BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 4 miesiąc temu #409069 przez karotka18
Anulka napisał:

Dziewczyny ja dziś znowu w zakupowym szale na Allegro. Udało mi się w całkiem rozsądnych cenach upolować trochę rzeczy :

allegro.pl/show_item.php?item=2548548531

allegro.pl/show_item.php?item=2530525284

A za te rzeczy zapłaciłam tylko za nie same, a sprzedająca ( zresztą bardzo fajna kobitka) wzięła na siebie koszty przesyłki i dorzuciła jeszcze zabawki dla maluszka gratisowo :) to bardzo mi pasowała, bo akurat zabawek jeszcze nie mam ani jednej.

allegro.pl/show_item.php?item=2534569138
allegro.pl/show_item.php?item=2530501459
allegro.pl/show_item.php?item=2530501923

Kurcze, dziewczyny zakupy wciągają jak cholera, ja stwierdziłam, że naprawdę mogłabym zostać zakupoholiczką, gdybym się tak trochę nie hamowałam. Dla mnie zakupy to jak narkotyk :huh:

ten zestaw dla maluszka to mało estetycznie wyglada.... brudne butelki zużyta maść na brodawki stara szczotka do butelek .... smoczki używane .... a nabieraczki do mleka sa w każdej puszcze mieszanki mlecznej.ale za to becik kocyk i podusia ok.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #409071 przez Lui
ja na pewno` Dziewczyny Madzia, Makrelcia, Sandra wezmę do siebie i przystopuje :)
andra88 obie narozrabiałyśmy, bo u mnie to samo z kroczem ;) :(

12 lata 4 miesiąc temu #409079 przez chasiami
madeleine Gratulacje :) Ty i twój mąż musicie byc szczęśliwi! :) Podwójnie :)
Madzia7 Tak jak mówiłam nie miałam wczoraj czasu bo mężusiowi urodzinki odprawiałam :)
Jutro na 15.00 mam wizyte u gin. Jak będe miała chwile czasu to dam znac co i jak :) I nadrobie zaległości :)
Zrobiłam się baaardzo niezdarna! :( Wczoraj spadłam ze schodów, ale wszystko jest ok bo wylądowałam na nadgarstkach i kolanach :P
37 tydzień skonczony wiec powoli można zaczynac rodzic :)

12 lata 4 miesiąc temu #409088 przez MADZIA7
Chasiami faktycznie, zapomniałam o tych hucznuch urodzinkach z cateringiem:) Mam nadzieję, że się udały i że się bardzo nie potłukłaś na tych schodach. Ja też niezdarna jestem w ciąży, stale mi coś z rąk wylatuje, ale już nawet nie podnoszę...;)

Lui trzymam Cię za słowo;)

12 lata 4 miesiąc temu #409091 przez kasia7775
madeleine gratulacje podwójne :kiss: To ci synuś niespodziankę zrobił :lol:

chasiami uważaj na siebie :ohmy: :ohmy:

Anulka ja też jak zacznę kupować to umiaru nie mam :silly: niby wszystko mam, ale ciągle myślę, co by tu jeszcze dokupić :laugh:
Wczoraj to kupiłam;
allegro.pl/lezaczek-bujaczek-chicco-drea...tis-i2548329008.html
allegro.pl/rozek-usztywniany-i-wiazany-d...lek-i2531885642.html

Dla mnie najgorsze są teraz noce. Ciągle mi się śni, ze albo mam bóle, albo wody mi odeszły. Dzisiaj było tak realistycznie, ze sprawdzałam, czy mam mokro. A tu nic :ohmy: Poza tym miałam tak silny ból pleców, myślałam ze zwariuję. Ale przeszło....
Śmiałam się, że w przyszłym tygodniu pójdę na grzyby, trochę pochodzę, poschylam się i pokucam, to może mnie ruszy :silly:

12 lata 4 miesiąc temu #409104 przez 26joanna
madeleine podwójne gratulacje !Super niespodzianki z okazji ślubu poród i jeszcze synek :woohoo: Czekamy na zdjęcia :blink:
kasia7775 ja tez mam sny ze zaczynam rodzic :) Tej nocy mój mąż przytulił się do mnie i jeszcze przykrył nas kołdra , ze tak spociliśmy się ze cale majtki miałam mokre ( tylko bez skojarzeń :P ) , wyskoczyłam z łóżka ze strachem , bo przecież jeszcze czas ! Na cale szczęście to nic ale strach pozostał ;)
Mnie od kilku dni coraz mocniej boli krocze i podbrzusze , nie wspominając o twardnieniu brzucha..... Ogólnie jeszcze doszedł strach ze młody nie odwróci się tylko do porodu będzie tak z boku i będą mi go odwracać :ohmy:
chasiami ja urodzialm córkę w 37 tc i 2 dniu i była donoszonym , zdrowym dzieckiem :lol: Wiec możesz być następna :)

12 lata 4 miesiąc temu #409111 przez Ania14.09
Ja tu zaglądam, a tu kolejna mama rozpakowana. GratulacjeMadaleine! Jest chłopak jednak. Dużo zdrowia dla was! Czekamy na foty, no i ślub,ale niespodzianka! :laugh:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 4 miesiąc temu #409131 przez karolak25
MADELEINE GRATULACJE!!
wszystkiego najlepszego dla maluszka i dla Was!!!!

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #409137 przez Anulka
MADELEINE, GRATULACJE KOCHANA !!!!!!!!!! ALE NUMER,ŚLUB A POTEM NARODZINY SYNUSIA, :) NORMALNIE AŻ SIĘ POPŁAKAŁAM ZE WZRUSZENIA. DUŻO DUŻO ZDRÓWKA DLA MAŁEGO WIKTORKA I DLA CIEBIE :kiss:

Kasia7775
bardzo fajne zakupy zrobiłaś :). No właśnie zakupy dla nas kobiet a szczególnie czekających na maluszka to tornado dla portfeli :D

12 lata 4 miesiąc temu #409141 przez moniab26
Madeleine ogromne gratulacje, szybko wracajcie do zdrowia :kiss: Oj dziewczyny zaczynamy się sypać hehe która kolejna? :laugh: Ja już też bym chciała bo coraz ciężej chodzić no i zazdrość troszkę się odzywa bo Aganio i Madeleine już tulą swoje maleństwa...no ale póki co musimy czekać

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 4 miesiąc temu #409146 przez siteczko
Witam!

madeleine PODWÓJNE GRATULUJĘ! Ale niespodzianka! :) W ogóle pamiętna data będzie 11.08.12 :) Ślub oraz narodziny SYNKA! SUPER! :) Najważniejsze, że wszystko jest dobrze, a tętno synka na pewno się unormuje. Jeszcze raz ogromne GRATULACJE! Chyba ogromne zaskoczenie, że ostatecznie Synek? :) Koniecznie jak będziesz miała chwilkę opisz ten wielki dzień, bo rozumiem, że skoro jesteś też żoną dostałaś przepustkę? :)

MADZIA7 W weekend jestem mniej aktywna, chociaż wczoraj wieczorem czytałam co wczoraj napisałyście :) Też mnie nie ma bo chce się nacieszyć mężem :) zwłaszcza, że czwartek i piątek był w delegacji :) Więc w weekend odpoczywam od pracy i komputera :)

Ja torby do szpitala nadal nie mam przygotowanej... ale w razie W, większość rzeczy mam w jednym miejscu, jak coś to wystarczy wrzuć do torby :)

My ciągle zastanawiamy się nad wózkiem... wydawało się że już mamy podjętą decyzję, ale byliśmy w innym sklepie i dowiedzieliśmy się jeszcze o innym fajnym modelu, więc trochę zgłupieliśmy, później w innym sklepie jeszcze coś innego usłyszeliśmy i ostatecznie sami już nie wiemy :| dobrze że wózek to nie jest rzecz pierwszej potrzeby i że najważniejsze że jest fotelik :)

Anulka, Kasia7775 Pięknie jeszcze szalejecie z zakupami :)
Ja jeszcze muszę kupić staniki do karmienia, bo tego nie mam, a jest niezbędne do szpitala, stwierdziłam, że muszę kupić jeszcze jeden kocyk. Mąż koniecznie chce karuzelę, więc kupimy końcem miesiąca. Co do leżaczków, mat itp. to nie jest potrzebne od początku, więc może akurat ktoś sprezentuje, tak samo nie mamy żadnych zabawek, a z pluszaków tylko jedną żyrafkę grzechotkę ;) tak więc już za bardzo nie poszaleje z zakupami :)

12 lata 4 miesiąc temu #409149 przez kasia7775
siteczko no właśnie też myślałam, ze z leżaczkiem mam jeszcze czas. Ale byłam u koleżanki, która urodziła tydzień temu i pytała się mnie, czy nie mam pożyczyć leżaczka dopóki nie urodziłam, bo jej by się bardzo przydał :lol: To wolałam się zabezpieczyć i mieć w domu jak urodzę :) A z karuzelą właśnie mam zamiar poczekać, bo maluch dopiero jak ma ok 3 tyg. o zaczyna zwracać uwagę na nią.

moniab26 ja mogę być następna, bardzo chętnie :silly:

12 lata 4 miesiąc temu #409150 przez baby_55
Kasia właśnie wiem, ze teoria terią a rzeczywistośc pokazuje co innego, w końcu jeśli dziecko jest wagowo ok i nie ma żadnych oznak wcześniactwa to może być tak, że do zapłodnienia doszło wcześniej, dlatego to z tym 38 tygodniem to tylko teoria a rzeczywistość wszystko weryfikuje :)

u mnie lekarz stwierdził, że leki a podtrzymanie w pierwszej ciąży odstawiamy jak mlody przekroczy wagę 2500g gdyby miał sie za chwilę urodzić, dlatego jak skończyłam 36 tydzień a Adiemu brakowało niewiele do 2500g to kazał jeszcze kilka dni brać i dopiero odstawić, po to zeby tez nie przenosić :)

Siteczko ach to naszze niezdecydowanie hehehh :lol: a nad jakimi wózkami się zastanawiacie?
co do kocyków to teraz są fajne na promocji w lidlu www.lidl.ie/cps/rde/xchg/SID-C9CFCD68-01....xsl/index_23269.htm tu jest akurat na irlandzzkiej stronie ale te same sa do dzisiaj w polsce na promocji, możliwe, ze dłuzej bedą bo oni wystawiają wszystko dopóki się nie sprzeda, więc warto zobaczyć, coś koło 30zł kosztowały

12 lata 4 miesiąc temu #409205 przez moniab26
baby_55 bardzo ładne te kocyki ale niestety w polskim lidlu takich nie widziałam, w ostatnim tygodniu byłam ze trzy razy i napewno bym zauważyła, może będą od jutra albo od czwartku

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #409243 przez Lui
Witajcie :)

Ja jeszcze z dwie godzinki i w trasę po odbiór auta te 400 km.. torbę do szpitala wrazie W wrzucam do auta.. bo już mam różne myśli :P

baby_55 u mnie w Lidlu są te kocyki, leża tam od baaaardzo dawna od póki pamiętam jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży, nie cieszą się specjalnym zainteresowaniem, raczej czekają na to aby ktoś je wykupił (około 20 coś złotych kosztują). Ja nie lubię takiego materiału, więc nie nie planuje ich kupować

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka