- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anulka moja córka od samego początku jest szczepiona typowo po irlandzku czyli szczepionkami 5 w 1 lub 4 w 1 . Gdyby to miało w jakimś stopniu szkodzić nie praktykowano by tego od lat nie popadajmy w obłęd bo kiedyś było głośno na temat szczepień ze właśnie powodują autyzm lub inne choroby i temat szybko się zakończył bo nikt nie zmusi matki żeby zaszczepiła swoje dziecko....
Joasiu, ja wiem, że te szczepionki 5x1, 6x1 są na rynku już od jakiegoś czasu. Ale widzisz, Twoja mała nie miała po nich powikłań, a są dzieci i nie jest ich liczba mała, które stają się nawet roślinkami. Co do autyzmu, to Joasiu, są już wyniki badań i nadal jeszcze są prowadzone i z nich wynika, że szczepionki mogą przyczynić się do jego powstania, TYLKO jest jedno ALE dziecko musi być w grupie ryzyka, czyli mieć do autyzmu predyspozycje ( tak samo jak nie każdy z nas może np. zachorować na raka, bo o tym decydują właśnie nasz kod genetyczny). A to się pozna TYLKO wtedy kiedy zrobi się badania genetyczne na predyspozycje co do rożnych chorób.
Więc tak jak mówiłam, wolę pojedyncze szczepionki, niż 5 lub 6 jednocześnie. Bo każdy organizm jest inny i w jednym organizmie 6 różnych bakterii podanych jednocześnie nie spowoduje powikłań, a w drugiem może spowodować zmiany nieodwracalne. Nie wiem jak Wy, ale ja za "tłumem nie idę" i nie ufam bezgranicznie tylko działam po przemyśleniach, tym bardziej jeśli to dotyczy zdrowia, a do tego zdrowia naszego dziecka.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Wczoraj była u mnie położna, ściągneła mi szwy Czuje się jak nowo narodzona, bo nic nie ciągnie i nie boli Pooglądała malutką, powiedziała, że wszystko w porządku
Co do obojczyka, to powiedziała, że nic się z tym nie robi, że samo się zagoi. Tylko nie ciągnąc za rączki. Jakby mi lekarz nie powiedział, to nawet bym nie wiedziała, bo Alusia sobie macha rączkami, jakby nigdy nic i nawet nie płacze z tego powodu
Malutkiej wczoraj w nocy odpadł pępuszek
Przepraszam, że tak rzadko się odzywam, ale codziennie mam masakrycznie dużo gości i wczoraj już był punkt kulminacyjny i było 11 osób, było to strasznie męczące, bo w tym 3 dzieci do lat 5 i cały czas było głośno, bo dzieci piszczały skakały itp.
Zmęczona byłam strasznie, mała też była niespokojna i wieczorem puściły mi nerwy i płakałam chyba z 3 godziny, mój mąż kazał mi się kłaśc do łóżka, a sam okąpał małą i dał butelkę (bo niestety musze raz dziennie dokarmiac małą, bo nie mam tyle pokarmu )
A jak wy dziewczynki (pytanie oczywiście dla mamusiek które już urodziły) Czy macie wystarczająco pokarmu? Jakoś mnie to przeraża, że muszę dokarmiac Nie ma to jak mleko matki
Co do wagi to z dnia na dzień tracę wagę Teraz już brakuje mi tylko 3 kg do starej wagi z przed ciąży a miałam na plusie 14
Brzuszka prawie wcale nie mam, ale mąż mi kupił pas poporodowy i sobie w nim chodzę, a brzuszek się wciąga
Rozstępy mam tylko na pośladkach, ale na szczęście dokładnie w miejscu majteczek, że w bikini jeszcze wyskoczę
Przepraszam że się tak rozpisałam, ale malutka chwile zasneła i chciałam zdac relacje co tam u nas
Acha jeszcze mąż mi przypomniał, że podczas porodu, jak nie miałam skurczy to siedziałam na piłce i sobie nuciłam różne piosenki, a położne się śmiały ze mnie, że pierwszy taki przypadek jestem
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Co do szczepień to chyba zostanie dla każdej sprawa indywidualna. A wymaz miałam z pochwy i z odbytu.
Zadzwonili dziś do mnie z hurtowni że wózek juz przyszedł i możemy odebrać. Pojechaliśmy, pan nam sugerował wypakowanie w domu ale że był duży karton stwierdziliśmy że i tak lepiej od razu sprawdzić czy wszystko ok. No i kolor super naprawdę taki jak chcieliśmy, ale ... gondola ma uszkodzony "zaczep" do stelarza i d..pa. Zostawiliśmy, mają zareklamować i odesłać do producenta i czekamy na drugi a miał już sobie stać. W sumie to i dobrze bo ma w końcu przyjechać wujek i położyć mi gładź w przyszłym pokoju małej (dla niej to za jakieś 2 lata - bo na teraz jest z nami).
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Sandra To ciekawe, jak w każdym kraju inaczej się ciężarną bada Ja za każdym razem mam badanie ginekologiczne Ale najważniejsze, że położne wiedzą co robią A ja się czuję tak samo jak co dzień Brzuch mocno boli jak na @ krocze mnie ciągnie mocno, ale to pewnie dlatego, że Maks jest ciężki i uciska
Chasiami To dobrze, że Alicja nie płacze z powodu obojczyka, ja się prstraszyam, że ją to bardzo boli Co do Twoich gości, to powiem Ci, że jestem w szoku, że ludzie Ci takimi wielkimi grupami przychodzą, a zwłaszcza z głośnymi dziećmi, przecież wiadomo, że takie maleństwo potrzebuje spokoju i mamusia też Pod tym względem się cieszę, że moja wielka rodzina jest daleko i spodziewać się mogę tylko rodziców
Fajnie, że waga Ci tak ładnie spada Czyli jesteś sexi mama
PolaL Dobrze, że sprawdziliście na miejscu, bo tak jeszcze byście musieli ujeżdżać Ale też bym się wqrzyła A jak długo będziecie na nowy czekać
- kasienka83
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Mała waży już 3 kg i wiele więcej nie urośnie Gin się zdziwił, że mała się mieści w moim małym brzuszku. Mówi, że pewnie mocno się wypina dlatego, że nie ma już miejsca kompletnie.
Szyjka długości połowy opuszka palca i czopa już nie czuć. Masaż zrobiony tak, że nadal czuje jakby mi tam gmerano ;/ No i czekamy
Śmieliśmy się, że zwolnienie od jutra brałam do pracy a może się okazać nie potrzebne
Nie ukrywam, że bardzo bym chciała....ale w ostateczności możemy czekać do tego 3 września...wypada nam wtedy 1 rocznica ślubu i prezent jak znalazł )
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Jussstyś weź sobie ciepłą kąpiel albo ciepły prysznic i najlepiej tak z 20-30 minut i zobacz co sie będzie potem działo, jeśli sie zaczyna to skurcze będą częściej i mocniejsze, zjedz sobie coś i jak dojdą do 6-7 minut to możecie jechać
trzymam kciuki, żeby szybko poszło
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Jussstyś Nie wiem jak daleko masz do szpitala, ale ja chyba bym zrobiła tak jak Baby pisze, weź sobie kąpiel, albo prysznic, nie dość, że się odświeżysz, to w razie fałszywego alarmu przejdzie (chociaż nie sądzę, żeby to był fałszywy alarm ) i jak będą skurcze coraz częściej to jedz do szpitala. No chyb, że masz godzinę jazdy to już bym jechała
A ja zaciskam kciuki z całych sił za Ciebie i Zuzię Pisz jak by co
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
- mala2809
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dawaj znać jakby ustało a jak nie to szybkiego rozwiazania życzę!!!!
Ja już wróciłam od lekarza. Znów dziś nie miał humoru i musiałam płacić za jego fochy... No ale trudno. Rozwarcie dalej na 1,5 palca szyjka jeszcze bardziej skrócona (ale nie wiem jak bardzo), a mój synek waży 3050g. Lekarz powiedział, że to co miałam to już wyleżałam i mam wrócić do normalnej aktywności, co mnie bardzo cieszy sama przszykuje sobie mieszkanko na cacy, bo samemu najlepiej
A teraz na wieczór się jeszcze wkurzyłam. Zaprosiliśmy do siebie na kolacje szwagierke z chłopakiem. Po czym wychodze otworzyć drzwi a tam znajomi (z którymi mamy średni kontakt) i hasło, że oni tez chcą się załapać. Stałam jak wryta bo to było dodatkowe 6 osób, na ale dobra mówie żeby weszli, po czym moja szwagierka w progu mówi żebym tylko coś jej pozyczyła a ona z chłopakiem leci bo jednak nie maja czasu i przeprasza, że mi ta bande sprowadziła. Myślałam, ze sobie robi jaja pytam się jej ile ty masz lat umawiasz się a potem nie dość, że nie przychodzisz to mi do domu na wieczór stado ludzi znosisz. Mój mąż był tak wściekły, że myslał, że ją rozwali ze złości.
Lubie mieć gości ale przynajmniej chce być na nich przygotowana, a wogóle oni zachowywali sie tak jakby z buszu wyszli. Jedna laska zaczęła mi chodzic po całym mieszkaniu i sprawdzać czy mam czysto (nawet jak miałam zamknięte drzwi..)
no to się wyżaliłam i mi lżej
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agnessa Oliwka już nie moze sie doczekać siostrzyczki. A jeśli chodzi o choróbstwa ..hmmm juz zaliczyła zapalenie gardła z gorączką po jednym dniu przedszkola.. teraz pochodziła tydzień, wczoraj szalałaz z psem oblewjac go i siebie przy okazji wodą, a dziś słyszę że pokasłuje. Ta dziewczyna ma chyba ADHD , nie usiedzi chwili non stop wymyśla pierdoły.. nieraz wymiękam... moze jak sie zacznie zerówka, zmęczona będzie wracać do domu i sie uspokoi
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasieńsko TRZYMAM ZA CIEBIE RÓWNIEŻ KCIUKI !!!!!! MOOOOOCNO
Marta M dzięki Kochana za podpowiedź
mala2809 kurcze, wiesz wkurzyłam się bardzo mocno będąc na Twoim miejscu. Co za tupet !!!!
PolaL jak dobrze ze sprawdziliście ten wózek w sklepie, przynajmniej oszczędziliście sobie wożenia go z powrotem do sklepu, bo nerwów raczej nie za bardzo, ja przynajmniej bym się zdenerwowała na waszym miejscu.
Ania14.09 nic się Ty nie wymądrzasz, nie mów tak. Ty po prostu w pewnych sprawach masz większe doświadczenie i bardzo fajnie, że dzielisz się nim z nami. Np. Baby_55 to samo czyni jak "kuma" w jakimś temacie bardziej niż inni. A co tu złego?? Raczej byłoby źle, gdybyście trzymali i nie dzieliliście się z nami "zielonkami" tym co wiecie .
Dzięki dziewczyny
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb