- Otrzymane podziękowania: 19
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
Nie spałam od 2 w nocy, zaczeło się od bólu w odcinku lędźwiowym (jak na okres), a potem skurcze co 3-6 min, ale takie, że ledwie je wyczuwałam, bardziej boli mnie ten kręgosłup. Nie spałam do godziny 5 rano, poszłam pod prysznic (tak doradziła mi gin, że jak coś zacznie się dziac to pod prysznic, bo może przejśc, może byc to fałszywy alarm) pod prysznicem przeszły skurcze, ale kręgosłup dalej boli, do teraz.
Z tego wszystkiego normalnie jestem już głupia, najlepiej by było jakby wody odeszły i trzeba było by jechac tak czy siak.
Wiem, byc może znów panikuje, może to były skurcze przepowiadające.
No nic dziewczyny będę wam dalej relacjonowac co i jak, bo sama nie wiem co z tego wyjdzie.
Miłego dnia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Lui
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- :)
- Otrzymane podziękowania: 0
ja na pewno chce zacząć od karmienia piersią
ale już posłuchałam, jak to nie które biorą ze sobą do szpitala tabletki (na receptę - na wstrzymanie laktacji ) które lekarz nigdy nie zapisał by swojej żonie..
makrelcia smaruj rozstępy specjalnymi maściami a powinny być jeszcze mniej wtedy widoczne, tzn. na pewno w ogolę będą mniej widoczne po ciąży niż teraz
moniab26 faktycznie 38 tydzień, cóż to dwa tygodnie do końca
Jussstyś u nas też wczoraj na żwirowni.. życie jest kruche..
Ja poczekam z kolkami, zobaczę co będzie to wtedy będę się martwić (na razie nic nie kupuje). Wczoraj przyjechała moja siostra, cały przedpokój mam ciuszków po jej Córeczce (od najmniejszych tak do półtora roku) więc zabieram się za porządkowanie (nie wiem gdzie ja znajdę miejsce ). Miłego dnia
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Justyś faktycznie strasznie przykra sprawa, też się tym przejęłam, czasem życie wydaje się bezwględne; staraj się o tym nie myśleć, żeby się nie dołować.
Chasiami to może już faktycznie lada moment. Mnie w te upały też się zdaje, że wkrótce urodzę, choć lekarz mnie uspokajał, ze jeszcze nie tak prędko i mam nadzieję, że się nie mylił, bo mam dopiero 35 tydz., ale mówił, że za 2 tyg. dzieciątko będzie już gotowe do wyjścia na świat:)
Patys ale fajnie, że tak sobie świętujecie w restauracji! My mamy jutro 2 rocznicę ślubu, masz jakieś pomysły na niespodziankę, bo z tego co kiedyś pisałaś, to masz ciekawe pomysły:) My sobie nie kupujemy na takie wspólne święta typowych prezentów, jak na urodziny, imieniny, tylko szykujemy jakieś niespodzianki. Na pewno upiekę torcik czekoladowy, za którym mój mąż przepada i może coś jeszcze wymyślimy...
Lui ja też zaczekam z tymi kolkami, ponoć dziewczynki mają rzadziej, może nas to ominie. Są też inne sposoby, np. masowanie brzuszka, przykładanie ciepłej pieluszki, noszenie jak na odbicie, zobaczymy...
Makrelcia ja też mam rozstępy na piersiach, na brzuchu o dziwo nie, ale odkąd stosuję oliwkę w żelu Johnson&Johson, to rozstępy są mniej widoczne i nie tworzą się nowe. Przedtem smarowałam się Bambino, ale jakoś szybko wysychało, a po tej oliwce przez cały dzień mam taką fajną skórę lekko tłustą i wilgotną.
Baby udanej wycieczki!
miłego dnia
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
A mi w nocy czop zaczął odchodzić Ale po za tym nic się nie dzieje, te bardziej regularne skurcze które miałam w zeszłym tygodniu na razie ustąpiły. Zdarzają się bóle i brzucha i pachwin i krocza, ale do przeżycia
Jussstyś I jak tam lepiej się czujesz A co do męża, to mój jeszcze do zeszłego tygodnia też sobie piwkował, co mnie wnerwiało okropnie Powiedziałam mu, że sama już nie mogę prowadzić i nawyzywałam trochę i na razie nie pije, ale pewnie do czasu jak ktoś nas odwiedzi Strasznie Ci współczuję tych wczorajszych przeżyć Normalnie ciary mnie przeszły, nie chciałabym być świadkiem takiego zdarzenia
Anulka ja na razie nie kupuję żadnych kropelek a kolki, witaminki DiK kupimy ja już się maluszek urodzi A buty również noszę o rozmiar większe
Sandra Na prawdę współczuję tych upałów Wczoraj u nas było 30 stopni i myślałam że się uduszę, więc nie wyobrażam sobie 40 Mam nadzieję, że humorek wrócił
Wiki Współczuję remontu Mam nadzieję, że się szybko zakończy i będziesz zadowolona z efektów Co do rozstępów to w ciąży wyszły tylko pod kolanami na brzuszku mi się nie zrobiły jak do tej pory ale smarowałam kolagenem naturalnym i oliwką bambino. Na razie się cieszę bo generalnie rozstępy uwielbiają moje ciało Mam je na nogach, pośladkach i piersiach więc dobrze by było jak by mi brzuch oszczędziło
Madzia brzmi pysznie więc na pewno się skuszę na przepis A co do głodu to ja w ciągu dnia już nie mam tak jak w 5 i 6 m-cu, ze co 2 godziny musiałam jeść, ale właśnie od kilku dni jak się obudzę na siku to mnie nagły głód łapie
Lui współczuję sąsiadów Moi znowu nad moją sypialnią mają kuchnię i wiecznie przesuwają metalowe krzesła na płytkach, do tego ich młodsza córa jak koń biega po mieszkaniu i wszystko słychać, ale jak mam tv włączony to da się to przeżyć
Wow faj, tyle ciuszków Ale ile pracy Cię z tym czeka
Nawet nie wiedziałam, ze są takie tabsy a zatrzymanie laktacji, dla mnie również to jest chore, że kobiety nie chcą nawet spróbować karmić tylko ze względu na widzimisię, ale z drugiej strony mają do tego prawo
Patys[/b] ale Ci dobrze 11h snu Ja już nie pamiętam co to znaczy być wyspanym Ja wczoraj prawie cały dzień spędziłam w basenie bo nie szło wytrzymać
Kasia odważnie 4km po tym jak wody odejdą niezła ta Twoja koleżanka
Ania Piękna kołyska A co do karmienia to zgadzam się w 100%
Makrelcia Monia ciekawe która będzie pierwsza I czy dotrwacie do jutrzejszej wizyty
Baby Baw się dobrze i koniecznie wrzuć zdjęcia
Chasiami A mi się wydaje, że to już nie są przepowiadające, i że już pewnie za chwilę urodzisz Trzymam kciuki i czekam na informację Chociaż też bym wolała, żeby odeszły mi wody a nie się zastanawiać nas skurczami
Właśnie przeszła u mnie burza i myślałam, że powietrze będzie przyjemniejsze, ale jednak nadal duchota
A ja w weekend zakończyłam przygotowania dla maluszka i w zasadzie mam wszystko gotowe Nawet pluszaki poprałam Pokoik gotowy, ciuszki gotowe, wózek również i teraz wszystko czeka na Maksia
Pochwalę się pokoikiem
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
My spędziliśmy bardzo miły weekend , w parku obok były wyścigi samochodowe W sobotę było strasznie ciepło przez co nie spalam pol nocy bo bolał mnie brzuch i krzyże
Ania14.09 kołyska śliczna
moniab26 ja tez nie rozumie kobiet które nawet nie spróbują karmić piersią , ale najbardziej nie mogę znieść widoku i "mądrości " ( min. moich 3 sióstr) które rozpoczynają "straszne " karmienie piersią po czym głodzą się , dziecku co 3/4 godziny dadzą cyca na 5 minut i wmawiają kolki bo dziecko płacze. Moim zdaniem już lepiej nie zaczynać bawić się z cycem niż głodzić dziecko !!!! Jesli kogoś uraziłam to przepraszam , jestem strasznym zwolennikiem karmienia piersią
chasiami informuj nas na bieżąco , czekamy z niecierpliwością na kolejna mamusie
MADZIA7 my 1 września mamy 5 rocznice ślubu , pewnie w tym roku trzeba będzie siedzieć na tyłku w domu a nie plątać się po restauracjach
Ja nie mam nigdzie nowych rozstępów , po Lusi mam na piersiach ( rozmiar przy karmieniu piersią skoczył o 2 czasami do 3 rozmiarów!) i na udach parę. Smaruje się sporadycznie oliwka
A gdzie Anulka , Kasia i Agnessa? Dziewczyny meldujcie się
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
wczoraj masakra, upał 32 stopnie. Spuchłam jak balon. W dodatku byliśmy na urodzinach u teścia, po obiedzie w(pysznym zresztą )w taki upał myślałam, ze eksploduję. Zwialiśmy z imprezy i pojechaliśmy nad jezioro. Fakt, ludzi pełno, ale jaka ulga na wszelki wypadek wsadziłam sobie tampon, żeby jakiś syf się nie dostał do środka a potem nie mogłam go wyciągać, tak bolało coś tam w środku się już dzieje... Poza tym spokój i cisza Tylko skurcze brzucha dosyć nieprzyjemne, czuję się jakbym arbuza miała, taki twardy
Ania kołyska super
chasiami ciekawe kiedy się rozkręci na dobre uwierz, że na pewno nie przegapisz regularnych skurczy
agnesssa jeszcze mnie wyprzedzisz
Justyś nie chciałabym przeżyć takiego zdarzenia
- karolak25
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- nareszcie z nami!
u mnie weekendt strasznie ale to straznie upalny, nie bylo czym oddychac ( w nocy 23st) ale przezylam, mialam gosci z Pl ale tylko jednodniowych i znajomi byli, grilowalismy troszke, z mezem bylam na zakupach, kupilam takie chyba juz ostatnie rzeczy do spakowania torby bo przeciez Karolinka jezcze jej spakowanej nie ma
agnessa pokoik przesliczny, teraz tylko czekac spokojnie na malenstwo
chasiami czekamy z niecierpliwoscia na informacje, kazda by pnikowala na Twoim miejscu... ale glowa do gory i czekamy
Ania 14.09 kolyska piekna,
jesli chodzi o karmienie piersia to bardzo mi zalezy zebym miala pokarm i zeby karmic jak najdluzej i tez nie rozumie takich kobiet ktore nawet nie chca sprobowac...
u mnie rozstepy narazie po dwa delikatne przy sutkach a tak to nie mam, smaruje codziennie oliwkami i kremami, ale moze tez to genetyne jest, moja mama nie miala, moja siostra urodzila 6tyg.temu nie ma ani jednego, a poza tym wazyla do porodu 71kg a teraz ma 55kg, nie wiem jak ona to zrobila
ide sprzatac dziewczynki bo w pokoju mam masakre
milego dzionka
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
ja jak robię mężowi jakąś niespodziankę to rano śniadanko do łóżka i przegląd sportowy bo wiem że go uwielbia:) a wieczorem można sobie jakiś fajny filmik na dvd obejrzeć.... jak mi wpadnie coś fajnego do głowy to napisze
joanna my będziemy obchodzić pierwszą rocznicę ślubu 1 października więc już z maleństwem:)
agnesssa a ja zazdroszczę ci tego basenu!!!!!!!!!u mnie też duchota straszna wiatrak chodzi od rana:)a dzisiaj jeszcze mąż zażyczył sobie naleśniki więc lekko się ugotuję przy smażeniu a no i zapomniałabym napisać że pokoik superowy ja może pod koniec tego tygodnia też swój zrobie:)
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
A do jutrzejszej wizyty dotrwam napewno bo oprócz twardego od kilku dniu brzucha cisza jak makiem zasiał...chyba pójde do lasu po te liście maliny i wysusze je sobie na słońcu albo w suszarce do grzybów
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Oprócz tego, że straszliwy upał to dzisiaj wyjątkowo dobrze się czuję
Wydepilowałm sobie nogi i tak potwornie się przy tym spociłam, że 15 minut pod zimnym prysznicem spędziła, a i tak znowu jestem mokra
Karolak to torbę spakujesz i będziesz gotowa No a te upały na prawdę dają w kość
Patys Gratuluję rocznicy Ja się zastanawiam czy nasz synuś nie zrobi nam prezent rocznicowego i się nie urodzi 5 września To będzie nasza 9 rocznica No i koniecznie zdjęcie pokoiku wrzuć
Monia no to może lekarz Ci jutro powie co i jak A co do tych liści malin to mi się w to wierzyć nie chce Ale spacery na pewno mogą przyspieszyć poród , no i jeszcze słyszałam o podrażnianiu sutków
Ciesze się, że Wam się pokoik podoba Co chwile do niego wchodzę i wyobrażam sobie już maluszka w nim
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
karolak ja też tak chudłam po Madzi, więc to częste zjawisko, złwaszcza jak się karmi.
agnessa- jak odpadł ci czop, to maks dwa tygodnie i urodzisz.
Mnie dół brzucha dziś pobolewa, jakby na okres?
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agnesssa pokoik baaardzo śliczny . Ja jednak pokoiku oddzielnego nie robiłam dla maluszka, może jak będzie miał około roczku to zrobimy specjalnie dla niego, bo mamy jeden dodatkowy, bez żadnej funkcji
Oj Kochana, nie wiem, czy to właśnie nie ty zostaniesz następną mamuśka wśród nas . Oj oj oj Nie wiem, nie wiem
Ania kołyska jest PRZECUDNA!!!!!
Chasiami ja również wczoraj i dziś mam skurcze i są one coraz silniejsze. Ale mimo to nie wydaje mi się abym JA akurat miałam być następna. Skurcze zresztą zaczęłam czuć już 2-3 tygodnie wstecz, ale te przepowiadające mogą się pojawić nawet 1,5 miesiąca przed porodem, tak mi położna mówiła. Więc ja czekam na te co 15-10 min przynajmniej.
Madzia7 my pierwszą rocznicę ślubu będziemy mieli 8 października, czyli po narodzinach maluszka. Więc mam nadzieję, a raczej mam tak ambitny plan, aby jak można więcej zrucić ciążowych kg i kupić strój o zabarwieniu erotycznym, lekarki lub guwernantki i zatańczyć przed nim. Tylko maleństwo trzeba będzie do teściów zawieźć na kilka godzin . Mam tylko nadzieję, że już będę po połogu, a jak nie to przeniosę swoją niespodziankę na późniejszy termin .
Justyś oj współczuję Ci tych przeżyć !!!!!!
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziś jest tak duszno, że oddychać nie można Czekam na ta zapowiedzianą burzę, to moze się coś zmieni!!!
Jeśli chodzi o rozstępy to zrobily mi się na piersiach, ale odkąd używam balsam Sexy Mama Bielendy to zrobiły się jaśniukie i prawie ich nie widać, a na brzuchu nie wyskoczyły (jeszcze)
Agnessa - pokoik śliczny,
ania - kołyska super i chyba jedna z tych gdzie jest funkcja kołysania. Bo to co ja mam też nazywa się kołyską, ale tej funkcji nie posiada...
A ja już mam serdecznie dość i chciałabym już urodzić. Już mnie wykańcza to ciągłe wstawanie w nocy na siusiu, bóle pleców, dziwne bóle brzucha.
A i umówiłam się na KTG - dopiero na 29.08