BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 4 miesiąc temu #410219 przez makrelcia
jestem już 2 dzień bez leków !! Brzuch boli i mam wrażenie, że niedługo pojade rodzić :) Ale to może tylko takie odczucie :D
Zajrzę do was wieczorem :)

Witam nowe koleżanki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #410224 przez baby_55
kurcze widzę że powoli wszystkie się zaczynają sypać, tu boli tam boli, kłuje, rozwiera się itp... no będzie się działo :D

Chasiami w IRL nie obchodzi się takich świąt więc my mamy dzisiaj normalny dzień roboczy i sklepy czynne :) tyle, że chyba jednak dzisiaj nie pojedziemy... mała zmiana planów prawdopodobnie ale jeszcze zobaczymy :dry:

12 lata 4 miesiąc temu #410237 przez kasia7775
moniab26 też mi przyszło do głowy, ze organizm się przygotowuje do porodu, ale stwierdziłam, ze to jednak niestrawność. Mdli mnie i głowa mnie boli, czyli jednak coś na żołądku leży :(

Wczoraj się pochwaliłam, że śpię w nocy bez problemów. No i przechwaliłam, bo dzisiaj się kręciłam przewracałam i latałam do WC :silly:
U nas dla odmiany zimno było, przykrywałam się po sama brodę (okno oczywiście na szeroko)

PolaL super, że wypoczęłaś :kiss: Ja się w góry wybieram od kilku lat i nie mogę dotrzeć :(

26joanna ja miałam teściową super, dopóki z nią nie zamieszkałam. Potem to był koszmar :huh: Mieszaliśmy na 60 mkw i ostatnie 2 lata się do niej słowem nie odezwałam. Dopiero po rozwodzie jakoś zaczęła się normalnie odzywać. W sumie tylko ona jako tako wnukami się interesuje, bo tatuś wcale. Najlepiej zaskoczyła mnie telefonem, jak dowiedziała się, że w ciąży teraz jestem. Szczęka mi opadła normalnie :lol: taka szczęśliwa i tak mi gratulowała, jakby co najmniej babcią miała być heh
Teraz nie będę miała teściowej, jedynie teścia. Ale bynajmniej już nie dam sobie na głowę wejść, no i nigdy w życiu u teściów mieszkać :silly:

Nan witam serdecznie :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 miesiąc temu #410249 przez basiek_252
Witam:)
U mnie dziś zimno i ciągle pada od rana :( :( :(
Tyle się rozpisałyście, że trudno zapamiętać co komu odpisać....
Wczoraj wyprawiłam córkę z dziadkami nad morze więc trochę spokoju będzie.
Po tym szpitalu od leżenia już tak bolą mnie biodra, że ledwo wytrzymuję.... A tu jeszcze przynajmniej 1,5 tygodnia przede mną aby dotrzymać tego końca 36 tygodnia.
A po lekach czuję się fatalnie. Nogi mi drętwieją :( :(

Witam nowe mamusie :laugh: :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #410278 przez agnesssa
Hej dziewczynki :woohoo: Ktoś dzisiaj rodzi ;)

U mnie dzisiaj brzydko, cały czas pada :dry: Nie mam humoru przez to :silly: Wszystko mnie wqrza :P

Nan Kasieńka Dopisałam Was do naszej listy wrześniowych mamusiek, link nad moim suwaczkiem :woohoo:

Nie mam pomysłu co tu dzisiaj zrobić :silly: Mąż sprząta, ja poprasowałam trochę a teraz mi się nic nie chce :silly: :silly:

Miłego dnia :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 4 miesiąc temu #410284 przez baby_55
Kasia Ja z moją teściową mieszkałam jakieś 3 tygodnie i nie wytrzymałam :lol: wyprowadziliśmy się i od tego momentu spokój, do czasu jak się młody pojawił i chciała usilnie wciskać mi swoje (nikomu niepotrzebne) rady sprzed 30-40 lat...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

pogoda mnie dzisiaj dobija, leje potwornie od rana, najchętniej to bym cały dzień w łóżku przeleżała, ale nie da się bo biad trzeba ugotować, coś poprasować, a na dodatek teść... już nawet nie chce mi sie na ten temat pisać...

chociaż Adi śpi więc chwila spokoju jest :blink:

26joanna myślę, że to wiercenie to na zmianę pogody, bo co jakaś większ zmiana to młoda mało mi nie wyskoczy
miałam sie dopytać o plan porodu ale zapomniałam, bo przez te bóle moje przez weekend to się skupiłam na tym czy coś się tam nie dzieje niepokojącego i w końcu mi z głowy wyleciało... zresztą z położną to mam tyle kontaktu co przy mierzeniu ciśnienia, potem już do lekarza, a jeszcze miałam dodatkowo pobieraną krew do badania i wysiedziałam sie w kolejce, bo ta babeczka to jakaś powolna była i na pogaduchy jej się z każdym zbierało :dry:

Polal zazdroszczę :) dawno w górach nie byłam, a mam ochotę się wybrać... moze jak bedziemy w Polsce w kwietniu to się wybierzemy do koleżanki w okolice Wisły i tam się skusimy na jakiś dłuższy spacer w góry :) byłoby fajnie :) Adi i córa kolezanki pospacerują, młodą wrzucę do chusty i bedzie ok :)

12 lata 4 miesiąc temu #410300 przez chasiami
joanna no wydaje mi sie ze to jest czop, bo dalej po częsci odchodzi dzisiaj, znowu miałam i z krwią świeżą

Bardzo boje się porodu, ale jeszcze baaardziej bym chciała już miec malutką przy sobie, że jakby tak szło nacisnąc taki przycisk uruchamiający poród to już dawno bym go nacisneła :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #410301 przez Jussstyś
Hej dziewczynki :)
a ja się własnie szykuję, bo dzisiaj minął miesiąc od śmierci babci mojego męża i o 16 jest msza, a nie wypada nie jechać :)

Nadrobilam Was czytając, ale nie będę każdej odpisywać, za dużo czasu by mi to zajęło :silly:

Ja mam jutro wizytę u lekarza, więc zobaczymy co tam się dzieje :)

Ahh i zapomniałabym, Nan, Kasieńka witajcie :)

Jeszcze sie pochwalę, że u mne pogoda dzisiaj super, słoneczko świeci i 25 stopni więc w sam raz :)

Zbieram się, muszę mężowi koszulę wyprasować, bo jak on się za to zabierze, to pozagniata wszystko :silly:
Milego dzionka kochane, wieczorkiem się odezwę :)

12 lata 4 miesiąc temu #410306 przez Nan
PolaL - zawsze możemy się na jakiejś warszawskiej/okołowarszawskiej porodówce spotkać;)

Teściowa mieszka na szczęście na drugim końcu Warszawy,ale to i tak jakoś ostatnio za blisko-choć najlepiej podnosi mi ciśnienie przez telefon... A radami zasypuje takimi wprost od Pań w sklepie- darmowy przegląd reklamowy;)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #410317 przez Lui
Ja już po spotkaniu z naturą :) tak przyjemnie popatrzeć na pola, góry.. Rozmarzona :)
Gdyby nie głodek pewnie jeszcze bym podziwiała piękno natury :)

Ostatnio kupiłam biustonosz do karmienia, jak pisałam i dostałam odpowiedz, że nie mają go na magazynie, zwrócili pieniążki.. i doszłam do wniosku, ze jak mam wszystko dla Dzidzi to zaszalałam na maksa.. w końcu chciałabym się czuć dobrze po wszystkim.. :)

z tymi majteczkami jednorazowymi to może ja miałam jakieś felerne :D
kurde, sama już nie wiem :) ale z drugiej strony koleżanka co wychodziła nie dawno ze szpitala miała to samo :dry:
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #410325 przez moniab26

Lui bardzo ładny ten biustonosz, nie taki zwykły babciowy :laugh: z bawełny, ile cię kosztowało to szaleństwo ;) ?

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 4 miesiąc temu #410327 przez 26joanna
Lui bardzo ładny ten biustonosz , ja ze względu na ABB ( Absolutny Brak Biustu) kupiłam sobie tak trochę usztywniany normalny , nie do karmienia , zobaczę jaki będzie w praktyce za kilka tygodni :)
baby_55 co za bóle cie męczyły? Ja idę do midwife dopiero 27 sierpnia ,ale i tak nie będę robić tego planu porodu wiec chyba się nawet pytać nie będę. Moim "planem porodu " jest wejść , urodzić i wyjść z dzieckiem :silly:
Ja odespałam w ciągu dnia 2 godziny i czuje się jak nowo narodzona , tylko dalej mały wariuje , nawet kawy rano nie piłam :ohmy: Moze rzeczywiście odczuwa ze mną zmianę pogody :unsure:

12 lata 4 miesiąc temu #410330 przez makrelcia
Lui śliczny biustonosz. Ja właśnie szukam czegoś fajnego bo jakoś nie mam przekonania do tych miękich szmacianych :D Ale chciałam przymierzyć no ale w sklapach nie ma kompletnie nic. Ostatnio pani w sklepei doradziła mi biustonosz odpinany od przodu, mówiła że jej fajnie się sprawdzał przy karmieniu. Może to i dobry pomysł. Ciekawe jeszcze jak długo tym cycem będę karmiła. Może wcale i co ? Kasa w błoto?? mam dylemat :D

kasia775 mnie też coś męczy i też przeszło mi przez myśl, że coraz bliżej porodu. Ale to się zobaczy co się z tego rozwinie :)

12 lata 4 miesiąc temu #410331 przez basiek_252
Lui stanik rzeczywiście śliczny i pewnie drogi....

12 lata 4 miesiąc temu #410333 przez Anulka
Dziewczyny, Ania 14.09 napisała do mnie przed chwilą, że jest w szpitalu, ponieważ w poniedziałek skoczyło jej ciśnienie, miała 170/120, dziś już ma normalne i może jutro wyjdzie ze szpitala. Jeszcze w dwupaku jest. :) Prosiła Was wszytskie ucałować więc czynię to :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: ..... mam nadzieję że żadnej nie pominęłam :D.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka