodziła, bo potem maluszek moze byc za duzy i czeka mnie cc.

To chyba wszystko. Opisałam w wielkim skrócie :)
Lece bo rodzinka przybyła pytac co i jak :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #409471 przez patys
basiek przypomnij mi skąd ty jesteś bo ja właśnie z Pabianic i zdziwiłam się że tu masz lekarza:) a będziesz też rodzic w Pabianicach??

ostatnio co z jakąś koleżanką rozmawiam to okazuje się że jej dziecko też było pośladkowo ułożone i miały cc i włąśnie u mnie w szpitalu i mówiły że wszystko ok przebiegało i się nie umęczyły więc już się tak strasznie nie boję tego że mój maluszek nie zdąży się obrócić...dzisiaj może w koncu tą torbę spakuje bo w sumie mam miesiąc do porodu więc nigdy nic nie wiadomo....

siteczkomoje maleństwo też strasznie się wierci teraz to aż usiedzieć na krześle nie mogę tak mnie kopie :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #409472 przez hanias
Chasiami - rzeczywiście spora twoja dzidzia :laugh: I już 3 cm rozwarcia :ohmy: No to rzeczywiście wszystko się może zdarzyć...heheheh
Jak tak dalej będzie to wszystkie wrześnióweczki urodzą w sierpniu heheheh :laugh: :side:
A mnie dzisiaj żołądek męczy... tak jakby mi ciągle coś stało na tym żołądku i ciągle mi się odbija i zaczyna zgaga męczyć ( a nic nadzwyczajnego nie jadłam).

12 lata 4 miesiąc temu #409479 przez chasiami
Dziewczyny mam pytanie do was. Miałyście robiony wymaz na paciorkowca?
Bo dzisiaj mi zrobiła gin wymaz i dała mi go do domu i jutro mam z nim jechac do labolatorium.
A moje pytanie dotyczy przetrzymywania wymazu.
Mam go trzymac w lodówce? czy normalnie? Sama nie wiem.

12 lata 4 miesiąc temu #409483 przez Anulka
Chasiami jestem bardzo zdziwiona tym co napisałaś. Ja dostałam skierowanie na badanie wymaz na paciorkowca i miałam ten wymaz robiony w laboratorium w ostatni czwartek. Pierwszy raz słyszę aby lekarz robił wymaz i kazał pacjentce samej wieźć go do laboratorium :ohmy: . Mój lekarz na początku robił mi wymaz z pochwy, bo mam nadżerkę, ale ten wymaz sam wysłał do laboratorium. Jakiś dziwny jest ten twój lekarz, powiem szczerze. :huh:

12 lata 4 miesiąc temu #409488 przez basiek_252
patys ja jestem z Łasku :) A mój lekarz ma gabinet w Łasku ale od pewnego czasu pracuje właśnie w Pabianicach i tam do niego jadę jeśli coś dzieje się nie tak :(
Zamierzam rodzić w Pabianicach :laugh: :laugh: Personel jest tam super no chyba, że nie zdążę dojechać to zostanie mi Łask

chasiami powinnaś trzymać wymaz w lodówce, mój lekarz też nieraz kazał mi samemu zawieść do laboratorium

12 lata 4 miesiąc temu #409495 przez Anulka
Jejku, dziewczyny, Wy mówicie poważnie z tymi wymazami, że musicie wozić je same do laboratorium?? :ohmy: :ohmy: Ja jestem w szoku !!! A chodzicie prywatnie czy na NFZ do swoich lekarzy?? Zresztą czy tak czy tak, uważam że to ich zasrany obowiązek aby samym wymazy, badania zawozić tak gdzie trzeba, a nie wyręczać się pacjentkami. Gdyby mi mój lekarz kazał takie rzeczy robić to bym mu szczerze powiedziałam, co o tym myślę. Nie wiem, może ja zbyt emocjonalnie reaguje i dla was to nic takiego, ale ja wiem, że pacjent ma swoje prawa i pozwalam na wyręczanie się sobą dla wygody innych.

12 lata 4 miesiąc temu #409505 przez kasia7775
Anulka ja też sama zawoziłam wymaz :P ale u mnie to może dlatego, zeby był szybko wynik i po pobraniu miałam 10 minut do zamknięcia laboratorium :P

chasiami teraz może być różnie, może w każdej chwili ruszyć :lol: albo pochodzisz miesiąc :silly:

agnesssa no kochana to niezłą kondycję masz :silly: melduję, że również mam twój numer wklepany w telefon, jakby co to smska wyślę :silly:

basiek_252 ja odstawiłam leki tydzień temu i nic się nie dzieje :silly: :silly:

12 lata 4 miesiąc temu #409509 przez moniab26
chasiami ja też już chcę być tak bliziutko jak ty, a dzidzia waży naprawdę ładnie - mi zrobią usg dopiero w szpitalu przed samym cc
A u mnie się worek z gośćmi rozwiązał, jak nie było nikogo to nie a dzisiaj zadzwoniła kuzynka mojeo Sylwka, ze chcieliby na weekend przyjechać a przed chwilką zadzwoniła moja kuzynka z Francji, że są już 200 km od nas i żebyśmy nie kładli się spać. Jak po tym maratonie nie urodzę to już sama nie wiem co mnie ruszy :laugh: Ale cieszę się bo nie widziałyśmy sie dwa lata - nie licząc skype - a ze strony męża rodzina nie trzyma się razem i chociaż on nic nie mówi to wiem, ze jest mu przykro więc jak kuzynka go odwiedzi poczuje się lepiej

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 4 miesiąc temu #409556 przez chasiami
Dziewczyny przed chwilą odszedł mi czop (chyba) bo taki śluz z krwią, zastanawiam się czy jest to wogole czop? czy może pojawic sie krew po badaniu ginekologicznym?

12 lata 4 miesiąc temu #409566 przez kasia7775
chasiami po badaniu może pokazać się krew. Co do czopu to nie wiem jak wygląda, chociaż rodziłam 2 razy :silly: Ale czop też może odchodzić dużo prędzej.

12 lata 4 miesiąc temu #409569 przez chasiami
No słyszałam właśnie że może odchodzic dużo prędzej. Miałam śluz i dosyc sporo krwi (jeszcze czerwonej) wymieszanej ze śluzem. Wiem że panikuję :)

12 lata 4 miesiąc temu #409575 przez makrelcia
chasiami no no już lada chwila i pojedziesz rodzić :)
normalnie miałam być pierwsza a wy wszystkie mnie wyprzedzacie :)

12 lata 4 miesiąc temu #409583 przez moniab26
Makrelcia nie koniecznie lada chwila - od odejścia czopu może minąć jeszcze dwa tygodnie do porodu a jak on wygląda ja podglądałam w necie - normalnie w google wklepałam i jest kilka fotek bo inaczej też bym nie wiedziała jak on wyląda :laugh:

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 4 miesiąc temu #409588 przez 26joanna
chasiami właśnie czop wygląda jak śluz zabarwiony krwią , wiec możliwe ze już odszedł :) Mi odpadł razem z wodami ale słyszałam ze może 2 tygodnie przed porodem odejść wiec czekamy na nowiny :) Trzymam kciuki :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka