- Otrzymane podziękowania: 27
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- krzymina
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
...jeszcze nie urodziłam a już wspominała całkiem niedawno i jeszcze się pytała kiedy wracam do pracy,wiem że zrobię tak jak ja uważam ale będzie gadania i jęczenia że szok
będzie wesoło:fochy,aluzje i dąsy
Oczywiście mam swoje argumenty chociażby takie jak napisałaś wyżej ale będę wtedy ta najgorsza i leń
- NaMAgapas
- Wylogowany
- gaworzenie
krzymina na twoim miejscu nie przejmowałabym się niczyim gadaniem. Można zaczęrpnąć od kogoś rady lub zainspirować się, ale żeby przez czyjś pryzmat podejmować decyzje to NIE. Zrób jak ci podpowiada serce. Trzymaj się.
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
NaMA w sumie to ja w grudniu dopiero byś wracała to nieźle.Dzidzia już rok będzie miała dla mnie to jest dopiero wiek w którym dziecko mogło by zostać z niania lub żłobek.No ale właśnie w praniu to wszytko wyjdzie , bo my swoje a życie swoje
- drynek88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Dziecko Jest Nadzieją,ktora Rozkwita wciąż na nowo
Ja proszek "Dzidzius" dostalam w hurtowni Akpol i uzywam jeszcze plynu do plukania "Help" ubranka ladnie pachna tak delikatnie i wszystko ladnie sie spiera jak jakies zabrudzenia
Namagapas dobrze ze wszystko wporzadku takie juz jestesmy ze panikujemy o wszystko:)
Kasia T ja zamierzam isc na macierzynskie pozniej wykorzystac urlop zalegly a potem wychowawcze z pensji meza damy rade wytrwac a ja spedze z dzidziusiem najpiekniejsze chwile po to tego chcialam a nie ze to co bedzie najwazniejsze przeocze bedac w pracy dlatego zamierzam zostac z dzidziusiem dluzszy czas:)i cieszyc sie tym jak dorasta
Krzymina ja uwazam ze jak ktos zdecydowal sie na dziecko to nie powinien jak najszybciej go zostawiac bo wkoncu sam tego chcial no ale kazdy robi jak uwaza jakbym miala sluchac innych to napewmo nie bylabym szczesliwa
- KasiaT
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Krzymina ale przecież masz prawo decydować o tym czy chcesz sama dziecko wychowywać... i uważam, że nikt nie ma prawa mieć do ciebie pretensji...
Ja jak tylko będę miała możliwość to zostaję z dzieckiem przynajmniej na jakiś czas... a mąż żeby mi to ułatwić szuka lepszej pracy.
Ja już po zakupach, udanych zresztą
Zakupiliśmy: kombinezon, 3 szt. bodziaków z długim rękawem, 3 pary skarpetek, komplecik bodziak plus śpioch, majtasy siateczkowe do szpitala, wkładki laktacyjne, łyżeczka do podawania lekarstw i ulubieńca mojego męża - pacynkę lisa... no cóż będzie miał czym się bawić z synem
A oto ciuszki:
- krzymina
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Zapisałam sobie normalnie Wasze argumenty i jak przyjdzie co do czego to je przytoczę (bo nie wiem czy będę miała czas na to forum wchodzić)
Mamy z mężem ciche dni,nie odzywamy się do siebie bo w weekend się pokłóciliśmy,jak ja mam się tak denerwować to lepiej jak nie będziemy się do siebie wcale odzywać.
Dziewczyny piszecie o majtkach siatkowych poporodowych a nie wiecie jakie mam kupić po cesarce? bo podobno gonią za siatkowe i nie można mieć dlatego że szwy wchodzą w te oczka siatki?Są w ogóle jakieś inne majtki poporodowe?Bo ja nie wiedziałam.
KasiuT Wasz dzidziuś będzie normalnie małym modnisiem
- yasminek
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja właśnie wróciłam z badań ( morfologia, mocz i glukoza 75g ). Któraś z Was ( Tygrysiaca? ) pisała, że wcisnęła do tej zawiesiny cytrynkę i nawet smakowało. Faktycznie nie było tak źle. Wyobrażałam sobie, że to lemoniada Za 45 min idę powtórzyć cukier. Zjadłabym sobie już śniadanko bo trochę mnie mdli. Muszę Wam powiedzieć, że dostałam od koleżanki takiego wielkiego rogala do spania. I była to pierwsza noc, gdzie nie budziłam się z bólu i nie przekręcałam w różne strony. Fajna sprawa! Jest naprawdę bardzo wygodny. Jak wstałam rano to nawet mój mąż się do niego przytulił ( pomylił się biedaczek )
- drynek88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Dziecko Jest Nadzieją,ktora Rozkwita wciąż na nowo
Glukoza to bylo okropienstwo dla mnie ble bylam sama na tym badaniu i myslalam ze padne ale jakos wytrwalam
Kasia T swietne ciuszki :)na rynku jest tyle ladnych rzeczy tylko trzeba miec pieniazki i kupowac:) bylam ostatnio w smyku poprostu rewelacyjne pajacyki body komplety itd no ale ile mozna tego kupowac tez mam juz tyle ciuszkow ze narazie musze sie powstrzymac bo ciagle kupuje
Ja na wizyte ide w czwartek zobaczymy jak tam moje wyniki i szyjka
Mialam w sobote sesje zdjeciowa ale sie umeczylam hehe teraz czekam na zdjecia to napewno cos wrzuce i wam pokaze:)
- krzymina
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Yasminek napisz jak już będziesz miała wyniki jaka Ci glukoza wyszła,ja też do tego ulepku wcisnęłam cytrynę żeby nie zwymiotować,normalnie lukier to jest.
Drynek też napisz co Ci lekarz powiedział,moja wizyta dopiero 5 października,mam tysiąc pytań,zapisuję na kartce.
a ostatnio jakaś kobieta mi powiedziała żeby z tych malutkich rzeczy 56 to kupić więcej pajacyków ew.body a mniej kaftaników bo kaftaniki podrażniają gojący się pępek bo akurat kończą się na tej wysokości i to samo się tyczy tych półśpiochów z gumką w pasie
- yasminek
- Wylogowany
- gaworzenie
Drynek to dzwoń do bratowej, może jeszcze tego rogala nie wydała
- krzymina
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do ubranek to dla mnie za to jest za duży wybór różowych sukieneczek itp..i jak wchodzę do lumpka to mi się płakać chce bo stwierdzam że najchętniej wzięłabym wszystko,tyle tylko że gotówki brak bo zamówiłam przewijak,pościel i kombinezon,plajta normalnie
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja po macierzyńskim bym chciała urlop zaległy z tego roku i ten z przyszłego od razu wykorzystać, ale nie wiem czy się szefostwo zgodzi, bo osoba na zastepstwo wtedy nie może byc na umowie, ale ja mam plan Jak mis ie go uda zrealizowac to opisze- mały przewrót kadrowy . Tak czy inaczej wyliczyłam, że z urlopami to bym gdzieś do wrzesnia była w domu- potem wracam. Jak nieraz wspominałam- uwielbiam swoją prace i tez niedługo przed dostałam awans i zalezy mi żeby pracy nie stracic.
Natomiast moja mama bardzo by chciała się zająć wnukiem, tyle, że gdyby poszła na emeryturę nie wtedy a w kwietniu 2013 to by wyższą dostała. Mnie się za to w kwietniu 2013 kończy umowa o prace i nie ma szans, żebym do tej pory była na wolnym. Są niby jeszcze teściowie, ale... wiecie jak jest...
W sumie to jak obliczyłam, to z odpowiednim ustawieniem gopdzin pracy- myzlę, że udałoby się to załatwic, potrzebowalibyśmy dosłownie 3-4 godz zajmowania sie naszym misiem przez kogo trzeciego. Dlatego mysle nad teściami, bo mieszkają 2 przystanki od mojej pracy i na trasie dojazdu do i z pracy mojego męża, więc moglibyśmy je na zmiane zawozić i odbierać po 3-4 godz. On by chodził na 6tą i wychodząć o 14.00 odbierał malego od dziadków, do których ja bym zawoziła dziecko przed 12.00 jadą cn 12.00. Tyle, że ja bym wychodziła z pracy o 20.00- tez tak troche dziwnie i mało czasu razem bysmy spędzali - tylko weekendy. I tak by wygladało 8 miesięcy...Zawsze jakies rozwiązanie. Nie wiem jeszcze- pomyślimy, jeszcze czas.
A co do zakupów to kupiłam na allegro łóżeczko z materacem GPK:
allegro.pl/wyprzedaz-bielone-lozeczko-z-...-60-i1830235474.html
Tanio wyszło Za komplet z wysyłką 210zł Do tego wybralismy się do Ikei i kupiliśmy białą komodę:
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70121763/
I jeszcze po drodze Castorama i szafka do łazienki na kosmetyki
Mam nadzieje, że jak dzisiaj mój mąż wróci z pracy to mi komode złoży.
- krzymina
- Wylogowany
- pierwsze słowa
my zamówiliśmy kołyskę wielofunkcyjną taką bo jest krótsza,wolałabym łóżeczko ale niestety nam by się nie zmieściło
[file/] allegro.pl/kolyska-przystawka-lozeczko-3...osc-i1824785901.html [file/]
- yasminek
- Wylogowany
- gaworzenie