- Otrzymane podziękowania: 19
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
Sandra wrzucaj zdjęcie
Madeleine Maluszek prześliczny!!! Wszystkiego najlepszego! Dla ciebie i dla waszej rodzinki!
Ja dzisiaj mam zamiar poprac pare rzeczy może jak się rozruszam to i rozruszam w końcu ten poród
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Niech rośnie i nabiera sił i jak najszybciej wraca do Was do domku .
A tobie Kochana Madeleine, z okazji dzisiejszych Twych urodzinek, dużo, dużo zdrówka, samych radości, ogrom miłości, szczególnie od Twoich chłopaków - dużego i malutkiego i spełnienia reszty marzeń, ponieważ to największe już się właśnie spełniło, masz przepięknego synusia, niech on będzie twoją największą radością i dumą .
A poza tym Wy sierpień miesiąc to u Was jak widać jest z tych "najbogatszych" w wydarzenia - ślub, narodzinki Wiktorka i Twoje urodzinki ależ macie okazji do świętowania uuuuuu .
Co do baraszkowania to my z mężem baraszkujemy średnio co 2-3 dni, czasem trochę potem czuję kłucia w szyjce ale ono dość szybko mija. Planowaliśmy trochę się ograniczyć, ale jakoś nam to nie wychodzi, pożądanie zawsze bierze górę. Mojego męża mój brzuszek nie "odstrasza", tylko jeszcze nakręca .
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
chasiami nie spiesz się tak z tym porodem bo i nam wszystkim narobisz jeszcze więcej chęci do rodzenia, będziemy coraz bardziej zazdrosne Ja się nakręcałam że urodzę 15 a tu już 16 a u mnie cisza...chyba 21 sierpnia jeszcze dam zarobić swojemu ginowi na wizycie a już myślałam, że zaoszczędzę stówkę na chrzciny hehe
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Lui - biustonosz super!!! ja mam ten szmaciany, ale jak wyjdę ze szpitala to chyba będę już normalne (usztywniane) nosić. U nas nie mogę znaleźć takich staników rozpinanych z przodu, bo też taki chciałam kupić.
madeleine - Wiktorek śliczniutki Dobrze, że trafiłaś na lekarza, który w porę zareagował! A karmisz piersią? A i oczywiście WSZYSTKIEGO DOBREGO w dniu urodzin
aganio -jeśli chodzi o rady, to pisz jak najwięcej, na pewno się nam wszystkim przydadzą!!! No właśnie dziś pogoda taka sobie - jak ubierasz dzieci do wyjścia ze szpitala, bo zaczynam szykować ciuszki na wyjście i nie bardzo wiem co tu mężusiowi uszykować.
Ja we wtorek byłam u gin. Hania waży 3200g szyjka się skraca, ale nie ma rozwarcia.
Zrobił mi wymaz na tego paciorkowca i też musiałam sama zawieść do laboratorium.
A wczoraj to cały dzień mnie podbrzusze bolało i do szaleństwa doprowadzało mnie to okropne kłucie w pochwie , ciągle czułam ucisk na pęcherz, że w ciągu dnia i w nocy to chyba ze 100 razy byłam siku Żadna nospa ani leżenie mi nie pomagało. Ale na całe szczęście dzisiaj jest już o niebo lepiej
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
madeleine Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin Wiktorek jest przesłodki Duzo zdrówka dla niego , niech szybko opuszcza ten szpital
aganio87 mam nadzieje ze w końcu dzisiaj zabierzesz dzieci z sobą do domku , już ładnie waza i na pewno chcą już zobaczyć domek
U nas tez ładna pogoda , pranie nastawiłam i biorę się za porządki
- basiek_252
- Wylogowany
- gaworzenie
- Już tak bllisko :)
aganiomam nadzieję, że wreszcie oczekiwana chwilka nastąpi dziś i będziesz miała maluszki w domu. W domciu to zawsze inaczej i jakoś tak bezpieczniej
hanias mi też strasznie dokucza kłucie w pochwie, tak jakby na szyjkę... Ale to chyba od chodzenia bo jak leżałam w szpitalu przez 4 dni to wcale nie bolało. A teraz jak mała szaleje w brzuszku to czasem z bólu aż mi łzy napływają do oczu. Tylko nie do końca wiem czym to jest spowodowane bo niby się odwróciła i znowu jest ułożona pośladkowo, więc nie powinna tak naciskać na szyjkę.
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Madeleine śliczny Twój Wiktorek! Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin!!!
Aganio pewnie już się nie mozesz doczekać swoich dzieciaczków w domu:)
Chasiami dzięki za odpowiedź, mam nadzieję, że poznam, jak będę miała ten czop.
/hanias sporo już waży Twoja córcia:)
Ja dziś idę na 14 do ginekologa, ale usg dziś nie będzie, bo to tylko wizyta. Mam nadzieję, że wszytko jest ok.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
dobrego dnia
- madeleine
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Synuś już na świecie! :))
Dziękuję za życzenia ) stara dupa już ze mnie
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- kasienka83
- Wylogowany
- gaworzenie
Jeśli chodzi o leżenie bobasa na boczku to widziałam takie fajne wałeczki między którymi jest kawałek rozciągającego się materiału. Na nim kładzie się szkraba i te wałeczki podtrzymują go po obu stronach. Długo się zastanawiałam czy kupić, odpuściłam....ale teraz widzę, że chyba muszę szybciutko lecieć do sklepu i dokonać zakupu:)Wygląda to tak:
www.wszystko.dla.dziecka.pl/p2327,bezpie...-dla-noworodkow.html
Wiecie, że kompletnie nie pomyślałam o tym, że dziecko trzeba będzie jakoś ubrać na dworek wychodząc ze szpitala!! Ale wstyd Spakowane same bodziaki, śpioszki i kaftaniki. Kompletnie nie mam pomysłu w co ubrać szkraba na wyjście. Podpowiedzcie co wy zapakowałyście?
Czy któraś z was pije napar z suszonych liści malin i robi sobie masaż krocza z olejku migdałowego żeby szyjka była bardziej elastyczna ??? Myślicie, że to faktycznie coś daje?
Nam polecały to położne ze szkoły rodzenia...ale po kilku dniach stosowania zaczęłam się zastanawiać czy nie wariuję już
MADZIA7 nie martw się ja mam to samo ! Cały weekend chodziłam naburmuszona i przez pierdołę nie odzywałam się do męża W poniedziałek nie wytrzymałam i wybuchłam taką awanturą, że spakowałam rzeczy młodej do walizki i już chciałam pakować swoje i się wyprowadzać Na szczęście jakoś się udało doprowadzić do porządku Za to wczoraj śmiałam się, że ja oaza spokoju zrobiłam taką aferę o to, że mąż powiedział, że krzywo wjechałam do garażu !!!!!
Miłego dnia
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Madeleine synuś prześliczny gratuluję jeszcze raz i od razu życzę dużo zdrówka z okazji urodzinek i pociechy z maleństwa :*:*
Aganio zazdroszczę, że maluszki już bedą z Tobą w domku
co do przytulanek to u nas różnie bywa, raz są a raz nie, ale dużo rzadziej niż przed ciążą... no ale z takim wielorybem to ciężko się ułożyć wygodnie
co do układania maluszków,to Ja Adiego często na brzuszku kładłam bo to pomaga na różne bóle brzuszka i kolki, no ale tak pod moja opieką, i oczywiście nie na samej sofie tylko na pieluszce lub kocyku, a w nocy leżał na boczku ale często sam przewracał się na plecki, a potem szybko nauczył się na brzuszek przewracać i spał na brzuchu i do dzisiaj tak śpi
26joanna te bóle to miałam w odcinku lędźwiowym kręgosłupa i w dole pleców (podobne miałam przy porodzie) do tego skurcze i kłucie dośc mocne w szyjce, nadal mam wszystkie, tylko z różnym natężeniem, mam się zgłosić do szpitala jakby były mocne i częste skurcze, albo kłucie i ból pleców ciągłe i bardzo mocne, a na razie muszę sie pogodzic z tym, ze do porodu pewnie będę sie tak męczyć no cóż nikt nie mówił, że bedzie łatwo
Hanias ale duża córcia
Siteczko wypoczywaj jak najwięcej i nie szalej tak
Ania zdróweczka i wracaj szybko do nas
Lui fajny biustonosz ja polowałam na coś podobnego tylko, że ja mam problem bo rozmiar 70D lub 70DD a czasem nawet 65D zależnie od firmy ciężko trafić przeszłam kilka sklepów ale nic ciekawego nie było, albo mega drogie, albo worki na ziemniaki połączone sznurkiem, albo brak rozmiaru ostatecznie kupiłam zwykłe tylko takie leciutko usztywnione i będę w nich chodzić i już, ogólnie nie wyobrażam sobie biustonosza bez fiszbin, całe karmienie Adiego takie nosiłam i nic się nie działo, a poza tym to że karmię nie oznacza, że muszę nosić coś co wstydzę sie założyć na siebie i mężowi pokazać nie trawię tych które mają materiał wokół całej piersi po odpięciu a większość ma taki krój ja sie musze czuć dobrze w tym co noszę, w końcu szczęśliwa mama to i szczęśliwe dziecko
oczywiście nie wszystkim odpisałam, ale nie da rady spamiętać
- kasienka83
- Wylogowany
- gaworzenie
dzieci.pl/cid,1024307,labourAid,14842480...ml?smgputicaid=6eff2
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Madeleine wszystkiego najlepszego w dniu urodzin i dużo zdrowia dla Wiktorka Prześliczny jest
kasienka83 nic nie pije i masuje ale czytałam u lipcówek, niektóre używały i teraz się śmieją, ze to nic nie dało i przy drugiej ciąży nie będą się wygłupiać
Madzia hormony nam szaleją ja też się boję, ale staram się nie myśleć co będzie potem. Co by nie było, przecież damy radę