BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 4 miesiąc temu #413342 przez andra88
siteczko ojjj kochana ale Ty pracowita jesteś, odpocznij sobie bo się zajedziesz :kiss: :kiss:
czajusiątko to świętujemy rocznicę w tym samym dniu :lol: Myśmy też mieli ślub 5 maja :) To same dziewczynki u Was w rodzinie-super :)

wnioskując z tego co piszecie to może zacząć się w każdej chwili i tak niespodziewanie :lol: Ja myślałam że zawsze jest jakiś sygnał 'ostrzegawczy' hihi

Anulka ale ma skojarzenia Twój mąż hihi :silly: mnie nawet przez myśl takie coś nie przeszło- choć ja jakoś za szkołą nie przepadałam :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #413345 przez kasia7775
CHASIAMI OGROMNE GRATULACJE DLA CIEBIE I ALICJI, WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA PIERWSZEJ WRZEŚNIOWEJ CÓRECZKI !!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #413347 przez andra88
kasia7775 myślałam o Tobie czemu się nie odzywasz i eska chciałam już pisać, jak się czujesz kochana?

12 lata 4 miesiąc temu #413351 przez Jussstyś
A ja właśnie mierzylam sobie cisnienie i wyskoczyło mh 161/59 nie wiem co mam teraz zrobić a mierzylam dwa razy :huh:
Takie dziwne trochę bo to pierwsze wysokie a to drugie niskie :huh:

12 lata 4 miesiąc temu #413356 przez agnesssa
Siteczko dobrze, że opuchlizna zeszła, no i uważaj na siebie przy tym nawale pracy :kiss: Rób sobie często przerwy i odpoczywaj :kiss: :kiss:

Czajusiątko
to fajnie, że udało Ci się przesunąć weselicho i na pewno się świetnie bawiłaś :lol: Ja w maju sprzedałam suknię ślubną dziewczynie która też miała już ślub zaplanowany na sierpień 2012 od dawna, a zaszła w ciążę, ale one nie przekładała ślubu :silly: Ja pewnie też bym przyspieszyła, bo faktycznie w 8m-cu ciężko całą noc szaleć, chociaż ja byłam na weselu przyjaciela i tańcowałam do 4 rano hehe :silly:

Sandra masz rację, co 10 dni nam się mamusie rozpakowują :lol: Zobaczymy jaka kolejna data będzie szczęśliwa :lol:
U mnie teraz cała rodzinka i znajomi mają po kolei urodziny i imieniny i tylko robią zakłady komu w prezencie przypadnie data urodzin Maksa :silly: :laugh: A Maksiu się urodzi w taki dzień, że to będzie tylko jego dzień, a co się będzie chłopak dzielił hehe

Basiek
U mnie też niby się zerwał wiatr, i myślałam, że est przyjemnie, ale jak wyszłam na taras to się okazało, że jest duchota i gorącz mino braku słońca i wiatrku :huh: Więc nie wychylam noska z domu :woohoo:

Anulka Może faktycznie 31 urodzisz i będziesz kolejna :lol: Byłoby fajnie :lol: A ja dzisiaj sobie myślałam o tym, że albo się maluszek urodzi jeszcze w wakacje, albo na początku roku szkolnego :woohoo:

A mi właśnie kurier przywiózł nowy materac do łóżka i tak strasznie się cieszę :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Bo po cichu liczę, że może będzie mi się lepiej spało :laugh: Już dawno planowaliśmy wymienić, ale dopiero teraz się udało :lol:

A w ogóle to mam pierwszy dzień, gdzie nie mam nic zaplanowane, ani sprzątania ani prania ani nic i mi dziwnie :silly: Normalnie nie wiem co ze sobą zrobić :silly: :silly: Może książkę poczytam :lol: :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 4 miesiąc temu #413358 przez kasia7775
andra88 u mnie bez zmian właściwie :lol: tylko spać w nocy nie mogę. Specjalnie się nie kładę na drzemkę w dzień i nie ma różnicy. Idę spać po 24, a po 1 budzę się wyspana. :silly: U mnie też nie było przedtem żadnych wcześniejszych znaków porodu. po prostu poszłam spać i wody odeszły. Czopa jeszcze na oczy nie widziałam :woohoo:

12 lata 4 miesiąc temu #413362 przez agnesssa
Jussstyś po 10 minutach zmierz jeszcze raz, dla pewności, ale jeżeli nadal będziesz miała to górne takie wysokie, to koniecznie dzwoń do Twojego gina albo jedz na IP, bo 160 to już bardzo wysoko :ohmy: A masz w domku dopegyt(tabsy) :unsure: A na dobry początek łyknij magnez :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 4 miesiąc temu #413369 przez Jussstyś
agnessa nie mam tych tabletek,nigdy nie mialam problemow z nadcisnieniem, przed ciaza to mialam tak niskie ze chyba
nieboszczyk ma wyzsze, a teraz-w ciazy zazwyczaj tak 130/80 wiec nie wiem co sie stało :huh: a czuje sie calkiem dobrze, ale
znowu zaczyna byc duszno :huh:

12 lata 4 miesiąc temu #413375 przez fanta
Jussstyś najprawdopodobniej to wina pogody :( kontroluj ciśnienie 3 razy dziennie jesli się bedzie utrzymywało przez cały dzień wtedy IP.. 160 wysokie fakt ale nie denerwuj się gorsze jest to drugie gdyby bylo za wysokie ... pewnie troszke pochodziłaś a w ten upał nie ciężko o podwyższone ciśnienie w ciąży ;)

12 lata 4 miesiąc temu #413376 przez Jussstyś
agnessa no teraz to mam jak nieboszczyk :laugh: 99/56 :laugh: bezpieczniej jest mieć za niskie
niz za wysokie :-) mimo wszystko dzięki za dobre rady :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #413377 przez MADZIA7

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ogólnie rzecz biorąc bardzo Ci dziękuję, że mi poleciłaś tę szkołe rodzenia i myślę, że sporo skorzystaliśmy. Teraz zastanawiam się jeszcze, czy nie pojechać wczesniej do szpitala, żeby się zapowiedzieć i powypełniać te wszystkie formularze, nie wiesz kiedy są te dni otwarte, pisałaś, że w którąś sobotę?

Justyś jak Twoje ciśnienie, lepiej?

Dziewczyny, ale ostanio dużo piszemy, to już 400 stron, prawie powieść!:)

12 lata 4 miesiąc temu #413379 przez Jussstyś
fanta masz rację, w taka pogode nie trudno o podwyższone cisnienie :-) ale juz jest dobrze :-)

12 lata 4 miesiąc temu #413386 przez fanta
;) super:) masz podobne wahania jak ja ;) w upalne dni zawsze mam takie podwyższone ale zaraz spada.. ;)
Powiedzcie mi dziewczyny poruszałyście już pewnie temat pielęgnacji maluszka i kosmetyków jakich bedziecie używac? Chciałabym Was podpytać troszkę jakich zamierzacie uzywać.. bo słyszałam o Oilatum z tym że to własciwie stosuje się w momencie kiedy dzidzi ma kłopoty ze skórą a preparat ceną nie grzeszy... jak sie zaopatrujecie na to?może macie już coś ?

12 lata 4 miesiąc temu #413391 przez Anulka
Fanta ja wiem, że najlepsza jest kartoflanka na skórę dziecka, kąpanie w kartoflance i jako przysypka na pupcie. Tanio, sprawdzone już o wielu pokoleń i bezpieczne i nie uczula, tylko działa rewelacyjnie.

12 lata 4 miesiąc temu #413395 przez fanta
Anulka słyszałam i praktykowałam na mężu hehe jak miał łupież różowaty- okropność... no ale pomogło.. z tym że dużo paprania z tym i skóra średnio pachnie :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka