- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)

MADZIA7 to dobrze że nie ma żadnych konsekwencji nie bycia na zajęciach

Justyś dobrze że ciśnienie się zmieniło, bo faktycznie z tym wysokim nie ma żartów...
ja z kolei cierpię często na niskie ciśnienie a bardzo wysoki puls.. mam takie pikawy serca i jest mi słabo

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
Justyś dobrze, że ciśnienie spadło

- kasienka83
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Ja w przeciwieństwie do was mam bardzo niskie ciśnienie. Zazwyczaj 90/50 lub 100/60 a jak mam wyższe to jest święto. Zastanawiam się też czy tak niskie ciśnienie będzie miało jakiś wpływ na decyzję o cesarce. Bardzo bym chciała rodzić SN.
U nas dziś niby ciepło ale pochmurno i ja się też dziwnie czuję. Uderzenia gorąca mam okropne jak bym już menopauzę miała

Niby jestem zmęczona i chętnie bym sobie poleżała i odpoczęła, ale mnie nosi! Wczoraj 4 prania, dziś już 2. Suszarnię mam na górze więc jeszcze biegam z tym praniem na górę, do tego gotowanie, sprzątanie i takie krzątanie się. Zostało mi tylko mycie okien i tak się zastanawiam czy się dziś nie zabrać....zaraz po odkurzaniu

- 26joanna
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- kasienka83
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Generalnie nadaje się do wszystkiego łącznie z obtarciami, małymi rankami a nawet przy pielęgnacji krocza po zszyciu.
- fanta
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Kocham! :*

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Fanta Myślałam dzisiaj o Tobie, jak tabelkę aktualizowałam, fajnie że się odezwałaś

Kasieńska Z ego co wiem, to niskie ciśnienie nie jest wskazaniem do CC tylko wysokie. Więc raczej nie musisz się martwić

Joanna A jakie przeboje miała Twoja chrześniaczka

Qrcze coraz gorzej się czuję i znowu ciśnienie rośnie, na razie jetem po tabletce więc powinno pomóc, ale właśnie się zastanawiam czy zadzwonić po męża, czy sama mam jechać do szpitala

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

oliwki też używałam właśnie z nivea baby, do ciałka i do włosków na początku, żeby usunąć łatwiej tą złuszczającą się skórkę, a później balsamu lub kremu nawilżającego

- Mirella
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72

A co do oliwek i innych wynalazków to nic z tego nie używalismy, pediatra powiedziała że jak skóra dziecka jest w porządku to nie trzeba dodatkowo natłuszczać i miała rację. A co do pępka to najlepszy jest spirytus 70% czyli od tego kupowanego w sklepie odlewa się 1/3 i dolewa wody, tak mnie w szpitalu uczyli. Natomiast te gaziki Leko czy jak im tam do dupy są całkiem, Duśce się tak zaczął mazać po nich pępek że szok, paranoja polegała na tym że na stronie szpitala gaziki byly jako jedna z rzeczy które trzeba zabrać. Potem pediatrzy w szpitalu się odcinali od tego i kazali spirytus.
- 26joanna
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Gratulacje dla Chasiami i Alicji

Witam nowe mamuśki

Wczoraj kazałam męzowi przynieść spakowane łóżeczko z piwnicy żeby przed lekarzem je sobie poskładać i okazało się że jakiś dobry sąsiad "porzyczył" sobie wszyskie śruby i mocowania co miałam przyczepione do łóżeczka. Bo u nas w bloku jest jedna taka wielka piwnica w której każdy trzyma sobei meble jakieś wóżki, łóżka. Poza nią oczywiście kazdy ma swoją małą piwniczkę. No i zostrałąm bez ośrubowania

Na wizycie wszystko ok. NIe mam rozwarcia,szyjka w normie.NA razie nie szykujemy się do porodu. Mała ma teraz 2442g i mam się szykować na zbliżoną wagę do Szymka 3220g. Więc jakby co to ja na razie zostaję na wrzesień. Bo jak widze z wami to nie wiadomo

- moniab26
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Ja sobie dzisiaj leniuchuję - pierwszy raz posłuchałam swojego gina-kazał mi do piątku dużo leżeć więc leżę.
Anulka ja we wrześniu to nawet chętnie wracałam do szkoły gorzej było np po świątecznej przerwie

Co do kosmetyków mam Nivea Baby, linomag i sudocrem ( dostałam od znajomej) na problemy ze skórą a do pępka waciki nasączane spirytusem.
O dziwo dzisiejszą noc przespałam do 4

Aha no i torbę do szpitala już dwa razy przepakowałam

- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
Agnessaja suknię zamawiałam już w listopadzie bo akurat wybrałam się z mamą i siostrą żeby pooglądać i bardzo nam się jedna spodobała. A, że w maju jeszcze prawie nie miałam brzuszka to mogłam ją spokojnie założyć.
Jeśli chodzi o kartoflankę to z doświadczenia wiem, że bardzo dobrze działa na podrażnioną dupkę u maluszków, nawet, gdy inne maści i kosmetyki zawodzą. No ale wiadomo, że to co działa u jednego wcale nie musi tak samo działać u drugiego, więc chyba najlepszy sposób na odparzenia znajdziemy dopiero metodą prób i błędów.... Ja na razie kupiłam dla naszej Oliwki oliwkę Bambino

dodaje jeszcze zdjęcie brzuszka

- karolak25
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- nareszcie z nami!
z moim zasnieciem byl oczywiscie problem a jak mi sie juz usypialo....uwaga : BOL ZEBA!!!!!!!!!!!!
no zwariowac idzie,ukruszyla mi sie odrobine plomba, alepowietrze dochodzi do nerwa chyba i boli. zobacze jak minie ten dzien, jak bedzie dalej bolec to musze dentysty szukac...koszmar
agnessa biedactwo z tym cinieniem, kontroluj i ewentualnie jedzcie na IP, nie bedziesz sie stresowala w domu, ja nie mam tego problemu bo moje cisnienie przewaznie 90/55, 100/60
co to kosmetykow to zastanawiam sie wlasnie nad NIVEA, mam tylko jedna opinie o nich od kuzynki, ona byla zadowolona, nie wiem jakie jeszcze sa dobre
milego dzionka
- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6

Anulka co do urodzin we wrześniu, to ja uważam odwrotnie. Ja mam urodziny w lipcu i zawsze nie było kogoś, kogo bardzo chciałam żeby był, zawsze było mi przykro, bo to wakacje w końcu,a we wrześniu już wszyscy zjadą, a szkoła..... cóż szkoła może na minus, urodziny na plus, poza tym ja uwielbiam od lat wrzesień, jest dla mnie piękny. Może dlatego, że lubię jesień.
Czajusiątko śliczny brzuszek

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png