BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 4 miesiąc temu #412418 przez basiek_252
witam:)
Tak gorąco, że dopiero włączyłam komputer :( :(
Aniu kołyska prześliczna.
Agnessa pokoik przesłodki :kiss: :kiss:
A co do wypadków przy porodzie to mi się to nie zdarzyło bo jak już leżałam na bloku porodowym to przy bólach sam się problem rozwiązał przed porodem. Wtedy jeszcze pamiętam, że zeszłam jakimś cudem z tego łóżka i szukałam toalety bo nie było kogo zapytać, gdyż położne były zajęte innymi dziewczynami, które rodziły. A nie robili mi lewatywy bo gdy odeszły mi wody ponad 3 tygodnie przed terminem i pojechałam wieczorem do szpitala, po badaniu położnej stwierdziła, że to będzie na dzień następny na kroplówkę. A ja dostałam bóli około 24 w nocy i mała była już o 6.30 ze mną :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Więc nie pomogę bo sama nie wiem kiedy jechać do szpitala, sama nie wiem jak jest z tymi skurczami....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #412420 przez PolaL
Co do skurczy to nie mam takowych, nie narzekam też na większe dolegliwości ale... zdażaja się lepsze i gorsze dni. Np. w sobotnią noc 3 razy byłam w toalecie za 2-gą potrzebą. Już myślałam że może to już godzina P ale przeszło mi. A na dodatek taki upał że w żadnej pozycji nie szło spać. Dziś cale szczęście popadało więc już nie taka duchota. I dobrze.

Jutro mam wizytę kontrolną więc się dowiem co z małą. Mam mieć wymaz na paciorkowca i standardowo usg. Zobaczymy.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 4 miesiąc temu #412426 przez kasia7775
U nas nie robią od lat lewatywy :silly: 16 lat temu nawet nie pomyślałam przed porodem, ze coś takiego może się "wydarzyć" przy porodzie. Nawet nie było się jak dowiedzieć, bo internetu i forum żadnego :silly: No i "zdarzyło się" i w sumie żaden problem :lol: Położne zaraz posprzątają i niema mowy, żeby dziecko się w kupie rodziło :ohmy: To jest taki moment, że takie sprawy odchodzą na drugi plan :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #412431 przez basiek_252
Kasia pewnie wtedy nie robili a teraz właśnie żeby położne nie musiały sprzątać to wykonują lewatywę. Nawet na blok porodowy obecnie sobie życzą podkłady aby im prześcieradeł zbyt nie zabrudzić

12 lata 4 miesiąc temu #412437 przez kasia7775
Basiek teraz u nas też nie robią, Podkładów też sobie nie życzą :silly:

12 lata 4 miesiąc temu #412440 przez basiek_252
Kasiu A u mnie w szpitalu ja pytałam to trzeba przyjść z własnym zestawem do lewatywy....
Widocznie Twój szpital jest jeszcze normaly

12 lata 4 miesiąc temu #412449 przez kasia7775
U mnie tylko pampersy i chusteczki nawilżane trzeba mieć

12 lata 4 miesiąc temu #412465 przez moniab26
Ja np nie pamiętam aby przy 1 porodzie zdarzyła mi się taka wpadka, to jest taki moment, że naprawdę się nie zwraca na takie rzeczy uwagi, chociaż zanim pojechałam do szpitala odwiedziłam łazienkę chyba ze dwa razy...
Przed cesarką dostałam czopki glicerynowe i sprawa załatwiła się błyskawicznie :P a cewnik do cesarki to chyba standard - chociaż niewygodne to cholerstwo jak nie wiem :laugh:
A jeśli chodzi o rzeczy dla maluszka to spakowałam to co uważałam za przydatne bo do tej pory nie dowiedziałam się co trzeba mieć - jak będzie mi czegoś brakowało rodzinka dowiezie

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 4 miesiąc temu #412475 przez chasiami
Melduję dziewczyny!!! :)
Byłam na IP miałam robione KTG - ten cały czas twardy brzuch to skurcze i na dodatek regularne - co 5 min :) na 90% i 60% na zmiane :)
Wysłali mnie jeszcze do domu, żebym z mężem przyśpieszyła co nie co :laugh:
Ale jest możliwosc także, że będę chodzic 2 dni z tymi skurczami.
Rozwarcie nadal 3 cm.
I mam czekac na rozwinięcie się sytuacji :)

Kończę dziewczynki bo ide kolacyjke robic, i musze się wyspac bo nie wiadomo kiedy może się rozpocząc nasz wielki dzień :)

12 lata 4 miesiąc temu #412477 przez Anulka
No tak,lewatywa jest teraz robiona, to bardzo dobrze...bo wiecie nie chciałabym swemu dziecku zafundować przepraszam za wyraz obesrania od samego początku życia :dry: .
Chasiami może nawet dobrze, że teraz nie jesteś na bieżąco z naszymi rozmowami, bo byś tylko kolejnego stresa miałaś przed porodem :lol: :lol: .

12 lata 4 miesiąc temu #412579 przez moniab26
Anulka już się nie przejmuj tak tym " problemem", jak pojedziesz do porodu to najważniejsze będzie twoje maleństwo, o wszystkim innym zapomnisz, nawet jak nie zdążą zrobić ci lewatywy to nawet uwagi na to nie zwrócisz - a dziecku nie zafundujesz " gównianego startu" - w końcu tyłek masz niżej :P

[*] 30.05.2005 aniołek

12 lata 4 miesiąc temu #412582 przez moniab26
chasiami to faktycznie jesteś już chyba najbliżej z nas wszystkich - tzymam kciuki, zeby wszystko poszło szybko, bezboleśnie i bezproblemowo, ale z tym twardym cały czas brzuchem dałaś mi do myślenia bo ja od soboty mam twardy non stop, najgorzej w nocy - chociaż wydawać by się mogło, że jak leżę powinno być lepiej a u mnie na odwrót, no ale na 12 idę do gina - nich on się głowi co i jak :laugh:

[*] 30.05.2005 aniołek

12 lata 4 miesiąc temu #412594 przez kasia7775
Monia trafnie podsumowalas :lol: :lol:

Ja od wczoraj spuchnieta okropnie, nocka nieprzspana...

Miłego dnia :)

12 lata 4 miesiąc temu #412599 przez MADZIA7
Cześć Dziewczyny:)

Chasiami jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki!!!:) Nareszcie doczekasz się ALicji:)

Monia daj znać po wizycie co i jak:)

Anulka dobry ten film, ale się wczoraj uśmiałam dzięki Tobie:) A tymi problemami to sie faktycznie nie przejmuj, nie wiem, czy byłaś wczesniej w szpitalu, ale tam się zmienia trochę prespektywa i to co się teraz wydaje nam obrzydliwe i krępujące, w szpitalu staje się normą i nikt sie tym nie przejmuje, wstyd schodzi na drugi plan.

miłego dnia, dziś mamy 2-gą rocznicę ślubu, idę szykować cosik, żebym zdążyła przed powrotem męża z pracy:) Ale to zleciało, 2 lata temu właśnie szykowałam się do ślubu:) Biała sukienka, trochę stresu, ekscytacji, przysięga małżeńska, zabawa i podróż poślubna... aż łza się w oku kręci, a teraz Natalka w brzuszku:) Boję się czasem, aby po narodzinach nie zatrzeć tych relacji, które zbudowaliśmy przed i po ślubie, mam nadzieję, że będzie tylko lepiej z naszą małą Kruszynką:)

12 lata 4 miesiąc temu #412603 przez chasiami
Witam! :)
Myślałam, że czeka mnie nie przespana noc, a wyspałam się za wszystkie czasy :) Brzuszek mam dalej twardy, skurczy nadal nie czuję, może jestem jakaś inna :P
Dalej czekam aż poród się rozwinie :)
Podczas badania gin jak to nazwała troszke tam pogrzebała, i czop dalej odchodzi :) jestem ciekawa ile jeszcze go może byc? Bo "wychodzi" w ogromnych ilościach :)

MADZIA7 Wszystkiego najlepszego z okazji 2 rocznicy :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka