- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jejku, co się ze mną dzieje ?? Przed chwilą usłyszałam w TV płacz dziecka i w moment poczułam, że mi zaraz łzy polecą. Kurcze, ja jestem wrażliwa, ale teraz to się tak wzruszam na widok lub płacz dziecka, jak nigdy dotąd. To wszystko hormony
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- kasienka83
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
I tak się wkręciłam, że cały wielki gar ugotowałam...i teraz będę musiała zamrozić chociaż dla męża bo ja pewnie długo nie zjem po porodzie takich dobroci
- madeleine
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Synuś już na świecie! :))
Dziewczyny melduję, że Wiktorek jest już w domku teraz smacznie śpi już 3 godzinę
dał mi trochę popalić, ale i tak jest kochany niedługo się pewnie obudzi na karmienie.
Aganio nie wiem jak to u ciebie z pampersami ale u mnie jest masakra mały jest od 13.00 w domu a ja już mu chyba z 6 razy zmieniałam pieluszkę, chyba mi na złośc robił bo jak zmieniłam to patrzył mi się w oczy i prrrrr. Kupka po raz enty...
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Czajusiatko- ja też tak miałam, że najpierw podpatrywałam, a dopiero po jakimś czasie się dołączyłam do dziewczyn...hihihih
madeleine - super, że Wiktorek już z wami w domciu. I co z tym karmieniem? Ciągnie z cycusia? O matko, tyle pampersów w ciągu kilku godzin
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
agnesssa odezwij się
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
fajnie, że Wiktorek już w domciu jak Ci idzie karmienie? udało się piersią?
Agnessa jak się czujesz byłaś na IP?
Kasienka83 ale mi smaka narobiłaś, chyba też muszę ugotować
dziewczynki my też braliśmy ślub w październiku, było pięknie, spadały liście z drzew, świeciło słoneczko nikomu nie było zbyt gorąco, normalnie idealnie, kolezanka nam pozazdrościła trochę i też brali ślub w październiku ale i tak wolę lato, najprzyjemniejsza dla mnie pora roku, nie lubię listopada i poczatku grudnia bo jest mokro i nieprzyjemnie no i czasem luty i marzec są podobne a poza tym to nie mam jakichś konkretnych upodobań po prostu lubię ciepełko albo konkretną zimę a nie ciapa chlapa jaka ostatnio jest dość często :/ a teraz nie mamy mega upalnego lata ale też nie mamy mroźnej zimy (nie spadł nawet śnieg ani razu) a temperatury w zimie prawie nie dochodzą do zera tylko te wiatry są czasem męczące ale da sie przyzwyczaić
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Ja mam dosyć po 100km wycieczce i chce mi się strasznie spać no i jakieś skurcze mnie męczą. Ciekawe co się dzieje
kasieńka poproszę troszkę lecza na kolacje
madeleine super, że Mały już w domku Ja tak właśnie układałam ubranka i chyba już bym chciała mieć mojego przy sobie. Niech też już wychodzi A jak z wagą u Ciebie ? Spadło dużo samo ? Ile przybrałaś ?
Mnie już przeraza wizja zrzucania kg Ciekawe jak ja się pozbędę 20 kg :/ Najlepeij to 30
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Madeleine ale fajnie, że już Wiktorek u siebie:)
- kasienka83
- Wylogowany
- gaworzenie
Mi za to teraz zachciało się placków ziemniaczanych
No właśnie...a jak tam u was z wagą?
U mnie +16 i nie mogę tego przeżyć Moje znajome przytyły max po 10 i jestem mega przerażona tym co będzie później. Już planuję rolki i jakiś fitness jak tylko będę mogła
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Jutro Was doczytam bo dzisiaj nie mam siły.
Dobranocki
- fanta
- Wylogowany
- gaworzenie
- Kocham! :*
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
też się wzruszyłam na wieść że mamy kolejną mamusię z dzidziusiem przy sobie u mnie wiem że to jeszcze potrwa...brzuch wysoko jak nie wiem co:)
co do kosmetyków to ja mam bepanthen na odparzenia, octenisept na pępek i rany po nacinaniu, do kąpieli oliatum soft- wiele osób mi go polecało, położna też, po nim nie trzeba już używać żadnych kosmetyków tylko to się daje do kąpieli...a jakie pieluszki kupujecie??
agnesssa też bym się zdenerwowała jak by mi tego usg w szpitalu nie zrobili skoro już tam byłaś!!!żenada
kasienka ja przybrałam jakies 13-14 kg, a pewnie na koniec najwięcej przybywa przez to puchnięcie itp, przynajmniej tak miała moja siostra bliźniaczka więc ja pewnie będę miała podobnie...
ja dzisiaj od rana sprzątałam z mężem łazienkę i kuchnię, zeszło nam chyba ze 4 godziny, bo ja to wszystko już powolutku robie żeby się nie nadwyrężać...jutro jadę na wieś i w sobotę jak wrócę to chce dokończyć sprzątanko i pokoik maluszka bo w niedzielę przychodzą rodzice i siostra z mężem na kawkę i ciasto
miłej i przespanej nocki dla wszystkich
- madeleine
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Synuś już na świecie! :))
Makrelcia, ja miałam 20 kg na plusie, ale 10 to sama woda, miałam zatrucie ciążowe i w 4 tygodnie przybrałam właśnie te 10 kg, cała wtedy spuchłam, mąż się śmieje, że nawet nos miałam spuchnięty jeżeli chodzi o spadek kg to po 4 dniach po cc jak się ważyłam to miałam o 4 kg mniej, ponad 2 kg ważył Wiktorek a następne dwa to wody płodowe. po 9 dniach waga pokazywała 10 kg mniej, pozbyłam się prawie całej wody z organizmu, sikałam hektolitrami ) jutro z rana się zważę i dam znać jak jest teraz
Agnessa ja bym uważała z Dopegytem, jak byłam w szpitalu dawali mi 2 tabletki co 8 godzin, czyli 6 na dobę, właśnie przez ten lek Wiktorek miał baaaardzo spowolnione tętno po porodzie, i przez pierwsze godziny życia utrzymywało się na poziomie 85-90 uderzeń na minutę, normalne noworodki maja tętno w granicach 130-140.... Przez pierwsze dwie albo trzy doby, już dokładnie nie pamiętam, był pod kroplówką, żeby wypłukać z niego Dopegyt... Na szczęście pomogło...