BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 4 miesiąc temu #414389 przez Anulka
Siteczko , dzięki różnorodności gustów, wyborów konsumentów, producenci mają zysk i nie bankrutują :lol: :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #414396 przez madeleine
No to tak. Noc, aż się zdziwiłam, że tak słodko spał :) zasnął około 22, gdzie zjadł mleko o godzinie 20... Obudził się dopiero o 2 w nocy na jedzenie :ohmy: , pieluszka tez o dziwo była suchutka :ohmy: później obudził się o 7.30 znowu na jedzonko, ale tym razem pieluszka była ciężka :P jeżeli chodzi o mnie to budziłam się w nocy, jak tylko coś zamamrotał, przewrażliwiona chyba jestem ale nie zapalałam światła ani nie chodziłam do niego, żeby go nie rozbudzać. O 4 rano mąż wstawał bo na 6 miał do pracy to przeniosłam małego na nasze łóżko i do rana spał ze mną :)
Sukcesem jest to, że obudził się tylko raz na karmienie, i nie krzyczał w niebogłosy, tylko pomamrotał trochę :)

Co do wózka, zdecydowaliśmy się na ten, wózek miał być kupiony dopiero we wrześniu, a teraz na szybko trzeba było jakiś zamówić, czytałam opinie i są podzielone, z reszta jak w większości, moja koleżanka go miała i nie narzeka, zobaczymy jak będzie ze mną :P
allegro.pl/wozek-wielofunkcyjny-2w1-cone...omo-i2556587904.html

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 4 miesiąc temu #414401 przez Jussstyś
kasia7775 boli dalej, do tego doszedł ból lewego boku i czasami mnie w pochwie zakłuje, nie wiem co to oznacza :huh:
madeleine fajnie, że Wiktorek tak spał i dobrze, że nie płakał w nocy, jak to niektóre dzieci tak płaczą :)

Dziewczyny a gdzie jest znowu Agnesssa?? Zawsze od rana była aktywna, a dzisiaj cisza :huh: martwię się :huh:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #414407 przez agnesssa
Hej dziewczynki :lol:

A ja dzisiaj bardzo leniwie i nie odpiszę każdej z osobna, bo nie mogę się skupić :blush:

Wózki wszystkie super wyglądają, ale faktycznie to czy będą dobre sprawdzimy jak już same na spacerki będziemy chodzić :lol: Ja również stawiałam na pompowane koła :lol: Mój wózek (a mam Implast Bolder) mam sprawdzony, bo znajomi taki mieli i nie raz na spacerku z tym wózkiem byłam i mi się dobrze prowadziło :lol: Ale znowu nie jest tak zgrabny jak wózki niektórych z Was, ale ja mam szerokie korytarze, mieszkam na pierwszym piętrze, mam wielki taras i samochód kombi, więc nie zależało mi na tym, żeby był malutki :lol:

Pościeliki też fajoskie :woohoo: te serduszka są tak słodkie że się tylko rozczulam nad nimi :woohoo:

Z tym USG to już sama nie wiem :huh: Jak rok temu byłam w tym samym szpitalu z powodu krwawienia przy pierwszej ciąży to zrobili mi USG i nie zostawili na oddziale( a wg mnie powinni, bo podejrzewali konflikt ) tylko kazali porobić różne badania na własną rękę i iść do lekarza - krwawiącej dziewczynie w 11tc :ohmy: :ohmy: :ohmy:
A teraz znowu nie zależało mi na USG tylko na tym, żeby wiedzieć, że z małym wszytsko jest ok. Ale nie rozumiem dlaczego muszę do końca tygodnia zrobić USG :huh: Generalnie zrozumiałam tą lekarkę tak, że pewnie zaraz wrócę na patologię i oni chcą wiedzieć ile waży Maks bo widzi, że jest raczej duży...
Ale stwierdziłam, że nie będę na siłę szukała lekarza z USG, bo wizytę mam 31 sierpnia, a jeżeli do tego czasu trafię na porodówkę, albo patologię ciąży to powinni już chyba zrobić USG :angry: :angry:

A najgorsze jest to, że ta ginka powiedziała, że jak po całej dawce tabletki ciśnienie przekroczy 140/90 to mam już jechać na tą patologię, a moje ciśnienie niestety ciągle wynosi 143/95 i już sama nie wiem co mam robić :huh: :huh: :huh: Wqrza mnie to :huh: Ale chyba zaczekam przynajmniej do jutra, wezmę jeszcze wieczorem tą tabse i się zobaczy :huh:

Po za tym dzisiaj mi się lepiej spało, więc materac działa :lol: Ale od rana bardzo boli mnie brzuszek, tak typowo okresowo, żadne skurcze tylko boli :dry:

No pomarudziłam trochę i już mi lepiej :silly: :silly: :silly:

AAAA no i głosujcie na Emilkę jak Mirella ładnie prosi, bo to moja staraczkowa dziewuszka :lol: pl.lennylamb.com/user/show_photo/5035

Jussstyś
jestem :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Jak by się coś działo to na pewno napiszę sms-ka do którejś z Was :kiss: :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #414410 przez Lui
siteczko ten sam fotelik :)dobrze, że z badaniami wszystko w porządku :)
madeleine jak Aniołek, aby jednak nie zapeszyć :)
agnesssa ja nie wiem czy dobrze, zrozumiałam całą wiadomość, ale ja bym znowu pojechała do szpitala wieczorem jak te tabl. nie pomogą, jeszcze do tego do ściemniała, że się, źle czuje, że nie mam siły jechać już nigdzie robić USG, że jesteś sama.. etc. Z resztą jakie to ściemnianie jeśli masz wysokie dolne ciśnienie :( i faktycznie może to zagrozić Tobie jak i Maleństwu.. a do 31.08 troszkę czasu, martwię się po prostu :(

Ja tak jak baby_55 podchodzę do opinii - pięknie podsumowane :)
każdy z nas oczekuje czegoś innego :)

czytając opinie na internecie nie warto zwracać uwagi na teksty typu: " jestem zadowolony/a", "mega pozytyw", beznadzieja itp bo to o niczym nie świadczy, warto czytać opienie które przedstwaiają konkretne informacje, to się sprawdziło a to nie i dlaczego, wtedy mamy jakiś konkretny obraz danego wózka czy jakiegokolwiek nnego porduktu :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #414419 przez Jussstyś
agnesssa no nareszcie, bo już zaczęłam się martwić :laugh:
z tym ciśnieniem, to nie za ciekawie, weź rzeczywiście wieczorem drugą tabse, a jakby nie spadło to jedź na IP, ja dzisiaj mierzyłam cisnienie i o dziwo miałam w miarę normalne 133/69
:) jeszcze później zmierzę :) Lui ma rację jedź na IP i pościemniaj coś żeby zrobili Ci to USG :huh:

A brzuszek jak bolał tak boli dalej, już nie wiem co mam robić, w każdej pozycji boli :huh: a jak mała się zacznie wiercić, to taki ból jakby miała wyjść zaraz :huh: z resztą lekarz powiedział, że dziecko jest już bardzo nisko :huh:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #414420 przez Anulka
Lui :) ludzie pisząc opinie na ogół je uzasadniają, tacy "betoni" co piszą tylko "do kitu" lub "super" zdarzają się dużo rzadziej :), na ogól społeczeństwo składa się z ludzi inteligentnych ;)

Agnesssa lepiej jedź na patologie, to nie są żarty z tym ciśnieniem, bierzesz leki a je nadal masz wysokie. :huh:

12 lata 4 miesiąc temu #414421 przez czajusiątko
Baby ona kupowała ten wózek jakieś 4 lata temu więc te ze skrętnymi kołami jeszcze nie były tak powszechne... a ona jest taka malutka i drobniutka więc ciężko było jej poradzić sobie z tym wózkiem, ale na pewno znajdzie się dużo użytkowników tego wózka, którzy byli z niego zadowoleni
Agnessa bardzo nieciekawie z tym Twoim nadciśnieniem... żeby tylko Maksiowi nic nie zaszkodziło a ta lekarka to wydaje się taka mało kompetentna, że Cię tak trochę pobieżnie potraktowała :ohmy:

12 lata 4 miesiąc temu #414422 przez fanta
Hej dziewczyny ! Muszę się wyżalić jestem troszke podłamana.. odebrałam dziś wynik z wymazu z pochwy.. wyszło mi że mam bakterie e.coli kurcze nie mam pojecia czy to zagraża małemu jak to wszystko bedzie wyglądalo napisałam mojej gin smsa ale narazie nie odp strasznie sie denerwuje bo tydzien temu na wizycie mi powiedziała żebym chociaz jeszcze ze 2 tyg wytrzymała z porodem ... boje sie że zaraz urodze i nie zdąże tego wyleczyć najgorsza jest moja niewiedza w tym temacie.. :(:(:( dodatkowo jeszcze tak mi sie brzuch stawia jak chodze taki twardy na gorze się robi po czym ustępuje i znowu to samo... jakby to już jakieś wstępne skurcze przepowiadające??? jej okropnie sie denerwuje :(:(:(:(

12 lata 4 miesiąc temu #414424 przez kasia7775
Agnessa je tez bym nie czekała, twoje wysokie ciśnienie może dziecku zaszkodzić . Dostaje za mało tlenu przez łożysko.

Anulka, też oglądałam ten program o fotelikach. Bardzo ciekawy był. Poza tym można dużo taniej kupić takie zabudowane foteliki.
Co do opinii w necie to różnie jest. Czytam z ciekawości, ale nie do końca się sugeruję :silly: Napaliłam się na wózek Graco Symbio, miał bardzo dobra cenę i opinie. A w sklepie mi powiedzieli, ze to gów....
Tak samo kupiłam płytę indukcyjną, co niektórzy narzekali, ze głośna, ze buczy itp. Troche ją słychać jak chodzi, ale to w niczym nie przeszkadza. :silly:

Lui śliczny brzuszek :kiss:

madeleine to grzeczny twój synuś, aby tak dalej :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #414435 przez Anulka
Wiesz Fanta ja bym na twoim miejscu jak najszybciej zadzwoniłam do gina i pogadała z nią, bo to może być niebezpieczne.

12 lata 4 miesiąc temu #414436 przez agnesssa
No ja już sama nie wiem dziewczyny, skoro wczoraj z maluszkiem było wszystko dobrze, a miałam wyższe ciśnienie niż dzisiaj to myślicie, że może się coś złego dziać :huh: A Maks się dzisiaj wierci mocno jak zawsze :cheer: A z tym USG to głównie chodziło jej o to, ze wg niej dziecko jest duże i lepiej by było, żebym miała aktualne wymiary jego zanim trafię na patologię :huh: A to już chyba jest przesada :angry: Jeżeli chodziło jej o to czy są wskazania do CC z powodu wielkości dziecka, to chyba jak już trafię faktycznie rodzić to powinni mi sami takie badanie wykonać :angry:

Na razie i tak zaczekam aż mąż wróci zmierzę jeszcze raz wieczorem ciśnieni i w tedy zdecyduję co robić :huh: Ale mnie to wqrza że nie wiem co mam robić :ohmy:

Fanta to nie ciekawie z tymi wynikami, ale nie wiem co to oznacza, najlepiej by było jak by Ci lekarz powiedział co i jak :huh:

Jussstyś Ty może też zadzwoń do swojego gina o co chodzi z tak mocnymi bólami :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 4 miesiąc temu #414440 przez fanta
właśnie mi odpisała na smsa że mam jutro przyjść do niej po recepte... wiec sie wypytam co i jak jesli ludzi za duzo nie bedzie miała.. :/

12 lata 4 miesiąc temu #414443 przez czajusiątko
Madeleine bardzo ładny ten wózek, taki zgrabniutki, a i cena przystępna
Fanta skoro kazała Ci przyjść dopiero jutro to widocznie nie jest to aż tak groźne dla dzidziusia... więc nie martw się na zapas :)

12 lata 4 miesiąc temu #414457 przez siteczko
Madeleine przecudny Wiktorek i jaki przystojniak z niego :) Słodko śpi :)

fanta skoro lekarka stwierdziła że recepta może poczekać do jutra, to te bakterie nie zagrażają maleństwu :) tak więc głowa do góry i już się nie denerwuj! bo to może zaszkodzić ;)

agnesssa no nie dobrze z tym Twoim ciśnieniem... jak wieczorem też będzie takie wysokie to koniecznie jedz na IP, bo nigdy nic nie wiadomo, wczoraj mogło być ok a dziś już nie.. a nadciśnienie może być niebezpieczne... tak więc odpoczywaj jak najwięcej i spokojnie będzie dobrze :)

Ja pozbyłam się wczoraj jednego projektu.. teraz kończe drugi, ale tak strasznie mi się nie chce :| a na sobotę muszę skończyć... na dodatek mały jest jakoś nisko bo częściej niż choćby wczoraj do toalety chodzę :|

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka