BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 4 miesiąc temu #412761 przez wiki714
basiek_252 jak bylismy na "wycieczce po porodowce" ze szkoly rodzenia to polozna mowila ze u nas po prostu pytaja czy sie wyproznilas przed czy nie?jesli nie to robia lewatywe i pytaja jeszcze "ogolona czy nie?" tak prosto z mostu ... na sama mysl wstyd mi sie robi ;D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #412762 przez wiki714
basiek_252 jak bylismy na "wycieczce po porodowce" ze szkoly rodzenia to polozna mowila ze u nas po prostu pytaja czy sie wyproznilas przed czy nie?jesli nie to robia lewatywe i pytaja jeszcze "ogolona czy nie?" tak prosto z mostu ... na sama mysl wstyd mi sie robi ;D

12 lata 4 miesiąc temu #412764 przez baby_55
wiki ło matko a co to za szpital :ohmy: co za bezczelne baby...
nie mają prawa zrobić ci lewatywy jeśli nie wyrazisz na to zgody, z goleniem jest podobnie, w końcu są pewne zasady które obowiązują juz od ponad roku i muszą tego przestrzegać :angry: łaski nie robią

12 lata 4 miesiąc temu #412772 przez basiek_252
wiki714 no to rzeczywiście tak prosto z mostu to aż głupio :ohmy: :ohmy: !!!!!
Jak rodziłam 6 lat temu to na bloku poprosiła mnie położna o maszynkę i tyle bo w tym szpitalu cieli każdą jak leciało wiec każdą golili. I do tej pory sie nic nie zmieniło :cheer: :cheer:

baby_55 jednak nie wszędzie przestrzegają bo jak pytałam to mi położna powiedziała, że lepiej być naciętą niż pęknąć. Więc nie wszędzie podejście do tych spraw się zmieniło :( :(

12 lata 4 miesiąc temu #412775 przez Ania14.09
Joanna najlepszym sposobem na sprawdzenie ciśnienia jest jego pomiar :laugh: a tak poza tym ból głowy, ogólny niepokój lub zmęczenie

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 4 miesiąc temu #412778 przez Anulka
Madzia Wszystkiego Naj Naj Najlepszego z Okazji rocznicy ślubu :)
Co do zmiany relacji między mną i mężem...hmmm, no powiedzmy że nie buduję w swojej głowie wielkich oczekiwań. Po pierwsze mąż mój pracuje fizycznie i często bardzo długo, a ja opiekując się maluszkiem, szczególnie na początku pewnie będę padnięta. Później to wszystko może się zmienić, ale zobaczymy jak to będzie.

Agnesssa dołączam do twojego klubu "niewyspanych". Też obudziłam się o 2 i już do rana nie mogłam zasnąć i to już kolejną noc tak mam że budzę się o 2 lub 4 i koniec :( .
A Twój mąż to taki już zazdrośnik się robi ;) ;) , już stawia swoje warunki hi hi hi.

Kasia ja też od dwóch dni mam nogi i ręce non stop spuchnięte, wcześniej to opuchlizna mijała po nocy, a teraz już nie moja więc chodzę w domu na bosaka, bo kapcie są za ciasne :(

Wiki ja gole się TAM przed każdą wizytą u gina. On mi nic nie mówił, abym tego nie robiła, a ja bym nie ogolona nie poszłabym, bo głupio bym się czuła. Ale teraz od kilku miesięcy, gdy już mam brzuszek spory i przez niego nie widzę, mąż mi goli :silly: .

Lui ja biorę ciuszki dla dziecka tylko na wyjście. Zgadzam się z Tobą w 100%, że samopoczucie matki udziela się wszystkim :). Sama wizyta czy to u fryzjera czy u kosmetyczki daje nam kobietom ogrom przyjemności, że ktoś się nami zajął, ja to po prostu uwielbiam :D.
Makrelcia czekamy na relacje ;)

Aniu bardzo dziękuję za artykuł :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #412779 przez baby_55
ale skoro nie pzrestrzegają przepisów to zostaje walczyć o swoje albo zmienić szpital... ja bym sobie na takie traktowanie nie pozwoliła, bo to czyste chamstwo, każda kobieta ma prawo do godnego traktowania i poszanowania

co do nacinania, to czasem lepiej naciąć, niz pęknąć ale to wyjątkowe przypadki w pozostałych trzeba po prostu wiedzieć co i jak i owszem lekkie pękniecia się pewnie pojawią ale niewielkie i one szybciej się goją niż nacięcie, a nacinanie dla zasady to wymysły starych wrednych bab, które były nacicnane i teraz wszystkim tak robią bo im się nie chce dokształcić :angry: :angry: :angry:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #412781 przez baby_55
www.mz.gov.pl/wwwmz/index?ma=016069 tutaj jest link do rozporządzenia a w załączniku na stronie 13 jest na temat golenia i lewatywy tylko na życzenie rodzącej, natomiast na stronie 15 o nacięciu krocza tylko w przypadkach uzasadnionych medycznie, a nie dla tzw. zasady...

dziewczyny pozostaje wydrukować to sobie i walczyć o szacunek dla siebie :) trzymam kciuki żeby się wszystkim udało wywalczyc godne traktowanie :)

EDIT: dodatkowo na stronie 18 jest informacja o niedokarmianiu noworodka karmionego piersią i nie dopajaniu glukozą itp bez wyraźnych wskazań medycznych

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #412788 przez agnesssa
Dziewczyny Chasiami napisała, że wody jej odeszły i pojechała na IP skurczy nadal nie czuje, ale prosi o trzymanie kciuków :lol:

Chasiami Zaciskamy z całych sił :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Za Ciebie, za Alicje i bezbolesny poród :kiss: :kiss: :kiss:

Ja sobie spakowałam maszynkę jednorazową i w razie czego się ogolę jak mi będą kazali :huh: Ale generalnie robię to na czuja, bo z lusterkiem i tak nic nie widzę :silly: A mąż chciał mi pomóc ale ja się boję, że mnie poharata :silly:

No ja włosy już farbnęłam i też chcę iść do fryzjera w tym tygodniu podciąć włosy bo nie pamiętam kiedy byłam, a jak się ały urodzi to nie wiem czy będę chciała z domu wychodzić :silly:

Anulka no stawia warunki ten mój maż :) Ale powiem Ci, że to nawet miłe bo wiem że jest zakręcony na moim punkcie mimo tego jak ja wyglądam :silly:

Ciuszki dla małego też muszę zabrać, bo szpital nic nie daje, mam dwie torby spakowane, jedna dla mnie a druga dla małego. Nawet kosmetyki i ręcznik muszę zabrać dla Maksa :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 4 miesiąc temu #412793 przez baby_55
Chasiami trzymam kciuki :) juz niedługo bedziesz tulić maleństwo :) zazdroszczę pozytywnie :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #412805 przez Anulka
Jejku, dziewczyny TRZECIA z nas już pojechała rodzić !!!!!! :lol: :lol: :lol:

Chasiami, Kochana trzymamy mocno mocno kciuki za Ciebie i Alicję !!!!!

Agnesssa to baaaardzzo miłe, gdy dla męża jesteś nadal atrakcyjna mimo zaawansowanej ciąży :). Ja dzięki Bogu, mam też takiego męża, ale jest jeden minus, ze względu na powracającą drożdżyce ( zawsze powracała po przytulankach z mężem, a smarowanie męża Clotrimazolum nic nie dawało) w końcu kilka dni temu musiała powiedzieć DOŚĆ do końca połogu. I wczoraj, tak mnie , pierwszy raz wkurzył, że nawrzeszczałam na niego, że nie rozumie, że ja cierpię przez jego te "zachcianki". No i zrozumiał w końcu, ale trochę mi go żal z drugiej strony :blink: , ale wytrzyma, MUSI :).

12 lata 4 miesiąc temu #412816 przez MADZIA7
Chasiami trzymamy mocno mocno kciuki:), jejciu, przeżywam jakbym to ja pojechała!:)

Dziękuję Dziewczyny za życzenia!!!:) Właśnie czynię niezdarne przygotowania kulinarne, ale idzie mi to dzisiaj strasznie kiepsko, bo mam pewne dolegliwości, o których tutaj:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 miesiąc temu #412827 przez makrelcia
Co do golenia to ja przed każdą wizytą coś tamoskrobię :D Ostatnio gin się śmiał, że bardzo się pozacinałam :D Ale tak jest jak na czuja się wszystko robi :D U nas w szpitalu wymagają żeby do porodu były wargi sromowe ogolone w razie konieczności nacięcia. Reszta może być zarośnięta :D

Ja już też chcę do fryzjera !! Ale 1,5 tyg bym musiała czekać bo kolejki a nie wiem czy wytrzymam jeszcze w dwupaku. Dlatego zostawiam sobie to na później w ramach relaksu :D Po porodzie zrobię się na pięknie :D

chasiami trzymamy kciuki !!

kasia775 znalazłaś jakiś sposób na opuchliznę ? Na mnie nic nie działa a na stopach mam już za mało skóry i mam wrażenie, że zaraz zacznie pekać tak popuchłam. Zapytam o to dzisiaj gina.

Śliczne kąciki macie dla maluchów. Ja się nie mogę doprosić o wywiercenie kilku dziur nalampke i moskitierę. Reszta już gotowa :D Właśnie wyszorowałam ścianę przy łózeczku bo mój pies wczoraj po deszcze wrócił cały mokry i spał jak zwykle przytulony do ściany i całą wybrudził :D

12 lata 4 miesiąc temu #412839 przez basiek_252
Jejku kolejna z wrześniówek jednak rodzi w sierpniu :laugh: :laugh:
Chasiami trzymamy mocno kciuki za szybkie i pomyślne rozwiazanie!!!!!! Oby jak najmniej bólu
Teraz tylko patrzeć jak następne będą pisały o tym, że jadą na IP:)
Ciekawe ile z nas dotrwa do terminu albo która przenosi?

12 lata 4 miesiąc temu #412840 przez Lui
No to za Chasiami wszystkie trzymamy kciuki :)))
Nie dociera to do mnie :) :ohmy:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Przyjechał Mąż uciekam do Niego, potem wrócę :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka