BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 4 miesiąc temu #413143 przez basiek_252
chasiami ogromne gratulacje i wielkie buziaki dla Alicji :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Całkiem spora dziewczynka. Spisałaś się super, dzielnie i szybko!!!

Oby każda z nas miała szybki i bezproblemowy i bez komplikacji poród. Życzę tego każdej z Nas :laugh: :laugh:

agnesssa może jednak powinnaś się zgłosić na IP bo jak masz tak wysokie ciśnienie to nie fajnie. I nie denerwuj się tak bo Ci skoczy jeszcze w górę....

Dziewczyny współczuję Wam tych opuchlizn. W taka pogodę sama nie czuję się najlepiej a jak jeszcze jesteście całe opuchnięte.... Biedulki :( :( :(

Ja muszę jeszcze poczekać do września, przynajmniej do kolejnej wizyty 03.09
Moja mała jest jeszcze mała na ostatnim badaniu USG (które miałam jak mnie przyjmowali do szpitala 09.08) dzidzia ważyła dopiero 2120g.

Dobrej nocki:) Oby tem razem przespanej ale przy tej duchocie nie zapowiada się kolorowo. Dobranoc!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #413162 przez karolak25
CHASIAMI SERDECZNE GRATULACJE!!!! DUZO ZDROWKA DLA CIEBIE I MALUTKIEJ!!! DZIELNIE SIE SPISALAS, OBY KAZDA Z NAS MIALA TAK SZYBKI POROD I BEZ KOMPLIKACJI

ja jeszcze nie spie....spalam popoludniu wiec pewnie jeszcze dlugo nie zasne....do jutra

12 lata 4 miesiąc temu #413165 przez andra88
Witam się i ja z bardzo wczesnego ranka :blink:
CHASIAMI MOJE GRATULACJE KOCHANA! BUZIAKI DLA WAS :kiss: :kiss: :kiss:
Rzeczywiście poród miała ekspresowy- oby każda z nas miała taki sam- tego każdej życzę!
Chasiami doczekała się wkońcu Alicji teraz pora na nas :lol: Ciekawe która następna :lol: U mnie się narazie nie zapowiada :lol: Więc ja będę wrześniową mamusią :silly:
Podczytuję Was na bieżąco ale nie mam siły napisać.
Mąż miał długi weekend więc spędziliśmy go razem na leniuchowaniu, jedynie wczoraj byliśmy na małych zakupach- a tak to leberstwo :lol:
Ja od 3 nie umiem spać, wiercę się w łóżku ale zasnąć nie potrafię- więc musiałam wstać bo wszystko mi cierpnie ( też tak macie :unsure: ) i jakoś tak nie wygodnie heh :S

agnesssa jak się czujesz bidulko? byłaś na IP?

Pozdrawiam, buziaki :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #413168 przez Lui
CHASIAMI GRATULACJE ! :)
duża Córeczka :) !

Jak super, że tak szybciutko przebiegł cały poród :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Witam czajusiątko :) super, że dziewczynka :) ja chciałam chłopca bo u mnie same kobiety w rodzinie, a u Męża chłopcy.. ale i tak wzięły górę kobiety ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

makrelcia
całkiem realne :) bo jak widzę z terminu :) kasienka83, Anulka wszystkie się rozpakujemy w sierpniu :P ale my wszystkie z samego początku jesteśmy :)

siteczko jak mnie z drażniła ta kobieta z urzędu ! Ja pierniczę.. to mi przy rejestracji auta, przepuścili, że właścicielem jest mąż ja osoba współpracują, bo auto firmowe i nie miałam zapłaconego upoważnienia.. w 8 miesiącu ciąży, zawołano mnie z kolejki, a tu! ... brak mi słów.

agnesssa jak masz obawy, jedz na IP, zawsze się lepiej poczujesz choćby psychicznie, niż potem miałabyś (odpukać) mieć do siebie pretensje

karolak25
wiem, że łatwo mi powiedzieć "wyluzuj" jeszcze troszkę :* szkoda Twojegp zdrówka na nerwy :( ja 3mam kciuki aby udało Wam się zmienić mieszkanko

Nan
pocieszyłaś mnie z tą fizjologią podczas porodu :) fajne podejście ! :)
kasia7775 z kremem dobre :) mi nie pomagał, zawsze coś mi zostawało i wyglądało jakby połowę usunęło a połowę skróciło..
26joanna napisz, czy faktycznie kiwi działa :) u nas też tak nacinają jakby nic, nikt kompletnie o nic nie pyta

baby_55 ja nawet nie wiedziałam, ze to wszystko ma swoje regulacje ! ja jednak boję się w szpitalu z nimi sprzeczać, aby potem się gorzej nie skończyło. Strasznie to brzmi, nawet Pani Położna mówiła mi, że mam nie dać sobie.. bo jestem zbyt ugrzeczniona, jakby mnie jakaś pospieszała, darła, ze mam iść za nią etc. eeeh

basiek_252
u nas do tej pory tak golą.. z tego co mi wiadomo obecnie, koleżankę ciut źle dogolił mąż to jeszcze się jej zebrało,

12 lata 4 miesiąc temu #413189 przez Ania14.09
CHASIAMI, GRATULACJĘ! DUŻA DONOSZONA KOBIETKA! GRATULUJĘ I ŚCISKAM.

Ciągle się wzruszam jak słyszę o nowo rozpakowanej mamusi :blink:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 4 miesiąc temu #413194 przez basiek_252
Witam w środowy poranek :laugh: :laugh: :laugh:
Kolejna ciężka noc!!! Szkoda gadać. Spałam tylko od 24 do 2 w nocy a później to już jest męczarnia nie sen. Przewracam się z boku na bok, pozycji nie można sobie znaleźć. Słyszę każdy szmer i jeszcze duszno w nocy. Nad ranem jest troszkę lepiej ale też to nie odpowiednia pora na sen.... Już sama nie wiem co mam robić? Później cały dzień chodzę jak żywy trup :angry: :angry:

andra88 mi też wszystko cierpnie. A najbardziej łydki, czuję, że są takie ciężkie jakbym cały dzień była na nogach...

karolak25 może spróbuj jednak nie sypiać w dzień bo później w nocy i tak nie zaśniesz. Będziesz odsypiać w dzień i kółko się zamyka :)

Lui rozbawiłaś mnie tym, że Twoja koleżanka dostała ochrzan od położnej za nieprofesjonalne strzyżenie przez męża. Do czego to już dochodzi.... To jakaś paranoja :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Ciekawe jak się czuje chasiami i malutka?

Buziaki dla wszystkich :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #413196 przez Anulka
:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
CHASIAMI, WIELKIE, WIELKI GRATULACJE !! JESTEŚCIE Z ALICJĄ WSPANIAŁE !!!
:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Aniu ja też jak tylko kolejna z nas urodzi, mam łzy w oczach. Ja teraz z byłe powodu zaczynam płakać :laugh: :laugh: :laugh: .

A moje nogi nadal są jak balony, wstałam i były troszeczkę mniejsze ale po 5 min. chodzenia znowu są takie jak wczoraj. :( Czy to znaczy, że GODZINA ZERO już za chwilę?? Ahhh zobaczymy, ja już sama nie wiem ....

Agnesssiu
a jak Ty się czujesz??

12 lata 4 miesiąc temu #413218 przez MADZIA7
CHASIAMI OGROMNE GRATULACJE!!! NARESZCIE SIĘ DOCZEKAŁAŚ CZIESZĘ SIĘ, ŻE TAK SZYBKO POSZŁO!!! BUZIAKI DLA ALICJI!!!

Lui dziękuję za porady, na pewno wykorzystam, dzis jest odrobinę lepiej, po spaniu, zobaczymy jak będzie później, bo wczoraj wieczorem to było kiepsko:(

Agnessa jak się dziś czujesz i jak Twoje ciśnienie?

Basiek współczuję nieprzespanej nocki, ja raczej śpię, tylko często wstaję do toalety i wtedy to jest męczarnia, zeby się zwlec bezboleśnie z łóżka z tymi moimi dolegliwościami.

Siteczko zadziwiłaś mnie tą babką z urzędu, przecież to normalne, że za m-c po ciązy bedziesz wyglądać inaczej niż teraz i co ja interesuje kiedy robiłaś zdjęcie, co innego jakbys z dzieciństwa przyniosła;) Będziesz dziś w szkole rodzenia?, ja bym chciała, ale się zastanawiam, bo słabo sę czuję, nie wiesz czy są jakieś konsekwencje tego, jak się opuści 2 kursy? Chyba mnie nie wykreślą, czuję się jak w szkole:)

Witaj Czajusiątko na forum:)

Kończę na razie, bo będę miała zaraz przegląd piecyka i muszę się zwlec jakoś z łóżka, miłego dnia:)

12 lata 4 miesiąc temu #413220 przez aganio87
Chasiami WIELKIE GRATULACJE !

WITAMY NA ŚWIECIE PIERWSZA WRZEŚNIOWĄ KRÓLEWNĘ

:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Anulka ja miałam już na tydzień przed nogi sumo i tydzień po porodzie ale teraz już na szczęście jest ok i bliza po cc już sie zagoila prawie tylko mała cienka kreseczka została

i najważniejsze jescze 3 kg i wróce do swojej wagi sprzed ciąży -- wkońcu bede mogła zacząć ćwiczyć brzuch by nie był flakowaty...:)

a co do brzuchów to smarujcie caly czas chociaż oliwką czy kremami bo ja na końcówce ok 4-5 dni przed porodem nie miałam sił smarować i zrobiły mi się rozstępy nad pępkiem

[*] 6.11.2011

12 lata 4 miesiąc temu #413239 przez hanias
Chasiami ogromianste gratulacje i buziaki dla małej Alicji :kiss: :kiss: :kiss:
Oby każda z nas miała taki poród - 3 godzinki i po sprawie :silly:
aganio - widzę, że szybciutko wróciłaś do formy... super!!! :laugh:
agnessa - co z tobą? :unsure: nic się nie odzywasz... martwimy się....

12 lata 4 miesiąc temu #413248 przez andra88
Widzę że nie tylko ja mam przeboje ze spaniem :blink:
Anulka ja też się wzruszam, nawet na reklamie jak jakieś bobaski pokazują :silly: o filmach typu 'Porodówka' z TLC to już nie wspomnę, ryczę jak głupia hihi
Współczuję z tą opuchlizną nóg- ja mam od paru dni spokój- nic mi nie puchnie ale za to nie umiem spać na boku bo zaraz mi wszystko drętwieje- najbardziej ręce :S

aganio87 to super że rana się zagoiła :) szybciutko wracasz do formy sprzed ciąży- tylko pozazdrościć, bo znając mnie to pewnie jakieś kilogramki ciążowe mi zostaną 'na pamiątkę'- mam nadzieję że tego uniknę hihi :lol:
A mnie się okropnie porobiły rozstępny na brzuszku, tak od dołu po obu stronach :dry: smarowanie dziennie kremem na rozstępny to chyba pic na wodę- bo nic nie pomaga :angry: :huh:

12 lata 4 miesiąc temu #413252 przez Sandra85
CHASIAMI OGROMNE GRATULACJE!!!!ZDROWKA DLA CIEBIE I ALICJI :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Agnessa odezwij sie,jak sie czujesz :unsure: :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #413255 przez Anulka
Aganio, ależ Ty szybciutko wracasz do formy!!! :) Gratuluję, Super !!! :) Ale przy dwóch maluszkach to pewnie masz pracy po same uszka :)

12 lata 4 miesiąc temu #413260 przez wiki714
Nan dziekuje

na opuchlizne stop kostek itd dobrze robi chlodna ale nie lodowata woda z sola kuchenna .

chasiami gratulujemy:)!:)

agnesssa co z Toba?? daj znac co sie dzieje..;/

12 lata 4 miesiąc temu #413264 przez agnesssa
Dzień dobry się z rana :woohoo:

Patys pracowity dzień wczoraj miałaś :) Tylko się nie przemęczaj :kiss:

Czajusiątko
Nie ważne czy wpadka, ważne że teraz czekacie na Waszą kruszynkę pełni miłości do niej :woohoo: Mdłości ja również miałam do 5 m-ca, a zgaga to moja codzienna towarzyszka :silly: Ale trzeba to przeżyć ;) A brzusiem się pochwal :woohoo:

Basiek
Mnie nie bolą piersi :huh: Ciekawe dlaczego tak Ci się dzieje, może tyle pokarmu się zbiera :huh: :cheer:

Wiki Dużooo zdrówka dla mamy :kiss: Najważniejsze, że badania są dobre i Ty się nie denerwuj za dużo :kiss:

Gorluś No ciekawe kiedy mnie weźmie, bo w mojej rodzinie to ciąże są przenoszone :silly: Qrcze to może ja do Ciebie pojadę rodzić w sumie prawie ta sama odległość :lol:
A jak Ty się czujesz i Oliwka :unsure: Już wyzdrowiała :unsure:

Makrelcia z tym rozwarciem to ja już sama nie wiem jak to jest :huh: Czasami z takim rozwarciem chodzi się dwa tygodnie, a czasami tylko parę godzin :woohoo: Tak więc możesz być następna :kiss: :kiss: Melduj na bieżąco :kiss:

Nan Tobie również czop odchodzi, więc nie wiadomo czy dotrwasz do września :huh: Ale tego Ci życzę skoro chcesz :kiss:

Kasieńka Mi się właśnie tak napina jak Tobie, czyli od góry ale potem jest cały twardy i trzyma dość długo :huh: Czyli i Ty jesteś na finishu :woohoo:

Siteczko Masakra :ohmy: ja się czasami zastanawiam skąd się biorą Ci ludzie co w urzędach pracują :huh: Dobrze, że sobie humorek fryzjerem poprawiłaś :woohoo: No i bardzooo dobrze, że odpoczęłaś trochę w weekend, bo na prawdę dużo pracujesz :kiss: :kiss:

Anulka A może wymocz te nogi w lodowatej wodzie z solą, normalnie do wiadra sobie wlej :huh: Mnie też zazwyczaj na wieczór nerwy łapią, bo jestem zła że trzeba iść spać i że się nie wyśpię :silly:

Basiek faktycznie nie za duże Twoje maleństwo :huh: Ale może Iga nadrobiła przez sierpień :woohoo: Maks miał 3kg 3 sierpnia :blush: Współczuję nocki, chociaż u mnie to podobnie wygląda :dry:

Karolak mam nadzieję, że jednak udało Ci się zasnąć :kiss: Trochę Ci zazdroszczę, że w ciągu dnia udało Ci się pospać, ja jakoś nie umiem zasnać :dry:

Andra wspólne leniuchowanie to pięknie spędzony czas :woohoo: No i bardzo dobrze, że odpoczywasz :kiss: No właśnie przez to, że wszystko cierpnie, a najbardziej nogi, biodra i miednica, to nie mogę spać :huh: Wiec mam podobnie :dry:

Lui faktycznie nie możesz sobie dać wejść na głowę personelowi szpitala, bo może być nie przyjemnie :huh: Ale może jak będziesz rodzić, to nie będziesz taka grzeczna :silly: :kiss: :kiss: A co do pracy męża, to współczuje, niestety udzie mają w "D" prośby. Pamiętam jak ślubowałam, to kierowca mojego taty w dzień poprawin powiedział, że jemu się już nie chce pracować i nie pojedzie w trasę i mój tata sam musiał jechać zostawiając wszytstkich gości :huh: Ludzie są bezczelni :angry:

Ania Mam tak samo, ciągle łezka ucieka jak dziewczyny się rozpakowują :woohoo: :kiss:

Madzia A to są płatne zajęcia :unsure: Bo wydaje mi się, że nie powinni Cię wypisać z zajęć ;)

Aganio Super, że blizna tak ładnie się goi :lol: Opowiadaj jak maluszki w domku się czują :kiss: :kiss:

Dziękuję dziewczyny za troskę jesteście kochane :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Nie pojechałam na IP bo po godzinie znowu ciśnienie spadło, noc nawet nie była taka zła jak ostatnio, bo trochę pospałam, a ciśnienie rano miałam już niższe. Mały mnie trochę przestraszył, bo zazwyczaj od rana się wiercił, a dzisiaj zaczął później, ale już fika więc jestem spokojniejsza. Generalnie ciężko mnie zaciągnąć do lekarza i szpitala, ale jak by się powtórzyło wysokie ciśnienie to już obiecałam mężowi, że pojadę to zbadać :blush:
A żeby Was nadrobić to mi godzinę zajęło :silly: :lol:

No i bym zapomniała Chajusiątko dopisałam Cię do naszej lisy wrześniowych mamuś, link nad moim suwaczkiem.
No i oczywiście naszą pierwszą królewnę Alicję dopisałam :woohoo: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka