- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- madeleine
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Synuś już na świecie! :))
- Otrzymane podziękowania: 0
Sukcesem jest to, że obudził się tylko raz na karmienie, i nie krzyczał w niebogłosy, tylko pomamrotał trochę
Co do wózka, zdecydowaliśmy się na ten, wózek miał być kupiony dopiero we wrześniu, a teraz na szybko trzeba było jakiś zamówić, czytałam opinie i są podzielone, z reszta jak w większości, moja koleżanka go miała i nie narzeka, zobaczymy jak będzie ze mną
allegro.pl/wozek-wielofunkcyjny-2w1-cone...omo-i2556587904.html
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
madeleine fajnie, że Wiktorek tak spał i dobrze, że nie płakał w nocy, jak to niektóre dzieci tak płaczą
Dziewczyny a gdzie jest znowu Agnesssa?? Zawsze od rana była aktywna, a dzisiaj cisza martwię się
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
A ja dzisiaj bardzo leniwie i nie odpiszę każdej z osobna, bo nie mogę się skupić
Wózki wszystkie super wyglądają, ale faktycznie to czy będą dobre sprawdzimy jak już same na spacerki będziemy chodzić Ja również stawiałam na pompowane koła Mój wózek (a mam Implast Bolder) mam sprawdzony, bo znajomi taki mieli i nie raz na spacerku z tym wózkiem byłam i mi się dobrze prowadziło Ale znowu nie jest tak zgrabny jak wózki niektórych z Was, ale ja mam szerokie korytarze, mieszkam na pierwszym piętrze, mam wielki taras i samochód kombi, więc nie zależało mi na tym, żeby był malutki
Pościeliki też fajoskie te serduszka są tak słodkie że się tylko rozczulam nad nimi
Z tym USG to już sama nie wiem Jak rok temu byłam w tym samym szpitalu z powodu krwawienia przy pierwszej ciąży to zrobili mi USG i nie zostawili na oddziale( a wg mnie powinni, bo podejrzewali konflikt ) tylko kazali porobić różne badania na własną rękę i iść do lekarza - krwawiącej dziewczynie w 11tc
A teraz znowu nie zależało mi na USG tylko na tym, żeby wiedzieć, że z małym wszytsko jest ok. Ale nie rozumiem dlaczego muszę do końca tygodnia zrobić USG Generalnie zrozumiałam tą lekarkę tak, że pewnie zaraz wrócę na patologię i oni chcą wiedzieć ile waży Maks bo widzi, że jest raczej duży...
Ale stwierdziłam, że nie będę na siłę szukała lekarza z USG, bo wizytę mam 31 sierpnia, a jeżeli do tego czasu trafię na porodówkę, albo patologię ciąży to powinni już chyba zrobić USG
A najgorsze jest to, że ta ginka powiedziała, że jak po całej dawce tabletki ciśnienie przekroczy 140/90 to mam już jechać na tą patologię, a moje ciśnienie niestety ciągle wynosi 143/95 i już sama nie wiem co mam robić Wqrza mnie to Ale chyba zaczekam przynajmniej do jutra, wezmę jeszcze wieczorem tą tabse i się zobaczy
Po za tym dzisiaj mi się lepiej spało, więc materac działa Ale od rana bardzo boli mnie brzuszek, tak typowo okresowo, żadne skurcze tylko boli
No pomarudziłam trochę i już mi lepiej
AAAA no i głosujcie na Emilkę jak Mirella ładnie prosi, bo to moja staraczkowa dziewuszka pl.lennylamb.com/user/show_photo/5035
Jussstyś jestem Jak by się coś działo to na pewno napiszę sms-ka do którejś z Was
- Lui
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- :)
madeleine jak Aniołek, aby jednak nie zapeszyć
agnesssa ja nie wiem czy dobrze, zrozumiałam całą wiadomość, ale ja bym znowu pojechała do szpitala wieczorem jak te tabl. nie pomogą, jeszcze do tego do ściemniała, że się, źle czuje, że nie mam siły jechać już nigdzie robić USG, że jesteś sama.. etc. Z resztą jakie to ściemnianie jeśli masz wysokie dolne ciśnienie i faktycznie może to zagrozić Tobie jak i Maleństwu.. a do 31.08 troszkę czasu, martwię się po prostu
Ja tak jak baby_55 podchodzę do opinii - pięknie podsumowane
każdy z nas oczekuje czegoś innego
czytając opinie na internecie nie warto zwracać uwagi na teksty typu: " jestem zadowolony/a", "mega pozytyw", beznadzieja itp bo to o niczym nie świadczy, warto czytać opienie które przedstwaiają konkretne informacje, to się sprawdziło a to nie i dlaczego, wtedy mamy jakiś konkretny obraz danego wózka czy jakiegokolwiek nnego porduktu
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
z tym ciśnieniem, to nie za ciekawie, weź rzeczywiście wieczorem drugą tabse, a jakby nie spadło to jedź na IP, ja dzisiaj mierzyłam cisnienie i o dziwo miałam w miarę normalne 133/69
jeszcze później zmierzę Lui ma rację jedź na IP i pościemniaj coś żeby zrobili Ci to USG
A brzuszek jak bolał tak boli dalej, już nie wiem co mam robić, w każdej pozycji boli a jak mała się zacznie wiercić, to taki ból jakby miała wyjść zaraz z resztą lekarz powiedział, że dziecko jest już bardzo nisko
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agnesssa lepiej jedź na patologie, to nie są żarty z tym ciśnieniem, bierzesz leki a je nadal masz wysokie.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Agnessa bardzo nieciekawie z tym Twoim nadciśnieniem... żeby tylko Maksiowi nic nie zaszkodziło a ta lekarka to wydaje się taka mało kompetentna, że Cię tak trochę pobieżnie potraktowała
- fanta
- Wylogowany
- gaworzenie
- Kocham! :*
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Anulka, też oglądałam ten program o fotelikach. Bardzo ciekawy był. Poza tym można dużo taniej kupić takie zabudowane foteliki.
Co do opinii w necie to różnie jest. Czytam z ciekawości, ale nie do końca się sugeruję Napaliłam się na wózek Graco Symbio, miał bardzo dobra cenę i opinie. A w sklepie mi powiedzieli, ze to gów....
Tak samo kupiłam płytę indukcyjną, co niektórzy narzekali, ze głośna, ze buczy itp. Troche ją słychać jak chodzi, ale to w niczym nie przeszkadza.
Lui śliczny brzuszek
madeleine to grzeczny twój synuś, aby tak dalej
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Na razie i tak zaczekam aż mąż wróci zmierzę jeszcze raz wieczorem ciśnieni i w tedy zdecyduję co robić Ale mnie to wqrza że nie wiem co mam robić
Fanta to nie ciekawie z tymi wynikami, ale nie wiem co to oznacza, najlepiej by było jak by Ci lekarz powiedział co i jak
Jussstyś Ty może też zadzwoń do swojego gina o co chodzi z tak mocnymi bólami
- fanta
- Wylogowany
- gaworzenie
- Kocham! :*
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Fanta skoro kazała Ci przyjść dopiero jutro to widocznie nie jest to aż tak groźne dla dzidziusia... więc nie martw się na zapas
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
fanta skoro lekarka stwierdziła że recepta może poczekać do jutra, to te bakterie nie zagrażają maleństwu tak więc głowa do góry i już się nie denerwuj! bo to może zaszkodzić
agnesssa no nie dobrze z tym Twoim ciśnieniem... jak wieczorem też będzie takie wysokie to koniecznie jedz na IP, bo nigdy nic nie wiadomo, wczoraj mogło być ok a dziś już nie.. a nadciśnienie może być niebezpieczne... tak więc odpoczywaj jak najwięcej i spokojnie będzie dobrze
Ja pozbyłam się wczoraj jednego projektu.. teraz kończe drugi, ale tak strasznie mi się nie chce :| a na sobotę muszę skończyć... na dodatek mały jest jakoś nisko bo częściej niż choćby wczoraj do toalety chodzę :|