BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!

13 lata 6 miesiąc temu #190155 przez drynek88
Kobietki mam do was pytanko wczoraj jak sie polozylam i wstalam nagle poczulam jakby jakis dziwny skurcz i strasznie napial mi sie brzusio tak ze nie moglam wytrzymac i trwalo to bardzo dlugo no i w lewym gornym rogu brzusia pojawilo mi sie dziwne zgrubienie niestety ciagle jest jak dotykam to czuje jakby to miesien byl hmmm nie wiem czy cos sie stalo czy co:( napewno nie jest to nozka mojego skarbusia malego bo nie byla w tym miejscu(nie ruszala sie) w tym momencie kiedy to sie stalo pomozcie!!

..Natalia..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #190187 przez luska
Drynek to na pewno był skurcz.ale co to za wybrzuszenie to nie wiem .Tak jak napisałaś może mięsień .Lub jakiś organ wewnętrzny się przesunął czy coś .Ale rozumiem , ze ruchy synka czujesz??

13 lata 6 miesiąc temu #190209 przez rojku
adiafora słyszałam o tym epi-no i dużo czytałam opinii
moja kolezanka mi to polecila, bo cwiczyla i docwiczyla do srednicy 10cm czyli tyle ile potrzebne jest do urodzenia średniej wielosci glowki dziecka

ja bardzo bym chciala wyprobowac, ale kupie dopiero jak bede wiedziec na pewno ze Anielcia glowa w dol ulozona i nie bede miec przeciwwskazan do sn

o zelu slyszalam, ale w zasadzie wychodzi na to, ze to jest tylko lubrykant

jeszcze jest tens, czasami nawet jest w niektorych szpitalach, tez jestem tego ciekawa i zamierzam zapytac na szkole rodzenia

a co do szkoly rodzenia to we wtorek bylam i jestem na razie zawiedziona, ale zobaczymy jak bedzie dalej

Tygrysico trzymaj sie dzielnie, odpoczywaj i nie mysl o pracy, nie zawali sie swiat bez Ciebie :blink:

13 lata 6 miesiąc temu #190375 przez drynek88
ruchy coreczki czuje caly czas teraz i wszystko teraz jest ok tylko wlasnie w tym jednym miejscu mam takie wybrzuszenie twaede nie wiem co to pytam kazdego ale nikt nie potrafi mi odpowiedziec moze w poniedzialek gina mi cos na to poradzi

..Natalia..

13 lata 6 miesiąc temu #190389 przez luska
drynek sorrki myślałam a raczej byłam na 100% pewna , ze spodziewasz się synka :silly:

13 lata 6 miesiąc temu #190400 przez drynek88
hehehe to nic :P mam nadzieje ze nie zmienisz mi teraz opcji bo juz mam prawie wiekszosc rzeczy dla dziewczynki:)

..Natalia..

13 lata 6 miesiąc temu #190632 przez KasiaT
Hej dziewczyny!
Tak jak pisałam miałam dziś badania. Wyniki są ładne :) Toxo - brak, leciutka anemia, glukoza - bardzo ładna (na czczo 81 a po 2h 93), mocz - ogólnie okey tylko od groma fosforanów :silly:
A glukoza w smaku nie była taka zła. Wypiłam ją o 8 rano a o 16 wpierniczałam landrynki :side:
Jeszcze tylko nie mam wyników na cytomegalię ... mam nadzieję, że będzie okey.

A za oknem mam wesołe miasteczko z muzyką dance i aż się nogi rwą do tańca :silly:

13 lata 6 miesiąc temu #190636 przez tygrysica
Gin mi nic poza no-spa i magnezem nie kazal rac, bo szyjka ma 3,5 cm, jest twarda i nie wyglada żeby sie skracała. W czwartek bede musiala do niego podjechać, bo jak sobie pozprawdzalam wyniki badan to w moczu mam liczne bakterie i chyba jakis antybiotyk powienien mi zapisac z tego co wyczytalam...moze nie zauwazyl bo sie skupil na bolach i twardnieniu...

13 lata 6 miesiąc temu #190739 przez gagusia84
Dziewczyny wy sie ograniczajcie z praca najwarzniejsze teraz jest wasze dziecko a nie praca.... Ja ide do lekarza 15 i zobaczymy jakie ja bede miała wyniki narazie wszystko oki ale martwie sie bo ostatnio mnie kuło w prawym boku tak jakby kolka ale niewiem co to mogło byc.

13 lata 6 miesiąc temu #190740 przez gagusia84
ps. niewiem gdzie dodawac te suwaczki wiec dodaje je tak przepraszam.

13 lata 6 miesiąc temu #190823 przez drynek88
gagusia suwaczka dodajesz poperz skopiowanie adresu url wtedy wchodzisz na twoj profil-ustawienia forum-i nad podpisem jest ramka do umieszczenia tego adresy url i wtedy to tam wklejasz i bedziesz miala suwaczki przy kazdej odpowiedzi na forum:)

Ale moja kruszynka daje dziisaj o sobie znac:) uwielbiam to uczucie:)

..Natalia..

13 lata 6 miesiąc temu #190828 przez tygrysica
drynek- tez miałam raz takie jakby naprężenie brzucha, ale nie trwało długo i z jednej strony się powiększył, ale to po prostu mój synek się wypiął albo wyprostował mocno i to główka była ;) przezabawne to było. A pare dni temu to kilka razy kopnął mnie w to samo miejsce a potem nogi chyba wyciągnął bo tez się tam tak skóra wybrzuszyła ;) I potwierdzam- fajne to ;)
Ja nie mam siły ciągle leżeć i czasem siadam przed kompem tak na max pół godziny. Jesli mi brzuszek zaczyna twardnieć czy coś to się szybko kładę...
Hehe i musiałam sobie coś do roboty znaleźć, więc wzięłam całą sterte gazet ciążowych i pozaznaczałam artykuły co się moga przydać (np. o pielęgnacji, zakupach, wychowaniu itp).
A z zakupów to czekam na wózek, poluję na tani kojec z Motherhood bo mi się ciężko już śpi i kombinuje jakie meble kupić (łóżeczko i komoda). mam mało miejsca- całe mieszkanie ma 40m, i dzidziuś będzie z nami w sypialni. Na razie wiem, że chcę białe.
No i mój mąż ma urlop i naprawia sufit w łazience- męczy się bidulek już 3 dzień. Nie pozwolił sobie zdjęcia zrobić, a wygląda uroczo w koszulce na głowie :D Prawdziwy bohater w swoim domu :D
Wczoraj kupił schabowe w Szubrycie i...dzisiaj już mięso śmierdziało i musiałam wyrzucić. Tak się wkurzyłam, że aż napisałam do producenta ;) i zamówiłam pizze.
A dzisiaj sie nie mogę doczekac Ugotowanych nowych, bo moja firma jest jednym z głównych sponsorów i przy okazji moge wreszcie nasz nowy spot reklamowy obejrzeć ;) Aaa, jeszcze wczoraj miałam niespodziankę, bo przełączjąc kanały wpadłam na Voice of Poland i moją koleżanke- Olę Pieczarę- nawet nie wiedziałam, że startuje ;)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #190970 przez gagusia84
Zrobiłam tak chyba zaraz zobaczymy. Ja tez uwielbiam to jak moja dzidzialka sie rusza fajne uczucie :). Wy to macie fajnie juz wózki kupione a ja to dopiero jak urodze to kupie wózek.

13 lata 6 miesiąc temu #191078 przez drynek88
Tygrysica tak wybrzuszenie bylo ale najgorsze jest to ze caly czas jest i malutka nie rusza sie w tym miejscu bo jest to calkiem u gory brzusia dzisiaj pojde do giny i zapytam co to to napisze pozniej co mi powiedziala boje sie tej wizyty bo jest to pierwsza wizyta po moim 3tygodniowym lezeniu i mam nadzieje ze sie cos zmienilo...Tygrysica ciezko jest tak lezec wiem przezylam to razem z toba czasami tez pozwalam sobie robic to co kazdka kobieta ale musze sie oszczedzac prasuje ubranka na siedzaco przy desce hehe no ale zawsze siedze a nie stoje :)ok mykam sie szykowac bo do giny mykam pozniej papa

..Natalia..

13 lata 6 miesiąc temu #191148 przez rojku
No to czekamy na wieści drynek :) Na pewno będzie ok.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka