BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 4 miesiąc temu #409947 przez Anulka
Witaj Kasienka83 miło że do nas dołączyłaś. :) Ja również mam termin na 3 września :D.
Napisz coś więcej o sobie, skąd jesteś, kto będzie synuś czy córeczka, jak się czujesz...etc. U nas tu jest fajnie i gwarno :) marudzimy i cieszymy się razem :).

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #409949 przez kasienka83
Rodowita Warszawianka dołączyła :)
Aniu czy ty również ze stolicy? Byłoby wesoło:)

12 lata 4 miesiąc temu #409955 przez Anulka
Ehhh, Kasieńko od października 2011 już nie warszawianka :laugh:, tylko Wielkopolanka, bo za mężem ;poleciałam, serce mu oddałam :silly: . Ale za Warszawą tęskne jak cholerka jasna :). No i swoje mieszkanie mam w Otwocku, ale wynajmuję je komuś teraz.
A ty gdzie masz zamiar rodzić?? Ja to gdybym nadal mieszkałam w Warszawie, to tylko w Św. Zofii, bo tak kiedyś miałam przyjemność bycia w odwiedzinach u koleżanki i wyszłam z bardzo pozytywnym nastawieniem co do personelu, wystroju, atmosfery.

Jejku, jakoś tak mi aż tęskno zrobiło się i trochę smutno za Warszawą teraz jak Ci to wszystko napisałam...ehhhh :dry: :dry: . Pozdrów tam ode mnie Zygmusia i Syrenkę :blink:

12 lata 4 miesiąc temu #409988 przez moniab26
kasienka83 witaj wrześnóweczko - ja tak jak Anulka i ty mam termin na 3 września
Jestem z Węgrowa więc bliżej do ciebie :laugh:
Napisz nam co kryje się u ciebie w brzuszku?

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 4 miesiąc temu #409995 przez agnesssa
Sandra współczuję takich upałów :huh: U nas zapowiadają od czwartku upały ale zobaczymy co z tego wyniknie, mi zdecydowanie pasuje pogoda która jest teraz :)

Andra no to masz fajnie z wózkiem :blink:

Anulka
no właśnie to tak jak ja wynik na tego paciorkowca dopiero odbieram 31 sierpnia a może się zdarzyć że urodzę szybciej i w tedy 50zł (bo tyle mnie to badanie kosztowało) poszło by się ciąć :huh: Mam nadzieję, że szwagierka Ci odbierze :kiss:

Madeleine
qrcze nic nie widać, czy zdjęcie chciałaś wrzucić :unsure: Jak się czujecie :unsure: :kiss:

Chasiami
śliczna ta pościel i pięknie się komponuje z ciemnym łóżeczkiem :kiss:

Kasia
Masakra z tym KTG, mam nadzieję, że teraz czujesz się już lepiej :kiss: No i maluszek już duży więc czekamy na wieści o rozpakowaniu :kiss: :kiss:

Kasieńska Witaj :) Rozgość się, nigdy nie jest za późno żeby się do nas dołączyć :lol: I opowiadaj jak Ci ciąża przebiegała, na kogo czekacie i jak się czujesz :unsure:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 4 miesiąc temu #410002 przez kasienka83
Anulka oczywiście, że św. Zofia:) Chodziliśmy tam na szkołę rodzenia i byliśmy bardzo zadowoleni. Biorąc jeszcze pod uwagę niedawny remont szpitala i to jakie teraz panują tam warunki nie wyobrażam sobie rodzić nigdzie indziej. Gorzej jak się nie dostanę :dry:

moniab26w brzuszku siedzi mała córeczka. I chyba jest na prawdę mała bo dwa tyg temu ważyła całe 2200...

agnesssa ale tu u was miło :)) powiem wam szczerze, że moja ciąża przeszła chyba wszystkie możliwe etapy. Najpierw była zagrożona przez pierwsze 4 mc. Wytrwałyśmy i pełna szczęścia wróciłam do pracy bo dostawałam szału w domu. Niestety po miesiącu okazało się, że skraca mi się szyjka...i znów zwolnienie i leżenie w domu. Po ok 2 mc się ustabilizowało. No i Kasia pełna werwy mogła góry przenosić...:)A później znów...podejrzenie Hipotrofii u maluszka i KTG co tydzień, mierzenie, warzenie i tak w koło. W międzyczasie tętno małej skoczyło do 180 :( i nie wiadomo było co się dzieje. Nie zostałam w szpitalu tylko dlatego, że nie było miejsca. Na szczęście od tygodnia wszystko się mi i bobasowi unormowało. Teraz leżymy i czekamy. A ja w końcu zaczęłam się oszczędzać bo już po 10 min spaceru mam wrażenie, że szkrab mi zaraz wypadnie tak nisko się już ułożyła :woohoo:

To tak w wielkim skrócie :)

12 lata 4 miesiąc temu #410005 przez aganio87
Witam kochane :*****

Andra już lepiej sie czuje ale temperatura wraca wieczorami a to dlatego że już nie mam pokarmu niestety:((((( ale położna i lekarka powiedziały że nic nie szkodzi bo najważniejsze że w tym najgorszym okresie karmiłam mlekiem z cycków a teraz moge sztucznym....

Dziś dostałam wiadomość dnia Moje chłopaki wychodzą w czwartek popołudniu :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: !!!!!!!!!

Anulka ja moich chłopaków na boku kłade i to najbezpieczniejsza pozycja przed zachłyśnięciem...

Kasieńka witaj :) Mój Ksawery miał 2210 jak sie urodził w 33 tygodniu a dziś ma 2400 a Kajetan przy porodzie 1780 a teraz 2100:) :) :) :laugh: .

[*] 6.11.2011

12 lata 4 miesiąc temu #410010 przez andra88
chasiami śliczne łóżeczko! Teraz tylko czekać na małą lokatorkę :lol:
kasia7775 ojjj ale przeszłaś :dry: mam nadzieję że Ci lepiej :kiss: :kiss: No i Maluszek pięknie waży!
kasienka83 witam nową mamusię! Fajnie że do nas dołączyłaś :) Cieszę się że wszystko się unormowało- teraz tylko czekać na córusię :silly:
aganio87 Super wiadomość że chłopaki za niedługo wychodzą! Pewnie jesteście bardzo szczęśliwi :) Tym że nie masz pokarmu wogóle się nie przejmuj- najważniejsze zdrówko a chłopaki pięknie przybierają na wadze więc główka do góry :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #410014 przez Patka0308
aganio87 super że Twoje maluszki nareszcie będą w domku :) i dobrze że Ty się lepiej czujesz. Nikt nie przewidzi ile czasu będzie karmił mlekiem z cycka, skoro lekarka powiedziała że nic nie szkodzi to trzeba jej zaufać:)

u mnie pogoda straszna. Ciągle pada deszcz, zimno, normalnie jesień a nie lato:( ja to już chciałabym urodzić, ciężkie mam ostatnie dni... jak siedzę to źle, jak leże to też źle, jak stoję to też i jakaś taka marudna i płaczliwa jestem i boję się porodu strasznie, najbardziej to chyba tego że będę musiała mieć cesarkę ( chociaż nikt mi nic takiego nie pow;))a chciałabym naturalnie urodzić, ale mój gin pow że mały będzie duży (w 33tc ważył 2800 a teraz nie wiem jak z jego wagą)więc sama sobie wmawiam tą cesarkę... tragedia normalnie, mąż mówi że mi odłączy internet i tv żebym głupot nie wynajdywała. Wy też tak panikujecie? a badania na paciorkowca nie miałam, mój gin nic mi o nim nie powiedział, chyba powinnam pójść prywatnie na to badanie, bo to istotna sprawa.

12 lata 4 miesiąc temu #410022 przez Lui
chasiami daj tylko znać jak coś się zacznie dziać :) Mała ładnie waży :) tygodniowo jesteśmy tak samo, więc już mnie przeraża, tyle, że ja w tamtym tygodniu nie miałam rozwarcia jak Ty teraz :) ja miałam wymaz położyć normalnie na wierzchu (żadnych lodówek), tylko żeby nie leżał na słońcu albo przy źródle ciepła. Odnośnie czopa - dwa tygodnie wcześniej może odejść a jeśli chodzi o twardnienie brzuszka to przez całą ciąże nie zauważyłam aby mi twardniał (może tak samo jak Ty, żyje sobie nieświadomie :D )
Ślicznie to łóżeczko z pościelą :))

patys moja też taka ruchliwa z reguły (najczęsciej jednak jak leżę, wystarczy moment) :)

Anulka ja też wiozłam sama wymaz (chodzę prywatnie). U mnie nie jest tak, że nic mnie nie boli, po prostu nie piszę o tym,(zawsze taka byłam, że nie wiele mówiłam i nadal nie wiele mówię o tym jak się czuje, zawsze odpowiadam: wszystko dobrze, zawsze mogłoby być jednak lepiej - uśmiechając), mam zbyt dużo na głowie aby opowiadać dokładniej. Ja praktycznie nie mogę siedzieć, pół godziny to dla mnie morderstwo (wtedy to mogłabym płakać z bólu kręgosłupa, na samym początku ciąży miałam powiedziane, że koniec przeleżę przez kręgosłup - jako tako chodzę,w sumie muszę - nie mam wyjścia). Odnośnie pachwin mam to samo (od jakiś 3 tygodni), jak coś mi np. upadnie, nim to podniosę z ziemi.. nie raz stają mi w środku łzy, bo żadna nie spłynie.. (od dziecka musiałam być twarda), są godziny kiedy myślę, aby Lila się urodziła.. ale potem sobie tłumaczę, że dam radę, że jeszcze poczekam i ona musi poczekać..

makrelcia jeszcze zdążysz urodzić :) bo ja zaraz po Tobie i czasami mam takie same wrażenie :)

moniab26 ja jak nie mogę spać to też z każdej strony podkładam poduszki, wierce niemiłosiernie :)

andra88 uspokój się :) bez przeginania, bo jeszcze urodzisz nam szybciej niżemi Chasiami :) mi z ciast w ciąży prawie nic nie wychodzi :ohmy: więc dałam sobie spokój :D upławy mam od 20 któregoś tygodnia wiecznie :/ u mnie nic nie kazali brać dla Dziecka do szpitala, ewentulanie powiedzą, że mają mało pieluch żeby dowieść bo im nie starczy

26joanna ja 1,5 - 2 litry (sumując z mlekiem:P)

agnesssa ja ubrałam wszystko i przykryłam taką narzutką bo potem nikt mi tego nie ubierze (prześcieradło pod nim ceratka, kołderka, ale i tak raczej będzie Malutka leżała w śpiworku)

kasia7775
to teraz pytanie która będzie trzecia ?? !! :) DUŻY ten Twój Chłopiec :)

Kasienka83
Witaj :)

aganio87
w końcu wszyscy razem :)

Odnośnie majteczek jednorazowych czy któraś z Was chociaz sprawdzała rozmiar ich teraz na sobie? ja sobie kupiłam L (większy niż normalnie mam obecnie) i nie wlazłam w nie :dry: .. jakie było moje zdziwinie, w ogole dla mnie nie przyjemne. Potem położna mi podsunęła pomysł nie wiedząc o moim nie wypalę - aby kupić sobie majtki ala babcine, albo coś w tym stylu np. w Auchanie są czesto za 1,5 zł - 2 zł.. i można je potem wyrzucić, i tak zrobiłam.. kupiłam sobie 5 sztuk

Kupiłam biustonosz do karmienia na allegro 75 I i po tygodniu, dokładnie wczoraj wieczorem dostałam e-maila, że nie mają na stanie.. dziś zwrócili pieniążki i nadal muszę coś poszukać.. w tym rozmiarze, nie ma za dużego wyboru :P tylko tego mi brakuje, bo czekałam do końca ciązy prawie (nie wiedząc ile rozmiarów zmienią się piersi eeh)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #410036 przez kasia7775
kasienka83 witaj wśród nas :) Fajnie, że dołączyłaś, lepiej późno niż wcale :silly:

aganio87 ciesze się, że maluchy już w domu będą. A karmieniem się nie przejmuj, bez tego też będzie dobrze. Zresztą ja max 3 miesiące piersią karmiłam i to jedno, a gdzie dopiero dwójkę :silly:

Patka0308 badanie na paciorkowca robi się po 35 tygodniu, u mnie wynik był po dwóch dniach do odebrania. Badanie trzeba mieć, bo inaczej przy porodzie automatycznie antybiotyk podają.

Lui ja też taka jestem, rzadko się żalę :)

Dopadła mnie jakaś niestrawność, od dwóch dni głowa mnie bolała, a dzisiaj żołądek. Do tego biegunka i wymioty. Mam nadzieje, że przejdzie za chwilę...

12 lata 4 miesiąc temu #410051 przez Nan
Skoro to nie za późno żeby się przywitać to też to zrobię - podczytywaczką jestem już od kilku miesięcy- w pracy niestety nie dało się zalogować;) od 2 tygodni nie pracuję bo Maleńka się zbuntowała i chciała wyłazić- mieszkam od 2 lat w Warszawie ale przywiązanie do przytulnego Krakowa sprawia, że ciągle czuję sie tu dość obco. Nasza córeczka powinna sie pojawić ok. 22 września i teraz leżakuję ile wlezie żeby tak własnie było. Przez większość ciąży czułysmy się super i jakoś tak naiwnie myślałam, ze to potrwa do końca, stąd przygotowania są w lesie, a wakacje tegoroczne odroczone ale nadrobimy...mam nadzieję.

nasza położna że szkoły rodzenia polecała zwykłe bawełniane majtasy- ostatnio w mothercare sprzedawali pięciopaki po 9,9 - całkiem nie bedzie mi ich szkoda się pozbyć,na wszelki wypadek siatkowe też mam- wielgachne takie jak ja;)

Znacie sposób na nadmierną ekscytację teściowej- zaczyna nam z bucikami włazić i nadmierną ekscytację wnosić- w mądrej grubej książce radzą, żeby napomknąć, że gdyby Bóg chciał żeby kobiety po 50 tce rodziły toby menopauzy nie wymyślił, ale to chyba za hardcore jak na polskie warunki...ech:(

12 lata 4 miesiąc temu #410052 przez 26joanna
kasienka83 witaj :)
aganio87 byle do czwartku i już będziesz mieć chłopaków z sobą :kiss:
Lui ale zaskoczyłaś mnie tymi majtami z siatki i tez swoje otworzyłam ale moje będą ok , mam tez te "babcine" tylko aż wstyd je wyciągnąć bo chyba kupiłam z rozmiarem na dwa moje tyłki :woohoo: Przy Lusce miałam tylko z siatki i kupiłam rozmiar większe niż normalnie i leciały mi z tyłka :angry: idąc gdzieś trzymałam za duże majtki i za duże spodnie od piżamy w garści ale za to kapcie miałam malutkie bo nogi strasznie mi spuchły po porodzie i mieściły się tylko palce a piety wystawały :lol: teraz mam rozmiar większe :silly:
Dzisiaj kupiliśmy wózek i fotelik :D Jestem bardzo szczęśliwa , niby używany ale sporadycznie , wygląda jak nowy , nawet kola nie maja zdartych "igiełek" . Mieliśmy kupić ten sam tylko nowy w sklepie ale dziewczyna sprzedawała i zaoszczędziliśmy 200 euro i dodatkowo dala nam mate :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #410063 przez Nan
26joanna moje stopy się rozlazły w trakcie pobytu w szpitalu-pierwszego dnia pobytu na patologii klapki były ok- 5 dnia upchnęłam w nie tylko palce- byłam w szoku- teraz mam 2 pary butów które mogę założyć- obydwie bez palców z regulowaną szerokością- normalnie fiona...

12 lata 4 miesiąc temu #410065 przez MADZIA7
Ale dziś się rekordowo rozpisałyście, dopiero co Was przeczytałam, wczesniej nie dałam rady, bo dziś koleżanka wpadła do mnie na herabtkę, a wiecie jak to jest z ploteczkami, trochę nam się przedłuzyły.
Andra nie przejmuj się, ze Ci nie wyszły muffinki, też dzis robiłam i na moim blogu są 2 sprawdzone przepisy, te z malinami są bardziej wilgotne, a ten wczesniejszy przepis bardziej chrupiące i póki co wychodziły i są proste w wykonaniu.

Chasiami piękne łóżeczko i pościel! Ale nas nastraszyłaś tym czopem, ale jak masz już wszystko gotowe i 37tc skończony to możesz sobie spokojnie czekać na poród, ale jak tu nie wychodzić prze tyle czasu, chyba się nie da;)

Lui też mam te majteczki, muszę przymierzyć, ale takie "babcine" to też słyszałam, że są ok:)

Aganio cieszę się, że chłopaki wracają do domku i że przybierają na wdze, o karmienie się nie martw, moja siostra też nie karmiła długo, a jej mały ma już poand rok i rośnie zdrowo i wesoło!:)

Kasieńka83 witaj na forum!:) ale miałaś przejścia w ciązy, ale na szczęscie jesteśmy coraz blizej mety i już wszyściutko powinno być dobrze!

tak dużo napisałyście, że już nie wiem, co komu napisać, ale życzę Wam wszystkim za to spokojnej nocki:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka