BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 4 miesiąc temu #410466 przez Nan
Ja mam do karmienia 2 szmaciaki- dostałam- w sumie to już je użytkuję bo klatka piersiowa mi się "rozeszła" (to podobno normalne)i nic sprzed ciązy nie pasowało- nie sa tak złe na jakie wyglądają- byłam przyzwyczajona do sztywniejszych i dobrze stabilizujących, ale te "mięczaki", za to że nigdzie nie cisną, doceniam. Z zakupem czegoś lepszego poczekam aż się unormuje ew. laktacja i rozmiary bo na razie to totalna huśtawka. Też słyszałam że staniki rozpinane z przodu są ok do karmienia- ja si ęw nich tylko boję fiszbin i nadmiernej sztywności-podobno fiszbina w poprzek kanału mlecznego (a te gdzies aż spod pach czasami się ciągną) potrafi w jeden dzień załatwić stan zapalny-brr :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #410486 przez madeleine
Uff.. Dziewczyny armagedon z ta moja cesarka. Powiem jedno, szybka decyzja pani doktor uratowała i mnie i maluszka. To była ostatnia godzina, w której można było coś zrobić... Wiktorek dusił się przez moje wysokie ciśnienie, zielone wody płodowe, już oddawał smułkę i te sprawy :( na szczęście już z nim wszystko dobrze, jest jeszcze w szpitalu, w inkubatorze bo to jednak wcześniak :(
Powiem wam kochane, że na prawdę nie robi żadnej różnicy że to jednak synek, a nie córka :) jest taki słodziutki i śliczniutki :P Podbił serca wszystkich w rodzinie :lol: Wykapany tatuś, po mnie ma jedynie ciemną karnację i chyba nosek :blush:
Pytajcie o co chcecie, odpowiem na wszystko, ale dzisiaj już nie mam siły wszystkiego opisywać :P Nie pamiętam czy pisałam wagę i te sprawy więc napiszę jeszcze raz.
Wiktorek, urodzony 11 sierpnia, waga 2275 gram, 48 cm

Wiktorek już jest z nami!
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #410487 przez madeleine
Nawet oczka ma ciemne, po tatusiu :) Przepraszam za jakość

Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #410490 przez madeleine
Wcześniej coś pisałyście o majtkach jednorazowych, ja zamówiłam XL i dupa mi się zmieściła ale są one strasznie niewygodne z reszta są płytkie i uciskały mi na ranę po cięciu. poprosiłam męża żeby kupił mi zwykłe, wielkie "babcine majtki" z wysokim stanem. Powiem wam, że są najlepsze, sprawdzają się w 100 %, nie rolują się na brzuszku ani go nie uciskają, trzymają wkładkę tam gdzie ma być, szerokie w kroku, są rewelacyjne jeżeli chodzi o dni po porodzie, naturalnym czy cc.
Żałuję, że nie kupiłam ich jak jeszcze miałam małego w brzuszku :P wszystkie jakie miałam mi się rolowały i zjeżdżały pod brzuch ;/

12 lata 4 miesiąc temu #410497 przez moniab26
madeleine śliczny ten twój Wiktorek a to, że teraz podoby do tatusia nic nie znaczy - za trzy miesiące może być podobny do ciebie - malutkie dzieci się zmieniają.

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 4 miesiąc temu #410498 przez moniab26
Pisałyście wcześniej o układaniu dziecka w łóżeczku - bardzo przydatny przy tym jest rogal:
Pamiętam jak w szpitalu pielęgniarki podkładały maluszkom takie rogale praktycznie w każdej pozycji : na boczku, na pleckach i bardzo zalecały do używania w domu.

[*] 30.05.2005 aniołek

12 lata 4 miesiąc temu #410499 przez moniab26

[*] 30.05.2005 aniołek
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #410504 przez andra88
witam się kochane!
Jeden dzień mnie nie było i tyle mam do nadrobienia :silly:
U nas piękny dzionek się zapowiada, już robię pranie :lol: Za niedługo mama moja wpada do nas :)

madeleine Wiktorek jest przesłodki! Cieszę się że wszystko jest już ok ;) Buziaki dla Was :kiss: :kiss:
aganio również ucałuj chłopaków od nas! :kiss: :kiss: :kiss:
moniab26 ja mam taki rogal ale duży, dla mnie :silly: widziałam takie małe w sklepie ale myślałam że nie będzie to aż tak praktyczne- ale zaskoczyłaś mnie że to bardzo przydatne
Napewno nie każdej odpisałam- przepraszam :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Miłego dnia kochane!

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #410506 przez andra88
MADELEINE WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANA
W DNIU URODZIN :kiss: :kiss:
[/b] [/color]

12 lata 4 miesiąc temu #410516 przez basiek_252
Witam się i ja :) :)
madeleine Wiktorek prześliczny :kiss: :kiss: :kiss: ale pewnie było zdziwienie i niespodzianka jak powiedzieli, że synek :P :P Jasne, że nieważne czy to synek czy córcia, to dzidzia do kochania....
Wszystkiego dobrego dla Was i niech Wiktorek szybko przybiera na wadze abyś mogła go zabrać do domciu :lol: :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #410519 przez Lui
Witajcie :)

Wczoraj wieczorem zabrałam się za fotelik (instrukcje obsługi bo nigdy z tym nie miałam do czynienia :P) czułam się taka zacofana heheee

MADZIA7 - zszokowałaś mnie z tym gorsetem :ohmy: dałaś do myślenia :)

siteczko uważaj na siebie, żebyś nie przegięła :/

Jussstyś ja ze staniczkiem miałam ten sam problem, w końcu dwie osoby powiedziały mi abym wzięła ten sam rozmiar co mam w tej chwili (szczerze, aż się boje co będzie "po" dlatego tak długo zwlekałam). Nie mam pojęcia co to może być (ta pręga)

madeleine fajny ten Twój Wiktorek :) pewnie to w jednym tygodniu będzie podobny do Ciebie, to w kolejnym do Tatusia jak to małe dzieci ale normalnie dobrze, że już po wszystkim :* Wszystkiego Najlepszego :)

12 lata 4 miesiąc temu #410520 przez Jussstyś
Hej dziewcznki :)
Ale się kreciłam całą noc, normalnie koszmar, jakieś głupie sny miałam, masakra :silly:

Madeleine Wiktorek jest przesłodki, i taki maleńki :) tylko całować takie cialko malutkie :laugh:
moniab ja nie słyszałam o żadnym rogalu, moja bratowa od początku do 3 m-ca kładła córeczkę w rożku na boku i pilnowała, żeby sie nie obracała na plecki, po 3 miesiącu już normalnie spała w pościeli :) może kupie takiego rogala, bo rzeczywiście przydatny jest :)
andra u mnie tez zapowiada sie ladna pogoda, a pranie wywiesiłam wczoraj wieczorem i juz suche jest :laugh:

MADELEINEWszystkiego dobrego dla Ciebie i Wiktorka :)

12 lata 4 miesiąc temu #410523 przez aganio87
MADELEINE WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANA W DNIU URODZIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wiktorek cudny jak długo bedzie w inkuatorku????? mamy nadzieje sze szybciutko wyjdzie do ciebie i do męża :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: a ile punkcików dostał?????

Monia
właśnie najlepsza to taka pozycja na boczku a jeśli chodzi o leżeniu na brzuszku bo pytałam to tylko na chwilke tak pod okiem byśmy patrzyły na aniołki by mogły dzieci sobie ćwiczyć ale nie za długo bo może ulać i kanapa do prania :silly:

[*] 6.11.2011

12 lata 4 miesiąc temu #410525 przez Sandra85
Madeleine Wiktorek sliczny :) Do zacalowania :kiss: :kiss: Oby jak najszybciej przybieral,zebyscie mogli w pelni nacieszyc sie Waszym Skarbem :)I wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek,spelnienia marzen :kiss: :kiss: :kiss: Aganio to juz dzis :ohmy: :ohmy: :ohmy: Pewnie nie mozesz sie doczekac popoludnia,ale to juz tylko chwilka i przystojniaki zawitaja w domku :laugh: Wycaluj Maluszki odemnie :kiss: :kiss: :kiss: Monia nie spotkalam sie z takim rogalem,mam tylko dla mnie do karmienia :) Musze sie jeszcze rozejrzec :) Andra ja tez zaczynam dzien od prania :) I oczywiscie witam nowe mamusie wsrod nas Nan, Basia lepiej pozno niz wcale :kiss: A ja sie musze pochwalic,wczoraj zlozylismy lozeczko :ohmy: Troszke nam nad tym zeszlo,bo bez instrukcji,a okazalo sie,ze jest z opuszczanym bokiem i ten bok nam sprawil najwiecej problemow :silly: No i jest na koleczkach,mam je juz tyle czasu,ale bylo zapakowane i wiedzalam tylko,ze jest w kolorze sosny :silly: Mila niespodzianka,bo naprawde mi sie podoba :side: I ma misia na jednym z krotszych bokow :) Jak je tak probnie przyszykuje to zrobie fotke i Wam pokaze :blink: Buziaczki i milego dnia :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #410527 przez aganio87
Sandra już z chęcią bym mogła jechać po nich a tu dopiero po 14 odbiór dzieci ale jade już pksem o 12:)))) zaraz bede dzwonić czy na 100% wychodzą moje aniołki :)))) Pokaż zdjęcie kochana poka:)

[*] 6.11.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka