BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 4 miesiąc temu #412988 przez czajusiątko
Właściwie to ciąża przebiega spokojnie i bezproblemowo. Co prawda nie była planowana, ale mój ówczesny narzeczony, a teraz już mąż bardzo się ucieszył, gdy się o niej dowiedział. Ja na początku byłam trochę przerażona ale strach szybko przerodził się w szczęście :) Właściwie jedyne dolegliwości jakie mi dokuczały to codzienne nudności ( nie tylko poranne i trwające aż do 6 miesiąca, czasami nawet teraz się zdarza) i bardzo męcząca zgaga... Jakoś dziwnie moja intuicja mi mówiła, że będziemy mieć synusia i byłam przekonana, że będzie Bartuś ale jednak USG połówkowe pokazało, że w brzuszku siedzi mała Oliwka. Mój brzuszek wydaje mi się, że jest nieduży jak na ten miesiąc, dlatego nie mam wielkich problemów z poruszaniem, tylko ostatnio wkroczyłam w ten okres ciąży, kiedy wszystko już boli... ale dla naszej kochanej Oliwci jestem w stanie znieść wszystko :laugh:
Oczywiście też mocno trzymam kciuki za chasiami i pozdrawiam wszystkie mamusie :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #412990 przez basiek_252
Chasiam brawo i już prawie na mecie. Niesamowite!!!! Zazdroszczę troszkę. Pewnie już urodziła albo jeszcze chwila :silly: :silly:

czajusiątko witamy!!

moniab26 no to wygląda na to, że chyba będziesz jako czwarta bo poniedziałek już naprawdę niedaleko więc myślę, że nikt nie zdąży Cię wyprzedzić.
ale nigdy nic nie wiadomo

agnesssa a Ty uważaj na to ciśnienie bo jeszcze też dziś wylądujesz na porodówce :silly:

A mnie od jakichś 3 dni strasznie piersi bolą tak jak zawsze przed okresem albo jeszcze bardziej. Też tak macie?

12 lata 4 miesiąc temu #412993 przez wiki714
czajusiątko witamy kolejna mamusie:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

chasiami trzymamy kciuki!!:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 miesiąc temu #412994 przez wiki714

12 lata 4 miesiąc temu #413004 przez gorla
agnessa ino patrzec jak na porodówce wylądujesz :) a to ciśnienie to wysokie, uważaj. Buziolki

U nas w szpitalu w Tczewie przez te 6 lat, kiedy rodziłam Oliwie, poszli do przodu ;) Lewatywę robią na życzenie pacjentki a golą też zawsze w razie nacięcia. Smarują czymś krocze dla poślizgu :P zeby je chronić.. parafiną albo jakis zel jest nie pamietam nazwy. W szkole rodzenia połozna mówiła , ze faktycznie lepiej goi się pęknięcie, bo pęka zawsze w najcięńszym miejscu ... ale sa krocza krótkie i długie między pochwa a odbytem i tez od tego zalezy czy tną czy nie.

12 lata 4 miesiąc temu #413036 przez makrelcia
Hehe może ja będę następna :D
Rozwarcie na 1cm i szyjka już się szykuje :)

12 lata 4 miesiąc temu #413041 przez basiek_252
Dziewczyny spokojnie tak się spieszycie, że na wrzesień to już nikt nie zostanie :P

12 lata 4 miesiąc temu #413051 przez Nan
Czajusiątko witaj

Ja chcę na wrzesień ja chcę na wrzesień- Malutka ciagle malutka, niestety fajerwerki typu powoli odchodzący czop i minimalne skurczyki-chętnie odstąpie...

Ledwo zyję z powodu wieczornej duchoty...ech...

12 lata 4 miesiąc temu #413054 przez kasienka83
Jeśli można zgłaszać się na ochotnika to ja już mogę na porodówkę jechać:)

Jak łapią was przepowiadacze to na dole, na górze czy na całym brzuchu?
Bo mi dziś tak w górnej części brzuszek po parę razy na godzinę się napina. Nie boli ale nie jest to komfortowe ;/
Wczoraj lekarka powiedziała, że szyjka miękką i krótka. Bobas może być na świecie za dwie godziny ale i za 3 tygodnie. Ehhh straszne to czekanie ;/

12 lata 4 miesiąc temu #413065 przez siteczko
Melduję się :) póki co nadal w dwupaku i nic nie zanosi się aby się to w najbliższym czasie zmieniło ;)
Czajusiątko witam nową mamusię! Fajnie że dziewczynka, bo chłopców tam ci dostatek ;)
chasiami pewnie może już tuli swoje maleństwo :) zazdroszczę i czekam na wieści :)
Ciekawe która następna ;) może zostaną jakieś mamusie na wrzesień hehe :) ja to w sierpniu nie chce, czekam chośby na 1.09 ;)

Udało mi się Was nadrobić, ale wszystkim nie jestem wstanie odpisać, mimo wszystko trochę mnie nie było :(
Ja jak pisałam wcześniej czwartek, piątek miałam trochę urzędowy, bo musiałam się wymeldować i zameldować, mąż też.. ale najbardziej wyprowadziła mnie Pani z równowagi w piątek, gdy składałam papiery o wymianę dowodu osobistego... jako że jestem ciąży i może nie wyglądam najlepiej.. wzięłam zdjęcia które robiłam wcześniej do dokumentów.. 2 lata temu, jak zmieniłam nazwisko.. a babka w dowodach mi mówi że mi nie przyjmie! bo musi być aktualne maks sprzed 6 miesięcy... jak mnie wkurzyła, mówię czy ja się zmieniłam? a jak bym nie wymieniała dowodu z powodu zmiany adresu, miałabym to samo zdjęcie jeszcze 8 lat i to jest ok... nic do niej nie przemawiało nie może być takie zdjęcie i już :( zdenerwowałam się, bo tylko kolejny problem.. na szczęście w piątek byłam umówiona z moim fryzjerem na kolorek i podcięcie, więc od razu się poczułam lepiej i dziś zdjęcie zrobiłam.. ale po co mi były te nerwy.. głupia babka... i przepisy...

Po za tym od niedzieli do dziś byliśmy z mężem na wyjeździe, powiedziałam że zero komputera i pracy, bop musiałam w końcu odpocząć, bo ostatnio to na wysokich obrotach robiłam, jeszcze w niedziele przed wyjazdem miałam klientów przez 3h... jechałam ledwo żywa... ale wyjazd jak najbardziej udany, tylko te upały akurat się zrobiły.. i dziś wróciłam ze stopami jak balony a palce jak paróweczki miałam :( tak więc leże z nogami w górze i mąż robi mi zimne okłady, palce już są ok, jeszcze tylko kostki ;) może jutro już będą całkiem ok :)

Ok na dziś koniec pisania, bo padam, tak mnie wszystko boli :(
Buziaki!

12 lata 4 miesiąc temu #413104 przez Anulka
Moje łydki wyglądają jak dwa balerony :( i nic nie pomaga ani nogi w górze ani okłady. Ale i humorek mi się popsuł, jakoś mnie tak teraz wieczorem wszystko denerwować zaczęło. Ehhh, dziewczyny ja już urodzić chcę :(

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #413109 przez agnesssa
A więc mam zaszczyt powiadomić, że Alicja urodziła się o godz. 18:10 waży 3980 i długa na 59cm. Pierwsze skurcze Chasiami miała o 15. Położne nazwały poród ekspresowym bo parła tylko dwa razy :lol: :lol: :lol:

Chasiami
OGROMNIASTE GRATULACJE DLA CIEBIE, ALICJA WITAMY NA ŚWIECIE I MOCNO BYZIAKUJEMY :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Mi ciśnie spadło troszkę , ale teraz znowu jest wysokie :huh: Nie wiem co jest grane, ale zaczynam się denerwować tym ciśnieniem i jak już teraz nie spadnie to zostaje IP bo nie chcę zaszkodzić maluszkowi :dry:

Doczytam Was i odpiszę później bo idę się położyć :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 4 miesiąc temu #413121 przez 26joanna
Chasiami WIELKIE GRATULACJE ! WITAMY NA ŚWIECIE PIERWSZA WRZEŚNIOWĄ DZIEWCZYNKĘ :kiss: Poród rzeczywiście ekspresowy , czego życzę każdej z osobna i sobie również :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #413123 przez Nan
Chasiami gratulacje- niech pierwsza Dama "wrzesniowa" rosnie zdrowo:)))

Mi napoczatku "stawiał się" cały brzuch i to podobno jest normalne- teraz różnie, najgorsze sa takie skurcze "od dołu"

Agnessa może rzeczywiście warto podjechać na IP i skontrolować - lepiej mieć pewność, że wszystko jest ok i o siebie też trzeba zadbać.

12 lata 4 miesiąc temu #413131 przez Patka0308
chasiami moje gratulacje!!!! niech się zdrowo chowa!!! :)) prawie 4 kg duża ta Twoja córcia, wszystkiego co najlepsze dla Was :*:*

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka