- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- drynek88
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Dziecko Jest Nadzieją,ktora Rozkwita wciąż na nowo
..Yasminek wiem ze taki stan ciazy naprawde zniecheca tez troche przeszlam do 5 miesiaca wymioty ciagle kilka razy dziennie, nudnosci i wogole nic najlepiej nie jadlabym teraz tez musze lezec tak jak ty mam skrocona szyjke macicy ale na pocieszenie dla ciebie jak lezysz napewno sie polepszy ostatnio mialam tez wizyte i dzieki lezeniu jest lepiej dlatego musimy to przetrwac z boku na drugi bok mimo tego ze wszystko boli mnie juz od lezenia nic pozadnego tez nie moge robic tylko komp, tv, gazety i krzyzowki:)
ale najwazniejsze jest to ze robimy to dla naszych malych anioleczkow a z drugiej strony teraz mozemy odpoczywac bo pozniej na to zbytnio czasu nie bedzie:).Wszystkie musimy jakos to przetrwac duzo nam nie zostalo
..Gagusia na zgage podobno Rennie i mleko tez polecam jak mam czasami to pije mleko i mi pomaga a podobno tez orzechy migdaly sa tez skuteczne
a mnie to ciagle brzusio boli w nocy ciagle sie budze z bolu ale na szczescie da sie wytrzymac to jakos jak wezme no spe a wierce sie ach, i maz mnie denerwuje bo zmeczony ciagle po pracy i chrapie masakra moze macie na chrapanie jakas metode hehe no i krzycze ciagle na niego ale na szczescie wie ze musi mi to wybaczyc i przetrwac jeszcze troche bo naprawde czasami to jestem nieznosna wszystkiego sie czepiam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- yasminek
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

A w nocy podobnie jak Wy przekręcam się z boku na bok. Jak lewy pośladek mi zdrętwieje, wtedy wygniatam prawy i tak w kółko...

A co do płci to dwa razy miałam potwierdzane, że będzie chłopczyk. Pani doktor pokazywała Nam jajeczka i pozostaje mi wierzyć jej na słowo bo ja tam nic nie widziałam

- drynek88
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Dziecko Jest Nadzieją,ktora Rozkwita wciąż na nowo
A co do lezenia na plecach radzilabym zaprzestac moja gina zabronila mi tak lezec poniewaz lezac tak uciska sie macice i dziecko w tym momencie sie niedotlenia i dlatego jest to powodem przedwczesnych skurczy i napinania brzusia.Najlepsza i najbardziej wskazana pozycja jest na lewym boku i oczywiscie miedzy nogami poduszka ktora rowniez daje swobode dla dzidziusia i najlepiej pod brzusiem poduszka jak tak staram sie lezec odpowiada mi to tylko oczywiscie ze sterta poduszek w nocy oblozona przekladam sie z boku na bok ale takie sa uroki jak juz duzy brzuch:)
Filipek z konopii ladne imie dla chlopca:)
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27

- yasminek
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

"Filip z konopii"- ciągle powtarza mój mąż i dlatego nie jest do tego imienia przekonany w 100%

- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja się dzisiaj wypiełam na cały świat i pojechałam z rodzicami za maisto- mamy tam taki rodzinny domek. Posiedziałam na leczaczku, pojadłam rybke z grilla, wygrzałam sie w ostatnich promykach letniego słońca i naieralam mnóstwo winogron i jabłek na sok i troche orzechów. A zaraz przyjda goście. Jutro będę leżeć i tyle... W sumie nic mi się nie działo więc ok. Za to wczoraj znowu miałam częściowe zaniewidzenie- mniejsze niż poprzednio i juz tak nie panikowałam. Trwało jakies 5 minut i znowu zaczęło się ok kreski, ktora się potem powiększyła i mi przesłoniła takim niby kalejdoskopem oczy, ake przeszło,a ja machnęłam na to ręką i już... Jakiś mnie taki buntowniczy humor naszedł ;P
Po raz 3 licytuje poduszkę kojec i pewnie mnie znowu ktoś przelicytuje

Wybrałam już łóżeczko, ale jeszcze chwilkę poczekam i jak nic innego nie wymyślę to kupię od razu z materacem tym gryka pianka kokos, bo ponoć najlepsze (poza superdrogimi lateksowymi) i próbuję wstępnych licytacji karuzelek

W sumie ta ciąża to troche jak jakaś gra komputerowa- każdy miesiąc to jakiś poziom, a doświadczenie zdobywamy czytając poardniki i robiąc zakupy... heheh
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Właśnie dziewczyny co do prania to chciała bym sprobowac orzechów piorących .Adafora ty chyba ich używasz .Możesz coś o nich napisać jak z wydajnością czy dopierają itp itd
- krzymina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
z tą cukrzycą to jest dramat,nic nie można jeść co zawiera cukier oraz nic smażonego,z owocami też nie mogę przesadzać bo są słodkie,kilka kulek winogron dziennie albo 1 jabłko to jedyny luksus na jaki mogę sobie pozwolić,raz zjadłam zupę pomidorową to mi cukier do 153 skoczył,chodzę i ryczę bo jestem ciągle głodna,nie mogę pić soków owocowych nawet jeśli piszą że niby są nie słodzone to i tak są słodzone,ostatnio wyczytałam że nawet chleb ciemny taki w folii który kupiliśmy jest słodzony,chce mi się wyć jak ciągle teściowa mnie z placuszkami gania a ja ciągle muszę mówić do znudzenia:-Nie dziękuję,nie wolno mi.
O zachciankach mogę zapomnieć,zostaje mi ryż,woda niegazowana,małe udko gotowanego kurczaka i marchewka a wszystko w minimalnych ilościach bo nawet po większej ilości marchwi cukier szaleje.Zaczynam mieć depresję bo nie wiem jak wytrzymam głodna jeszcze te 3 miesiące,jestem ciągle głodna ale tylko małe porcje (super małe) utrzymują mój cukier w jako-takiej normie
tygrysica podoba mi się Twoje porównanie ciąży do gry komputerowej ,w sumie to prawda
yasminek też nie mogę leżeć długo na plecach (z brzuchem nie ma problemów mimo że mam już gigantyczny) ale mnie tyłek zaczyna boleć i kość ogonowa i tak się przewalam po tym łóżku
co do chrapania męża to mam ten sam problem od jakiś..8 lat
wiem że to trochę dziwne (niektórzy się dziwią) ale my śpimy po prostu w innych pokojach ,mamy 2 małe pokoje ,ja tłoczę się od zawsze w jednym ,on w drugim,jak gdzieś razem wyjeżdżamy to ja się budzę po 15 razy i drę się na niego że chrapie a on się drze że nie prawda,kupiłam mu kiedyś takie krople w aptece w chwili desperacji,trochę pomagały ale nie całkowicie ale strasznie były drogie bo mała buteleczka kosztowała 40 zł a on i tak chrapał tylko trochę ciszej,myślę że sąsiedzi przez ścianę nawet to chrapanie słyszą a co dopiero mówić o spaniu,na razie będę spała w pokoju z dzidziusiem a jak dorośnie to nie wiem ,chyba pójdę spać do piwnicy bo nie wyobrażam sobie spać w takich decybelach,nawet przez zatyczki do uszu słychać
- magie_74
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- "Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś mój
"Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama."
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Witam nowa mamusie

a my po niedzieli w sumie dość udanej.No i dziś się dowiedziałam , że u nas w rodzinie pojawi się 3 maluszków.Z kuzynka mam termin na grudzień, a dziś w końcu się wydała druga kuzyna , ze ma na marzec ale trzymali to w tajemnicy, bo chcieli osobiście wszystkim powiedzieć a mieszkają za granica

- krzymina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
co do wagi to kochana...już mi 28 kg przybyło,to przez tą cukrzycę o której nie wiedziałam i przez leżenie od początku ciąży także zrzucać będę miała co
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

to waga tez już ci ładnie podskoczyła.Ale Kochana jestem pewna , że zaraz rzucisz bo to od cukrzycy jak sama napisałaś
- krzymina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ja od dzisiaj zostałam sama w domku, tzn z synkiem w brzuszku

Witam nowa mamuske

- yasminek
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-