BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 4 miesiąc temu #409811 przez moniab26
26joanna to bardzo dobrze że dużo pijesz - trzy litry to wcale nie za dużo
andra88 u mnie też w ostatnich dniach pojawiło się duużo więcej upławów na szczęście są bezzapachowe i przeźroczyste więc nie mam powodów do niepokoju
baby ja w pierwszej ciąży miałam paciorkowca, w drugiej nie a teraz znowu mam - chyba faktycznie po antybiotyku się wykańcza ale po jakimś czasie znowu wraca paskudztwo

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #409834 przez agnesssa
Kasia czekam na wieści po wizycie :kiss:

Andra ja również mam większe upławy od kilku dni, takie mleczne :P

Joanna dobrze, że wszystko jest prawidłowo :woohoo: A męża nie słuchaj, dobrze jest pić dużo wody, zwłaszcza w upały :kiss:

Ja ten wynik na paciorkowca odbieram dopiero 31 sierpnia na kolejnej wizycie i ciągle się zastanawiam czy dotrwam do tej wizyty w dwupku hehe

Prasowania ciąg dalszy, ale widzę już koniec :D A powiedzcie dziewczyny kiedy będziecie ubierać poćielki, bo ja w sumie sama nie wiem czy na razie jest sens żeby się kurzyło :huh:

Dzisiaj zamierzam spakować torbę dla maluszka, ale kompletnie nie wiem jakie ciuszki zabrać :huh: Ani rozmiaru nie wiem ani ile tego wziąć :silly: Nie wiem też czy zabierać jakieś kosmetyki dla maluszka... na stronie szpitala napisali, że potrzebne kosmetyk, ale to oznacza że mam brać wszystko do mycia i pielęgnacji :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 4 miesiąc temu #409843 przez andra88
26joanna wiesz mi też przyszło na myśl że to może czop, ale nie wygląda to jak śluz więc to raczej nie to :blink:
agnesssa ja narazie łóżeczka nie będę ubierać. Męża później zatrudnię to tego :silly: Ale na początku małego zamierzam kłaść spać w rożku więc pościeli nie będę ubierać, tylko prześcieradło i osłonkę :)
Ja mam spakowane moje rzeczy do szpitala, dla Adasia jeszcze nie spakowałam bo sama nie wiem co ;/ A nie mam nic cieplejszego dla Małego jakby było zimno jak dziś (ok.15°C). Mnie z kosmetyków kazali wziąć do szpitala oliwkę i maść na pupkę ( ja kupiłam Linomag, i mam też Bambino z cynkiem).
A kazali Wam wziąć pamperuchy do szpitala?

12 lata 4 miesiąc temu #409856 przez anette24
andra88 u nas trzeba zabrać pampersy do szpitala a oprócz tego chusteczki nawilżane i niedrapki i to wszystko...

pochwalę się Wam, w piątek moja siostra miała cc i ma Synka, waży 3150 i ma 52 cm :D jutro wychodzą już do domu ;) dobrze, bo będę miała jakieś zajęcie, bo cały czas leżę... Wczoraj byłam na ktg i miałam skurcze na poziomie 100 :ohmy: położna, powiedziała że zaczyna się coś dziać, ale to jest zdecydowanie za szybko :/
aha moja siostra wspominała, że zdecydowanie lepiej sprawdzają się te majteczki siateczkowe wielokrotnego użytku, zwłaszcza po cc, ponieważ nigdzie nie uwierają, oddychają i nie drażnią przy ranie ;)
miłego dnia Kochane :)

12 lata 4 miesiąc temu #409857 przez Jussstyś
Hej dziewczynki :laugh:
A mnie od wczoraj strasznie kłuje w szyjce i czuję taki ucisk w dole brzucha, ale malutka wariuje to znaczy, że jest wszystko w porzadku :laugh: a w nocy to tak bolało, że wstać nie mogłam, w czwartek mam wizytę, (mój lekarz na urlopie, musiałam sie zarejestrować do kobiety, chociaż wolę faceta :huh: ) zobaczymy co mi powie :)
aganio śliczne chłopaki, takie buziaczki maja ladne, a jakie noski malutkie :laugh: ale bym całowała takie słodkości :laugh:
chasiami to wyglada na to, że będziesz nastepna :) najważniejsze, żeby nasze maluszki się zdrowe urodziły, nieważne czy w terminie czy nie :)
andra zdrówka dla Teściowej :laugh: mnie tez czasami krocze pobolewa, ale da się przeżyć :huh: a co do muffinek, to sie nie martw, mi ostatnio murzynek nie wyszedł, za duzo masła dodałam i nie wyrosło, niezdarne jesteśmy w tej ciąży :laugh: a murzynka potem upiekła mi mama i był przepyszny :laugh: a upławy to tez mam od jakiegoś czasu bardziej obfite, nie wiem od czego to zalezy :huh:
baby_55 to uwazaj na siebie i odpoczywaj dużo :huh:
agnesssa ja od paru dni sie wysypiam, czasem budze sie o 4 i wiercę, ale rzadziej niż w zeszłym tygodniu :laugh:
26Joanna jak maluszek jest już główką w dół to dobrze :) a jeśli chodzi o picie wody to ja nie pije na siłę, bo niby mówia ok. 2 litry dziennie a w upały więcej, zdarza się, że piję ok. 2,5 litra jak jest gorąco, a w normalne dni, jak teraz (24stopnie) ok. 1-2 l. i mi to w zupełności wystarcza :) a 3 litry to wcale nie jest za dużo :)
kasia daj znać jak tam po KTG :laugh:
andraa, agnesssa ja do szpitala mam wziąć tylko pampersy dla maluszka i chusteczki nawilżane, ubranka maja tam swjoje, ale jak ktoś chce to może zabrać dla maluszka też ubranka, ale nie polecaja, bo dużo ginie, więc ja nie bedę brała, bo szkoda :) a na wyjście ze szpitala już spakowałam męzowi ubranka dla malutkiej :) i spakowałam w dwóch rozmiarach 56 i 62, bo nie wiem jaka sie urodzi :) a łóżeczka jeszcze nie ubieram, co prawda materacyk już leży, ale w folii, żeby się nie kurzył :) kołderka i podusia w pokrowcu, pościel w szafie, więc spokojnie :) a i tak przez pierwsze dni niunia będzie spała ze mną, bo bedzie wymagała częstego karmienia, a przecież nie bedę specjalnie wstawała, tylko cyca wywalę :silly: :silly:

A gdzie sie podziewa Lui ?????? odezwij się :huh:

12 lata 4 miesiąc temu #409860 przez anette24
madeleine podwójne gratulacje:)
Życzę Wam dużo miłości i szczęścia na Nowej Drodze Życia oraz dużo zdrówka dla Maluszka:) najpiękniejszy prezent ślubny dla was ;) Piękna historia, ślub i poród w tym samym dniu :)

12 lata 4 miesiąc temu #409862 przez andra88
anette24 gratulacje dla Twojej siostry, no i dla Ciebie ciociu :kiss:
Niech jeszcze Twój maluszek posiedzi w brzusiu :blink: Ale my możemy sobie pisać a maluszek sam wybierze kiedy chce wyjść :silly:
Jussstyś no ja jestem mega niezdarna :lol: :silly:
A ja mam tyle rzeczy do zabrania że (ledwo!) na dwie torby jestem spakowana :dry:
3x koszula do karmienia + szlafrok
przybory toaletowe
bielizna jednorazowa
biustonosz
maszynka do golenia
lewatywa
woda mineralna+ coś słodkiego+ herbata
sztućce+kubek
podkłady jednorazowe
wkładki duże
wkładki laktacyjne
preparat tantum rosa
a dla Adasia:
ubranka+ rożek+ kocyk
pampersy
oliwka+ maść na pupcię
chusteczki nawilżane

12 lata 4 miesiąc temu #409866 przez Lui
Witajcie :)

Jestem, jestem :) z rana miałam napisać.. ale znowu musiałam wsiąść w auto i objechać, pocztę, bankomat, ... dopiero co wróciłam do domu siadłam i nawet nie chce mi się zakupów rozpakować, tylko sunie wyrzuciłam z pokoju na balkon bo ładna pogoda :)

Wczoraj myślałam, ze "umrę" z bólu kręgosłupa w drodze powrotnej, postoje nic nie pomagały, za każdym razem jak się wsiadło bolał jeszcze bardziej. Potem się zaczęłam martwić, bo malutka jest ruchliwa z reguły, a tu od 9 rano do 17-18 zero czucia jej (ruchów), a do domu miałam jeszcze 80 km jadąc za mężem.. ale jak sie przebudziła na autostradzie to dała popalić uuuf :) w domu byłam koło 21/22 padłam i poszłam spać.. dziś wstałam o 8 rano bez problemu, ale starałam się nie forsować.. więc wszystko bardzo "powoli" od rana. Potem resztę dopisze :) bo widzę, że troszkę się działo na forum :)

12 lata 4 miesiąc temu #409867 przez andra88
Jussstyś no właśnie gdzie jest Lui :unsure: :unsure:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #409872 przez andra88
Lui ojjj kochana, podziwiam Cię- tyle km zrobić :huh: Mam nadzieję że już kręgosłup nie dokucza :kiss: :kiss: Idź leniuchować kochana- należy Ci się po wczorajszym intensywnym dniu!!!

A właśnie- jak tam Wasze dzieciaczki? Są bardzo ruchliwe?
Mój Adaś to zależy raz jest spokojniejszy ( to zaraz panikuję :blush: ), a raz szaleje. Ostatnie dni dał taką popisówkę że mąż zdębiał że mały tak może szaleć :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #409876 przez anette24
andra dużo tych rzeczy musisz zabrać do szpitala... jest co pakować ;)
Lui jesteś niesamowita, tyle km zrobić i jeszcze dzisiaj miałaś siły:) Podziwiam Cię ;)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #409879 przez Anulka
Dziewczyny, jak ja Wam zazdroszczę, że niektóre z Was nic nie boli. Ja ok. miesiąca już nie znam jak to jest gdy nic nie boli. W nocy to masakra jak się przekręcam z boku na bok, ból niesamowity w pachwinach, czasem aż mam łzy w oczach od bólu. Gdy chodzę to po jakimś czasie jakby jakby trochę malał, ale też nie mogę długo chodzić lub stać w jednym miejscu, bo wtedy zaczyna mnie tak ciągnąc i boleć w podbrzuszu i krzyżu i brzuch mi twardnieje, że muszę wtedy się położyć, bo nie wyrabiam. Gdy usiądę i trochę posiedzę i potem wstaję, to też czuję coraz większy ból w pachwinach i wyprostować się nie mogę przez chwilę. Mam tak serdecznie dość tego wszystkiego, że marzę o tym aby już urodzić, ale z drugiej strony wiem, że dla maluszka najlepiej gdy urodziłby się w terminie za 3 tygodnie.

Joanna woda nie ziemniaki, dziurkę zawsze znajdzie :D. Picie dużej ilości wody w niczym nie przeszkadza, a oczyszcza nerki i cały organizm.
Kasia7775 pisz jak będzie wiedziała com i jak. Widzę, że masz dobrą opiekę, ja nawet USG nie mogę mieć, już o KTG nie wspominam, a mi też pozostało dokładnie 20 dni :dry: .

Ja ani upławów, ani siary nie ma i nie miałam.

Agnesssa , dobrze, że wspomniałaś o pościeli. Właśnie wczoraj myślałam o tym. Bo dowiedziałam się, że dzieci nie można kłaść na poduszeczce do co najmniej 6 miesiąca, a najlepiej do 1 roku. Bo po pierwsze jest ryzyko wystąpienia zespołu SIDS czyli uduszenia się przez takie małe dziecko, a po drugie ze względu na kręgosłup. Napisane było, że dziecko powinno się kłaść na płasko ew. pieluszeczka tetrowa w razie jak by się ulało. Przykrywać też dziecko tylko kocykiem lub jeśli jest za zimno to kłaść w śpiworku.
Pozycją w jakiej powinno spać dziecko to na pleckach, na boczku pisane jak się kładzie dziecko, to źle wpływa na płucka, przyciska się je. Po 6 miesiącu można już dziecko zaczynać układać na brzuszku, ale też to zależy od tego jak się szybko dziecko rozwija.
Czyli z tego wszystkiego wywnioskowałam, że dużo za wcześnie kupiłam wypełnienie do pościeli i dwa komplety pościeli, bo będę mogła je używać dopiero gdzieś jak dziecko będzie zbliżało się do 1 roku życia.

Ja do szpitala dla maluszka muszę zabrać tylko chusteczki nawilżające i ubranko na wyjście ze szpitala, nic więcej. A również nie mam pojęcia jak duże, małe ciuszki na wyjście wziąć, więc spakowałam dwa zestawy, mniejszy rozm. 56 i większy rozm. 62. ma nadzieję, że któryś będzie pasował :laugh: .

12 lata 4 miesiąc temu #409880 przez patys
andra ja to nawet przed ciążą jak bym zrobiła jakieś mufinki albo inne ciasto to by było duuuuuuże prawdopodobieństwo że nie wyjdzie :laugh: :laugh: jakoś nie mam do tego drygu:)

agnesssatorby spakowane ale nie do końca bo jak wzięłam listę co trzeba zabrać to okazało się że jeszcze kilku rzeczy mi brakuje...

a teraz jestem na wsi:) i dzisiaj i jutro odwiedzam znajomych więc miło minie czas:) a w piątek idę do gin chyba będzie mi ten wymaz robić...

12 lata 4 miesiąc temu #409881 przez anette24
andra88 mój mały jest ruchliwy jak nie wiem, czasami jak zacznie to aż boli :) mój mąż śmieje się, że mały boks trenuje :laugh: nasz mały akrobata :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #409887 przez andra88
anette24 no mam tych rzeczy do zabrania ale cóż heh :huh: Mój mały też chyba boks trenuje :silly:
Anulka biedna :kiss: :kiss: Wiesz, ja mam prawie tak samo jak Ty- przewracanie w łóżku to jedna wielka MASAKRA!, jak chodzę to krocze boli i już wogólę mam chód jak kaczka, jedynie jak siedzę to mam spokój :huh:
Wczoraj aż się mężowi popłakałam że mam już dość i chcę już rodzić :( :(
Ja też słyszałam że maluszka do roku nie kłaść na podusi i nie przykrywać bo może się udusić, też mam 2*komplety pościeli + wypełnienie. Ale niech sobie już leży w szafie :silly:
patys udanego pobytu na wsi kochana! Wypoczywaj i relaksuj się! No i daj znać w piątek po lekarzu

A ja mykam robić obiadek :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka