BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 6 miesiąc temu #436082 przez baby_55
Madzia to nie chodzi o samo mycie się tylko o płyn tantum rosa, który rozpuszczasz w wodzie (jest w proszku w saszetkach) i działa łagodząco, lepiej go nie zmywać tylko prysnąć sobie albo polac na krocze i tak zostawić, bo tak najlepiej działa, prysznic to zupełnie inna sprawa :)

Czajusiątko październik wcale taki zły nie jest ;) choć wiem co masz na myśli B) bedzie dobrze :) takie uparciuchy te nasze maluszki i nic nie poradzimy ;)

Chłopek ja mam porównanie jak mnie bolało bez oksy a jak po i wolę bez...

Polal już sie nie mogę doczekać aż zrobię podobne zdjęcie moim maluchom :kiss: :kiss: :kiss:

Agnessa pisz tu szybciutko co tam :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #436084 przez MADZIA7
Siteczko to cudownie!!! :) Trzymam mocno kciuki, żeby się rozkęcało ładnie i żeby poród przebiegał szybko i w miarę bezboleśnie!:)

U mnie się raczej nie zapowiada na dziś, a szkoda, skoro Wy będziecie i pani Ania jeszcze! Bedę na ktg o 12:30, może się zobaczymy:) Jeśli by się nie udało, to życzę Ci powodzenia!!! :kiss: i czekam na wieści:)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #436087 przez gorla
siteczko oja ale wiadomosć :) trzymam kciuki żeby szybko poszło!!!!!!!!!

agnessaco z tobą??? ruszyło sie coś ???

Dziewczyny miała tak któraś, ze drętwieje skóra na brzuchu w górnej części!!!!???????

Madziaja miałam badanie 2 dni przed porodem i ginka mówiła, ze jeszcze pochodę,bo szyjka nieskrócona i zamknięta , to był poniedziałek a w środę już jechałam rodzić :blink:

12 lata 6 miesiąc temu #436102 przez baby_55
Patys moze trochę źle Cię zrozumiałam, w każdym razie chodzi mi o to, że taki maluszek nie ma innej możliwości, zeby nam coś przekazać jak płacz i dlatego uważam, ze należy na kazdy płacz dziecka reagować, nie chcę nikogo pouczać czy coś tylko wyrażam swoje zdanie, mam nadzieję, że Cię nie uraziłam :)

Siteczko fajnie, że się ruszyło :) trzymam kciuki, żeby poszło samo bez oksy :) jak tylko będziesz mogła to pisz :)

Gorla mnie nie drętwieje skóra ale za to piecze czasami tak jakby była ponacinana żyletką, nie da się dotknąć, tak jest niesamowicie naciągnięta...

dziewczynki napiszę sms do Agnessy i zobaczymy czy da radę odpisać

12 lata 6 miesiąc temu #436109 przez patys
baby no co ty w żadnym wypadku mnie nie uraziłaś :) ja lubie twoje rady :)

ja teraz korzystam z chwili ciszy bo mały śpi od 30 minutek...

12 lata 6 miesiąc temu #436123 przez PolaL
Siteczko trzymam kciuki żeby wszystko już się fajnie rozkręciło i żebyś mogła tulić maluszka :lol:

Agnessa mam nadzieję że po tej indukcji twój synek się w końcu zdecyduje i przyjdzie na świat :kiss:

Madziu7 nie trać kochana nadzieji patrz jak Baby się nie poddaje :lol: co rusz wymyśla jakby mała pobudzić do urodzin :silly:
Specjalnie powiększona wersja dla Ciebie

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #436124 przez agnesssa
Dziewczyny depresję to ją mam. Jestem 12 dni po terminie i mam skurcze regularne od 3 dni tylko nie postępują :( Od godziny jestem podłączona do kroplówki z oksy na porodowce i nadal nic nie postępuje. Mam nieodparte wrażenie ze to nic nie da i tak dzisiaj nie urodze.

Siteczkę trzymam kciuki za Ciebie. Przynajmniej Ty dzisiaj urodzisz :kiss:

Dzięki dziewczyny za kciuki :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 6 miesiąc temu #436129 przez 26joanna
Ja ma chwile bo Jaś zainteresował się karuzela :woohoo:
Siteczko pospaceruj po schodach ( o ile takie posiadasz i podobno masowanie brodawek przy chodzeniu pomaga na rozwarcie :) ) i trzymam kciuki żeby był szybki poród :lol: A synek czekał żeby urodzić się w dniu swoich imienin :side:
Agnesssa czekamy na wiadomość od Ciebie. Licze ze trzymasz już Maksia w ramionach :kiss:
Synkowi kikut odpadł ale tak jak się spodziewałam pod spodem nie jest zagojone , smaruje mu dalej wódką ( nie mam spirytusu :( ) i widać ze teraz ładnie się goi , czyli pewnie drugi raz się zasuszy....

12 lata 6 miesiąc temu #436140 przez gorla
baby masz całkiem inne zdanie na temat płaczu niemowląt niż moja "kochana" teściowa :lol: :lol: :lol: hehe jej rady jak słucham to szlak mnie pieruński strzelał, tylko raz jej pozwoliłam Oliwke wykąpac i raz w życiu dała mojemu dziecku antybiotyk jak pierwszy raz zachorowała. Normalnie o mało jej wtedy z domu nie wywaliłam, a jak chciałam kąpac i przyłaziła to ściemiałam że dziś nei kapie albo że już wykąpałam :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

Dziewczyny znów mam mega zgagę :ohmy: :ohmy: :ohmy: spać nie mogę siedzę po kilak godzin w nocy, mała kopie mnie w boczki !! jak to boli, skóra ciągnie cholernie.. mam nadzieję, zę nie bedę za długa tak chodzic, bo ocipieję... chodz nic sie nie dzieje, żadnych skurczy szyjka zamknieta wygląda na to ze jeszcze dłuugoo dłuuugooo

Agnessa a ty miałaś regularne cykle ?? chyba nie, nieraz wywołuja na siłłę a sie okazuje że jeszcze nie po terminie dlatego dzidzia nie zamierzała jeszcze wychodzić. Ale mam nadzieję,ze jednak Maksik nie będzie jaj robił i sie ujawni :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #436142 przez baby_55
26joanna to teraz juz tylko wysuszyć to i dokłądnie wycierac patyczkami do sucha usuwając tą wydzielinę która moze się tam pojawiac i bedzie pięknie :)

Agnessa bedzie dobrze :) ruszy się i bedziesz niedługo tuliła Maksia :kiss: :kiss: :kiss:
pamietasz jak u Patki nie szło aż w końcu urodziła, wiec i Ty sie doczekasz :)

Polal ja już sie z tego śmieje bo co mi zostało :silly:
choć na dzisiaj przepowiedział mi kolega który ma dziś urodziny... ciekawe...

Gorla to moja teściowa podobna do Twojej, tylko, ze ja z moją nie mieszkam i nie mieszkałam z Adim, chociaż tyle, bo też bym zwariowała...
a co do ocipienia to ja już mam ten etap za sobą, i powiem Ci, że nic sie nie zmieniło :D hahahhah :laugh: :laugh: dalej łażę i urodzić nie mogę heheheh

12 lata 6 miesiąc temu #436146 przez chasiami
Dzień doberek :)
Dzisiaj pierwsza nocka którą zaliczam do niewyspanych, Ala chciała się bawic. do 23 nie spała. Potem pobudka o 1 w nocy na karmienie, potem o 4, z kolei o 6 a następnie o 9 a teraz z rana spi w najlepsze, szkoda ze mamusia niewyspana :)
Ale dziewczynki jestem szczesliwa, bo wole byc niewyspana ale dobrze że Alusia wygląda lepiej. Wysypka schodzi z całego ciałka, i sypie się jak łupież. Teraz będziemy tylko nawilżac :) Skórka ma teraz naturalny kolor a nie bordowy :)

Siteczko Już niedługo i będziesz miała maluszka ze sobą! Trzymamy kciuki na szybki i bezbolesny poród! :)

Agnesssa mam nadzieje że "zaskoczyłaś" po tej oksytocynie? W każdym razie trzymam kciuki zeby się rozkręciło :)

Baby Moja malutka jak jest zmęczona to leży sobie w kołysce i co jakies 5 minut słyszę tylko jak sobie buczy jak jakaś pszczółka i to wiem ze juz zasypia :) A Alusia to jest jakieś dziwne dziecko, bo np po karmieniu jak ją trzymam do odbicia to ona się niecierpliwi, a jak ją położe to od razu zasypia. Ona nie lubi byc noszona :) Nawet goście są zdziwieni jak przychodzą nas odwiedzac, bo chcą sobie ponosci Alusie a ona płacze, położy się ją to jest cisza :) Ale bardzo lubi jak sobie leży i głaszcze się ją po główce :) Wtedy bardzo szybko zasypia :)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #436155 przez baby_55
Chasiami najważniejsze to obserwować swoje dziecko i jego reakcje :) wtedy i maluszek i mama są zadowoleni :)
moja teściowa ciągle mi powtarzała, ze dziecko trzeba zostawić, zeby sie wypłakało i będzie dobrze, a jak przy pbcych płacze to poczekać aż się przywyczai :angry: :angry: :angry: moze dlatego jestem przewrażliwiona na punkcie płaczących dzieci ;) nie potrawfię wtedy siedzieć cicho i nie reagować... taki mały odchył mój ;)

za to ja dzisiaj w przeciwieństwie do Ciebie w miarę spałam, młoda oczywiście szalała, ale Adi który ostatnie kilka nocy budził sie z wrzaskiem w nocy i nie mogliśmy go uspokoić dzisiaj spał już spokojnie, nie wiem co to było ale chyba mu już przeszło :)

Gorla odnośnie Twojej zgagi to chciałam wszem i wobec ogłosić, ze ten kto powiedział, za zgaga przechodzi jak brzuch opadnie nie był w ciąży... to jest totalna bzdura, wcale nie przechodzi a u mnie to nawet jeszcze gorsza jest :angry:

12 lata 6 miesiąc temu #436181 przez agnesssa
ją miałam regularne cykle maksymalna rozbieżność to 2 dni więc nie może być pomyłki w obliczeniach daty porodu :) Oprócz tego ze się teraz zle czuje bo jest mi niedobrze i jestem otepiala to nic sie nie dzieje siedzę hak taka glupia i się wqrzam

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 6 miesiąc temu #436188 przez Jussstyś
Hej :)
A my dzisiaj pospaliśmy troszke dłużej (do 10:00 :laugh: ) z Juleczką :) a to dlatego, że nie chciała spać od 3 do prawie 6 rano i co ja zasypialam, to zaczęła popłakiwac, ale juz się uspokoiła, teraz lezy i strzela oczkami :)
siteczko to możliwe, że teraz przyszedł czas na Ciebie ;)
agnesssa trzymam kciuki, żeby po oksy coś sie ruszyło, musisz być dzielna :kiss: :kiss:
gorla mi dretwiał brzuch podczas skurczy na porodówce :laugh: co do zgagi, to też miałam, już od 4-go miesiąca i niunia urodzila się z dlugimi czarnymi włoskami :laugh: A teściową to mam taką, że powiedziala, że nawet w domu powinno się dziecku zakladać czapkę żeby uszy nie odstawały,niech sama sobie czapke zalozy i siedzi :ohmy:

baby masz rację, dziecko gdy placze, to po prostu chce nam cos przekazać i należy tego lekceważyć, ja gdy wiem, że Julka jest najedzona i ma czystą pieluszkę, a płacze, to wtedy wiem, że po prostu potrzebuje, żebym ją przytuliła, bo wtedy się uspokaja :)
26Joanna mojej Julce odpadł kikut i też nie miała zagojone pod spodem, dlatego przemywałam jej to spirytusem i teraz już się zagoiło i jest ładne :) także nie martw się, nasze dzieci sa z jednego dnia, także lada dzień będzie miał ladny pępuszek :kiss:
chasiami dobrze, że Alusi sie polepsza już, u mojej Julki tez jakby wysypka znika :)

12 lata 6 miesiąc temu #436237 przez baby_55
Karolak coś sie nie odzywa to pewnie jednak wczoraj pojechała rodzić :)

Jusstyś moja kolezanka zakładała dziecku w domu po kąpieli czapeczkę na 30 min. przy 26-28 stopniach :ohmy: :ohmy: :ohmy: tylko dlatego, że jakaś stara położna, która do nich przyszła tak powiedziała :ohmy: :ohmy: :ohmy: czasem rady położnych są bardzo trafione ale to było już przesadą :huh:

właśnie dostałam sms z przypomnienie o poniedziałkowej wizycie w szpitalu... trochę mnie to dobiło nie powiem B) no ale cóż...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka