BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #414307 przez kasienka83
A my kupiliśmy polski wózeczek i jesteśmy mega zadowoleni. Kolor fioletowy :)

www.emaluszek.pl/index.php?page=shop.pro..._virtuemart&Itemid=6

W szkole rodzenia dostaliśmy małą wyprawkę na koniec co było miłym zaskoczeniem. Pieluszki, nawilżone chusteczki i bawełniane od Huggisa. Dokupiłam paczkę pieluch Happy do sprawdzenia a później też mam zamiar przerzucić się na Dada z Biedronki. Bardzo dobre opinie o nich usłyszałam. I cenowo o niebo lepiej niż np. Pampersy.
Kosmetyków dla szkraba na razie nie kupuję bo w szpitalu dają również małą wyprawkę od Nivea :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #414312 przez Lui
MADZIA7 coś z linkiem nie tak :/ "strona nie została znaleziona"
Ja też czekam na kuriera, zamówiłam ochraniacz do łóżka, najzwyklejszy w sumie
nie chciałam jasnego bo zaraz widać, że coś brudne, a ze ściany mamy fioletowo - kremowe w sypialni i Mąż uczestniczył przy wybieraniu (bo zawsze chce aby brał w tym udział i czuł, że on też podejmuje decyzje:) ) to wybrał :)

Zrobiłam też sobie ostatnie zdjęcia, więcej już nie mam w planie, 38 tydzień 3 dni, to te moje 12-13 kg hehee najwięcej w brzusiu i piersiach, coś w tam w tyłku

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Z pieluszek mam pampersy (kupowałam w dobrych cenach myślę, ok 0,42 groszy do 0,46 groszy za szt. na promocjach). O Dadach słyszałam dobre opinię, ale jak te mi się udało nabyć w dobrej cenie to czemu nie ;)
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #414317 przez MADZIA7
Zawsze znika mi to http:// , ale jak się dopisze, to wyskakuje, może teraz nie zniknie:

allegro.pl/17el-lozeczko-szuflada-matera...rca-i2578488785.html

Lui, sliczną masz pościel, ja też mam takie serduszka urocze:) A brzusiu bardzo zgrabny i kształtny!:)

Kasieńka też ten wózek oglądałam, bardzo fajny!

12 lata 7 miesiąc temu #414324 przez Anulka
Kasienka83 ja gdy szukałam wózka to brałam pod uwagę najpierw 4 firm Roan, Jane, Jedo i właśnie Bebetto. Ale po przejrzeniu opinii z Bebetto zrezygnowałam i ostatnecznie kupiłam Roan Marita.
To są opinie na temat twojego wóżka ( nie wiem czy czytałaś):
www.bangla.pl/opinie/p17029/bebetto-solaris-3-w-1-lub-2-w-1

12 lata 7 miesiąc temu #414326 przez baby_55
Madzia7 ja też mam wariora i nie zamienię go na nic innego, no chyba, że będę musiała coś podwójnego kupić, ale wtedy też tylko pompowane koła, znalazłam sobie wózeczek iCandy pear i jakby co to o nim pomyślimy, ale na razie liczę, że damy radę z jednym :) a Adi będzie chodził ładnie na nóżkach, bo teraz to różnie bywa z tym :silly:
link nie działał, bo przecinek po linku brało jako jego część bez tego jest ok :)
pościel i łóżeczko śliczne :)

Lui ale masz fajny okrągły brzuszek ja mam taką wystającą kulę z przodu, potem postaram się wstawić :) wygląda jakbym sobie dolepiała czy coś :lol:
śliczna pościel :)

Kasienka fajny wózeczek :)

Siteczko najważniejsze, żeby Wam pasował :) a co do tej marki to ogólnie są fajne te wózki, i któreś z Mutsy są z pompowanymi, akurat nie evo tylko inny model ale są bo koleżanka miała i była zadowolona :)

Mirelko głosik oczywiście poszedł :)

12 lata 7 miesiąc temu #414331 przez MADZIA7
Wiecie co, ja myślę, że z tymi opiniami na internecie, to różnie bywa, zazwyczaj piszą ci, którzy są niezadowoleni, mnie w sklepie polecali też Bebetto, ponoć robią się teraz bardzo popularne, więc się Kasieńska83 nie zrażaj opiniami. Lepiej raczej pytać po rodzince i dobrych znajomych albo zdać się na własną intuicję:)

Baby woziłaś Adiego w tako, czy kupiłaś go dla córeczki? bo chciałam sprawdzić, czy jest wytrzymały:) Moja siostra też używa od pół roku tako, ale kupiła go już jako spacerówkę, wczesniej z gondolą miała jakiś inny, ale wydaje nam się w porządku. Nie mogą doczekać się jak już przyjdzie.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #414346 przez Anulka
MADZIA7 ja bym się raczej z Tobą nie zgodziała, co do opinii, że piszą tylko Ci którzy są nie zadowoleni. Róznie to bywa, czasem są opinie wszystkie na NIE, czasem są na TAK, a czasem są opinie podzielone przykłady:

www.bangla.pl/opinie/p3294/tako-jumper-x

www.bangla.pl/opinie/p27945/jane-muum-re...wozek-wielofunkcyjny

www.bangla.pl/opinie/p1640/roan-wozek-marita

www.bangla.pl/opinie/p957/coneco-wozek-v3

Ja akurat nie mam aż tylu znajomych którzy mają dzieci i powiedzieliby mi o wózkach tyle co znalazłam opinii w internecie ( podałam przykład tylko jednej strony z opiniami, ale tego jest o wiele więcej) Zresztą, to każdego sprawa osobista i może właśnie Kasieńka83 będzie z Bebetto zadowolona.

12 lata 7 miesiąc temu #414353 przez kasienka83
Oczywiście na każdy temat znajdziemy opinie i pozytywne i negatywne więc kompletnie się nie zrażam. Akurat ten wózek został mi polecony i przez znajomych i w sklepie więc nie opieram się tylko na internecie. Poza tym ludzie oczekują też nie wiadomo czego za stosunkowo nie duże pieniążki. A Pan, który sprzedawał nam wózek od razu powiedział, żeby nie brać ich firmowego fotelika tylko zmienić np na maxi-cosi i automatycznie zmienić adaptery do wózeczka :)

12 lata 7 miesiąc temu #414358 przez czajusiątko
Andrato w przyszłym roku będziemy mogły się wspierać w wymyślaniu rocznicowych niespodzianek dla naszych mężów :laugh:
Lui uroczy Twój brzuszek i ten wystający pępuszek, mój maluszek chyba nie osiągnie już takich rozmiarów :)
Dziewczyny bardzo Wam współczuję tych nieprzespanych nocek. Ja co prawda dziś w nocy też się budziłam kilka razy ale normalnie to śpię jak aniołek, a mój mąż śmieje się, że ja to jeszcze nie zdążę głowy do poduszki dołożyć a już chrapę :) A najlepsze jest to, że jak ja usnę to wtedy Oliwka się rozbudza i mąż mówi, że brzuch mi skacze we wszystkie strony a ja nawet nie drgnę...
Co do wózków to my jeszcze nie mamy nic upatrzonego. Siostra miała TAKO, tylko nie pamiętam jaki model i mówi, że by już go nie kupiła bo był okropnie ciężki i nie mogła dać sobie z nim rady, ale trzeba przyznać, że w związku z tym, że wózek był ciężki to był też ogromnie stabilny, bo nawet jak jej starsza 2- letnia córeczka wieszała się na rączce wózka to on nawet nie drgnął. No ale wiadomo, że różni są ludzie i mają różne oczekiwania od wózków...
Dziewczyny muszę Wam się pochwalić, że po dwóch miesiącach zbierania się w sobie dzisiaj w końcu zmobilizowałam się do wyprania dywanów, a było ich aż 2 :laugh:
Aha i jeszcze co do wagi to ja na razie przytyłam niecałe 10 kg...ale muszę przyznać, że póki co nie dokuczają mi żadne opuchnięcia i to pewnie dlatego znajduje się w tej dolnej granicy

12 lata 7 miesiąc temu #414360 przez 26joanna
Cześć dziewczyny :)
Ja kupiłam wózek na pompowanych kolach bo cenie sobie przede wszystkim wygodę :) wiem co dla mnie jest wygodne , ale co dla mnie , nie znaczy ze dla drugiej tez :P Przy Lusce mieliśmy ok 10 wózków , nim trafiłam na porządny z pompowanymi kolami :lol: Ja lubię spacerować i chodzić wszędzie , czyli przede wszystkim patrze na duże skrętne kola . Moja siostra ma podobny do tego co ma siteczko i tez sobie chwali bo np. jeździ tylko po chodniku :woohoo: Wiec życzę Wam żeby wózek dla maluszków był "tym dla was" :lol:
Wczoraj mieliśmy mala sprzeczkę z mężem i nie chce mi się do tej pory na niego patrzeć :( A jeszcze jak na złość nie chce rozłożyć łóżeczka żebym mogla sobie porządnie posprzątać i przyszykować wszytko nawet nie tyle na przyjście dziecka tylko ze położna będzie codziennie przychodzić , a jemu jak się palcem nie pokarze to nie zobaczy :angry:

12 lata 7 miesiąc temu #414368 przez moniab26
kasienka83 my też w sklepie ogladaliśmy właśnie ten wózek bebetto co wy kupiliście ale na necie znalazłam taki sam, tzn ma zastosowaną taka samą konstrukcję stelaża, amortyzacja, hamulce, sposób składania a nawet materiał, z innej firmy o 700 zł taniej:
allegro.pl/wozek-4w1-x-trall-2012-super-...isy-i2558113773.html
i właśnie kupiliśmy ten i też w kolorze fioletowym, jest bardzo ładny ( już od kilku tygodni w domu)
a co do opinii to czy na wózki czy na inne rzeczy będzie tyle różnych zdań i opinii ilu ludzi- każdy jest inny i zwraca uwagę na inne szczegóły a my swoją opinię będziemy mogły wyrazić dopiero po wypróbowaniu danej rzeczy bo co jest dobre dla Kaśki nie zawsze jest dobre dla Maryśki - tak zawsze mówiła moja Babcia :) Ja podobnie jak Baby koniecznie chciałam wózek na kołach pompowanych, nie wiem jak sprawują się piankowe ale mam wrażenie, że pompowane są trwalsze i bardziej amortyzują...więc są wygodniejsze

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 7 miesiąc temu #414374 przez baby_55
Madzia7 mieliśmy go dla synka, więc ogólnie używamy z małą przerwą przez prawie półtora roku i jestem baaardzo zadowolona, nie jest moze najlżejszy, bo wazy chyba 14kg jak dobrze pamiętam, ale za to bardzo wygodny i dla malucha i dla mamy, do tego pojemny koszyk na zakupy i pojemna torba, więc wykorzstujemy go codziennie, a uwierz mi, ze nieraz jest w nim Adi i masę zakupów np zgrzewka wody mineralnej i nic się nie dzieje, dlatego naprawdę polecam :) znajomi też go kupili tylko miesiąc przed nami zaczęli korzystać i też są zadowoleni :)

26joanna zgadzam sie najważniejsze, żeby być zadowolonym :) podobnie jest ze szpitalem, jeden będzie zadowolony inny nie, bo na co innego zwraca uwagę :)

czytając opinie na internecie nie warto zwracać uwagi na teksty typu: " jestem zadowolony/a", "mega pozytyw", beznadzieja itp bo to o niczym nie świadczy, warto czytać opienie które przedstwaiają konkretne informacje, to się sprawdziło a to nie i dlaczego, wtedy mamy jakiś konkretny obraz danego wózka czy jakiegokolwiek nnego porduktu :)

Czajusiątko Tako wyszło i nadal jest dostępnych kilka albo juz nawet kilkanaście modeli a te stare były naprawdę mega wielkie i ciężkie, na nieskrętnych kołach więc mogły być dość uciążliwe

Kasienka mam nadzieję, że będziesz zadowolona z wózeczka :) a foteliki maxi cosi mają bardzo dobre opinie i wyniki testów więc faktycznie warto je kupować :)

12 lata 7 miesiąc temu #414377 przez Anulka
Ja również przy wyborze wózka stawiałam tylko na koła pompowane i na stabilność wózka, no i do tego dużą gondolę aby dziecku było wygodnie...poza tym chciałam aby wózek estetycznie mi się podobał, a podobają mi się wózki w stylu oldschool'owe dlatego wybór padł na Roana Maritę. Udało się znaleźć w bd stanie za małe pieniądze 350 zł Roana Maritę 2 w 1 ( był w dobrym stanie bo gondola była używana tylko przez dwa miesiące, a spacerówka była całkowicie nowa) i fotelik Romer Baby Safe za 45 zł czyli w sumie za nie cale 400 zl wszystko kupiłam.
Co do informacji/ opinii z internetu, to dwa dni temu oglądałam PnŚ i tam jeden z tematów były foteliki dla dzieci. Mówili, że te podkladki dla dzieci trochę starszych, to są tylko alternatywą dla policji, bo wtedy mandatu nie wlepią, ale dziecka taka podkładka nie chroni i facet pokazywał ( na żywym ze studia dziecku) co może się stać w razie wypadku, gdy dziecko siedzi na takiej podkładce anie w foteliku i również w jaki sposób normalny fotelik chroki dziecko,przy zderzeniu czołowym i przy bocznym. No i polecił przed kupnem fotelika zajrzeć na stronę www.fotelik.info i sprawdzić informacje na temat wyników testów danej firmy. Babka, która miała bliźniaki, zapytała go, czy gdy mając dwa samochody ( ona i mąż ) kupować do każdego samochodu po dwa foteliki, czy może do jednego foteliki a do drugiego takie podkładki, no bo to duży koszt ( powiedziała, że średnia cena nowego fotelika to 500PLN) a on jej powiedział, jeśli kogoś stać na dwa samochody to musi stać i na cztery foteliki, bo bezpieczeństwo dzieci jest bezcenne.
Ja gdybym tego nie obejrzałam a potem nie poczytałam to nie wiedziałabym, że tak sprawa wygląda.

12 lata 7 miesiąc temu #414381 przez kasia7775
Witam serdecznie :kiss:

Co do wagi do 36 tygodnia miałam 5 kg na plusie. A teraz jestem spuchnieta, woda się zatrzymała i doszły mi jeszcze 4 kg :ohmy:

agnessa dobrze, ze wszystko w porządki i byłaś na IP. Mi w szpitalu też ani jednego USG nie zrobili, tylko KTG 2x dziennie

madeleine super, ze synek już w domku :kiss: a ilość pieluch naprawdę kosmiczna :lol: jak kupiłam pierwsza paczke 78 szt, to córka się pytała, czy na miesiąc wystarczy taka paczka :silly: ja jej na to, że może na pierwszy tydzień :silly:

siteczko ja też mam Mutsy, ale Transporter.

patys udanego wypoczynku na wsi

andra88 mój też ma takie dni, ze tylko się przeciąga od czasu do czasu. A niedawno się chwaliłam, ze przesypiam noce i się skończyło :silly: średnio co godzinę się budzę i na siłę próbuje zasnąć...

Jussstyś jak ten twój ból, przeszło już??

12 lata 7 miesiąc temu #414387 przez siteczko
Hehe ale się zrobiła burza dot. wózków ;) mimo wszystko nie zmieniamy już decyzji, bo na prawdę każdy wózek co braliśmy pod uwagę miał jakiś minus, ma i ten co wybraliśmy ostatecznie, nie ma idealnego dla nas wózka ;) jeszcze takiego nie wyprodukowali hehe tak więc jak w niedziele podjęliśmy decyzje o mutsy evo tak już nie czytam opinii itp. a wypowiem się jak się sprawdza wózeczek za co najmniej pół roku :)

co do fotelika nie miałam najmniejszego problemu i od samego początku był MAXI COSI CABRIO FIX taki już jest kupiony i od miesiąca czeka na właściciela ;)

mam już wyniki badań, na szczęście wszystko jest ok :) i tokso nie złapałam, tak więc już spokojnie czekam na poniedziałkową wizytę, a strasznie jestem ciekawa jak tam synek przybrał na masie i urósł :) no i co się dzieje z szyjką :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka