- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Napisz coś więcej o sobie, skąd jesteś, kto będzie synuś czy córeczka, jak się czujesz...etc. U nas tu jest fajnie i gwarno marudzimy i cieszymy się razem .
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasienka83
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ty gdzie masz zamiar rodzić?? Ja to gdybym nadal mieszkałam w Warszawie, to tylko w Św. Zofii, bo tak kiedyś miałam przyjemność bycia w odwiedzinach u koleżanki i wyszłam z bardzo pozytywnym nastawieniem co do personelu, wystroju, atmosfery.
Jejku, jakoś tak mi aż tęskno zrobiło się i trochę smutno za Warszawą teraz jak Ci to wszystko napisałam...ehhhh . Pozdrów tam ode mnie Zygmusia i Syrenkę
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Jestem z Węgrowa więc bliżej do ciebie
Napisz nam co kryje się u ciebie w brzuszku?
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Andra no to masz fajnie z wózkiem
Anulka no właśnie to tak jak ja wynik na tego paciorkowca dopiero odbieram 31 sierpnia a może się zdarzyć że urodzę szybciej i w tedy 50zł (bo tyle mnie to badanie kosztowało) poszło by się ciąć Mam nadzieję, że szwagierka Ci odbierze
Madeleine qrcze nic nie widać, czy zdjęcie chciałaś wrzucić Jak się czujecie
Chasiami śliczna ta pościel i pięknie się komponuje z ciemnym łóżeczkiem
Kasia Masakra z tym KTG, mam nadzieję, że teraz czujesz się już lepiej No i maluszek już duży więc czekamy na wieści o rozpakowaniu
Kasieńska Witaj Rozgość się, nigdy nie jest za późno żeby się do nas dołączyć I opowiadaj jak Ci ciąża przebiegała, na kogo czekacie i jak się czujesz
- kasienka83
- Wylogowany
- gaworzenie
moniab26w brzuszku siedzi mała córeczka. I chyba jest na prawdę mała bo dwa tyg temu ważyła całe 2200...
agnesssa ale tu u was miło ) powiem wam szczerze, że moja ciąża przeszła chyba wszystkie możliwe etapy. Najpierw była zagrożona przez pierwsze 4 mc. Wytrwałyśmy i pełna szczęścia wróciłam do pracy bo dostawałam szału w domu. Niestety po miesiącu okazało się, że skraca mi się szyjka...i znów zwolnienie i leżenie w domu. Po ok 2 mc się ustabilizowało. No i Kasia pełna werwy mogła góry przenosić...:)A później znów...podejrzenie Hipotrofii u maluszka i KTG co tydzień, mierzenie, warzenie i tak w koło. W międzyczasie tętno małej skoczyło do 180 i nie wiadomo było co się dzieje. Nie zostałam w szpitalu tylko dlatego, że nie było miejsca. Na szczęście od tygodnia wszystko się mi i bobasowi unormowało. Teraz leżymy i czekamy. A ja w końcu zaczęłam się oszczędzać bo już po 10 min spaceru mam wrażenie, że szkrab mi zaraz wypadnie tak nisko się już ułożyła
To tak w wielkim skrócie
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
Andra już lepiej sie czuje ale temperatura wraca wieczorami a to dlatego że już nie mam pokarmu niestety:((((( ale położna i lekarka powiedziały że nic nie szkodzi bo najważniejsze że w tym najgorszym okresie karmiłam mlekiem z cycków a teraz moge sztucznym....
Dziś dostałam wiadomość dnia Moje chłopaki wychodzą w czwartek popołudniu !!!!!!!!!
Anulka ja moich chłopaków na boku kłade i to najbezpieczniejsza pozycja przed zachłyśnięciem...
Kasieńka witaj Mój Ksawery miał 2210 jak sie urodził w 33 tygodniu a dziś ma 2400 a Kajetan przy porodzie 1780 a teraz 2100:) .
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
kasia7775 ojjj ale przeszłaś mam nadzieję że Ci lepiej No i Maluszek pięknie waży!
kasienka83 witam nową mamusię! Fajnie że do nas dołączyłaś Cieszę się że wszystko się unormowało- teraz tylko czekać na córusię
aganio87 Super wiadomość że chłopaki za niedługo wychodzą! Pewnie jesteście bardzo szczęśliwi Tym że nie masz pokarmu wogóle się nie przejmuj- najważniejsze zdrówko a chłopaki pięknie przybierają na wadze więc główka do góry
- Patka0308
- Wylogowany
- pierwsze słowa
u mnie pogoda straszna. Ciągle pada deszcz, zimno, normalnie jesień a nie lato:( ja to już chciałabym urodzić, ciężkie mam ostatnie dni... jak siedzę to źle, jak leże to też źle, jak stoję to też i jakaś taka marudna i płaczliwa jestem i boję się porodu strasznie, najbardziej to chyba tego że będę musiała mieć cesarkę ( chociaż nikt mi nic takiego nie pow;))a chciałabym naturalnie urodzić, ale mój gin pow że mały będzie duży (w 33tc ważył 2800 a teraz nie wiem jak z jego wagą)więc sama sobie wmawiam tą cesarkę... tragedia normalnie, mąż mówi że mi odłączy internet i tv żebym głupot nie wynajdywała. Wy też tak panikujecie? a badania na paciorkowca nie miałam, mój gin nic mi o nim nie powiedział, chyba powinnam pójść prywatnie na to badanie, bo to istotna sprawa.
- Lui
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- :)
Ślicznie to łóżeczko z pościelą )
patys moja też taka ruchliwa z reguły (najczęsciej jednak jak leżę, wystarczy moment)
Anulka ja też wiozłam sama wymaz (chodzę prywatnie). U mnie nie jest tak, że nic mnie nie boli, po prostu nie piszę o tym,(zawsze taka byłam, że nie wiele mówiłam i nadal nie wiele mówię o tym jak się czuje, zawsze odpowiadam: wszystko dobrze, zawsze mogłoby być jednak lepiej - uśmiechając), mam zbyt dużo na głowie aby opowiadać dokładniej. Ja praktycznie nie mogę siedzieć, pół godziny to dla mnie morderstwo (wtedy to mogłabym płakać z bólu kręgosłupa, na samym początku ciąży miałam powiedziane, że koniec przeleżę przez kręgosłup - jako tako chodzę,w sumie muszę - nie mam wyjścia). Odnośnie pachwin mam to samo (od jakiś 3 tygodni), jak coś mi np. upadnie, nim to podniosę z ziemi.. nie raz stają mi w środku łzy, bo żadna nie spłynie.. (od dziecka musiałam być twarda), są godziny kiedy myślę, aby Lila się urodziła.. ale potem sobie tłumaczę, że dam radę, że jeszcze poczekam i ona musi poczekać..
makrelcia jeszcze zdążysz urodzić bo ja zaraz po Tobie i czasami mam takie same wrażenie
moniab26 ja jak nie mogę spać to też z każdej strony podkładam poduszki, wierce niemiłosiernie
andra88 uspokój się bez przeginania, bo jeszcze urodzisz nam szybciej niżemi Chasiami mi z ciast w ciąży prawie nic nie wychodzi więc dałam sobie spokój upławy mam od 20 któregoś tygodnia wiecznie :/ u mnie nic nie kazali brać dla Dziecka do szpitala, ewentulanie powiedzą, że mają mało pieluch żeby dowieść bo im nie starczy
26joanna ja 1,5 - 2 litry (sumując z mlekiem:P)
agnesssa ja ubrałam wszystko i przykryłam taką narzutką bo potem nikt mi tego nie ubierze (prześcieradło pod nim ceratka, kołderka, ale i tak raczej będzie Malutka leżała w śpiworku)
kasia7775 to teraz pytanie która będzie trzecia ?? !! DUŻY ten Twój Chłopiec
Kasienka83 Witaj
aganio87w końcu wszyscy razem
Odnośnie majteczek jednorazowych czy któraś z Was chociaz sprawdzała rozmiar ich teraz na sobie? ja sobie kupiłam L (większy niż normalnie mam obecnie) i nie wlazłam w nie .. jakie było moje zdziwinie, w ogole dla mnie nie przyjemne. Potem położna mi podsunęła pomysł nie wiedząc o moim nie wypalę - aby kupić sobie majtki ala babcine, albo coś w tym stylu np. w Auchanie są czesto za 1,5 zł - 2 zł.. i można je potem wyrzucić, i tak zrobiłam.. kupiłam sobie 5 sztuk
Kupiłam biustonosz do karmienia na allegro 75 I i po tygodniu, dokładnie wczoraj wieczorem dostałam e-maila, że nie mają na stanie.. dziś zwrócili pieniążki i nadal muszę coś poszukać.. w tym rozmiarze, nie ma za dużego wyboru tylko tego mi brakuje, bo czekałam do końca ciązy prawie (nie wiedząc ile rozmiarów zmienią się piersi eeh)
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
aganio87 ciesze się, że maluchy już w domu będą. A karmieniem się nie przejmuj, bez tego też będzie dobrze. Zresztą ja max 3 miesiące piersią karmiłam i to jedno, a gdzie dopiero dwójkę
Patka0308 badanie na paciorkowca robi się po 35 tygodniu, u mnie wynik był po dwóch dniach do odebrania. Badanie trzeba mieć, bo inaczej przy porodzie automatycznie antybiotyk podają.
Lui ja też taka jestem, rzadko się żalę
Dopadła mnie jakaś niestrawność, od dwóch dni głowa mnie bolała, a dzisiaj żołądek. Do tego biegunka i wymioty. Mam nadzieje, że przejdzie za chwilę...
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie
nasza położna że szkoły rodzenia polecała zwykłe bawełniane majtasy- ostatnio w mothercare sprzedawali pięciopaki po 9,9 - całkiem nie bedzie mi ich szkoda się pozbyć,na wszelki wypadek siatkowe też mam- wielgachne takie jak ja;)
Znacie sposób na nadmierną ekscytację teściowej- zaczyna nam z bucikami włazić i nadmierną ekscytację wnosić- w mądrej grubej książce radzą, żeby napomknąć, że gdyby Bóg chciał żeby kobiety po 50 tce rodziły toby menopauzy nie wymyślił, ale to chyba za hardcore jak na polskie warunki...ech:(
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
aganio87 byle do czwartku i już będziesz mieć chłopaków z sobą
Lui ale zaskoczyłaś mnie tymi majtami z siatki i tez swoje otworzyłam ale moje będą ok , mam tez te "babcine" tylko aż wstyd je wyciągnąć bo chyba kupiłam z rozmiarem na dwa moje tyłki Przy Lusce miałam tylko z siatki i kupiłam rozmiar większe niż normalnie i leciały mi z tyłka idąc gdzieś trzymałam za duże majtki i za duże spodnie od piżamy w garści ale za to kapcie miałam malutkie bo nogi strasznie mi spuchły po porodzie i mieściły się tylko palce a piety wystawały teraz mam rozmiar większe
Dzisiaj kupiliśmy wózek i fotelik Jestem bardzo szczęśliwa , niby używany ale sporadycznie , wygląda jak nowy , nawet kola nie maja zdartych "igiełek" . Mieliśmy kupić ten sam tylko nowy w sklepie ale dziewczyna sprzedawała i zaoszczędziliśmy 200 euro i dodatkowo dala nam mate
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Andra nie przejmuj się, ze Ci nie wyszły muffinki, też dzis robiłam i na moim blogu są 2 sprawdzone przepisy, te z malinami są bardziej wilgotne, a ten wczesniejszy przepis bardziej chrupiące i póki co wychodziły i są proste w wykonaniu.
Chasiami piękne łóżeczko i pościel! Ale nas nastraszyłaś tym czopem, ale jak masz już wszystko gotowe i 37tc skończony to możesz sobie spokojnie czekać na poród, ale jak tu nie wychodzić prze tyle czasu, chyba się nie da;)
Lui też mam te majteczki, muszę przymierzyć, ale takie "babcine" to też słyszałam, że są ok:)
Aganio cieszę się, że chłopaki wracają do domku i że przybierają na wdze, o karmienie się nie martw, moja siostra też nie karmiła długo, a jej mały ma już poand rok i rośnie zdrowo i wesoło!
Kasieńka83 witaj na forum! ale miałaś przejścia w ciązy, ale na szczęscie jesteśmy coraz blizej mety i już wszyściutko powinno być dobrze!
tak dużo napisałyście, że już nie wiem, co komu napisać, ale życzę Wam wszystkim za to spokojnej nocki:)