BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 10 miesiąc temu #374807 przez luska
Hej kochane moje .

O bozu jak mi was brakowalo , ale czasu na wszystko za mało.wybaczcie ale nie nadrabiam , bo teraz tez czasu za dużo nie mam B)
Spóznione zyczonka dla Hani , Kubusia i dla wszystkich naszych skrzacików z okazji ich dnia!!!!.Z Aurelcia dziekujemy za życzenia.

zdjecia dzieciaczków jak zwykle przecudowne , chyba nigdzie inndziej na świecie nie ma takiej gromadki nasiłodszych bobsków!!!!!

Hhehe Natka z tym jezorekiem jest the best!!!!I chyba mamusia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #374832 przez Malina86
Natalko wszystkiego najlepszego! Wow 8 miesiecy! Powazny wiek :laugh:

Vestusia kiedys pytalas jak dlugo bedziemy skladac dzieciaczkom zyczenia. Mysle, ze tak do roku, a potem co rok.

12 lata 10 miesiąc temu #374836 przez luska
Egoistycznie napisze o chrzcinach.

Pogoda na szczescie nie była zła , bo piatek i sobota u nas były tragiczne!!!!

W piatek byłam na zakupach to tak zmarzłam , ze szok!!!I ostatni raz pojechałam soma na takie zakupy myslałam , że sie zerwe .ale co sie dzwic .żarcia i reszty kupiłam za prawie 700zł B)

Przygotowania poszły lajtowo , pomogła mi mam tesciowa moja babcia.Same chrzciny tez bardzo fajnie wyszły.Zbytnio sie nie narobiłam , bo najgorszy obiad mnie ominął.Bylismy akurat u fotografa i podała moja mam z tesciowa , a potem to juz lajcik.
Mała w kociele aniołek jak by dziecka nie było.Myslałam , ze beda dwa chrzty ale jak sie okazało była chrzczona tylko Aurelka i naprawde było fajnie , bo to tylko tak dla niej ta masza.Polewaniem głowki i namaszczeniem była bardzo ciekawe , a jak odeszliśmy do ławeczki to w sekundzie dosłownie zasnełą,obudziła sie wsamochodzie jak zatrzymalismy sie pod drzwiami do fatografa i tak w tryskajacycm humorze pozowało da zdięć.
Mała tez całkiem ładnie prezentów dostała , bo suma sumarum było 14 osób dorosłych i zgarneła 2 koła , złoty łancuszke z Matka Boską , sama zawieszke jeszcze , pierscionek , kolczyki , ciuszki , superasne 2 albumy na zdjecia takie po 200, jeszce dwa takie pamiatkowe typowo na chrzest, obrazek z Aniołkiem , portret swój rysowany ołowkiem.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

No i dziendziecka jej z tego powodu nie ominoł , bo dostała tez ciuszki, chłopaki miel w tym roku nie dostac prezentów to chrzestny Ola za szalał i dostali trampoline.Z której na chrzcinach wyszło kupa śmiechu , bo wiadomo , ze stre musieli wejsc hehe matko co ta trampolina wytrzymała .Ł ze swojego brata (chrzestny Ola) zrobił pilke do kosza hehe .Szymek zwinoł sie w klebek a ten go odbijał hehe co za czubki.

to tak po krotce , jeszcze tylko fotki wszyce

12 lata 10 miesiąc temu #374866 przez Aleksandra
Natalcia obudziła się z płaczem, zmieniłam jej pieluche i usnęła mi na rękach. Biedulka z tymi zebolami sie męczy :(

Luska super, że impreza sie udała. A co do kasy to może babcia zapomniała...

12 lata 10 miesiąc temu #374882 przez Kredka
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Mikołaj się obudził. Pozniej dokończę.

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #374894 przez luska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #374896 przez luska

Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #374899 przez Malina86
Lusia no gdzie Te foty???

Misia od dziesieciu minut probuje kupe wycisnac, ale ciezko to zrobic siedzac na dupie :lol:

Lusia pieknie Aurelka w tej sukieneczce wygladala!

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #374913 przez luska

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #374932 przez Kredka

wiem ze Wam smęce. Nie wiem co robic.

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]

12 lata 10 miesiąc temu #374941 przez vestusia
No nie mam teraz jak Was nadrobić. Miałam to zrobić wcześniej, ale zasnęłam.

Bo Bob kuźwa wrócił... o 3:30 nad ranem!!! Oczywiście jesteśmy na stopie wojennej, ale o tym później. Teraz cieszę się Zuzanką, bawimy się razem na dywaniku.

Panie w żłobku powiedziały, że mam tak grzeczne dziecko, że nawet nie czują, że ona tam jest. Grzeczniutka, sama zasypia, pięknie je, nic nie płacze. Pożyczyłam im więcej takich dzieci :)

Oczywiście jak przyszłam po Zuzię, to spała ;-)

Bob wyszedł do kumpla coś mu pomóc, a Zuzia rozwala gazetkę z Biedronki. Idę do niej i wpadnę tu wieczorkiem, bo chcę się nią nacieszyć. :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #374970 przez kima
Hej Kochane :kiss: :kiss:

Lusiaczku super, że chrzciny się Wam udały :) Aurelka wyglądała jak Aniołeczek :)

Dorciu Lenusia jest cudniuśna! Taka Laleczka mała z niej :) i brakowało jej tu! A ta Karola to teraz pewnie przechodzi szkołę życia, skoro musi sama na siebie zapracować, nie zawsze wszystko na tacy dostanie ;) A T. robi jej tylko krzywdę takim traktowaniem, nie jest już małą dziewczynką, przecież to dorosła kobieta, która pewnie przez nadopiekuńczość T. nie radzi sobie w życiu ;)

Vestusiu super, że Zuzanka taka grzeczniutka :) Ale się cieszę, chociaż Ty pewnie bardziej :laugh: Ale miło słyszeć, że nasze dzieciaczki sobie tak radzą :) Ja zawsze mówię do Kubusia "jesteś już dużym chłopczykiem i napewno rozumiesz, że ..." :laugh: :laugh: :laugh: i zawsze posłucha :)

Pamiętacie tą sukienkę, którą chciałam zamówić sobie na wesele, ale został tylko rozmiar dla Kaliny? :laugh: Nie wytrzymałam i zamówiłam ją, przyszła, wyglądam w niej jak w worku na ziemniaki :laugh: Ale w biuście jest w sam raz, tylko w pasie wisi i w biodrach, więc będę muszę ją zwęzić u krawcowej :laugh: wesele 7 lipca, wiec wrzucę Wam fotki po dżamprezie :laugh: hehehe nie ma to jak sobie zamówić taką kiecuchę i lecieć od razu do krawcowej :laugh: :laugh: :laugh: ale musiałam ją mieć, pokochałam ją! :laugh:

Mój Kubuś coprawda nie raczkuje, nie ma siły podnieść pupy, podnosi się na wyciądniętych ramionach, ale dupska jeszcze nie uniesie :laugh: ale kurczę, tak sie turla, przez cały pokój! I pełza okrutnie, boję się wyjść po szklankę wody do kuchni, bo ostatnio zrobił 5 obrotów i walnął głową o szafkę :huh:

Dorcia Ty już nie chodzisz na zumbę? Bo ja na aerobik dalej śmigam :) i powiem Wam, że mi się nogi zgrabniejsze robią od tych ćwiczeń i ciało jędrniejsze, nie takie ciasto jak to Sarnuszka mówi :laugh:

Dorciu my w planach też mamy basen, ale czekam bo ma się wypogodzić, zakupiłam pieluszki w rossmanie do pływania jednorazowe, chyba za 17zł jest tak bodajże 8 albo 12 stuk. Wydaje mi się, że strój to już jak dziecko nie siusia pod siebie :unsure: Zresztą, niech się wypowiedzą, te, które już plumkały na basenie :)

Właśnie, NATALKO Alexandry wszystkiego najlepszego z okazji 8 miesięcy od Cioci Kimy i Kubunia :laugh:

Właśnie mam pytanie do mam chłopczyków - czy często Wam się w nocy podsikują? Bo mój Kubuś ostatnio nagminnie, dawniej to się wogóle nie zdarzało, już nawet na noc zaczęłam mu dawać pieluszki 4+, kurczę to chyba przez to, że śpi na boczkach i chyba jakoś bokiem wypływa :unsure: Zdarza się Wam to też?

Dobrze babeńki kończę już, miłego wieczorku i postaram się później również do Was zajrzeć, bo ostatnio do mnie doszło, że nie umiem bez Was żyć :laugh: i miło mi bardzo, że piszecie, że tęsknicie :kiss: Dorcia :kiss: Madzia :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #374974 przez vestusia
No jestem. Zuzia zasnęła w 5 minut, nawet nie brykała w łóżeczku. Mam nadzieję, że wstanie, bo jak nie to niestety będę musiała ją obudzić. Dziś już jej nie podaruję :)

O, Emcia – moja Zuzia też nie jest ochrzczona jeszcze. :)

O, i Kredzia :)

Dorcia super, że Lenka się nauczyła przewracać. Czyli to moja na razie jakaś do tyłu jest, ale wierzę, że się rozkręci :)

No tak, Krzyś miał zrobić zdjęcie, to tak jakbym widziała Boba he, he, he :D

Fajnie, że te zdjęcia ma, to też o czymś świadczy (mam nadzieję, że nie ma ich tylko na pokaz). No a brat daleko, ale jak przyleci, to na pewno nadrobi :)

Lenka cudna. Fajna ta kula, no i te kapcioszki widzę, że takie uniwersalne, bo bardzo długo je nosi :) Superowe są. I ślicznie siedzi :) Zuzia jeszcze się gibie i rzyga przede wszystkim, więc mało ją tak sadzam...

Emcia tak się zastanawiam – a robiłaś prawo jazdy na wózek ? :P Oczywiście żartuję, ale trzeba przyznać, że macie wyjątkowego pecha do tego wózka ;-)

O Dorcia, facet jak ma piwko to jest ok. Jedzenie na wynos i jakoś przeżył :)
O, ja też muszę kalafiorową zupkę jej ugotować. I pomrozić :)

Dorciu u nas taka pogoda beznadziejna, że nie w głowie było mi chodzenie po targu. Deszcz padał, no lipa okropna.

Co do majtek to ja mam te takie z BabyDream z Rossmanna. Jak pielucha wyglądają. Super, że idziecie na basen :) Ja miałam iść i jakoś nie wyszło :(

Kredziu dobrze, że z Mikim lepiej. Oby tak dalej.

Malina no nie mogę z Misi. O tej godzinie to ja już zdążyłam odprowadzić Zuzę do żłobka, pojechać do pracy, wpadłam do kumpeli na kawę i wróciłam do domu. Niezła jesteś :D He, he, he :D

Oki, to składamy życzenia do roku a potem już co rok. Ja się zgadzam :D

Lusia – ale ta Aurelcia grzeczniutka na chrzcie. Naprawdę Aniołek :) Fajne prezenciki no i super, że obiadek Ciebie ominął :D Jedno mniej :D

Zabawę przy trampolinie jak widać miały stare chłopy he, he,he. Ja to sobie czasami myślę, że prezenty najbardziej cieszą tatusiów, bo w końcu bez oporów mogą wejść w krainę dziecięcą i bawić się do oporu :D

No Aurelka wyglądała ślicznie :) Naprawdę cudna ta sukieneczka :)

Lusia ja jestem za spotkaniem nad morzem :D
Może kiedyś jednak uda nam się spotkać. Na sierpniówkach chyba organizują sobie wypad :)

No a ja mam chwilkę spokoju, chociaż nie nacieszyłam się Zuzią. Ale ma wstać, bo nie chcę, aby spała do rana.

W ogóle w żłobku jadła tylko jakiś obiad (zdziwiłam się, bo nie chciałam aby tam jadła obiad) i to w sumie był jedyny jej posiłek. Rano wypiła mleko, ten obiad w żłobku i jak wróciłyśmy to zjadła owsiankę z Bobovity.

12 lata 10 miesiąc temu #374982 przez vestusia

12 lata 10 miesiąc temu #375069 przez madziaska
hej laseczki :kiss:

Natalko, wszystkiego najjjjjjjj :kiss:

Tak szybciutko, ile pamietam ;)

Lusia , Aurelcia slicznie wygladala. Ja to najbardziej chyba ztego wszystkiego to chrzcin sie boje, tzn, ze hania w Kosciele sie obrzyga ;) No, ale nie zapeszajac ulewa ostatnio troszke i tylko po moim mleku. No, Aurelcia anioleczek!!!! :)

Kumsu, i tak dlugo karmilas Kubunia. I tak jak mowi Vestusia dalas mu to co najlepsze :kiss:

Mailinka, Misia superowo stoi :) Zdolniacha!!!!! I kurka, dziewczyny nie obrazcie sie, ale nie mowcie, ze WASZE dzieciaczki to leniuszki. Misia rozwija sie ruchowo nadwyraz szybko, wiec nie porownujcie WASZYCH pociech do niej. Dzisaj bylismy na szczepieniu i jesli chodzi o rozwoju ruchowy, to lekarka zapytala tylko, czy Hania obraca sie z plecow na brzuch i odwrotnie. Wiec wnioskuje, ze majac 6 miesiecy dziecko powinno opanowac wlasnie takie umiejetnosci. O siedzeniu nawet nie wspomniala, chociaz Hania siedzi wlasciwie samodzielnie.

Emka, no superowa ta Twoja Natka :):):)

Dorcia super ma Lencia te porteczki rozowe :) Ślicznotka :) I jak ladnie siedzi!!!!! Jaki z niej leniuszek ja sie pytam????? ;)

Roza mysle tak jak Dorcia, ze makaronow wystarczy ;)

My prawdopodobnie wybierzemy sie nad morze, ale chyba w sierpniu. Zobaczymy jak z kasa bedzie.

Lece kapac mala, bo mi steka ;) Zajrze pozniej :) Jak mi sie jeszcze cos przypomni, to napisze ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka