BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #436524 przez gorla
baby sprawdziło sie ze zgaga . To Oliwka w szpitalu :)
A tu miała miesiąc
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #436534 przez Ania14.09
Hej !
Sorki, że tak rzadko piszę, ale czytam na bieżąco :laugh: Filip ciągle wisi na cycu, i nie mam na wiele rzeczy czasu, chyba kupię sobie te chustę i będę jak kangurzyca.
Infirmuję, żelaktator mendela mini elektryk jest super! Dzięki baby i polecam, naprawdę warto
Trzymam kciuki za wszystkie nierozpakowane. Wrzesień się kończy więc spieszcie się mamusie i maluszki :laugh: :laugh: :laugh:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 6 miesiąc temu #436539 przez PolaL
Gorla ale masz piękności w domciu :kiss:

Baby oj widzę ze takie same rozrywki zaplanowałyśmy :silly: bo ja też prasowanko zaliczam :woohoo:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 6 miesiąc temu #436542 przez chłopek
gorla ale Oliwka miała włosy :)
mi sie spradziło Sebuś tez miał włoski :)

12 lata 6 miesiąc temu #436547 przez MADZIA7
Hej Dziewczyny,

Siteczko jeszcze nie dała mi znać, widziałyśmy się ostatnio ok. 13 w szpitalu, wtedy miała skurcze co 4 min. i poszła na ktg, jak tylko napisze smsa, to dam znać:) Też czekam z niecierpliwością.

A ja dziś miałam dzień pełen wrażeń, po pierwsze jak byłam na ktg to jakaś kobieta bliźniaki rodziła, a ja myślałam, ze to Siteczko, po czym Siteczko zjawiła się drzwiach:)

Po drugie miałam dziś zostać na patologii i już mi kartę założyli i łóżko dali, ale spotkałam znajomego lekarza, który porzadnie się mną zajął, zrobił usg, przeanalizował wszystkie moje badania i wiecie co się okazało?????? Że mam źle wyliczoną datę porodu!!!!!
Że tak na prawdę jestem 2 dni po terminie, a nie 8 i niepotrzebnie zasuwałam cały tydzień na ktg i mogłam wrócić do domku, z czego się bardzo cieszę, bo to się może ciągnąć jeszcze z tydzień! Bo mój lekarz zamiast podać mi datę z usg w pierwszym trymestrze, to podał mi z drugiego. Jedyna smutna wiadomość to taka, że Natalka wcześniej ładnie i szybko rosła, a od dwóch m-cy urosła niewiele, waży niecałe 3 kg i ma za mały brzuszek i o ten brzuszek się włąśnie martwie, bo on jest o 2 centyle, czy coś takiego mniejszy niż powinien.

Gorla ale ładniutka Oliwka i jak ma dużo włosków!:) Ciekawe, czy Maja będzie podobna:)

Agnessa cały czas jesteśmy z Tobą!!!! :)

12 lata 6 miesiąc temu #436548 przez chłopek
madzia bedzi dobrze nie martw sie

12 lata 6 miesiąc temu #436569 przez Jussstyś
gorla tak własnie podczas skurczy mi tak drętwial brzuch, ale na dole. A Oliwka ma śliczne włoski, tto ja myslalam, że to moja ma gęste :silly:
siteczko agnesssa dajcie znać :huh:

A ja jakaś połamana jestem, wszystko mnie boli, masakra chyba cos mnie bierze, a nie chciałabym karmiąc niuni zarazić :( nie wiem czy mogę apap brac bo bym wzięła..

12 lata 6 miesiąc temu #436574 przez chłopek
jusstyś apap mozesz a małej nie zarazisz, ja karmie i jestem chora

12 lata 6 miesiąc temu #436576 przez Jussstyś
chłopek to super, zaraz idę pod gorący prysznic, biorę apap i lulu ;)

12 lata 6 miesiąc temu #436582 przez chłopek
ja umieram z bólu tak mnie gardło boli nie moge sie dotknac szyji

12 lata 6 miesiąc temu #436585 przez baby_55
Jussstyś spokojnie jak karmisz to przekazujesz małej przeciwciała wiec ona jest chroniona :)
Apap mozesz spokojnie no i te rzeczy, które brałaś w ciąży :)

Madziu spokojnie, u dziecka pomiędzy róznymi mierzonymi organami jak brzuszek główka czy kość udowa np mogą występować rozbieżnosci do 2 tyg czyli np główka wychodzi na 38 tygodni a np nóżka czy brzuszek na 36 tygodni, tak mówił mój lekazr i tutaj też to potwierdzają :) więc nie martw się na pewno wszystko jest ok, gdyby coś było nie tak, to na pewno by Cię wzięli na wywołanie albo CC robili a skoro nic nie robią tzn, ze małej nic nie grozi :)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #436589 przez gorla
Justyś apap można i broń Boże nie przestawaj karmić jak jesteś chora ( chyba że jakiś antybiotyk bierzesz) położna mówiła,ze w pokarmie są przeciwciała na twoją chorobę, szybciej ją zarazisz jak odstawisz cyca ;) a Oliwce sie potem wytarły włoski ciutek, a widzę ze baby mnie ubiegłaś ;) ma sie ten refleks :blush:

chłopek zdróweczka, u mnie też niedługo sezon chorobowy ruszy jak nic , tylko patrzeć jak Oliwka cos przywlecze z zerówki :ohmy: :ohmy:

Bratowa pytała lekarza o to drętwienie, mówił, ze w 36 tc macica jest rozciągnięta do granic wytrzymałości a jak jeszcze dzidzia jest pupą do góry to całkiem, jak to krótkotrwałe drętwienie to nic złego, tm bardziej ze 2 dni temu byłam na badaniu :silly:

agnessa chyba rodzi ze sie nie odzywa, coś czuję że jednak dziś to nastąpi

Madzia nie denerwuj się, jakieś anomalie w pomiarach sie. zdarzają bardzo często, z tego co pamiętam to ajłona z majówek tez sie denerwowała , bo pomiary bardzo odbiegały od siebie, różnica bodajże 3 tyg. a po porodzie sie okazało , ze jest ok. :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu #436600 przez MADZIA7
Chłopek, Baby i Gorla dzięki, uspokiłyście mnie:)

Siteczko nadal się nie odezwała, nie piszę na razie do niej, bo to pewnie byłoby irytujące, gdyby jeszcze nie urodziła, ale ja coś czuję, że jest już po, może się słabo czuje.

Wiecie co, jak byłam na ktg, to jak pisałam, jedna kobieta urodziła sn bliźniaki i wyobraźcie sobie, że o 16 ona już chodziła z nimi po korytarzu! W szoku byłam!

Ciekawe jak Agnessa, oby jak najlepiej, bo się już naczekała...

12 lata 6 miesiąc temu #436605 przez chłopek
a mnie kość ogonowa boli :( jak posiedze dłużej albo jak wstaje z łóżka w ciazy tez mnie tak bolała nie wiem czemu?
gorla Ksawcio juz ma katar, zeby sie tylko Sebus nie zaraził

12 lata 6 miesiąc temu #436609 przez gorla
Madzia to babka miała krzepę , ja to plackiem leżałam , ale na sali ze mną leżała jedna kobieta co czwarte rodziła , 2 godz. po porodzie już se szła kawkę parzyć i na fajeczke ja ciągneło, ale ona jakaś mi dziwna była :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka