- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
andra88 u mnie też w ostatnich dniach pojawiło się duużo więcej upławów na szczęście są bezzapachowe i przeźroczyste więc nie mam powodów do niepokoju
baby ja w pierwszej ciąży miałam paciorkowca, w drugiej nie a teraz znowu mam - chyba faktycznie po antybiotyku się wykańcza ale po jakimś czasie znowu wraca paskudztwo
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Andra ja również mam większe upławy od kilku dni, takie mleczne
Joanna dobrze, że wszystko jest prawidłowo A męża nie słuchaj, dobrze jest pić dużo wody, zwłaszcza w upały
Ja ten wynik na paciorkowca odbieram dopiero 31 sierpnia na kolejnej wizycie i ciągle się zastanawiam czy dotrwam do tej wizyty w dwupku hehe
Prasowania ciąg dalszy, ale widzę już koniec A powiedzcie dziewczyny kiedy będziecie ubierać poćielki, bo ja w sumie sama nie wiem czy na razie jest sens żeby się kurzyło
Dzisiaj zamierzam spakować torbę dla maluszka, ale kompletnie nie wiem jakie ciuszki zabrać Ani rozmiaru nie wiem ani ile tego wziąć Nie wiem też czy zabierać jakieś kosmetyki dla maluszka... na stronie szpitala napisali, że potrzebne kosmetyk, ale to oznacza że mam brać wszystko do mycia i pielęgnacji
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
- Otrzymane podziękowania: 0
agnesssa ja narazie łóżeczka nie będę ubierać. Męża później zatrudnię to tego Ale na początku małego zamierzam kłaść spać w rożku więc pościeli nie będę ubierać, tylko prześcieradło i osłonkę
Ja mam spakowane moje rzeczy do szpitala, dla Adasia jeszcze nie spakowałam bo sama nie wiem co ;/ A nie mam nic cieplejszego dla Małego jakby było zimno jak dziś (ok.15°C). Mnie z kosmetyków kazali wziąć do szpitala oliwkę i maść na pupkę ( ja kupiłam Linomag, i mam też Bambino z cynkiem).
A kazali Wam wziąć pamperuchy do szpitala?
- anette24
- Wylogowany
- gaworzenie
pochwalę się Wam, w piątek moja siostra miała cc i ma Synka, waży 3150 i ma 52 cm jutro wychodzą już do domu dobrze, bo będę miała jakieś zajęcie, bo cały czas leżę... Wczoraj byłam na ktg i miałam skurcze na poziomie 100 położna, powiedziała że zaczyna się coś dziać, ale to jest zdecydowanie za szybko :/
aha moja siostra wspominała, że zdecydowanie lepiej sprawdzają się te majteczki siateczkowe wielokrotnego użytku, zwłaszcza po cc, ponieważ nigdzie nie uwierają, oddychają i nie drażnią przy ranie
miłego dnia Kochane
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
A mnie od wczoraj strasznie kłuje w szyjce i czuję taki ucisk w dole brzucha, ale malutka wariuje to znaczy, że jest wszystko w porzadku a w nocy to tak bolało, że wstać nie mogłam, w czwartek mam wizytę, (mój lekarz na urlopie, musiałam sie zarejestrować do kobiety, chociaż wolę faceta ) zobaczymy co mi powie
aganio śliczne chłopaki, takie buziaczki maja ladne, a jakie noski malutkie ale bym całowała takie słodkości
chasiami to wyglada na to, że będziesz nastepna najważniejsze, żeby nasze maluszki się zdrowe urodziły, nieważne czy w terminie czy nie
andra zdrówka dla Teściowej mnie tez czasami krocze pobolewa, ale da się przeżyć a co do muffinek, to sie nie martw, mi ostatnio murzynek nie wyszedł, za duzo masła dodałam i nie wyrosło, niezdarne jesteśmy w tej ciąży a murzynka potem upiekła mi mama i był przepyszny a upławy to tez mam od jakiegoś czasu bardziej obfite, nie wiem od czego to zalezy
baby_55 to uwazaj na siebie i odpoczywaj dużo
agnesssa ja od paru dni sie wysypiam, czasem budze sie o 4 i wiercę, ale rzadziej niż w zeszłym tygodniu
26Joanna jak maluszek jest już główką w dół to dobrze a jeśli chodzi o picie wody to ja nie pije na siłę, bo niby mówia ok. 2 litry dziennie a w upały więcej, zdarza się, że piję ok. 2,5 litra jak jest gorąco, a w normalne dni, jak teraz (24stopnie) ok. 1-2 l. i mi to w zupełności wystarcza a 3 litry to wcale nie jest za dużo
kasia daj znać jak tam po KTG
andraa, agnesssa ja do szpitala mam wziąć tylko pampersy dla maluszka i chusteczki nawilżane, ubranka maja tam swjoje, ale jak ktoś chce to może zabrać dla maluszka też ubranka, ale nie polecaja, bo dużo ginie, więc ja nie bedę brała, bo szkoda a na wyjście ze szpitala już spakowałam męzowi ubranka dla malutkiej i spakowałam w dwóch rozmiarach 56 i 62, bo nie wiem jaka sie urodzi a łóżeczka jeszcze nie ubieram, co prawda materacyk już leży, ale w folii, żeby się nie kurzył kołderka i podusia w pokrowcu, pościel w szafie, więc spokojnie a i tak przez pierwsze dni niunia będzie spała ze mną, bo bedzie wymagała częstego karmienia, a przecież nie bedę specjalnie wstawała, tylko cyca wywalę
A gdzie sie podziewa Lui ?????? odezwij się
- anette24
- Wylogowany
- gaworzenie
Życzę Wam dużo miłości i szczęścia na Nowej Drodze Życia oraz dużo zdrówka dla Maluszka:) najpiękniejszy prezent ślubny dla was Piękna historia, ślub i poród w tym samym dniu
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
Niech jeszcze Twój maluszek posiedzi w brzusiu Ale my możemy sobie pisać a maluszek sam wybierze kiedy chce wyjść
Jussstyś no ja jestem mega niezdarna
A ja mam tyle rzeczy do zabrania że (ledwo!) na dwie torby jestem spakowana
3x koszula do karmienia + szlafrok
przybory toaletowe
bielizna jednorazowa
biustonosz
maszynka do golenia
lewatywa
woda mineralna+ coś słodkiego+ herbata
sztućce+kubek
podkłady jednorazowe
wkładki duże
wkładki laktacyjne
preparat tantum rosa
a dla Adasia:
ubranka+ rożek+ kocyk
pampersy
oliwka+ maść na pupcię
chusteczki nawilżane
- Lui
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- :)
Jestem, jestem z rana miałam napisać.. ale znowu musiałam wsiąść w auto i objechać, pocztę, bankomat, ... dopiero co wróciłam do domu siadłam i nawet nie chce mi się zakupów rozpakować, tylko sunie wyrzuciłam z pokoju na balkon bo ładna pogoda
Wczoraj myślałam, ze "umrę" z bólu kręgosłupa w drodze powrotnej, postoje nic nie pomagały, za każdym razem jak się wsiadło bolał jeszcze bardziej. Potem się zaczęłam martwić, bo malutka jest ruchliwa z reguły, a tu od 9 rano do 17-18 zero czucia jej (ruchów), a do domu miałam jeszcze 80 km jadąc za mężem.. ale jak sie przebudziła na autostradzie to dała popalić uuuf w domu byłam koło 21/22 padłam i poszłam spać.. dziś wstałam o 8 rano bez problemu, ale starałam się nie forsować.. więc wszystko bardzo "powoli" od rana. Potem resztę dopisze bo widzę, że troszkę się działo na forum
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
A właśnie- jak tam Wasze dzieciaczki? Są bardzo ruchliwe?
Mój Adaś to zależy raz jest spokojniejszy ( to zaraz panikuję ), a raz szaleje. Ostatnie dni dał taką popisówkę że mąż zdębiał że mały tak może szaleć
- anette24
- Wylogowany
- gaworzenie
Lui jesteś niesamowita, tyle km zrobić i jeszcze dzisiaj miałaś siły:) Podziwiam Cię
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Joanna woda nie ziemniaki, dziurkę zawsze znajdzie . Picie dużej ilości wody w niczym nie przeszkadza, a oczyszcza nerki i cały organizm.
Kasia7775 pisz jak będzie wiedziała com i jak. Widzę, że masz dobrą opiekę, ja nawet USG nie mogę mieć, już o KTG nie wspominam, a mi też pozostało dokładnie 20 dni .
Ja ani upławów, ani siary nie ma i nie miałam.
Agnesssa , dobrze, że wspomniałaś o pościeli. Właśnie wczoraj myślałam o tym. Bo dowiedziałam się, że dzieci nie można kłaść na poduszeczce do co najmniej 6 miesiąca, a najlepiej do 1 roku. Bo po pierwsze jest ryzyko wystąpienia zespołu SIDS czyli uduszenia się przez takie małe dziecko, a po drugie ze względu na kręgosłup. Napisane było, że dziecko powinno się kłaść na płasko ew. pieluszeczka tetrowa w razie jak by się ulało. Przykrywać też dziecko tylko kocykiem lub jeśli jest za zimno to kłaść w śpiworku.
Pozycją w jakiej powinno spać dziecko to na pleckach, na boczku pisane jak się kładzie dziecko, to źle wpływa na płucka, przyciska się je. Po 6 miesiącu można już dziecko zaczynać układać na brzuszku, ale też to zależy od tego jak się szybko dziecko rozwija.
Czyli z tego wszystkiego wywnioskowałam, że dużo za wcześnie kupiłam wypełnienie do pościeli i dwa komplety pościeli, bo będę mogła je używać dopiero gdzieś jak dziecko będzie zbliżało się do 1 roku życia.
Ja do szpitala dla maluszka muszę zabrać tylko chusteczki nawilżające i ubranko na wyjście ze szpitala, nic więcej. A również nie mam pojęcia jak duże, małe ciuszki na wyjście wziąć, więc spakowałam dwa zestawy, mniejszy rozm. 56 i większy rozm. 62. ma nadzieję, że któryś będzie pasował .
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
agnesssatorby spakowane ale nie do końca bo jak wzięłam listę co trzeba zabrać to okazało się że jeszcze kilku rzeczy mi brakuje...
a teraz jestem na wsi:) i dzisiaj i jutro odwiedzam znajomych więc miło minie czas:) a w piątek idę do gin chyba będzie mi ten wymaz robić...
- anette24
- Wylogowany
- gaworzenie
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
Anulka biedna Wiesz, ja mam prawie tak samo jak Ty- przewracanie w łóżku to jedna wielka MASAKRA!, jak chodzę to krocze boli i już wogólę mam chód jak kaczka, jedynie jak siedzę to mam spokój
Wczoraj aż się mężowi popłakałam że mam już dość i chcę już rodzić
Ja też słyszałam że maluszka do roku nie kłaść na podusi i nie przykrywać bo może się udusić, też mam 2*komplety pościeli + wypełnienie. Ale niech sobie już leży w szafie
patys udanego pobytu na wsi kochana! Wypoczywaj i relaksuj się! No i daj znać w piątek po lekarzu
A ja mykam robić obiadek