- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- krzymina
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
rojku- nie wiem czy to nie niegrzeczne z mojej strony , ale strasznie mnie ubawiło Twoje "a ja mam bolący tyłek"- takie proste az mi się micha uśmiechnęła . Oczywiście współczuję. Mnie bolą żebra natomiast po nocy, bo staram się ciagle na tym lewym boku spać i potem taka wygnieciona jestem...
A ciuszków rockowych jest nawet sporo w ciucholandach- szczególnie w Robanie (taka sieciówka, nie wiem czy tylko w Krakowie, czy jest też w innych miastach). Można tez przez neta. ale drogo, bo albo w Anglii albo USA. A ja tam lubie "polowania" w ciucholandach. M.in. upolowalam za grosze bluzke dla małego Dolce Gabana z metka i koszulę Ralpha Laurena. Niby mam gdzieś firmy, ale taki szpanik u małego elegancika mnie rozbraja ;P więc się cieszę. Raz takiego 2 latka widziałam w galerii handlowej w popielatych sztruksach, marynarce, zamszowych bucikach i kapelusiku takim eleganckim na głowie i się zakochałam normalnie ;D
I jeszcze wynalazłam takie śliczne czapeczki robione ręcznie na szydełku na allegro co mają uszy (króliczek jest super), albo czułki (np. biedronka albo pszczółka) i chcę taka ale nie wiem na jaki obwód główki... Jakbym miała córeczke to bym taki zestaw biedronki (ze spódniczką i majtusiami) kupiła- cudeńko
Wózek przyjechał, ale nie mam siły go składać sama, a wczoraj zapomniałam fotli zrobić, więc nie wrzucam. Fajny jest tylko ma cos nie tak z hamulcem i trzeba będzie podjechac do jakiegos serwisu jak juz autko nowe będziemy mieć. Gondola i fotelik sa czerwono zielone, a spacerówka czerwono czarna. Leciutki i łatwo sie składa więc jestem zadowolona. No i cena okazyjna była- 700zł + przesyłka 80zł, a normalnie na allegro takie sa po 1100-1400 więc nawet ten hamulec mnie tak nie wkurza, tym bardziej że poprzedni właściciel raczej mi zwróci albo chociaż się dołozy do naprawy.
Teraz obmyślam koncepcje mebelkową. Chcę białe łóżeczko z szuflada i białą komodę z Ikei (Aneboda- 199zł). Przewijak raczej będę mieć na łóżeczku. Nie wiem czy to dobry pomysł ale znajoma ma i nie narzeka.
- krzymina
- Wylogowany
- pierwsze słowa
za ciuchami rozglądam się jedynie na Allegro bo jestem mało mobilna z tą przepukliną
tygrysico kupowaliście może powóz na Allegro? bo ja widziałam wiele fajnych okazji cenowych ale trochę się boję akurat kupić że może przyślą jakiś uszkodzony albo w transporcie będą nim rzucać
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
- rojku
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ale widzę, że sporo dziewczyn nas już nie odwiedza z listy
- drynek88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Dziecko Jest Nadzieją,ktora Rozkwita wciąż na nowo
nie bylo mnie chwilunie bo jakos nie chcialo mi sie kompa wlaczac bo mnie denerwuje jest caly zawalony i zaglosno chodzi he
Tygrysico to faktycznie mialas przezycie ja to bym tez spanikowala choc czesto tez mam jakies zamglenia i zla wodocznosc ale nie przejmuje sie tym bo to albo z przemeczenia albo od kompa no ale na szczescie wszystko wporzadku, a mialam zapytac sie ciebie czy juz macie wybrane imie dla waszego chloptasia?
bo na poczatku myslalam ze tez bede miala synka i oczywiscie z opini innych he no ale corcia bedzie a wiec mialam wybrane kilka imion ktore sie podobaly mi i mezowi moze ktores ci przypadnie do gustu:):
Dorian, Iwo, Alex, Alan, Konrad, Oktawian, Kordian
Kasiu T dziex za info nowe:) oczywiscie przydatne informacje choc tyle tego czytam i ogladam ze juz sama sie gubie bo tyle tego wszedzie i tak nasz instynkt napewno nas nie zawiedzie
co do proszkow dla dzidziusiow ja w czasie ciazy do 5 miesiaca uzywalam proszkow Lovela dla moich ciuchow i dzidziusia poniewaz strasznie mi przyszkadzaly zapachy byla to dla mnie katorga no i chcialam wszystko bezzapachowe ale teraz ostatnio zakupilam proszek Dzidzius (kupilam w hurtowni Akpol w Gd.Grabowku)bo ma dobra opinie ale jeszcze w nim nie pralam bo narazie wszystkie ciuszki poprane i poprasowane
Wczoraj bylam u kolezanki ktora 3 tygodnie temu urodzila synka jaki slodki nie moglam od niego oczu oderwac hi no i podpytywalam ja jak bylo i wogole to stwierdzilam ze porod moze wydaje sie nam straszny ale mowila mi ze to wszystko jest tak stworzone ze instynktownie wiesz co masz robic wiesz kiedy przec kiedy skurcze itd, a mowi ze jak pierwszy raz przykladasz dziecko do piersi jest to dziwne i tak piekne bo dzidzius poczuje twoje serce i szuka piersi jakie to fajne nie moge sie juz doczekac
- rojku
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A co do przewijaka, to też będę mieć na łóżeczku, a zaraz obok stoi szafka, żebym miała wszystko pod ręką
- drynek88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Natalia to ja
a co do przewijaka bedzie lozeczko, przewijak na lozeczku tak chyba najwygodniej i komoda na rzeczy dzidziusia
i wszystko bedzie pod reka:)
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
Też już się doczekać nie moge i to takie dziwne troche dla mnie, bo ja ngdy dzieci specjalnie nie lubiłam, a teraz mi instynkt skoczył i się roztkliwiam jak takie małe widze
A Nadia chce dac moja koleżanka córci. Ja chciałam dziewczynkę i miała być Alicja Klara- ja jestem Ula i by były Ula i Ala, a że kochamy koty to by Ala miała kota ;D No i Alicja w krainie czarów miała być- pokój miał być urządzony jak w zaczarowanym lesie
- krzymina
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- drynek88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A ile razy mialyscie potwierdzone plec dziecka? jak tylko 1 raz na razie w usg prenatalnym 3d i zcekam na nastepne usg zwykle bo kurcze nie jestem tak clkiem przekonana czy napewno wszystko dla dziewuszki kupowac co wy o tym myslicie? albo jak to u was wyglada
- KasiaT
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A co do płci to ja miałam raz określoną ale nie ma szans, żeby nagle się zmieniło. W końcu siusiak i worek mu nie odpadną A pępowina była obok więc o pomyłce nie ma mowy
Krzymina jeśli mam być szczera to mnie nie bardzo się podoba Lidka ale fakt, może się przekonasz, jak nie to przekupuj mężaa
Tygrysica ty to masz wyobraźnię
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Własnie ja tez mam często ten bóle tylka ,a raczej prawego pośladka nogi i pleców Strasznie mnie to meczy , czasem chodzić nie mogę
Tygrysico wozio fajniutki, kolorki fajne.My tez z allegro zamawialiśmy , w cenie prawie identycznej jak ty(691zł)a przesyłka 60zł i tez w dwóch kartonach , ofoliowane i zabezpieczone:)
W ciucholandach to trzeba omieć jeszcze szukać , bo ja zawsze fajne ciuchy ominę a mój tata przejdzie po mnie i znajdzie zawsze mega fajne rzeczy.Teraz w sumie znalazłam jeden sklep ale to jest komis.Ciuszki sa naprawdę super zadbane ,za niewielka cenę, a oprócz ciuszków wózki łóżeczka itd itp zależy na coś się trafi i co akurat maja
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
A co do płci to ja nie jestem pewna , bo jeden lekarz powiedział mi , ze na pewno chłopczyk.A mój prowadzący 2 razy potwierdził mi , ze dziewczynka.Nawet pipuszke mi pokazał.Ale to tylko sprzęt wiec nigdy nic nie wiadomo jak to w końcu na sali porodowej będzie