BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 3 miesiąc temu #417638 przez MADZIA7
Siteczko powiedz Tymonkowi, że jeszcze musi troszke poczekać na forumową ciocię Madzię i na Natalkę;) żeby Mamusiom było raźniej w szpitalu:)

Oj dobrze, że mamy tych naszych mężów!:) choć czasem zdarza nam się na nich narzekać:) Ja też mojego nie zamieniłabym na żadnego na świecie:) choć trochę boję się zachwalać (żeby nie zapeszyć;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #417646 przez magdalenamksiazek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #417649 przez baby_55
Kasiu ogromne gratulacje :kiss: :kiss: :kiss: duży chłopczyk z Oliwierka :blush: czekamy na foteczki i relację :) poszłaś jak burza, wieczorem nic a rano już po wszystkim :)

och Adi ma z Krzyśkiem świetny kontakt :) szaleją na całego, jak tylko Krzysiek wraca z pracy to bawi się z młodym i wariują tak nieraz do samego wieczora :)

Madziu z depresją to jest tak, ze każdego moze dopaść i przygotować sie raczej nie da... :kiss: ale ja wierzę, że żadnej z nas nie dopadnie :)

Siteczko super, że się Wam tak fajnie układa :)

ja dzisiaj znowu doła złapałam, w nocy spaliśmy średnio, bo Adi sie budził kilka razy... już tak nie płakał ale i tak zanim usnął to trochę trwało, do tego ja jakaś taka podenerwowana znowu jestem, już sama nie wiem czemu, mam nadzieję, ze jak Krzysiek jutrp wróci to mi się poprawi, a na dzisiaj w planie tabliczka czekolady na poprawę humoru ;) słońce świeci to jakoś to będzie :side:

12 lata 3 miesiąc temu #417650 przez kasia7775
Hej, fotke wrzucilam na fb
:silly:
Poród express , poszłam spać o 24 i nic się nie dzialo. O 24:25 odeszly mi wody :lol: Pomyslalam,, ze pewnie ze 2 godziny mina zanim skurcze przyjda. Aa skurcze juz za pol godziin :lol: y byly. O od razu co 5 minut
Poszlam pod prysznic i przed 2 obudzzilam mojego pojchalismy do szptala. Juz co 3 minuty byly. Potem co 1 minute.
No i potem 2 parcia i maly byl na mnie :lol: czuje sie bardzo dobrze, zalozyli mi tylko 4 szwy, moge normalnie siedziec

A mojego wyslalam do domu, powiedzialam, ze zadzwonie po niego. Zadzwonilam, ale po wszystkim. Przyjchal z dzziecmi i moja mama i mogli wejsc na sale porodowa.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #417653 przez Lui
magdalenamksiazek Gratulacje zdania na Prawo jazdy ! :) Super :)
siteczko pięknie :) ...i oby na zawsze.. :kiss:

kasia7775 nie ma zdjęcia na FB :( żadne się nie pokazało.. (patrzyłam już po poście) fajnie tak szybciutko urodziłaś :)

Między 11:30-12 mam mieć położną, więc lecę ogarnąć mieszkanie :) potem zdam relację co i jak.. wczoraj miałam trochę skurczy nieregularnych (z resztą to nękają mnie od 3 dni i juz myślałam, że może jednak..) a jutro wizyta u Pani Gin wieczorem :)

Napisałam bardzo dużo o mnie i mężu, potem usunęłam nie będę zanudzać, po prostu jest cudownych człowiekiem :) jestem szczęśliwa, zakochana :) i oby Dzidzia nic nie zmieniła tylko wprowadziła więcej miłości w nasze życie :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #417654 przez siteczko
MADZIA7 tłumaczymy mu jak możemy żeby jeszcze spokojnie posiedział sobie :) co najmniej do 10.09 ;) ale coś chyba nie chce słuchać... :) ale jak to będzie to się okaże, może to tylko te skurcze przepowiadające, że jeszcze nic wielkiego się nie dzieje :)

magdalenamksiazek gratuluje zdanego prawka! super że się udało jeszcze przed przyjściem maluszka :)

kasia7775 wow na prawdę ekspresowo! jeszcze raz Gratuluję :)

12 lata 3 miesiąc temu #417655 przez baby_55
kasia7775 napisał:

Hej, fotke wrzucilam na fb
Poród express , poszłam spać o 24 i nic się nie dzialo. O 24:25 odeszly mi wody :lol: Pomyslalam,, ze pewnie ze 2 godziny mina zanim skurcze przyjda. Aa skurcze juz za pol godziin :lol: y byly. O od razu co 5 minut
Poszlam pod prysznic i przed 2 obudzzilam mojego pojchalismy do szptala. Juz co 3 minuty byly. Potem co 1 minute.
No i potem 2 parcia i maly byl na mnie :lol: czuje sie bardzo dobrze, zalozyli mi tylko 4 szwy, moge normalnie siedziec

A mojego wyslalam do domu, powiedzialam, ze zadzwonie po niego. Zadzwonilam, ale po wszystkim. Przyjchal z dzziecmi i moja mama i mogli wejsc na sale porodowa.

faktycznie mega szybciutko :) jeszcze raz gratuluję :)

12 lata 3 miesiąc temu #417659 przez Anulka
Kasia, ja też chcę tak expressowo!!!!!! Kurcze, naprawdę fajny i szybki miałaś poród, tak to ja mogę też rodzić dzieciaki :D

Dziewczyny, znajoma mi podesłała a ja wam to pokazuję, warto przeczytać:

Szczepionka na pneumokoki Prevenar i szczepionka Euvax B wycofane z obrotu!

Szczepionka na pneumokoki Prevenar wycofana

W sierpniu 2012 zostały wycofane duże partie szczepionek na pneumokoki (obowiązkowe dla wcześniaków) i szczepionki Euvax B (obowiązkowej dla wszystkich).*Komunikat Głównego Inspektora Farmaceutycznego w obu przypadkach potwierdza, że wycofano je ze względów bezpieczeństwa*.*Jednak komunikaty te nie są podawane ani w mediach, ani w aptekach, ani w punktach szczepień. Komunikaty są bardzo lakoniczne i nie przedstawiają w ogóle, ilu dzieciom zaszkodziły wadliwe partie szczepionek*.

Szczepionka na pneumokoki: czy bezpieczna?

Szczepionki na pneumokoki prevenar wycofywano już wielokrotnie ze względu na to, że były zanieczyszczone i szkodziły dzieciom. w Portugalii w ogóle wykreślono tę szczepionkę z rynku, i możliwe, że ogromne partie trafiły do Polski, zwłaszcza, że według oficjalnego dokumentu rządowego do którego dotarłem - rząd kupił je za zaledwie 100 zł za sztukę, a sprzedaje je już po cenie rynkowej - 300 złotych za sztukę.Czyżby więc producent zamiast zutylizować szkodliwe szczepionki przekazane mu przez Portugalię, odsprzedał je po niskiej cenie rządowi polskiemu?

Szczepionka Euvax B wycofana

Poza tym: szczepionka Euvax B jest produkowana w Korei i ma bardzo złą sławę. to nie pierwszy raz, gdy całe serie tej szczepionki były w Polsce wycofywane, bo szkodziły dzieciom. Zdarzało się to wiele razy, w tym w 2011 roku.Trzeba pamiętać, że większość szczepionek jest produkowana w krajach takich jak Korea, Indonezja, Indie, gdzie bardzo łatwo o zanieczyszczenia takich szczepionek. Wiele państw całkowicie zrezygnowało ze szczepionki Euvax B.

Komunikat Głównego Inspektora Farmaceutycznego:

Przedstawiamy treść decyzji Głównego Inspektora Farmaceutycznego o wycofaniu z obrotu produktu leczniczego Euvax B.

Na podstawie art. 122 ust. 1 ustawy z dnia 6.09.2001 r. - Prawo farmaceutyczne (Dz. U. Nr 45, poz. 271 z późn. zmianami), w związku z art. 104 i 108 § 1 ustawy z dnia 14.06.1960 r. - Kodeks postępowania administracyjnego (jednolity tekst Dz. U. z 2000r. Nr 98, poz. 1071 z późn. zm.) wycofuje z obrotu na terenie całego kraju produkt leczniczy:
EUVAX B, 10 mcg zawiesina do wstrzykiwań 0,5 ml a 10 fiolek
numer serii: UVA 10012, data ważności: 30.09.2013
podmiot odpowiedzialny: LG Life Sciences Poland Sp. z o.o.

Niniejszej decyzji nadaje się rygor natychmiastowej wykonalności.

UZASADNIENIE:
W dniu 12.07.2012 r. do Głównego Inspektora Farmaceutycznego wpłynęła decyzja Podkarpackiego Wojewódzkiego Inspektora Farmaceutycznego w Rzeszowie wstrzymująca w obrocie i stosowaniu na terenie województwa podkarpackiego przedmiotową serię produktu leczniczego EUVAX B.*Decyzja została podjęta w związku ze stwierdzeniem niehomogenności w niektórych fiolkach ww. serii produktu leczniczego*.

Mając na uwadze powyższe, ww. seria nie może być przedmiotem obrotu oraz nie może być stosowana w lecznictwie do czasu wyjaśnienia wątpliwości dotyczących bezpieczeństwa jej stosowania.

Strona po otrzymaniu powyższej decyzji, zobowiązana jest do natychmiastowego podjęcia działań określonych w przepisach Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 12 marca 2008 r. w sprawie określenia szczegółowych zasad i trybu wstrzymywania i wycofywania z obrotu produktów leczniczych i wyrobów medycznych (Dz. U. Nr 57, poz. 347).

----

Przedstawiamy treść decyzji Głównego Inspektora Farmaceutycznego o wstrzymaniu w obrocie i stosowaniu produktu leczniczego Prevenar 13.

Na podstawie art. 121 ust. 2 i art. 108 ust. 4 pkt. 2 ustawy z dnia 6.09.2001 r. - Prawo farmaceutyczne (Dz. U. z 2008r. Nr 45, poz. 271, z późn. zm.), w związku z art. 104 oraz 108 § ustawy z dnia 14.06.1960 r. - Kodeks postępowania administracyjnego (jednolity tekst Dz. U. z 2000r. Nr 98, poz. 1071 z późn. zm.) Główny Inspektor Farmaceutyczny wstrzymuje w obrocie oraz stosowaniu na terenie całego kraju produkt leczniczy:
Prevenar 13, zawiesina do wstrzykiwań numer serii: F72956, data ważności: 04.2014 r. podmiot odpowiedzialny: Wyeth Lederle Vaccines S.A., Wielka Brytania

Niniejszej decyzji nadaje się rygor natychmiastowej wykonalności.

UZASADNIENIE
*W dniu 10 sierpnia 2012 r. do Głównego Inspektora Farmaceutycznego wpłynęła informacja od Warmińsko-Mazurskiego Wojewódzkiego Inspektora Farmaceutycznego dotycząca podejrzenia niespełnienia wymagań jakościowych ww. produktu leczniczego*. Mając na uwadze powyższe, ww. seria nie może być przedmiotem obrotu oraz nie może być stosowane w lecznictwie do czasu wyjaśnienia wątpliwości dotyczących bezpieczeństwa jej stosowania.

Strona po otrzymaniu powyższej decyzji, zobowiązana jest do natychmiastowego podjęcia działań określonych w przepisach Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 12 marca 2008 r. w sprawie określenia szczegółowych zasad i trybu wstrzymywania i wycofywania z obrotu produktów leczniczych i wyrobów medycznych (Dz. U. Nr 57, poz. 347).

źródło:

www.farmaceutycznyportal.pl

12 lata 3 miesiąc temu #417670 przez agnesssa
Kasia Bardzo się cieszę, że tak sprawnie poszło :kiss: :kiss: :kiss: Niestety również nie widzę zdjęcia na FB :huh: Ale cierpliwie czekam :kiss: Mam nadzieję, ze szybko wrócisz do domku z Oliwierkiem :kiss: :kiss:

Magdalena
Gratuluję zdanego prawka :kiss:

Siteczko Czytałam na jakiejś stronie, że jeżeli przy skurczach maluszki się ruszają to nie są to skurcze porodowe, więc może Twój maluszek jeszcze nie chce wychodzić :woohoo:

Zresztą podeślę Wam linka z tymi objawami porodowymi
www.papilot.pl/ciaza/18076/Objawy-porodu...juz-lada-chwila.html

Anulka Szczerze wątpię, żebym to ja była następna :huh: Nieregularne skurcze mam już od tygodnia, czop odchodzi drugi tydzień, nadal coś się ze mnie sączy i nie wiem co to jest. Do tego Maks jest już tak nisko, że chodzić nie mogę bo tak boli mnie krocze.
Ale nadal się nic nie zaczyna. Ale ja zawsze jestem inna niż wszyscy :silly:
Staram się długo spacerować i nadal nic, rodzinka mnie tylko irytuje bo cały dzień tylko dzwonią czy już urodziłam, i każdy jest mądrzejszy do natury i wciskają mi, że do końca tygodnia na pewno urodzę :angry: A ja czuję, że synuś jeszcze nie chce wyjść ;)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 3 miesiąc temu #417675 przez basiek_252
KASIU OGROMNE GRATULACJE DLA CIEBIE I OLIWIERKA
SUPER EXPRESOWY PORÓD! DOBRZE, ŻE SIĘ NIE NAMĘCZYŁAŚ :laugh: A CHŁOPAK DUUUUŻŻŻŻY!
I śliczne imię wybraliście. U mnie też miał być Oliwier gdyby był synek... Ale jeszcze wszystko przede mną bo planujemy trzecie dziecko jak się uda :lol: :lol: :lol:
Jeszcze raz gratulacje i ogromne buziaki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

magdalenamksiazek gratuluję zdanego prawka

Życzę miłego dnia!!!!

12 lata 3 miesiąc temu #417676 przez Mirella
przypominajka dla kochanych cioteczek pl.lennylamb.com/user/show_photo/5035

12 lata 3 miesiąc temu #417695 przez basiek_252
agnesssa kto wie czy nie będziesz następna. Nie zarzekaj się. A innymi się nie przejmuj. Maks sam wie kiedy ma wyjść, jak tylko przyjdzie jego pora. A do terminu też masz jeszcze troszkę czasu... Nikt nie powiedział, że musisz urodzić przed terminem, równie dobrze możesz przenosić :lol: :lol:

12 lata 3 miesiąc temu #417704 przez siteczko
agnesssa domyśliłam się że to jeszcze nie skurcze porodowe ;) a mały ruszał się tylko tak jakby pomiędzy skurczami, jak tylko brzuch robił się twardy on się uspokoił, a jak brzuch popuścił to zaczął się kręcić... no ale dziś póki co nic podobnego się mi nie przytrafiło... :)

12 lata 3 miesiąc temu #417706 przez Patka0308
Kasiu gratulacje dla Was!!!! :kiss: :kiss: niech zdrowo rośnie Oliwierek :) :) kawał chłopaka z tego Twojego Oliwierka :) :) :)

kurcze takie macie szybkie porody,ja też bym chciała taki mieć ;)

12 lata 3 miesiąc temu #417711 przez czajusiątko
Kasia a jak mogę Cię znaleźć na facebooku? W ogóle dziewczyny pamiętam, że kiedyś się odnajdywałyście i zapraszałyście ale ja nie byłam jeszcze wtedy zalogowana i nie widziałam... Agnessa zdaje się jeszcze jakąś grupę tworzyła o ile pamiętam...

Jeżeli chodzi o mojego męża to spotykamy się od prawie 7,5 roku, a małżeństwem jesteśmy dopiero od maja br. :) Co prawda jest on typem strasznego bałaganiarza, ale widzę, że odkąd razem mieszkamy to stara się utrzymywać porządek, choć nie zawsze mu to wychodzi. Sprząta raczej rzadko, ale to też dlatego, że dużo pracuje, a jak wraca wieczorami do domu to wolę sobie z nim posiedzieć niż zaganiać go do sprzątania. Często się zdarza, że zmywa po kolacji, a ostatnio nawet zrobił prawie sam gyros :) Jakim tatą będzie to oczywiście okaże się już niedługo, ale wydaje mi się, że jest bardzo dobrym materiałem. Ma bardzo dobry kontakt z dziećmi, moje siostrzenice go uwielbiają! A w przygotowania do powitania Oliwki jest bardzo zaangażowany, często do niej mówi, bawi się z nią przez brzuch :) i śmieje się, że już teraz musi zacząć szykować broń na potencjalnych zięciów :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka