- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- krzymina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

ja nie mogłam się powstrzymać i też odwiedziłam sklep dziecięcy,postanowiłam pocieszyć się za tą głodówkę,że muszę odmawiać sobie wszystkiego i kupiłam kilka ubranek m/in kombinezon z uszami,polarową mini sukienkę rozm.56 i 2 pary śpiochów rozpinanych z boku bo mi kobita w sklepie doradziła żebym tych pierwszych nie kupowała rozpinanych z przodu bo będą drażnić gojący się pępek
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
- Suari
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dasz radę i będzie dobrze wsyzstko, zobaczysz jak dzidzia wsyzstko ci wynagrodzi

- KasiaT
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ja pewnie w przyszłym tygodniu znowu wybiorę się w maraton po sklepach, żeby coś dla małego kupić

Pamiętam jak przed ślubem próbowała nas namówić, żebyśmy się wstrzymali na razie, że trzeba się wyszaleć i takie tam... i nie za bardzo podobały jej się moje komentarze, że na razie zostawiamy wszystko naturze. Wtedy sobie pomyślałam: "Jasne... to, że ty miałaś trzydziestkę na karku jak urodziłaś to nie oznacza, że mam robić co ty". Jak pół roku po ślubie zaszłam w ciążę i dowiedziała się, że mały jest w drodze to niby się cieszyła, gratulowała ale oczywiście dodała: "Myślałam, że poczekacie ze 2-3 lata".

A w ciąży też nie jestem sama bo znajoma ma termin 2 tygodnie wcześniej (rośnie narzeczona dla Rafałka

- krzymina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Czyli będziesz też musiała uważać na dietę w czasie karmienia,ja marzę żeby po porodzie cukrzyca mi się skończyła ale nie wiem jak to będzie,inaczej nic mi już kompletnie do jedzenia nie pozostanie,już teraz jak piję wodę to sobie wyobrażam że to mój ulubiony sok pomarańczowy...
KasiuT na teściową weź dużą poprawkę,tak to jest z teściowymi w 90% przypadków

- yasminek
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- Suari
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- drynek88
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Dziecko Jest Nadzieją,ktora Rozkwita wciąż na nowo
..Yasminek jaka ulga jak wszystko wporzadku co nie a my niestety ciagle sie stresujemy a tu na szczescie wszystko dobrze ciesze sie razem z toba ja mam wizyte 29tego bo co 2 tygodnie gina chce kontrolowac moja szyjke wlasnie ale dzieki lezeniu sie polepszylo :)i to cieszy
a co do ciuszkow ja to wogole gdzie jestem zawsze musze cos kupic he nie da rady inaczej sie oprzec jak takie male slodkie ubranka widze:) milego dnia kobietki wam zycze i wygodnego lezenia bo ja wlasnie tez sie wyleguje jak co dzien
- NaMAgapas
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

No to miłego wieczoru dla Wszystkich

- drynek88
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Dziecko Jest Nadzieją,ktora Rozkwita wciąż na nowo
A tak wogole dziewuszka tak

- krzymina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- NaMAgapas
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Co do mojego bólu to oczywiście umówiłam się na wizytę. Nie jest to jakiś tam ogromny ból, raczej dyskomfort. Żeby było inaczej pojechałabym do szpitala. Tu gdzie mieszkam ciążę prowadzi położna. Jeśli nie ma komplikacji gina nie widzisz w ogóle. Więc ja liczę, że też nie będę miała tej przyjemności. USG wykonuje się dwa razy- ok 13 tyg test na przeźorność karkową i ok 20 tyg sprawdza się jak dziecku rozwinęły się narządy, dodatkowo podczas tego badania kontroluje się łożysko, pępowinę i ilość wód. To wszystko. Ja swoje ostatnie USG mam za sobą. Mało tego.. nie badano mnie nigdy ginekologicznie. Także o sprawdzaniu szyjki i tym podobnym nie ma mowy. Wiem, że dla niektórych dziewczyn zabrzmi to jak horror i przejdą ciarki po plecach, ale tak tu jest. Ciąża to wg nich nie choroba. Nie ma mowy o żadnych zwolnieniach, no-spach, lekach na podtrzymanie itd. Oczywiście mówiłam tu o ciąży przebiegającej prawidlowo. Nie orientuje się jak jest w razie komplikacji.
Wiem, wiem, wiem... też myślę podobnie jak wy.. i dlatego często fiksuję i sama sobie zwymyślam różne rzeczy...
Ale to jak każda z nas chyba...

- krzymina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Jak już będziesz po wizycie to napisz koniecznie co Ci powiedział
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Jak tak czytam to czuję sie jak student medycyny, który ucząc się o chorobach każdą diagnozuje u siebie... Nawet w którejś z gazetek ciążowych ostatnio był artykuł, żeby uważać z netem, bo teraz to ludzie (szczególnie kobiety) wierzą bardziej innym z forów niż lekarzom i to jest złe. Fora trzeba bardziej jako grupy wsparcia traktować a nie wyrocznie. Oczywiście przy ciąży to lepiej dmuchać na zimne, ale chodzi mi o to, żebyśmy nie panikowały jak cos wyczytamy tylko gina/położnej pytały.
NaMAgapas- ja chciałam pracowac do grudnia i w ogóle jestem wielka zwolenniczka nie traktowania ciąży jako wymówki do wolnego, a potem, jak mi sie różne rzeczy zaczęły dziać to usłyszałam opieprz od gina (który do tej pory wydawał się wręcz olewający i nie chuchający na ciężarne), że jestem z tych co by do końca pracowały pełną parą, bo skoro nie padają z nóg to jest ok, a potem traca dzieci i nie wiedzą czemu. I powiem Ci/Wam, że to mnie dopiero otrzeźwiło. Mnie energia roznosi i najchetniej bym do pracy poszła (uwielbiam swoją pracę

- yasminek
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-