- Otrzymane podziękowania: 19
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
Kasia7775 fajne masz koleżanki 4 km no to kawał drogi
Zauważyłam ze twardnieje mi brzuszek, ale nie czuje tego, dopiero jak dotykam brzusio.
Dzisiaj już 38 tydzień
Ciekawe która jest następna
I ciekawe jak tam u was? czy macie już rozwarcia? Czop wam też odchodzi?
Mi lekarka powiedziała, że jak czop odejdzie to poród bliski, a tu już tydzień chodzę i dalej nic.
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jest możliwe, że rozwarcie się cofnie?
Bo jeżeli mam 3 cm, to czy może się cofnąc?
Pozdrawiam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
ja też teraz odpoczywam sobie a wczesnij mąż mnie zabrał na obiadek do restauracji bo mija 5 lat jak się poznaliśmy
a od poniedziałku porządeczki czas zacząć i resztę rzeczy dla maluszka dokupić...
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Ja chciałam Wam się pochwalić kołyską,ale niestety nie mogę znowu wstawić zdjęcia Nie wiem co stało się z kompem
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Lui
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- :)
Ja nie wiem czy odszedł u mnie czop, przynajmniej nie zauważyłam o rozwarciu raczej sama też nic nie stwierdzę, mam tylko te same dolegliwości co większość
Ania14.09 Aniu zdjęcie musi być na pewno zmniejszone 800x800 bądź 150 KB - jeśli dasz prawy przycisk myszki na zdjęcie -> właściwości, wyskoczy okienko gdzie będzie pisało jaka jest wielkość zdjęcia "rozmiar" i tam właśnie nie może być więcej niż 150 KB (u mnie na początku dlatego nie udawało się dodać zdjęcia bo były za duże) i wszystkie muszę zawsze zmniejszać, może też to u Ciebie
wiki714 ja mam melisę (zmniejsza uczucie bólu przy skurczu, coś w tym stylu) bynajmniej po niej czuje się lepiej, myślałam iż kupiłam herbatkę z malin a potem się okazało, że wcale ich tam nie ma (tzn są ale z czymś innym).. choć opakowanie sugerowało co innego. Położna mi mówiła abym sobie chociaż raz dziennie jedno i drugie popijała
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Lui kolki u dziecka nie są zależne od porodu - czy sn czy cc. Najczęściej mają je dzieci karmione butelką bo wtedy połykają powietrze i to ono powoduje kolki
Anulka mi kuzynka przywiozła te krople Sab Simplex - podaje się 15 kropelek ( 0,6ml) ale farmaceutka jej mówiła, żeby podawać je tylko w naprawdę uzasadnionych przypadkach, żeby nie stosowac ich profilaktycznie.
baby a ja trochę rozumien twojego teścia z tym, że sam nie zrobi sobie nawet herbaty czy kawy - w końcu nie jest u siebie i może obawia się, że gdyby zaczął się tak panoszyć po kuchni mogło by ci się to nie spodobać. Ja np będac u swojej ex teściowej nawet po 5 latach małżeństwa nie zrobiłam sobie sama kawy bo po prostu nie byłam u siebie
- Lui
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- :)
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do kolek, to nie słyszałam żeby rodzaj porodu miał wpływ na to czy są czy nie. Na pewno przy karmieniu butelką dzieci mają częściej,ale przy piersi też, jak zjemy coś nieodpowiedniego np. coś smażonego, czy pestkowego. Jednak jak pisałam już kiedyś: pierś jest najlepszym prezentem jaki możemy dać swojemu nowo narodzonemu dziecku, więc nie rezygnujcie tak szybko jeśli pojawią się problemy, poza tym jest na pewno taniej i wygodniej,ale gdzieś od trzeciego miesiąca.
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- wiki714
- Wylogowany
- gaworzenie
moze i ja zaczne pic ta herbatke z lisci jednak.. ale jeszcze troszke najpierw o niej poczytam
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
co do stóp to ja mam jak u jakiegoś potwora. Wyglądają jak u 150kg człowieka. Ja już nawet w japonki się nie mieszcze a w chłodne dni z domu nie wychodzę bo nie mam w czym.
A co do rozstępów to was zaskocze mi się porobiły na piersiach straszne, na brzuchu mam chyba ze 2 ale co najlepsze to od wewnętrznej strony ud mi się ich porobiło mnustwo. A tego się nie spodziewałam Mam nadzieję, że później nie będą takie widoczne !! Strasznie mi się ciało zmasakrowało
Wczoraj skurcze miałam co 3 godz ale ucichło. Dzisiaj tylko pojedyncze. Ciekawe co gin powie we wtorek
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
makrelcia ja też we wtorek idę na wizytę i coś czuję, że dostanę skierowanie na oddział i będą przygotowania do cc - jednak z tym moim przeczuciem ostatnio chyba kiepsko bo już czułam, że na 15 urodzę a tu cisza no ale zostały już tylko dwa tygodnie, czyli coraz bliżej wielkiego dnia
Spokojnej nocki
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
Jednak byłam nad woda, szkoda mi było siedzieć w domu, a tam fajny wiaterek był i przynajmniej odpoczęłam
Ale nie był to przyjemnie spędzony dzień, niestety, byłam świadkiem utonięcia
www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20...9/POWIAT05/120819556
mój brat jeszcze pomagał go wynieść z wody...
Dość długo go reanimowali, ale nic z tego...
Dopiero teraz zdałam sobie sprawę jak niewiele trzeba, jakie życie jest kruche...
Ech, za dużo wrażeń jak na jeden dzień..
Miłego wieczoru
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
nie było kiedy pisać, przelciałam pobierznie i rzuciło mi się w oczy, że pisałyście o
SAB SIMPLEX i BOBOTIC
otóż skład mają bardzo podobny ale na mojego synka bobotic działał fatalnie, miałl gazy potworne i bolał go brzuszek a po sab simplex było ok, nic mu sie nie działo, robiliśmy kilka prób z bobotic i zawsze efkt ten sam, więc to nie do końca jest tak, że są identyczne, ja jednak wolę oryginalny sab simplex, moze być wersa czaska czy austriacka czy niemiecka ale sab simplex, ani bobotic, ani espumisan tylko oryginał u nas sie sprawdził trzeba po prostu sprawdzić na swoim maluchu co na niego działa
jutro jedziemy do fabryki guinnesa zwiedzić część muzealną, więc pewnie też nie dam rady wpaść, ale moze wieczorkiem wrzucę jakieś fotki
buziaki dla wszystkich mamuś śpijcie dobrze
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna