BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 4 miesiąc temu #410335 przez agnesssa
Lui Śliczny ten staniczek, ja mam trzy do karmienia, jeden porzady kupiony w H&M (w sensie porządnie trzyma i będę go mogła nosić nawet po karmieniu) A dwa kupiłam na allegro za 12zł i też nie ma tragedii :woohoo:

Ania Dobrze, że już wracasz do domku, ale takie wysokie ciśnienie to masakra :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Mój mąż złożył karuzelę dzisiaj żeby sprawdzić czy w ogóle jest cała (bo odkupiliśmy używaną od znajomych) nawet ją zamontował przy łóżeczku, ale mi się strasznie nie podoba jak to wisi :huh: I mały dostęp do łóżeczka jest :huh: :angry: Ściągnął od razu i chyba się na mnie obraził :dry: Ale jak go znam to zaraz mu przejdzie :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #410341 przez aganio87
Anulka jak moge to sie dziele informacjami jak to pomoże to super jak nie to przepraszam

Lui co do majtek to są raczej uniwersalne ja mam siateczkole L a nawet mogłabym powiedzieć że zrobiły się XL ale cały czas na noc je używam bo w dzień chodze w takich pantalonach by troche wciągnął się brzuch:)

Joanna już nie moge sie doczekać jutra!!!!!!! wypisy dzieci są po 14 :) :) :)

A moje aniołeczki przybrały na wadze 100 gram w ciągu jednego dnia i Kajetan waży 2200 a Ksawery 2500:)))

zazdroszcze wam tych przytulanek i .... ja od początku ciąży nie miałam ochoty a teraz tym bardziej... :((((

Buziaki odezwe się nie obiecuje że jutro bo nie wiem co i jak a tym bardziej w piątek bo jestem sama z chłopakami od rana do 14 ale być moe w weekend jak tata zajmie sie synami a nie bedzie pił za ich zdrowie to napewno się zamelduje....

A tak na prawde to współczuje wam bo ja już bym nie dała rady chodzić z brzucholem a tym bardziej że już wiem jak moje aniołki wyglądają i słodko rosną...

Buziaki dla wszystkich cioć od chłopaków :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

[*] 6.11.2011

12 lata 4 miesiąc temu #410343 przez Lui
A wczoraj tak cały czas myślałam o Ania14.09, normalnie jakbym czuła, że coś jest nie tak.. bidulce faktycznie podskoczyło ciśnienie :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja długo szukałam staniczka do karmienia, oj nigdzie nie mieli rozmiaru na mnie, pod piersiami normalnie mam 70, obecnie coś pod 75 podchodzi.. a duża miseczka i masakra, więc gdybym chciała, nie chciała nic taniego znaleźć nie mogłam bo nawet nie było (wszystko powyżej 50 zł) za ten 79,90 plus przesyłka.. mam nadzieje, że będzie dobry (aż się boję) :D maż wybierał, pokazałam mu kilka :P

aganio87
ślicznie rosną chłopcy :) a może pomyśl o gorsecie poporodowym ściągającym (koleżanka po cc używała ładnie jej pomógł) :)

12 lata 4 miesiąc temu #410344 przez kasienka83
Hej dziewczyny.

Dzięki za dopisanie do listy wrześniowych mamusiek :) Ciekawe ile z nas wykluje się w terminie :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 miesiąc temu #410347 przez moniab26
basiek_252 ja też dostałam szlaban od gina ale stwierdziłam, że skoro mam skończony 37 tydzień to możemy czasem pobroić

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 4 miesiąc temu #410348 przez Anulka
Aganio87, Ty Kochana teraz razem z Madeleine, jesteście najbardziej teraz wśród nas w temacie :). Więc bardzo chętnie posłuchamy Waszych rad :).

12 lata 4 miesiąc temu #410357 przez kasia7775
Lui staniczek śliczny, ja kupiłam taki zwykły szmaciany za 16 zł, bo i tak pewnie nie będę długo karmić. Poza tym u mnie na mieście nie było nic innego, a z Allegro nie chciałam, bo nie zawsze mi dobrze stanik leży.

Aniu zdrówka przede wszystkim :kiss: :kiss:

Wyciągnęłam moich chłopaków na spacer, muszę się trochę poruszać :lol: ale z nich to leniwce niestety, obeszliśmy tylko mini ZOO i do auta :silly: potem zachciało mi się lodów z McDonalda i pojechaliśmy do miasta obok. Jeszcze pizze po drodze zaliczyliśmy :lol:

Aganio jutro już blisko :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #410369 przez PolaL
Ania14.09 wracaj szybko do zdrowia :lol: ach te twoje ciśnienie ;)

A mnie właśnie mój mały podniósł ciśnienie i myślałam że zawału dostanę. Wyszła od nas babcia z "wizytacji" poszłam do dużego pokoju a mały do siebie. Zachodzę dosłownie za minutę do niego a on mi okno otwiera (chyba chciał babci pomachać) a mieszkamy na 4 piętrze. Jakbym nie weszła to ... (tfu, tfu, tfu...) Od razu zamówiłam klamki z zabezpieczeniem na okna. Normalnie w takim stresie chyba nie doczekam terminu. A dziś mi mija 8 miesiąc :dry: normalnie 1 dzień w domu a tu takie historie.
Idziemy zaraz odprowadzić moją mamę i tatę na dworzec PKP bo jadą do sanatorium na 3 tyg. już im zapowiedziałam że my sie przeprowadzamy na ten czas do nich ( zawsze to 1 piętro), bo mi coraz ciężej na 4-te. A teraz mam dodatkowy pretekst.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 4 miesiąc temu #410374 przez PolaL
Nan raczej będzie ciężko bo ja jestem spod Szczecina :woohoo: ale duchowo będę Cię wspierać :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 4 miesiąc temu #410376 przez MADZIA7
Lui bardzo ładny ten biustonosz:) Lui nam położna odradzała ten gorset, że gorzej goją się rany po nim podobno. A brzuszek z czasem i tak znika.

Anulka pozdrów od na Anię:) Siteczko też się nie odzywa, ale może ma znowu te projekty i dużo pracy, jakby się dłuzej nie odzywała, to napiszę smska.

Aganio cudownie że chłopaki wracają do domku, buziaki od jednej z cioć :kiss: :kiss:

Chasiami jak ten czop wygląda? Pewnie się stresujesz biedna, ale już blizutko, pewnie teraz Twoja kolej lub Kasi7775, trzymam za Was kciuki:)

12 lata 4 miesiąc temu #410422 przez siteczko
Witam Was Kochane!
Witam nowe Mamusie :)

Przepraszam, że się nie odzywałam, ale mam taki natłok pracy, że wczoraj myślałam że się popłacze, tak strasznie mnie bolał kręgosłup a zwłaszcza krzyże, że nie mogłam zasnąć, na żadnym boku nie dało rady, już nie wspomnę że położyłam się o 1, bo wtedy skończyłam projekt :( a dziś rano kończyłam i zbierałam się, bo przyjechaliśmy do teściów, a jutro jedziemy do moich rodziców, więc tak trochę objazdowo spędzimy czas do piątku. Ale postanowiliśmy w końcu wziąć się za przemeldowanie, bo czas najwyższy, więc jutro i pojutrze czeka nas latanie po urzędach :( a ja jestem tak padnięta :(
Nie wiem która co pisała, więc odpiszę ogólnie :)

Co do stanika też mam mega problem, nadal nie mam kupione i trochę to mnie martwi, bo w szpitalu wymagają, ale coś nie jestem przekonana do tych szmacianych, zawsze miałam i mam usztywniane, a te są drogie. W sumie w domu to już będę chodzić w takich jak mi są wygodne, tak więc jeszcze nie wiem jakie kupie...

Telefony mamy spisane do agnesssa i MADZIA7 więc jak będzie się coś działo na pewno dam znać :) bo jak pisałam wcześniej teraz jestem u teściów, później u rodziców a w niedziele wyjeżdżamy na 3 dni nad jezioro, aby trochę wypocząć :) oby tylko nie padało... tak więc pewnie podczytywać Was będę, ale nie wiem czy uda mi się coś napisać :)

Buziaki dla wszystkich :)

12 lata 4 miesiąc temu #410438 przez moniab26
W sumie to dobrze, że jesli chodzi o " te " sprawy to każda z nas ma jakiś problem - albo ochoty nie ma, albo gin zabroni, albo cięzko się dopasować żeby było wygodnie. W końcu niech nasze chłopy choć trochę odczują, że są w ciąży - nam różne rzeczy dokuczają - im niech post dokuczy ;) :laugh:
Uciekam spać bo padam po intensywnym dniu z gośćmi a w sobotę dojeżdżają kolejni, no ale w niedzielę wszyscy wyjadą a ja mam nadzieję, że zbiorę się do porodu :laugh:
Miłej nocki ( bez częstych wizyt w wc :) )

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 4 miesiąc temu #410452 przez Jussstyś
Witam z wieczorka :)
Ja dopiero wróciłam do domku i jestem padnięta, półtorej godziny trwała msza w kościele, bo Biskup takie długie kazanie odprawiał :angry: później nastałam sie na cmentarzu, odwieźliśmy Teścia i posiedzieliśmy trochę, tesciowa nawet nosa nie wyłoniła ze swojej nory :angry: (z reszta nie mogłabym patrzec na nią bo mi na nerwy działa) i dopiero weszłam do domku, jestem padnieta, nogi mi spuchły jak balony i kręgosłup mnie strasznie boli, ogólnie tragedia :(
I oczywiście wszyscy z rodzinki mojego D. pytali kiedy w końcu sie rozsypię, gdy powiedziałam że za miesiąc, to się smiali, że pęknę do tego czasu :laugh:
Lui bardzo ładny ten stanik, ja nie mam żadnego i raczej nie bedę kupowac, bo nie wiem jaki rozmiar będę nosić jak bedę karmić :silly:

Miłej nocki kochane :)

12 lata 4 miesiąc temu #410453 przez Jussstyś
Zapomniałam Wam jeszcze napisać, że od rana mam taka czerwoną plamę w zgięciu łokcia po wewnętrznej stronie, nie wiem co to może byc, ani mnie to nie swędzi, ani nic... Ale brzydko wygląda i taka jakby prega naokoło jest, jutro mam wizytę to zapytam co to takiego

12 lata 4 miesiąc temu #410458 przez chasiami
Madzia7 ten czop taki baaardzo gęsty z krwią, tak jak ktos to trafnie określił z nitkami krwi. Czasem więcej czasem mniej, ale cały czas cos :)
Lui Ja podobnie jak Jussstyś nie mam żadnego i raczej nie będe kupowac.

Ide nynac
Dobrej nocki kochane ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka