BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #413487 przez andra88
Jussstyś to dobrze że Ci to ciśnienie spadło- może rzeczywiście tak jak piszą dziewczyny że to od pogody.
PolaL no to nieźle Was załatwili z tymi śrubami, mnie by chyba szlak trafił heh
Nienawidzę ludzi co lubią sobie 'zapożyczać' rzeczy, jak to moja mama mówi "takiemu uciąć paluchy przy samemu łokciu" hihi
moniab26 no kochana to teraz leniuchuj! Bo od poniedziałku Ci się zacznie :lol:
czajusiątko ale masz piękny zgrabniutki brzuszek! Widzę że łóżeczko już gotowe i czeka na Małego lokatora :lol:
agnesssa kochana dzwoń po męża- nie ma co byś sama jechała!

Ja kupiłam oliwkę, szampon, krem z cynkiem z Bambino; linomag na pupkę i spirytus.
Jedynie obawiam się że Mały może po mnie odziedziczyć AZS :dry: to wtedy pewnie pomyślę np. o oliatum, ale odpukać w niemalowane- mam nadzieję że Adaś nie będzie miał problemów ze skórą

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #413503 przez andra88
U nas zaczęło padać- aż lepiej się oddycha ahhh :lol: :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #413513 przez fanta
agnesssa miło że pamiętasz ;) Ja już chyba niedługo mimo że jeszcze czas.. w piatek jak byłam u gin to mi powiedziała że szyjeczka krótko i mały ma nisko glóweke rozwarcie na pół palca.. kazała mi leżec żeby tak chociaż jeszcze ze 2 tyg potrzymać ale ciężko tak bo jestem sama w domu mój mąż tylko w weekendy zjeżdża.. wiec wszystko muszę przygotowywać sama :( a czuje już jak chodzę jakby mały miał mi zaraz wyskoczyć .. no nic zobaczymy... a z tymi kosmetykami to juz sama nie wiem co zrobić...poza tym mam już wszytsko poza stanikami dla siebie... problem jest wielki bo mam duzy biust i nie ma takich staników do karmienia.. niby Pani w sklepie powiedziała ze po towar jak bedzie jechała to zobaczy ale nie daje gwarancji... o i tak....

12 lata 4 miesiąc temu #413533 przez moniab26
fanta podobno nieźle sprawdzają się zwykłe staniki ( bez rozpinanych miseczek) z zapięciem z przodu - może taki łatwiej dostaniesz
U nas idzie burza ale duchota sie jeszcze większa zrobiła, może jak popada to coś się zmieni

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 4 miesiąc temu #413539 przez fanta
moniab26 jesli nie bede miała wyjścia to chyba takie bede musiała sobie kupić... u mnie tez duszno strasznie cały czas wiatrak w ruchu :):) Ide sobie teraz zrobic frytki bo tak mnie naleciało że nie wytrzymam :D:D

12 lata 4 miesiąc temu #413550 przez moniab26
hehe ja też mam zachciewajki - dzisiaj mam chęc na tort ale nie chce mi sie robić więc obejdę się smakiem

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 4 miesiąc temu #413551 przez Jussstyś
agnessa andra ma racje dzwon po meza i na IP jedzcie :huh: i melduj jakby cos się działo :huh:
czajusiatko sliczny brzusio i lozeczko czeka na nowego lokatora :laugh:
fanta ja tez czasem jak chodze to mam wrazenie ze mi zaraz corcia wyskoczy, takie dziwne uczucie :huh:

12 lata 4 miesiąc temu #413562 przez Nan
Witam w tym piękym, dusznym dniu- stopy mam jak słonica-aż skóra ledwo wytrzymuje

Z kosmetykami dla maleńkiej nie mogę zaszaleć-sama mam alergie kontaktową i chciałabym jej tego oszczedzić- przynajmniej do pewnego wieku.
Do pupiny spróbujemy linomag zielony (ma ultra prosty skład), na "specjalnie okazje" sudocrem- na razie testowałam na sobie i jest ok. Do kąpieli na poczatek mam niby Emolium ale zastanawiam się nad opcja mydło bambino + ciekła parafina po. Wszystko wyjdzie "w praniu"...a raczej po kapieli ;) Maka ziemniaczana już czeka;)
Hipp mnie ostatnio jakoś pozytywnie zaskoczył- ma proste składy, na ogół bez alkoholi i parabenów, niestety ceny ma zawrotne;(

12 lata 4 miesiąc temu #413563 przez andra88
oooo ja też bym zjadła frycie :lol: fanta podziel się :lol: :lol:
A o torciku już nie wspomnę bo chodzi za mną czekoladowy z wiśniami ummmm :lol: :lol: teściowa ma urodzinki końcem miesiąca więc pewnie upiecze coś dobrego :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #413605 przez siteczko
fanta też chce fryteczki :P zresztą od początku ciąży za mną chodzą, ale najlepsze takie zrobione samemu w domu... z ziemniaków, elegancko pokrojone w paseczki ;) i na oleju smażone hehe tylko do tej pory nie smażyłam, bo później w całym domu czuć ;) a nie takie mrożone z piekarnika ;)

MADZIA7 zapomniałam jeszcze, a pytałaś - te dni otwarte oddziału położniczego, a raczej chwila ;) to jest w 2 i 4 sobotę miesiąca o 9 rano i trwa to maks 30 minut, tak więc najlepiej się załapać w tą sobotę :) jeszcze z takich istotnych rzeczy, co mówiła mi moja gin... jeśli coś zaczęło by się dziać między 21-6 rano to wtedy żeby podjechać jak jest ten ślimak dla karetek bo głównym wejściem się nie wejdzie... tylko tam może Cię mąż wysadzić i auto musi odstawić, bo nie można tam stać, ale ktoś się Tobą zajmie tak więc spokojnie :) no i żeby się tam na dole nie rejestrować tylko powiedzieć że chcesz na oddział położniczy i tak te wszystkie formalności będą... najlepiej jechać wcześniej zorientować się gdzie można zaparkować, gdzie są wejścia gdzie jest oddział... zresztą pewnie na tym sobotnim spotkaniu wszystko powiedzą :) ja jak będę w formię i będę miała chwilkę to może też się zdecyduje jechać w tą sobotę, zawsze może coś się jeszcze dowiem, a mąż i tak wspominał że chciałby w sobotę się tam przejechać, żeby zobaczyć dojazd tym ślimakiem...

Jeżeli chodzi o kosmetyki to ja mam raczej wszystko NIVEA BABY, do pupy też, a jakby się coś działo to mam sudocrem...

12 lata 4 miesiąc temu #413609 przez makrelcia
oj dziewczynki nadążyć za Wami nie idzie :) Wszystko przeczytałam ale teraz nie pamiętam co komu mam odpisać :/

To wam napisze że przed chwilą przyszła koleżanka do mnie i przyniosła pełną torbę ciuchów !! Teraz to mogę trojaczki rodzić taki mam zapas wszystkiego :)

Z tym ciśnieniem to uważajcie żeby przypadkiem coś złego się nie stało.
A urodziny to lepsze we wrześniu niż w sierpniu. Bo na przyjęcie jeszcze z wakacji wszyscy nie wrócili i tak jakoś mi zawsze kogoś brakowało.
Ja na 31 się nie piszę bo to moje urodziny i nie będę się tym dniem dzieliła :D Niech Mały wyłazi wcześniej :D Ponoć do końca tyg mam urodzić tak po moich oczach stwierdził gin :)

[bchasiami][/b] gratuluje wielkiej córeczki :) Jak przebiegł poród ?

aganio ile przybrałaś w ciąży ? Na spacerki już chodzicie ?
madeleine jak Wiktor ? Szykuje już się na wyjście do domku ?

12 lata 4 miesiąc temu #413612 przez fanta
a zapraszam na fryteczki zapraszam ;) pyszne wyszły takie domowe ;) i nawet zapach mi nie przeszkadza :):) hihi teraz chwilkę odpoczynku bo coś znowu w dole czuje brzuszek jej az sie boje ze to jakies bóle przepowiadające...

12 lata 4 miesiąc temu #413622 przez Lui
U mnie z samego rana przeszła mega burza, a potem wyszło słońce, od wczoraj nie odpuściła mi opuchlizna nóg, jednak trzeba było pojechać do sklepu bo w lodówce echo. To jeszcze do weterynarza aby pieska nim Dzidzia przyjdzie na świat odrobaczyć (choć była odrobaczana w maju) i w razie W zabezpieczyć przed pchłami. Potem pojechałam z Męzem na mega pizze 4 sery i już nic mi więcej do szczęścia nie trzeba :P no może, aby opuchlizna opuściła nóżki brrr

Sandra85 - ja właśnie marzę o 31.08 hehee.. od lipca powtarzam Mężowi, że to idealna dla mnie data :P tylko czy dla Dzidzi (?) :) Maż się śmiał, że mam po 26 urodzić kiedy będzie miał całkowicie wolne, 28.08 nie chce bo to brata męża urodziny (nie przepadamy za sobą) 30.08 mam wizytę u Pani Gin i myślałam, aby po niej następnego dnia rodzić gdy będę wiedziała co mnie czeka SN czy cc i ile mała waży :) a 1 września zamykają u mnie oddział i musiałabym jechać do innego szpitala (inne miasto inny szpital i inna torba z rzeczami musi być) :)

Ania14.09
ja też uwielbiam wrzesień, nawet początek października jest dla mnie cudowny! :)
PolaL ale by mnie nosiło, za te śruby aaaj
czajusiątko jaki fajny malutki brzuszek :)

Poruszyłyście temat kosmetyków dla Dzidzi, ja mam cały zestaw Emolium (szampon, balsam, płyn do kąpieli), alkoclean (o spirytusie też słyszałam, że dobry), Frida, sudocream (bo jest zawsze w domu), oliwka bambino -sama się smaruje na udach :P ( o J&J kiedyś myślałam dobrze tak samo jak o Nivea ale po paru bliższych spotkaniach nie tylko moich zmieniłam zdanie)

12 lata 4 miesiąc temu #413626 przez PolaL
kasienka83 niskie ciśnienie nie jest powodem do cesarki. No chyba ze nagle będziesz miała wysokie skoki.

Ja zawsze mam ciśnienie w okolicy 90/60 i nawet w ciąży mi się nie podnosi. No chyba że do 100/60 :P

Co do kosmetyków to ja też stawiam na nivea baby. Do pępka nic nie kupuję bo jak sobie przypominam w szpitalu przy wypisie dawali receptę na spirytus do przemywania pępka.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 4 miesiąc temu #413630 przez PolaL
Część śrub pasuje więc ramę skręciłam. A resztę niech skręca mąż. Dziś chyba przeholowałam : zaliczyłam myjnię, pracę, działkę (zerwałam fasolkę, ogórki i przytargałam 2 wiadra jabłek)do tego obiadek. A mam jeszcze w planach prasowanie, obranie tych jabłek, przygotowanie ogórków na pikle. A chyba coś przegięłam, bo mi czasu nie starczy.

Dobrze że chociaż chłodek na dworze. Od 3-ch dni pada i mamy burze więc fajnie się ochłodziło.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka