- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja mam jakieś przeczucie że jednak zostanę mamuśką wrześniową . Bo jakoś od wczoraj nie mam już skurczy i mniej mnie wszystko boli, no tylko nogi nadal mam spuchnięte,trzymanie wyżej pomaga na chwilę, ale potem wszystko wraca, zimna woda z solą niestety nie pomaga, tylko nogi zrobiły się granatowe od zimna . Najważniejsze aby maluszek urodził się zdrowy
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Madeleine, Aganio cudowne te Wasze chłopaki!!! Dzięki, że dałyście zdjątka na forum, przynajmniej się mogłam napatrzyć i napodziwiać Urocze i slodkie!!!
Andra88 to świetnie, że udało Ci się w końcu przespać nockę, teraz musimy wypoczywać przed czekającymi nas nieprzespanymi nockami, ale może nie będzie tak źle;)
Patka to już Wam nie dużo zostało z tym remontem, fajnie że przed porodem zdążyliście, jak Maleństwo przyjdzie na świat, to będzie wszystko nowiutkie i czyściutkie:) A ja cały czas mam dylemat, czy weekendy z mężem poświęcać na sprzątanie, czy na małe wycieczki "regenerujące", bo w tym roku z wakacji nici, a mąż taki zapracowany, że aż mi go żal namawiać na kolejne porządki, które jakoś same stale wychodzą...
Dzisiaj odstawiam Luteinę, tak jak mi lekarz kazał i jakoś mi żal, bo się z nią czułam bezpiecznie i miałam takie wewnętrzne przekonanie, że mogę być spokojna, póki ją biorę, a teraz to zobaczymy co się będzie działo, od wczoraj mam 36 tydz., żeby jeszcze choć 2 tyg. wytrzymać
dobrego dzionka:)
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Andra cięsze się że się wyspalas humorek od razu dopisuje o dziwo ją też jestem całkiem wyspana chociaż od 4-6 nie mogłam zasnąć :/
Basiek pewnie że idź! Niech Cię zbadają będziesz spokojniejsza
Madeleine jak już mówiłam Wiktorem przeslodki
Aganio Twoje chłopaki też są super Mam wrażenie że robią się do siebie coraz bardziej podobni a mamusia jaką szczęśliwa
Ją na razie jestem spokojniejsza bo ciśnienie nie przekroczone. Mam nadzieję że nie urośnie tak jak wczoraj A z tym opakowaniem w sierpniu to wcale nie powiedziane bo może być tak że jeszcze przenoszę Bo rozwarcia nie miałam. A skurcz miałam wczoraj tylko jeden więc nic się nie zaczelo. Cały czas boli jak na okres ale to w większości mamy takie objawy
Nie chciałabym po prostu trafić na patologie na weekend zęby mnie faszerowali lekami lekami na zbićie jak to mogę robić w domu. Ale jak będzie trzeba to trudno najważniejsze zęby dzidziusiowi nic nie było
- Patka0308
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Lui
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- :)
U mnie będzie położna za jakiś czas, więc po południu nadrobię
Wyjątkowo dobrze czuje się od wczoraj, aż dziwne mam mnóstwo energii w zwolnionym tempie
MADZIA7 - napisałam do Ani przed chwilkę, jak coś odpisze dam znać. Ja myślałam, ze wieczorkiem może coś napiszę, ale widze, że nic :/
Update: Ania nadal w dwupaku jest dobrze
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- madeleine
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Synuś już na świecie! :))
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
madeleine ależ on słodziutki aż nie moge się doczekać kiedy przytulę swoje maleństwo
makrelcia Ty masz skurcze,a ja rozwarcie , na KTG nie bylam, więc nie wiem jak u mnie ze skurczami
PolaL masz rację, do września to chyba niewielka ilość kobitek dotrwa a Ty się nie martw, że jeszcze wszystkiego nie masz, chociaż u mnie to już wszystko poza kosmetykami dla małej, a łóżeczko już czeka Ty masz termin na 22.09, a ja na 21.09 i lekarz powiedział mi, że ciąże będę miala donoszoną w dniu rozpoczęcia 37tc czyli w sobotę, dziwne
andra melduj sie tutaj zaraz po wizycie
basiek_252 moja córcia o dziwo spała całą noc, dopiero o 8 rano zaczęła się wypychać, a zasnęła dopiero ok 1 w nocy, bo do tej pory ją czułam a Ty jeżeli się martwisz to jedź na to KTG
aganio teraz widać, że są różni, słodziaki i jak ładnie śpią razem, przecudne maluszki
Anulka ja też mimo rozwarcia na 4cm i krotkiej szyjki mam przeczucie, że dotrwam do tego wrzesnia
agnesssa uważaj z tym swoim ciśnieniem i kontroluj je często
A ja o dziwo tez przespałam całą noc, wstawałam tylko 3 razy na siusiu i dwa razy się obudziłam bo strasznie bolaly mnie biodra ale jestem wyspana i mam dobry humorek, pogoda super 21 stopni i zachmurzone tak mogłoby byc cały czas
Lekarz kazał mi się oszczedzac, a jutro mam zamiar jechac do siostry bo urodzinki ma w niedzielę Ok. 9:00 rano wyjeżdżam, więc jakbym nie napisała to się nie martwcie tutaj a jest kawałek bo ponad 100km, nie wiem czy po drodze mnie coś nie złapie, ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok
No własnie co dzieje się z Magdalenamksiążek?
Miłego popołudnia
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Lui to dobrze, że u Ani w porządku:)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Daj znać, co Ci położna powiedziała:)
Madeleine a moja Natalka ma czkawki w brzuchu;)
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Madzia7 odpocznijcie póki jeszcze możecie, jak się pojawi mała na świecie to już nie będzie na to czasu, więc wykorzystuj każdą wolną chwile
Jusstyś opracuj sobie jakie masz szpitale po drodze na trasie do siostry bo to faktycznie daleka roga i nigdy nie wiesz kiedy Cię chwyci, a może byc różnie, masz juz prawie pół "roboty" za sobą bo 4cm to dużo, więc bądźcie ostrożni
Polal myślę, że jednak więc dotrwa do tego września niż nam się wydaje to troszkę jest tak, ze sie tu wspólnie "nakręcamy" a przecież takie bóle, skurcze i kłucia towrzyszą każdej na końcu ciąży i czasem przyspieszają poród a czasem nie, więc spokojnie mamy jeszcze czas
Agnessa pilnuj ciśnienia i jakby co to koniecznie do szpitala, zdrowie maleństwa najważniejsze, choć nie ma co panikować, wszystko na spokojnie
Basiek ja dzisiaj nawet nieźle spałam mimo kilku pobudek, wiercenia się młodej i kręcenia synka... ogólnie jakoś bardziej wyspana jestem
Aganio słodkie chłopaki takie dwa przystojniaki
muszę jeszcze dotrwać spokojnie do jutra do wieczora, nad ranem w niedzielę teść wylatuje do Polski z mężem, więc będę miała wreszcie spokój z usługiwaniem trochę mi smutno bo nie znoszę się rozstawać z mężem, no ale nie da rady inaczej, bo kilka spraw w polsce trzeba teraz załatwić, a następny raz będziemy dopiero w kwietniu pewnie więc to nie moze tyle czekać, poza tym musi w paczkę spakować gondolę i fotelik do wózka oraz ubranka malutkie po Adim, no i jeszcze kilka drobiazgów więc to konieczne dobrze, ze na krótko bo w czawrtek będzie spowrotem, więc muszę zaciskać nogi co by Niki nie wybierała sie za szybko do nas najlepiej, żeby doczekała do soboty za tydzień, wtedy już będzie bezpieczniej
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Madeleine , Aganio śliczne te wasze chłopaki Jak tam nocki? Dzieci dają pospać rodzica?
Ja tez mam zamiar donosić do września , ale mam nadzieje ze nie urodzę w dniu urodzin mojego męża siostrzeńca bo będę nogi zaciskać Wiec "planuje" urodzić w 37 tc czyli pierwszy tydzień września
Dzisiaj śnił mi się synek , ze miał długie nóżki i nie mieścił się w pajacyki Ale miał takie niebieskie oczy jak Lusia teraz i wogole taki do Lusi podobny
Wczoraj strasznie rozzłościła mnie siostra i strasznie mnie brzuch bolał i tak kulo mnie w szyjce
- basiek_252
- Wylogowany
- gaworzenie
- Już tak bllisko :)
A teraz idę poleżeć bo jeszcze nie czas aby mała wyszła.
Trzymajcie się
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Ja też postanowiłam trochę przystopować, choć u mnie nie jest to takie łatwe. Wczoraj robiłam pikle i trochę jabłek na zimę. Dziś dalej jabłka a jeszcze trochę zbiorów przed mną. Niestety pomocników brak - rodzice jeszcze 2 tyg. w sanatorium, mąż w pracy tylko synek mi został. Dobrze że choć fasolkę mi połuskał A tak to szkoda żeby owoce się zmarnowały.
A zaliczyłam dziś 2 prania i prasowanie. Wymieniłam klamki ( na z zamkiem) w małego pokoju żeby mi nie otwierał okien - na 4 piętrze. W zanadrzu nic nie mam więc odpoczywam przy jabłkach
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Ja tą noc przespałam caluteńką od 23-7:30.. wstałam na siku i położyłam się z powrotem, wstałam o 10 chyba musiałam nadrobić też noc wczorajszą, gdzie spałam może 3-4h
Ale jakaś nijaka jestem, jakby mi powietrze uszło z ciała, nic mi się nie chce, na nic nie mam ochoty, masakra jakaś, a tu przecież weekend i mężuś w domu będzie...
Jussstyś ja to bym się już bała z takim rozwarciem jechać tak daleko... zresztą zapowiedziałam rodzince mojej i męża, że tydzień temu byliśmy ostatni raz, bo to dla mnie jest bardzo męczące, zarówno jazda jak i takie siedzenie, wole u siebie... tak więc jak chcą nas zobaczyć to zapraszamy do nas, hehe
basiek_252 no to nieźle z tymi skurczami, odpoczywaj jak najwięcej, aby nie wywoływać wilka z lasu a jak z szyjką wszystko ok, to może spokojnie tydzień wytrzymasz
baby_55 ja też nie przepadam jak mąż wyjeżdża, nawet na parę dni na szczęście teraz miał mało wyjazdów co najwyżej jedno dniowych... nawet jak miał przez dwa dni pod rząd spotkania w Wawie to wolał wrócić na noc i wyjechać następnego dnia nad ranem żebym nie była sama ale na pewno u Ciebie ulga, że teść pojedzie, w końcu sobie odpoczniesz
MADZIA7 Hmmm ja luteine już odstawiłam 7.08 i właśnie mocno się zastanawiam co się tam dzieje.. wizytę mam w poniedziałek, więc 3 tygodnie od odstawienia, a na ostatnim USG szyjka miała 2,75 cm... też odstawiając się dziwnie czułam... zwłaszcza że taki szmat czasu do kolejnej wizyty i dodatkowo byłam przewrażliwiona na różne dolegliwości, ale to może przez tydzień natomiast nadal biorę Asmag forte... Ty też?
Mam jeszcze do Ciebie pytanie, bo szukamy pediatrę dla synka... nie znam za bardzo lekarzy tutaj, sama nigdy nie szłam do żadnego więc nawet nie mam kogo zapytać o radę... Znasz kogoś godnego polecania? A może już wybraliście dla Małej jakiegoś?
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Ja tak czy siak nie wybieram się do porodu w sierpniu, tylko najwcześniej 3.09 a wtedy będę w 37t1d i w sumie nie ważne będzie teoria czy ma być skończone 37t czy wystarczy być w 37t ale mimo wszystko proszę o wyjaśnienie, kiedy to jest ciąża donoszona