BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #413400 przez siteczko
andra88, agnesssa spokojnie robię przerwy.. pewnie już dawno bym się tego wszystkiego pozbyła, ale robię wszystko co najmniej 3x dłużej :( przez co trochę mnie irytuje już taka praca... ale perspektywa że jeszcze 4 dni poprawia humor :) mimo że dziś coś mam gorszy dzień :( zwłaszcza że przez tydzień miałam męża 24h a teraz siedzę sama :|

MADZIA7 to dobrze że nie ma żadnych konsekwencji nie bycia na zajęciach :) ale szkoda że Cię nie będzie :| mimo że rozumiem, ja też fatalnie się czuję, ale może do 18 mi się polepszy..

Justyś dobrze że ciśnienie się zmieniło, bo faktycznie z tym wysokim nie ma żartów...

ja z kolei cierpię często na niskie ciśnienie a bardzo wysoki puls.. mam takie pikawy serca i jest mi słabo :( a zwłaszcza w takie upały... np 89/55 puls 127 :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #413411 przez baby_55
Fanta ja używam i używałam serii nivea baby, bo uwielbiam ten zapach i ogólnie nie słyszałam, żeby uczulała, teraz przy młodej też będę tego używać, oilatum tylko kilka razy użyliśmy jak Adi miał przesuszoną skórę, i wtedy dopiero kupiliśmy, na codzień szkoda kasy na to, bo faktycznie drogie, a lepiej użyć dopiero jak coś się zacznie dziać

Justyś dobrze, że ciśnienie spadło :)

12 lata 7 miesiąc temu #413421 przez kasienka83
26joanna mało piszę ale czytam i czytam i tylko analizuję twardnienie swojego brzuszka, bólu w pochwie i śluzu :))

Ja w przeciwieństwie do was mam bardzo niskie ciśnienie. Zazwyczaj 90/50 lub 100/60 a jak mam wyższe to jest święto. Zastanawiam się też czy tak niskie ciśnienie będzie miało jakiś wpływ na decyzję o cesarce. Bardzo bym chciała rodzić SN.

U nas dziś niby ciepło ale pochmurno i ja się też dziwnie czuję. Uderzenia gorąca mam okropne jak bym już menopauzę miała :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Niby jestem zmęczona i chętnie bym sobie poleżała i odpoczęła, ale mnie nosi! Wczoraj 4 prania, dziś już 2. Suszarnię mam na górze więc jeszcze biegam z tym praniem na górę, do tego gotowanie, sprzątanie i takie krzątanie się. Zostało mi tylko mycie okien i tak się zastanawiam czy się dziś nie zabrać....zaraz po odkurzaniu :)))

12 lata 7 miesiąc temu #413422 przez 26joanna
A ja przy Lusi i teraz tez będę używać tylko oliwki dla dziecka , po kąpieli oliwkuje sie dziecko i ładnie nawilża skore , do kąpieli mam z J&J ułatwiające zasypianie ( oczywiście nie pomaga :P ) i do tyłka tez oliwka ( tutaj używało się wazeliny :ohmy: ) ale mam tez linomag i Bepanthen. Najgorsze ze nie mam nic do pępka , słyszałam ze tylko woda trzeba przemywać , ale po przeżyciach z moja chrześnica raczej wole jakiś alkohol :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #413430 przez kasienka83
Mi położna polecała do pępuszka OCTENISEPT.
Generalnie nadaje się do wszystkiego łącznie z obtarciami, małymi rankami a nawet przy pielęgnacji krocza po zszyciu.

12 lata 7 miesiąc temu #413431 przez fanta
Też zamierzam własnie uzyć serii NIVEA... tylko nie bardzo się oriętuje musi byc do kąpieli i pozniej balsamik jakiś jeszcze do tego tak ? a do pępka mam octanisept i kilka saszetel Leko ;)

12 lata 7 miesiąc temu #413441 przez agnesssa
Jussstyś dobrze, że Ci spadło to ciśnienie :kiss:

Fanta
Myślałam dzisiaj o Tobie, jak tabelkę aktualizowałam, fajnie że się odezwałaś :woohoo: Ja mam właśnie Oilantum, bo słyszałam że jest bardzo dobry i on nie jest tylko na podrażnioną skórę, ale właśnie do pielęgnacji. Mam również próbki innych kremów i będę sprawdzała, te próbki, ale właśnie na początek zainwestowałam w ten droższy :)

Kasieńska Z ego co wiem, to niskie ciśnienie nie jest wskazaniem do CC tylko wysokie. Więc raczej nie musisz się martwić :woohoo:

Joanna A jakie przeboje miała Twoja chrześniaczka :unsure: Ja mam waciki nasączone, ale też słyszałam, że wystarczy dobrze osuszać i to wystarczy :huh:

Qrcze coraz gorzej się czuję i znowu ciśnienie rośnie, na razie jetem po tabletce więc powinno pomóc, ale właśnie się zastanawiam czy zadzwonić po męża, czy sama mam jechać do szpitala :huh: W sumie źle mi się już prowadzi, wczoraj byłam tylko w pobliskim sklepie a miałam wrażenie jak bym tak strasznie ściskała maluszka, że nie ma jak oddychać :huh: :dry:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu #413443 przez baby_55
26joanna ja przy Adim przemywałam dokładnie wodą a potem osuszałam wacikiem i patyczkami takimi do uszu i przecierała też nimi dodatkowo po zmianie pieluszki, żeby usunąc to co tam sie czasem zbierało i po 7 dniach odpadł kikut, tylko trzeba dbać, zeby tam było dokładnie osuszone :)

oliwki też używałam właśnie z nivea baby, do ciałka i do włosków na początku, żeby usunąć łatwiej tą złuszczającą się skórkę, a później balsamu lub kremu nawilżającego :)

12 lata 7 miesiąc temu #413449 przez Mirella
U Was dziewuszki duży ruch to ja tu z prywatą wpadnę, jedna z naszych wystaranych straczkowych dzieci, Emilka cud urody, walczy o chustę w konkursie LennyLamb, do końca konkursu 10 dni, czyli najtrudniejsze przed nami, i dlatego baaardzo Was proszę o głosy pl.lennylamb.com/user/show_photo/5035 mam nadzieję że koleżanki staraczki mnie poprą, a Wy się ładnie sprawcie bo przecież też kiedyś na staraczkach wylądujecie, a ja ciągle tam będę :blink:

A co do oliwek i innych wynalazków to nic z tego nie używalismy, pediatra powiedziała że jak skóra dziecka jest w porządku to nie trzeba dodatkowo natłuszczać i miała rację. A co do pępka to najlepszy jest spirytus 70% czyli od tego kupowanego w sklepie odlewa się 1/3 i dolewa wody, tak mnie w szpitalu uczyli. Natomiast te gaziki Leko czy jak im tam do dupy są całkiem, Duśce się tak zaczął mazać po nich pępek że szok, paranoja polegała na tym że na stronie szpitala gaziki byly jako jedna z rzeczy które trzeba zabrać. Potem pediatrzy w szpitalu się odcinali od tego i kazali spirytus.

12 lata 7 miesiąc temu #413450 przez 26joanna
No właśnie nie wiem co moja siostra wydziwiała z kikutem ale dopiero odpadł po 3 tygodniach :ohmy: i to dopiero jak zaczęła przemywać wódką bo już zieleniał :ohmy: Moja siostra to ta "najmądrzejsza" ale ja to "bałam" się tego kikuta i przemywałam chusteczkami nasączonymi spirytusem i raz dwa odpadł :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #413453 przez PolaL
NIe nadrobiłam jeszcze dwóch stron waszegopisania, ale że muszę skoczyć do pracy to w wielkim skrócie

Gratulacje dla Chasiami i Alicji :kiss:

Witam nowe mamuśki :)

Wczoraj kazałam męzowi przynieść spakowane łóżeczko z piwnicy żeby przed lekarzem je sobie poskładać i okazało się że jakiś dobry sąsiad "porzyczył" sobie wszyskie śruby i mocowania co miałam przyczepione do łóżeczka. Bo u nas w bloku jest jedna taka wielka piwnica w której każdy trzyma sobei meble jakieś wóżki, łóżka. Poza nią oczywiście kazdy ma swoją małą piwniczkę. No i zostrałąm bez ośrubowania :angry: tak że zanim dojechałam do lekarza musiałam zajechać do castoramy po nowe - mam nadzieję ze pasują bo jeszcze nie miałam czasu sprawdzić.
Na wizycie wszystko ok. NIe mam rozwarcia,szyjka w normie.NA razie nie szykujemy się do porodu. Mała ma teraz 2442g i mam się szykować na zbliżoną wagę do Szymka 3220g. Więc jakby co to ja na razie zostaję na wrzesień. Bo jak widze z wami to nie wiadomo :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 7 miesiąc temu #413455 przez moniab26
Witam wszystkie mmusie,
:) NA POCZĄTEK WIELKIE GRATULACJE DLA NASZYCH DWÓCH DZIELNYCH DIEWCZYNEK[/color
Ja sobie dzisiaj leniuchuję - pierwszy raz posłuchałam swojego gina-kazał mi do piątku dużo leżeć więc leżę.
Anulka ja we wrześniu to nawet chętnie wracałam do szkoły gorzej było np po świątecznej przerwie :laugh:
Co do kosmetyków mam Nivea Baby, linomag i sudocrem ( dostałam od znajomej) na problemy ze skórą a do pępka waciki nasączane spirytusem.
O dziwo dzisiejszą noc przespałam do 4 :ohmy: i ani razu nie musiałam iść siusiu - to chyba też wzięlam sobie do serca radę swojego gina, który kazał mi teraz się wysypiać bo od poniedziałku nie będzie czasu...
Aha no i torbę do szpitala już dwa razy przepakowałam :laugh: a do piątku tojeszcze chyba z 5 razy to zrobię...

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #413467 przez czajusiątko
siteczko, basieku mnie też się zdarzają te kłucia w pochwie. Jak pytałam w zeszłym tygodniu mojej gin to powiedziała, że teraz to już normalne i że może tak być do 8 razy na dobę.Czyli właściwie to powinnyśmy liczyć ile razy tak kłuje?? Nie wiem bo już tego nie dopytałam...
Agnessaja suknię zamawiałam już w listopadzie bo akurat wybrałam się z mamą i siostrą żeby pooglądać i bardzo nam się jedna spodobała. A, że w maju jeszcze prawie nie miałam brzuszka to mogłam ją spokojnie założyć.
Jeśli chodzi o kartoflankę to z doświadczenia wiem, że bardzo dobrze działa na podrażnioną dupkę u maluszków, nawet, gdy inne maści i kosmetyki zawodzą. No ale wiadomo, że to co działa u jednego wcale nie musi tak samo działać u drugiego, więc chyba najlepszy sposób na odparzenia znajdziemy dopiero metodą prób i błędów.... Ja na razie kupiłam dla naszej Oliwki oliwkę Bambino :) bo uwielbiam jej zapach i linomag ale nie tą tradycyjną maść tylko krem z tlenkiem cynku. Zobaczymy czy będzie równie skuteczny co maść...

dodaje jeszcze zdjęcie brzuszka :)
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #413485 przez karolak25
witajcie...
z moim zasnieciem byl oczywiscie problem a jak mi sie juz usypialo....uwaga : BOL ZEBA!!!!!!!!!!!!

no zwariowac idzie,ukruszyla mi sie odrobine plomba, alepowietrze dochodzi do nerwa chyba i boli. zobacze jak minie ten dzien, jak bedzie dalej bolec to musze dentysty szukac...koszmar

agnessa biedactwo z tym cinieniem, kontroluj i ewentualnie jedzcie na IP, nie bedziesz sie stresowala w domu, ja nie mam tego problemu bo moje cisnienie przewaznie 90/55, 100/60

co to kosmetykow to zastanawiam sie wlasnie nad NIVEA, mam tylko jedna opinie o nich od kuzynki, ona byla zadowolona, nie wiem jakie jeszcze sa dobre

milego dzionka

12 lata 7 miesiąc temu #413486 przez Ania14.09
Faktycznie ruch straszny. Chyba jakoś się jednoczymy przed tym wielkim dniem bardziej :)
Anulka co do urodzin we wrześniu, to ja uważam odwrotnie. Ja mam urodziny w lipcu i zawsze nie było kogoś, kogo bardzo chciałam żeby był, zawsze było mi przykro, bo to wakacje w końcu,a we wrześniu już wszyscy zjadą, a szkoła..... cóż szkoła może na minus, urodziny na plus, poza tym ja uwielbiam od lat wrzesień, jest dla mnie piękny. Może dlatego, że lubię jesień.
Czajusiątko śliczny brzuszek :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka